Įkraunama...
Įkraunama...

Tik civilinė santuoka

QUOTE(saulala @ 2009 11 30, 15:44)
Aš irgi netikinti, taigi veiksmas vyko tik Santuokų rūmuose. Bet iš vienų vyro draugų, kuriuos kviesdami daugmaž apipasakojome, kaip viskas vyks, sulaukėme komentaro: "aaa... tai čia tik susirašymas?" Visiems kitiems svečiams klausimų nekilo, pernelyg gerai mane pažįsta smile.gif

kartais atrodo kad ta santuoka baznycioje jau tampa mados reikalu ( o gal jau ir tapo) juk buna daugybe priezaciu joje nesituokti, juk ir tikejimai skiriasi, ir kaip jus minejote netikite, ir nepirma santuoka, bet tas vestuves juk galima bet kaip pateikti.o ce jau gaunasi jei ne baznycioje tai visai tada nereikai. mano drauge tekejo uz usieniecio, todel neturejo laio kada vazineti i lietuva visiems tiems pamokymams pries baznytine santuoka, todel irgi rinkosi tik civiline, bet vestuves dare kaip as sakau su visais pribumbasais biggrin.gif
idomus kartais buna zmoniu poziuris.
Atsakyti
Esu uzkviesta liudininke, vakaroneje bus 10 zmoniu. Papasakokit kaip turiu elgtis, ta prasme ar reikia namu zidinio, jaunajai prijuostes ir t.t..... As galvoju tik paskaityti palinkejimus, koki viena kita bajeri suskelt, tevus pasveikint ir tiek
Atsakyti
QUOTE(irutinka @ 2009 12 02, 12:04)
Esu uzkviesta liudininke, vakaroneje bus 10 zmoniu. Papasakokit kaip turiu elgtis, ta prasme ar reikia namu zidinio, jaunajai prijuostes ir t.t..... As galvoju tik paskaityti palinkejimus, koki viena kita bajeri suskelt, tevus pasveikint ir tiek

man regis jus jau kaip ir atsaket pati i savo klausima, tuo daznai ir skiresi liudininkai nuo pirsliu, kad jie tik parasiukus padeda ir tiek, bet galite del visa ko apsitarti ir su jaunaja ko ji tikisi is jusu, bet manau kad jusu variantas tinkamiausias ka esate sumaste
Atsakyti
o einant i CM man reikia geliu, sampes nestis reikia?
Atsakyti
Subalamūtino mane draugė. Aš vis piktinaus, kad ji tuokdamasi bažnyčioje, tuokėsi ir CMB, pabrėždama, kad tai daro tik tam, kad galėtų išsiskirt, jeigu ką. Sakau "tai kam tas atsarginis variantas, jei nesi įsitikinusi, kad išgyvensi santuokoje iki mirties?" O ji: "Maža kas gyvenime būna... bažnytinę santuoką ne taip lengva panaikinti, per skyrybas kunigai turto nepadalins, o civilinė tam, kad galėtum normaliai išsiskirti". Na, ok, sakau, tada aš bažnyčioj ir nenoriu, netikiu ir visa kita... O jinai: "O tai vaikų nekrikštysi?" doh.gif
Net nežinau, krikštysiu tuos vaikus ar ne, dar net vaikų nėra, kaip čia viską šiame gyvenime suplanuot? g.gif jei tuoksimės tik CMB, vaikų negalėsim krikštyt, taip išeina?
Atsakyti
simoji, galima krikstyti vaikus bažnycioje jei jus susituokėti tik CMS, tik zinoma seis laikais yra visokiu kunigu kai kurie gali ir nesutikti, bet seip vaikai krikstijami, tai tu isivaizduok kiek pasaulyje vinisu mama ir tokiu santuoku tai tecdalis butu nekrikstyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tigris @ 2009 11 21, 15:20)
Mes taip pat "tik susirasem". Kazkaip nemegstu  as visu tu spektakliu..

Priimu jūsų nuomonę. Bet sakyti kad visoms nuotakoms sunku, jos dėvi užuolaidas ir šypsenos netikros, tikrai nedryščiau schmoll.gif
Jūs išsakote savo norus, bet kritikuoti tų, kurie daro didesnes vestuves, negražu...
Ne visoms tą dieną jau taip sunku dėvėti pūstesnę suknelę ar galvą papuošti gražiu nuometu mirksiukas.gif O tuo labiau pasidaryti gražias, nuotaikingas nuotraukas. Juk ne visur fotografas kankina tongue.gif
Sakykime aš asmeniškai tikrai nepavargau per savo vestuves, šokau iki 5 ryto, o kitą dieną kėlėmės anksti smile.gif Man jos primena smagią dieną su artimais žmonėmis ir draugais, kurie supo mus tuos visus metus. Tai buvo ne kažkam iškeltas baliukas, o tiesiog padaryta šventė sau smile.gif

O man bažnytinė santuoka yra ne dėl "mados", man buvo svarbu tą dieną prisiekti kitaip. Į CMB nuėjome po keletos dienų, tiesiog įteisinti dokumentus mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš norėčiau tą pačią dieną visur atlikti ir bažnyčioje ir CMB. Pasipuošę, gražūs ir diena tam skirta, o ne vėliau dar lakstyti dėl kažkokių popierių. Bet atrodo, kad brangiausiąjam prie širdies tą dieną tik bažnyčioje, o CMB vėliau, po kelių dienų.
Atsakyti
O kiek kainuoja siuo metu susirasymas pvz. Vilniaus santuoku rumuose? Na cekiuka paduodant dokumentus reikia tureti apmoketa 70 Lt rolleyes.gif O toliau? Giirdejau persa nuotraukas po 19 lt ax.gif Kas dar yra mokama, galbut kuri nors nesenai tuokiates, atsimenat kainas ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Snake @ 2009 12 04, 17:08)
O kiek kainuoja siuo metu susirasymas pvz. Vilniaus santuoku rumuose? Na cekiuka paduodant dokumentus reikia tureti apmoketa 70 Lt rolleyes.gif  O toliau? Giirdejau persa nuotraukas po 19 lt  ax.gif  Kas dar yra mokama, galbut kuri nors nesenai tuokiates, atsimenat kainas ?  4u.gif

Vilniuj nežinau, bet kaip tik kaune teko šią sav pabuvoti. 70lt už registravimą, tai visoj LT, nuo miestoo nepriklauos. Bet žodžiu, eini jau link durų ie šast tokia moterytė kviečia užeiti dėl PRIVALOMOS ir BŪTINOS informacijos. Ką gi užeinam. Žodžiu sako palikit 30 lt užstatą. Sakau ka mes nieko nenorim. Kaip nenorit?!!!!! Nuotraukos bus iš pasirašymo. Sakau, kad nenoriu. Ji kaip taip galima gi šitoks momentas bigsmile.gif Sakau, kai aš išsižiojus ir pasilenkuskažką rašau, man nereik savo atvaizdo. Tų nuotraukų tikslios kainos nepasakė, sakė nuo 12 iki18 lt. Tai manu už 12 nėra. Paskui muzika. Kvartetas ar koks ten biesas, įeinant gros "meilės melodiją" o išeinanat mendelsoną. Sakau irgi nenoriu schmoll.gif Tai ji, o gal liudininkė norės? Sakau pas mus liudininkai 2 vyrai bus bigsmile.gif Tai jin praktiškai įsižeidė biggrin.gif Ir vistiek vandė įkalbėti palikti 30 lt, nes dabar nenorim, o paskui užsimanysim. Tai MB sako, o jei neužsimanysim, tai kada jūs tuos pinigus grąžinsit? Tai ji visai liko pasimetus. NUmykė kažką. Čia tikrai viskas ne dėl taupumo. Tiesiog kai man kažką primygtinai kiša, aš iškart pasiuntu.
Žodžiu galutinai įsitikinau, kad žmonės netradicinių vestuvių nesupranta. Nu negi aš turiu užsisakyti tuos muzikantus, jei man jie jokios romantikos neduoda doh.gif
Atsakyti
Labas vakaras mielosios. Kadangi greitu laiku teks dalyvauti tokiose kukliose vestuvėse, kokias jūs aprašote, galvojau pasidomėti pas jus, ką tokiu atveju dovanoti. Patys jaunieji to fakto labai nesureikšmina, darys kuklią vakarienę, dovanų sako nereikia. Kaip galvojat, apie kokią sumą būtų galima dovanoti? Ačiū už nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ismene @ 2009 12 04, 22:38)
Labas vakaras mielosios. Kadangi greitu laiku teks dalyvauti tokiose kukliose vestuvėse, kokias jūs aprašote, galvojau pasidomėti pas jus, ką tokiu atveju dovanoti. Patys jaunieji to fakto labai nesureikšmina, darys kuklią vakarienę, dovanų sako nereikia. Kaip galvojat, apie kokią sumą būtų galima dovanoti? Ačiū už nuomones  4u.gif

Na manau, labai priklauso ir nuo žmonių ir nuo daug ko g.gif Tarkim pas mus jokių tetų ir giminių nebus(nes jų ir nėra, tiesiog papuolė, kad giminės abiejų mažos), bus tik draugai. Todėl tikrai nieks nesitiki, ka dmums tie draugai, daug iš kurių studentai, atneš po 500 lt. 100 lt dovana nuo poros manau, yra normalu. Nors paskaičius kita stemas, tai kai kurios gimtadieniui tokią sumą laiko nepadoria... Tai net nežinau ką patarti. Jei eitumėt pas mane, tai nuo 100 iki 200 manu pat stas. Priklauso nuo jūsų finansinių galimybių.
Atsakyti