Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sadi @ 2009 06 11, 12:10)
Skaitau senas temas, radau man labai patinkantį Sansaros postą smile.gif du metai praėjo rolleyes.gif

lotuliukas.gif ale ot graziai pasisakiau, net nepamenu... moku pasisakyt per pilnatis ir po to tuo laaaabai didziuojuos. lotuliukas.gif
ale fotografuoju prasciau nei pasisakau, vot cia tai problema lotuliukas.gif
idomi diskusija, tik niekur nenuvedanti blush2.gif cia labai tiktu koks rytu filosofijos ar rytu kovos menu mokytojo pavyzdys... kelias, ejimas juo, pykimas ant kritikos ir ant mokytojo vanojancio sonus lazda, saves isaukstinimas, manymas, kad turiu buti toks, kaip kazkas, ar saves nuvertinimas, nes atrodo niekada kazkam neprilygsi ir panasiai g.gif ale neturiu laiko pasisakyt lotuliukas.gif (puikus motinystes privalumas, nes kaip zinia tylejimas-auksas)
Atsakyti
Kiek prirašėt smile.gif Sveikos. Buvau prirašius ir aš, bet katinas išjungė kompą ir...bet dar pabandysiu. Gal ir be reikalo, bet koks skirtumas. Tiesiog norisi pasisakyt turbūt apie savo atsiradimą kūdroj ir apie "išėjimą".

Kaip atsiradau? Ogi iš čia. Kai kažkas sillwio ar Elina ją paminėjo man pirmąkart. Iki tol jokiais panašiais portalais nesidomėjau. Taip tiesiog ir atsiradau. Ten "kur kiti". Kokius metus buvo neįdomu, nes na...elementariai visiškai neturėja ką parodyt, visiškai nieko nepažinojau ir t.t. ir pan. Tai karts nuo karto pasijungdavau, paskaitinėdavau, kol kad ir komentarų formą atradau labai fainą bendravimą, o gal ir pati nuo to taško kuriamebuvau vos vosprasilaužt ėmiau. Tada ėmė labai labai patikti, atrandami nauji žmonės, nauji autoriai, naujas bendravimas. Tas užvežė ir tai branginu iki šiol. Su kuo nebuvau susidūrus, tai tai ką dabar remdamasi vieno nario pasisakymu vadinu "kiaušinienės teorijom" - t.y. mano supratimu ne tai kad kritika, o atvira nepamatuota panieka kitam nariui emocijoms užvirus, kuri teisinama kaip "na kaip tu kitaip tobulėsi, jei tau nepasakysi teisybės"...Tik teisybė ir panieka mano supratimu nebūtinai eina kartu ir man paskutiniu metu ėmė pernelyg daug matytis tos tokios "teisybės" (ne ne mano adresu, bendrai kalbant), kurios tiesą sakant visiškai nesinori kaupti kartėlio grūdais savo dūšioj...gali nematyti, bet kad matai. Ir kartu nuo to. Ką realiai galima daryti, kad tai keistųsi? Perauklėti pilnamečius žmones? Neturiu nei noro nei iliuzijų. Kalbėti apie tai kas nepatinka ir už tai asmeniškai susilaukti pylos nuo žmonių kuriuos šiaip jau už kitus dalykus vertini ir brangini? Skauda žinokit ir mazochizmas turi savo ribas. Melstis? Na tiek galiu, bet čia žinot sunku pasakyti kada bus rezultatas biggrin.gif Nesinori būti lauke, kuriame veinas į kitą aišku "kilniais tikslais" svaidomi akmenys ir prie to prisijungia dar saujelė pasekėjų norinčių atrodyti "tokiais pat teisingais, o ne padlyzomis davatkomis". Jokiu būdu nesakau, kad kitame portale to nėra, tiesiog ten su panašiu reiškiniu dar nesusidūriau, o ir kita erdvė įdomi kaip tiesiog kita nauja erdve, su naujais žmonėmis (taip, dalis tie patys, bet juk ne visi). Todėl iš tikrųjų niekur neišeinu (bent šiuo metu taip manau), o tik kiek atsitraukiu, nes paskutiniu metu tatai jau sekino. Ir nesijaučiu nei pabėganti, nei perbėganti...tiesiog radau šiuo metu dar vieną man įdomų variantą ir dar vieną mano akimis tinkamą erdvę sau. O kiek ji tinkama - laikas parodys, dėl to nesigraužiu. Kaip ir nesijaučiu "mažindama" Kūdrą kažką lyg šeimą ar Tėvynę išduodanti. Nesu aš ten adminas, kad bent iš tolo su tuo lygint būtų galima ir vertinu ją ir jos žmones. Tiesiog pabandžiau paaiškinti nuo ko asmeniškai dilgteli. To gero gyvenime ir be virtualių erdvių netrūksta, todėl nesinori būt nei mušamos slyvos principu auklėjamai, nei durninamai nei pan. Nei smagu matyt kai tai daroma su kitais. Viskas turi savo ribas. Smagu kruopelė ironijos kartais, bet ima darytis kartu, kai tai jau tampa "beisbolke skatinačia augimą". Netikiu aš tokia pagalba augimui. Arba esu pernelyg pernelyg ribota, kas beje ką nors pasakius "iš savo varpinės" tai vieno tai kito irgi bandoma įteigti. Bet aš tuo nebetikiu smile.gif Greiti mes kitiems klijuoti etiketes, nematydami,kad jas nuo savęs nusilupam...visi su savo ribom, bet ir su savo galimybėm. Va pašnekėjau kažką...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 11 birželio 2009 - 16:27
QUOTE(peppi @ 2009 06 11, 16:12)
o šiais laikais būna pirkti nespalvotų juostų, ką? biggrin.gif

a Tu iš medžio iškritai? biggrin.gif
o kaip manai, mes spalvotas fuji superia perkam ir verčiam su PS į juodbaltę? lotuliukas.gif
aišku, kad yra pirkti visokiausių, kiek fantazija neša smile.gif 4u.gif tik susidomėk, išūšiu ausis su savo pasakojimais smile.gif

o technologijos niekada nepadarys pavyzdžiui juostinio grūdo, net elzės pluginas šito nepadarys bigsmile.gif aišku, kaip mane paprotino vienas skaitmenininkas - nusifotkink su įvairiom juostom baltą lapą ir dėk tekstūras lotuliukas.gif aš jau nekalbu apie detalumą, kadrų "gilumą", tonų įvairovę, taip vadinamą dinaminį diapazoną ir kt.
man toks jausmas. kad net ryškumo zona prie tos pačios diafragmos juostoje kitokia - kažkokia gilesnė, bet gilintis, ar taip yra ir kodėl negaliu, nes neišmanau, gal kas išmanantis papasakos, ar man tik vaidenasi, ar taip ir yra smile.gif
Atsakyti
Čia matyt priklauso nuo meilės laipsnio, Sayonara... (O jei juosta labai sena, reikia šiek tiek ilgint išlaikymą, nei fotografuojant įprastai?)
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 06 11, 17:11)
Čia matyt priklauso nuo meilės laipsnio, Sayonara... (O jei juosta labai sena, reikia šiek tiek ilgint išlaikymą, nei fotografuojant įprastai?)

nesiginčysiu, nes nepakankamai išmanau, kad ginčyčiaus. meilės laipsnis, aišku, turi įtakos smile.gif
senon juoston nesu fotografavus, nežinau apie išlaikymus.
Atsakyti
Peppi biggrin.gif ka tik nuprikau biggrin.gif
Atsakyti
Na tikiuosi naujokes neissigas ir nenustos deti nuotrauku biggrin.gif

Ogi -ms-, ziuriu, turi laiko daugiau nei parasyt viena zodi apie visas nuotraukas, netgi i drakes isivelt uztenka to laiko, puiku biggrin.gif

Dekui peppi, O ir kitoms(iems) pasakiusioms nuomones apie mano foto 4u.gif
Atsakyti
oho pavaret per sian snektos, db tikriausiai ramus geriat arbatas ir laukiant tos pilnaties lotuliukas.gif issikrovet tskant smile.gif smagu... tuoj imesiu pora foto jei rasiu ka gero is sian...
Atsakyti
kazkaip si kart drake tokia neypac vykusi buvo, matyt pilnatis "ant pabaigos"...
Jo, juosta ir as pabandyti norec... kol turejau (oki, dar turiu) juostine muiline labai mazai turejau priekaistu spalvom ar ryskumui ar fokusui... Bet fotkint ir dabar nemoku, taip kad ne rodiklis. g.gif
Peppi, spalvos kadruose geros, bet rezultatas man nepatiko - tos ryskios raudonos plyteles atitraukia demesi, kazkokios smulkmenos lenda ir maiso, nu... Ok, as ne _ms_, tai gal susilaikysiu nuo komentaru.
Del Bites vestuviniu ir C-girl gimtadieniniu - zmones, jauciu didele pagarba, tiems kas fotografuoja visokiu renginius. as tai dariau vienintele karta, siaip, ta proga kad dalyvavau - trijuose apgalvotuose (nu kaip man) kadruose isoko mieli giminaiciai su muilinem ir "pagavau" ju nugaras. Ne man tai, ne man...

Toliau galvoju apie statyva. atostogoms suplanavau viena kadra, kur jis butina - o as neturiu... gal ka galit patarti - parasto nebrangaus? kaip suprantu, vargu ar kada pirksiu kita, o fotografavimas visgi tik hobis kuriam neturiu laiko... Ka patarsit?
Atsakyti
BN, jei nori imk mano wink.gif
Atsakyti
Inc, rimtai?
savaitagali pasiderinam?

Patarimai yra labai "welcome"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 11 birželio 2009 - 20:25
Pabandžiau ir aš pagaudyt šviesą. Kažin ar čia kas gero? g.gif

Neina kažkodėl įkelt foto unsure.gif pasapudžiu IMG ir iškart išmeta Error

Bandau rinktis objektyvą. Niekaip neapsisprendžiu kas geriau Sigma ar Tamron? 17-70 f 2,8 ar 18-50 f2.8..... visai susisuko galva. ar turit kas Tamroną? kaip kokybė?

Dar norėjau pakalsut Peppi dėl krikštynų foto. Kambary fotkinai be blykstės? Su kokiu objektyvu? patiko nuotraukos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreli: 11 birželio 2009 - 20:52