Įkraunama...
Įkraunama...

Tik civilinė santuoka

Mes irgi planuojame tik CMB susirašyti, kadangi nesame labai jau uolūs katalikai, o apsimetinėti nelabai norisi. O dar kai paskaitai apie "aukojimo" sumas tai išvis šiurpas ima nuo bažnyčios doh.gif
Atsakyti
Sveikos, susidūriau su tokia problema. Mes abu esame registruoti Kauno m., tačiau norime tuoktis Raudondvario dvare. Skambinau į tą dvarą direktorei ir ji paaiškino, kad vienas iš jaunųjų arba jų tėvų turi būti registruotas Kauno RAJONE. Susiradome pažįstamus, kurie gyvena Užliedžiuose. Gal kas žino, ar tikrai norint tuoktis Raudondvario dvare užtenka būti užsiregistravus Kauno rajone, ar nereikia būti Raudondvario gyventoju?????? Labai laukiu pasisakymų smile.gif Ačiū,
Atsakyti
QUOTE(cityangel @ 2013 11 18, 19:58)
Sveikos, susidūriau su tokia problema. Mes abu esame registruoti Kauno m., tačiau norime tuoktis Raudondvario dvare. Skambinau į tą dvarą direktorei ir ji paaiškino, kad vienas iš jaunųjų arba jų tėvų turi būti registruotas Kauno RAJONE. Susiradome pažįstamus, kurie gyvena Užliedžiuose. Gal kas žino, ar tikrai norint tuoktis Raudondvario dvare užtenka būti užsiregistravus Kauno rajone, ar nereikia būti Raudondvario gyventoju?????? Labai laukiu pasisakymų smile.gif Ačiū,

Keistas reikalavimas. Juk Raudondvaris nėra kažkokia autonominė respublika. Gyvename vienoje šalyje - Lietuvoje, ir visi vieši objektai priklauso visiems Lietuvos piliečiams. mastau.gif
Būtų įdomu išgirsti direktorės argumentaciją.
Atsakyti
QUOTE(VilteMar @ 2013 12 18, 23:12)
Keistas reikalavimas. Juk Raudondvaris nėra kažkokia autonominė respublika. Gyvename vienoje šalyje - Lietuvoje, ir visi vieši objektai priklauso visiems Lietuvos piliečiams.  mastau.gif
Būtų įdomu išgirsti direktorės argumentaciją.

Viskas cia normalu, tokia civilines santuokos registravimo tvarka numatyta istatymuose. Argumentcija rasite teises aktuose, jei idomu.
Atsakyti
Mes dar vestuvių per daug neplanuojam. Norisi pasidžiaugti sužadėtinių statusu smile.gif Visgi šį tą jau pagalvojam. Tikrai žinom, kad į bažnyčią mūsų niekas nenuvarys (esam netikintys), bet ir metrikacijos biuras (bent jau Klaipėdos) labai apverktinos išvaizdos. Taigi, faktas, kad tuoksimės savo pasirinktoje vietoje. Tik štai toks klausimas, ar noriai tie darbuotojai važiuoja į pasirinktą vietą? Ir jei mes planuotume savo vestuves tuo metu, kai prasideda vestuvių maratonai (pavyzdžiui gegužės pabaigoje), ar įmanoma susituokti šeštadienį (paprastai būtent šeštadieniais tuokiasi daugiausiai porų) ar visgi tokioms santuokoms siūlo pasirinkti kitą dieną? Gal kas susidūrėte ir galit pasidalinti patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LiliLu @ 2014 01 03, 10:14)
Mes dar vestuvių per daug neplanuojam. Norisi pasidžiaugti sužadėtinių statusu smile.gif Visgi šį tą jau pagalvojam. Tikrai žinom, kad į bažnyčią mūsų niekas nenuvarys (esam netikintys), bet ir metrikacijos biuras (bent jau Klaipėdos) labai apverktinos išvaizdos. Taigi, faktas, kad tuoksimės savo pasirinktoje vietoje. Tik štai toks klausimas, ar noriai tie darbuotojai važiuoja į pasirinktą vietą? Ir jei mes planuotume savo vestuves tuo metu, kai prasideda vestuvių maratonai (pavyzdžiui gegužės pabaigoje), ar įmanoma susituokti šeštadienį (paprastai būtent šeštadieniais tuokiasi daugiausiai porų) ar visgi tokioms santuokoms siūlo pasirinkti kitą dieną? Gal kas susidūrėte ir galit pasidalinti patirtimi smile.gif

Kiekviename mieste ir rajone skirtingai- pasiskambinkite i savo CMB ir paklauskite, jei domites 4u.gif
Atsakyti
Sveikos . turiu klausimeli: norime susituokti tik Civilinėme metrikacijos skyriuje
as esu is klaipedos,ten gimiau ir gyvenu iki siol.jis is kito miesto(kaimo).dokumentus norime paduoti klaipedoje.
ar abeju reikia gimimo liudijimu,ar uzteks tik mano?
Atsakyti
QUOTE(Vitalija002 @ 2014 01 29, 13:39)
Sveikos . turiu klausimeli: norime susituokti tik Civilinėme metrikacijos skyriuje
as esu is klaipedos,ten gimiau ir gyvenu iki siol.jis is kito miesto(kaimo).dokumentus norime paduoti klaipedoje.
ar abeju reikia gimimo liudijimu,ar uzteks tik mano?

abieju
Atsakyti
QUOTE(Kadija @ 2014 01 29, 15:14)

būtini abiejų asmenų dokumentai. štai žr. 59 p.
Atsakyti
Sveikos, mes taip pat planuojame susituokti tik CMB. Bet esame tikintys, tiesiog eame krikštyti kaip katalikai, draugas išvis užaugintas pakankamai religingoje šeimoje, o tuo tarpu mano tėvai atėjistai, bet kažkaip ten gavos, kad močiutė pakrikštijo:) Taigi tikėjimą savyje abu turime, bet mums nepatinka katalikų bažnyčios įstatymai. Daug skaitėme, domėjomės, net konsultavomės su Katalikų kunigu ir nusprendėme, kad pagal mūsų įsitikinimus labiausiai mums tiktų būti Evangelikais Liuteronais. Tačiau nenorime per daug skubėti, norime "perėjimą" atlikti kaip pridera. Bėda tame, kad šiuo metu gyvename kartu ir mums labai nepatinka tas sugyventinių statusas. Jau bandėm ir atskirai gyvent, paskui vėl kartu. Žodžiu makalynė kažkokia.. Galiausiai priėmėm sprendimą, kad dabar susituoksime CMB (be didelių ceremonijų, būsim dviese, plius dar du liudininkai (geri draugai iš kurių vienas fotografas, tai tuo pačiu nuotraukyčių padarys), paskui nueisim su jais kažkur skaniai papietaut, aišku suknutę baltą vistiek užsidėsiu, tačiau kuklią, be jokių ten šleifų ir t.t.), o kažkur po pusantrų metų, kai jau jausimės pasirengę - susituoksime Liuteronų bažnyčioje. Galvojam šiuo metu nieko nesakyti tėvams, nei draugams, o kai susituoksime CMB nusiųsti nuotraukytes visiems kam norėsim ir parašyti, kad pakviesime į vestuves kai jos bus bažnyčioje (na, kad nesupyktų) smile.gif) Nes galvojam, kad jei dabar pasakysim, tai jie vistiek norės šventę organizuoti (nes jau visi ir taip tų mūsų vestuvių laukiąbiggrin.gif), o mano tėvai tai išvis nelabai supranta kam tos bažnyčios reikia:) Tokia štai mano istorija..smile.gif
Atsakyti
Mes taip pat nesituoksim bažnyčioje. Daug kas nesupranta tokio sprendimo, bet mums tai priimtina. Nesuprantu, kam reikia apsimesti tikinčiais, jei kalbos apie tikėjimą ir baigiasi vestuvėmis bažnyčioje. O dar kai paskaitinėjau, kokias „aukas“ kunigai prašo paaukoti, tai... doh.gif
Atsakyti
Pas mane situacija iš vis sudėtinga.. Kai pradėjome kalbas apie vestuves MB pareiškė, kad jis nori sodybos ir bažnyčios, o aš priešingai - restorano vienam vakarui ir CMB. Nu ir ką prasidėjo pykčiai, man nesuprantama kodėl jis nori tos bažnyčios taip.. Abu esam iš tokių ala tikinčių šeimų. Jo tėvai gal labiau tikintys, tačiau bažnyčioje pasirodo per didžiąsias šventes. Mano tėva tiksliau mama irgi, o tėtis..na, neprisimenu ar jis buvo kada daugiau bažnyčioje apart vaikų krikštynų ir komunijos. Nes mūsų šeima tokia tikinti, kad aš taip ir nesugebėjau sutvirtinimo prieiti. (oij kad išsiplėčiau doh.gif )

Taigi, mūsų su MB pykčiai... Per velykas sakau jam einam į bažnyčią, sako jis man o ko??? Sakau tai jei nori bažnyčioje tuoktis, tai tau svarbu tai ir per šventes reikia nueiti. Nuėjome ir ką Jūs sau galvojate, viduryje mišių mums taip juokinga pasidarė, kad pradėjom juoktis blush2.gif blush2.gif

Manau tai ženklas, kad vestuvių bažnyčioje ne ne ne.. Bet jis toliau užsispyręs..
Gal kas turit panašią bėdą?
Atsakyti