Grizau is susitikimo. Juo..mazdaug patenkinta. Patenkinta todel, kad atejo to septintoko protingas tetis, ir kad iki tol spejo is komandiruotes grizti mano vyras
Daugiau septintoku nedalyvavo, pabreziau, kad man labai gaila, kad nesusiprotejau pareikalauti pavaduotojos, kad pakviestu ir kita septintoka bei jo teveli, nes abieju stumdziusiu septintoku atsakomybe vienoda. Bet is principo del to nelabai kalta jauciuosi, nes apie tai turetu galvoti ir daryti pati pavaduotoja ar direktorius, nu ju darbas cia. Labai konstruktyviai pakalbejom su tuo teciu ir berniuku. Buvo juokinga (pro asaras), kai tas berniukas sako- as jo nestumdziau, stumde kazkas kiti, as nemaciau kas, jis tik uzsoko man ant nugaros. Tada jo tetis manojo paklause, kas tave stumde, ir tas pasake- va tas berniukas ir dar vienas didesnis. Tas septintokas staigiai susimetes sako- tai gal cia ne ta, o kita karta, ta diena as nestumdziau. Tai as sakau- o tai jus ten periodiskai tuos maziukus pastumdot koridoriuje? Vaikas buvo susivares pats. Tevas liko be zodziu. Is tikro po sio ivykio man vaikas buvo sakes- tai cia tie patys buvo, kur broli (pirmoka) apstumde praeita savaite. Situ situaciju jau nekeliau, daugiau koncentravausi i ta didziaja problema, bet labai dziaugiuosi, kad islindo, jog tai vyksta, o ne tai atsitiko ta konrecia diena. Daug nepasakosiu, esminiai dalykai: direktorius jau siandien paderino reikalingas medziagas tai sienai pakeisti, uztikrino, kad bus greitu metu sutvarkyta, as pasidziaugiau ir patikinau, kad pasidomesiu, kaip jam sekasi. Apie septintoku elgesi maziuku mokyklos puseje apie tai kalbeta ju klaseje. Pasitikrinau, kad pasiaiskinimai bus segami i vaiku bylas, ir kad ivykis fiksuotas oficialiai.
Kodel MAZDAUG patenkinta? Del tuo metu budejusio mokytojo. Ji gyne ir direktorius, ir pavaduotoja. Pagrindinis argumentas- uz ta darba jiems papildomai niekas nemoka, ta isakyma direktorius parase, ir mokytojai kaip ir vykdo, bet jie gali to ir nedaryti, todel jokios atsakomybes jie neturi, tada gaunasi kad kaip ir kazkas daroma del saugumo mokykloje, bet kaip ir nelabai, nes kai atsakomybes nera, tai patys zinot, kaip darbai vyksta. Man tai biskeli nesuprantama, kodel jiems nepriklauso, jie gi budi savo darbo metu, uz kuri gal ir ne kazin kokius atlyginimus gauna, bet ir diena darbo ju ne tokia ilga, ir aplamai atlyginimai cia- kita tema, kuri siaip jau neturetu buti susijusi su tuo, kaip gerai mokytojas atlieka ta savo darba. Apie tai diskutavome galbut ilgiausiai. Pavaduotoja mane patikino, kad budinti mokytoja tikrai tuo metu ten buvo. Mano klausimas buvo- bet kas is to, jei niekas nemate viso ivykio, niekas niekaip nereagavo i ta maziuko stumdyma, o buvo matomas tik pats rezultatas, jis liudijamas, tai kam toks budejimas, jei jis kaip ir yra, bet kaip ir nefunkcionuoja. Finale pasakiau, kad vistik cia yra kazkas neisbaigta ir nedadirbta, ir kad jis kaip direktorius turetu cia kazka gerai pagalvojes daryti, tikiuosi, kad jis kazkaip i tai reaguos, siaip gan protingas zmogus atrodo.
Kebliausia, kad ten tuo metu budejo mano vaiko mokytoja...
Tai tiek tu rezultatu.
Policijos, Medini, nebus