Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai maitinančiai mamai

Dar nuomone unsure.gif
QUOTE(Jadziūnė @ 2007 01 22, 13:38)
g.gif Na, mano galva....sakyt tiesiai?  unsure.gif Nelabai suras kaltu realiai....ypac uz sienas niekas nesiims atsakomybes, atsakymas bus paprastas, ner ko dauzytis koridoriuose, mol mamytes pacios vaikus auklekit, del smurto ir provokaciju turetu aiskintis ir rodyti iniciatyva mokyklos dirikas bei tevai, jei to nepavyktu padaryti zmogiskai, galima dar kalbeti su nepilnameciu reikalu inspektore, rasyti ta pati pareiskima, zinoma, tada ir dirikas kitaip reaguos, svarbu, kad nepilnam.r.inspektore pasitaikytu ne meme, siaip tokiuose vaiku kivircuose realiai sunkiai nustatoma tiesa, ta zino ir pareigunai, ir dirikas, ir tevai...po apsistumdymu kaltus sunku nustatyti  ir ju nelieka, ypac jei tas antrokas neturi liudininku, o septintokai, aisku, tiesos nesakys...tai va tokie mano pamastymai
unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 01 22, 11:42)
Už nepilnamečius atsako tėvai, ir arkliui aišku, įstatymus paskaityk...

Mokyklos teritorijoje, mokymosi laiku? O jei tas antrokas pats būtų galva stiklą sudaužęs, tuomet jau turbūt mokytojai kalti būtų buvę? Kvailai kažkaip...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 13:54)
Mokyklos teritorijoje, mokymosi laiku? O jei tas antrokas pats būtų galva stiklą sudaužęs, tuomet jau turbūt mokytojai kalti būtų buvę? Kvailai kažkaip...

Ką reiškia, ką tas antrokas pats būtų susidaužęs - jį grupiškai penkiais metais vyresni skriaudė ir rimtai skriaudė. Tai vyko mokykloj. Atsakingas direktorius ir tų vaikų tėvai. taškas.

Ot metalitetas mūsų: auka pati kalta. Visada. Jei netiesiogiai, tai galėtų taip būti ir o kas tada. Na ir svarstom, kas būtų, o ne kas yra. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vailingo: 22 sausio 2007 - 12:13
QUOTE(Vailingo @ 2007 01 22, 11:59)
Ot metalitetas mūsų: auka pati kalta. Visada.

Taip, kalta. Ir tos aukos tėvai kalti. Aišku nelaimė su stiklu atsitiko, tikriausiai tas stiklas yra nesaugus ir reikia tai sutvarkyti, pilnai sutinku. Bet šokti ant nugaros 5 metais vyresniam vaikui yra kvaila ir tai autorė turi savo kopūstiniui išaiškinti. Nes kitq kartą šoks gatvėje ir bus nudaužtas su plyta. Yra taip, kaip yra, galima pūsti prieš vėją, bet nuo vaikystės žinojau, kad geriausias karate "prijomas" yra greitai bėgti.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 12:54)

Antrokas gali galva daužyt nors ir betoną, tai nėra nusikaltimas, jis gali tik pats susižalot. Bet šiuo atveju to nebuvo, taigi diskutuot dėl to, kas būtų, jeigu būtų, nėra prasmės.

O sužaloti ką nors kitą, ir dar sąmoningai, grupiškai - tai yra nusikaltimas. Tada galioja BK. Čia jau kitas dalykas. Pagal BK, už nepilnamečių padarytus nusikaltimus atsako tėvai.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 13:02)
Taip, kalta. Ir tos aukos tėvai kalti. Aišku nelaimė su stiklu atsitiko, tikriausiai tas stiklas yra nesaugus ir reikia tai sutvarkyti, pilnai sutinku. Bet šokti ant nugaros 5 metais vyresniam vaikui yra kvaila ir tai autorė turi savo kopūstiniui išaiškinti. Nes kitq kartą šoks gatvėje ir bus nudaužtas su plyta. Yra taip, kaip yra, galima pūsti prieš vėją, bet nuo vaikystės žinojau, kad geriausias karate "prijomas" yra greitai bėgti.

Medini, tai va čia taip tu galėsi savo vaikui aiškint, kai jis į mokyklą eis smile.gif galėsi neit, nesiaiškint, patį apkaltint, kad nepabėgo...
Atsakyti
Neaisku kaip viskas baigsis, tai priklausys nuo dirbanciuju mokykloje ir tevu samoningumo. Taciau vieno mama tikrai turetu pasiekti siuo pokalbiu - vaikai tikrai daugiau jos sunaus nebeuzgaulios fiziskai. Pasirinks lengvesnes `aukas`. Pavyzdziui, tokius kaip Medinio auklejamus vaikus bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elnes: 22 sausio 2007 - 12:45
Pagal viska turetu sis ivykis buti baudziamas pagal BK, taciau jei tikintis kazkokios teisines atsakomybes, geriausiu atveju bus paskirta ATPK nuobauda tevams uz vaiku neprieziura, bijau, kad jei bus paskirta, tai abiems pusems, nu netikiu, kad butu vienareiksmiskai pripazinti kaltais septintokai g.gif Cia tik kas link teisesaugos dar pamastymas, o gali juk visi susitarti, jei zinoma, noro bus ir ambicijos leis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jadziūnė @ 2007 01 22, 13:48)
Pagal viska turetu sis ivykis buti baudziamas pagal BK, taciau jei tikintis kazkokios teisines atsakomybes, geriausiu atveju bus paskirta ATPK nuobauda tevams uz vaiku neprieziura, bijau, kad jei bus paskirta, tai abiems pusems, nu netikiu, kad butu vienareiksmiskai  pripazinti kaltais septintokai  g.gif 

O jau čia kodėl? Tai jei mane gatvėj užpuolė, davė į dantis, o aš griūdama atsitrenkiau į vitriną, ir vitrina išdužo, tai aš su tuo užpuoliku už vitriną atsakom lygiom dalim? blink.gif O čia gi tas pats, skirtumas tik tas, kad atsako tėvai.

Kad jie ten pešėsi prieš tai, už tai niekas neatsako, bet už vaiko trankymą į sieną atsako tas, kas jį trankė. Tiksliau, jo tėvai.
Atsakyti
mamai siūlyčiau kreiptis miesto švietimo skyrių, jei direktoriui tai atrodo smulkus nusižengimas.
Mediniui- už vaiko nusižengimus MOKYKLOJE atsako tėvai, ir, beje, mamos žinutės pradžioje aiškiai parašyta, jog septintokai išprovokavo.
ir dar pastebėjimas mamai - nenuleiskite rankų, nes, deja, tokių tėvų kaip Medinis (auka pati kalta) yra dauguma, o nenubausti snrgliai pasijus visagaliais.
Atsakyti
Tiesiog palaukime rezultatų... beje, septintokai, tai 13-14 metų berniukai. Mamos negali žinoti kas yra tokio amžiaus berniukai, o aš puikiai suprantu. Beje, mano sūnus taip pat antrokas. Ir kai pareina su mėlyne ar nubrozdintas - išsiaiškinu kas prie ko, skelbiu verdiktą - tu kaltas arba nekaltas ir instruktažas kaip reikėtų elgtis ateityje panašiose situacijose.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2007 01 22, 15:04)
O jau čia kodėl? Tai jei mane gatvėj užpuolė, davė į dantis, o aš griūdama atsitrenkiau į vitriną, ir vitrina išdužo, tai aš su tuo užpuoliku už vitriną atsakom lygiom dalim? blink.gif O čia gi tas pats, skirtumas tik tas, kad atsako tėvai.

Kad jie ten pešėsi prieš tai, už tai niekas neatsako, bet už vaiko trankymą į sieną atsako tas, kas jį trankė. Tiksliau, jo tėvai.

Na, zinok, pilnai gali buti ir taip, jei griusi uzpulta i vitrina ir niekas nepamatys, kad griuvai uzpulta, o ne del to, kad pvz girta buvai biggrin.gif , tai gali ir apskritai viena susimoketi uz vitrina.
Nu jezusmarija, zmones, nera viskas taip, kaip turetu buti ar parasyta kodekse, tas kas apskukresnis, padaryti is nekalto kalta- zaprasta, ta juk matome kasdien...niekas cia nekalba, kaip turetu buti idealiu atveju, cia Lietuva, cia visko buna biggrin.gif
Atsakyti
As į tokią situacija reaguociau, niekas kitas, kaip tik policijoje pareiskimas negelbes. Mano pusbrolis buvo didelis pestukas, na ir ka, septintokas budamas, per eilinius savo darbelius sulauze kitam septintokui ranka. Nukentejusiojo mama, nuejo i vaiku teises, policija, zinoma mokyklos vadovybe.
Siai dienai pusbrolis ramus kaip belgas, pats konfliktu neprovokuoja, nesikabineja prie bendraamziu, zinoma pamokos ne jam sutvertos, bet - gyvenimiska pamoką gavo, ypac kai policija pasiule po dar vieno tokio elgesio issiverzimo nepilnameciu kazkokia tai istaiga. Jis ne juokais isigando.

Atsakyti