Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sea_ @ 2009 06 19, 15:16)
Noriu su tavim gyvai susipazint  4u.gif  wub.gif

QUOTE(lamella @ 2009 06 19, 15:30)

Aš ir norėčiau.

niekam neduosiu as SP lotuliukas.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 19, 15:41)
ok, tuomet nesakysiu: "nesupranti mano foto, dink iš čia"  biggrin.gif

tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 06 19, 16:42)
blink.gif  lotuliukas.gif atsiprašau, dviprasmybė išėjo. (Čia aš apie tokius visokius gražius rėmelius, su paukšteliais gėlytėm ir vaikučių galvytėm; dar dozė blizgučių būtų ne pro šalį).
Nesijaudink, supratau as drinks_cheers.gif ir visi suprato. tik bais juokingai nuskambejo, vietoj cia taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 06 19, 06:42)
blink.gif  lotuliukas.gif atsiprašau, dviprasmybė išėjo. (Čia aš apie tokius visokius gražius rėmelius, su paukšteliais gėlytėm ir vaikučių galvytėm; dar dozė blizgučių būtų ne pro šalį).

supratau apie ka tu biggrin.gif
QUOTE(Peperoni @ 2009 06 19, 06:43)
niekam neduosiu as SP lotuliukas.gif  tongue.gif

ot kokia tu tongue.gif
Atsakyti
ziuriu i katinus - http://fotokudra.lt/...8&nav=aut&page=

kas man be galo patinka vadinkim tai "patalpu" fotkese, ir as manau, tai svarbu fotografijoje apskritai - labai lengvai galiu "atsidurti" toje vietoje. Isivaizduoti, kad as stoviu prie tu 2 lovu, einu 1 koridoriumi, ar sedziu prie stalo tame darbo kabinete. net kaip su tuo katinu ant sofos pasivoliociau. jos labai aiskiai perteikia vietos atmosfera - savo rakursu, aiskiai juntamu medziagiskumu, teksturomis. Jos leidzia ten persikeltis savo pojuciais.

kt svarbus dalykas - kad jauciu fotografavusio poziuri, jausma sitiems daiktams, sitoms vietoms. sentimentus, meile ir ironija, su kuria i juos ziuri. rysi su tom vietom, zmonem, ju daiktais ir gyviais. t.y. tos foto perteikia poziuri i tai, kas pavaizduota.

kt dalykas, bet tai jau yra labiau asmeniska, kai kurios is ju (pvz 3) rodo kazkokius universalius, bendrazmogiskus dalykus tame, kas yra asmeniska. Nez, ka konkreciai ms norejo ja (3) parodyti, bet man tai buvo apie kzk mano vaikystes kaima, kazkokia mociute su seneliu, du zmones, salia vienas kito miegojusius, ju langa i pasauli. apie amzinas vertybes - buti kartu, milijonus kartu gyvenime keltis ir klotis lovas, pasideti akinius prie lempos... apsvietimas tame intymume labai sugroja. taip labai asmeniskai rodoma. bet dazniausiai tai, ka darome/rodome asmeniskai daug atliepia ir kitame. nes tai, kas asmeniska yra ir bendrazmogiska.

paskutine man yra l.juokinga - kzk panasus jausmas apima i ja ziurint, kaip palengvejimas nusiciaudejus. o istoriju cia galima prikurti ivairiu - kaip ir apie ka, ir ne taip svarbu, kas kokia ja sukurs.

zdz, sios foto turi israiska/forma (ir leidzia pajusti), perteikia fotografuojancio poziuri ir yra asmeniskos (yra turinys jose, nera tuscios) ir todel gali buti kitiems artimos.

vsk, Domas dainuoja, negaliu susikaupti. esme, manau, pasakiau.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 19, 12:53)
aš va ką tik pas pradžiamoksles parašiau, kad mėgstu drakes. ir atsakau sau, kodėl: nes jų metu žmonės pasako tai, kas galbūt ilgai nedavė ramybės. suranda kai kuriuos atsakymus į klausimus. pasitvirtina arba ne kokios nors nuojautos. stoja aiškumas kažkoks. tikrai manau, kad drakės atlieka šį labai pozityvų ir konstruktyvų vaidmenį.  4u.gif nereikia jų bijoti ir jomis bjaurėtis..

beje, ką tik pagalvojau, kad drakės vengimas irgi yra pozicija ir dalyvavimas drakėje smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 06 19, 13:43)
nu va, nurimo aistros.. kaip nuobodu pasidarė.  verysad.gif

tai vadinasi drakė yra šitos temos esmė doh.gif ?

Gaziulka, dėkui, kad taip išsamiai, neskūpai aprašei...
peržiūrėjau dabar kitom akim tą seriją...
iš dalies supratau o iš dalies dar galvoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 19, 15:47)
ziuriu i katinus - http://fotokudra.lt/...8&nav=aut&page=

kas man be galo patinka vadinkim tai "patalpu" fotkese, ir as manau, tai svarbu fotografijoje apskritai  - labai lengvai galiu "atsidurti" toje vietoje. Isivaizduoti, kad as stoviu prie tu 2 lovu, einu 1 koridoriumi, ar sedziu prie stalo tame darbo kabinete. net kaip su tuo katinu ant sofos pasivoliociau. jos labai aiskiai perteikia vietos atmosfera - savo rakursu, aiskiai juntamu medziagiskumu, teksturomis. Jos leidzia ten persikeltis savo pojuciais.

kt svarbus dalykas - kad jauciu fotografavusio poziuri, jausma sitiems daiktams, sitoms vietoms. sentimentus, meile ir ironija, su kuria i juos ziuri. rysi su tom vietom, zmonem, ju daiktais ir gyviais. t.y. tos foto perteikia poziuri i tai, kas pavaizduota.

kt dalykas, bet tai jau yra labiau asmeniska, kai kurios is ju (pvz 3) rodo kazkokius universalius, bendrazmogiskus dalykus tame, kas yra asmeniska. Nez, ka konkreciai ms norejo ja (3) parodyti, bet man tai buvo apie kzk mano vaikystes kaima, kazkokia mociute su seneliu, du zmones, salia vienas kito miegojusius, ju langa i pasauli. apie amzinas vertybes - buti kartu, milijonus kartu gyvenime keltis ir klotis lovas, pasideti akinius prie lempos... apsvietimas tame intymume labai sugroja. taip labai asmeniskai rodoma. bet dazniausiai tai, ka darome/rodome asmeniskai daug atliepia ir kitame. nes tai, kas asmeniska yra ir bendrazmogiska.

paskutine man yra l.juokinga - kzk panasus jausmas apima i ja ziurint, kaip palengvejimas nusiciaudejus. o istoriju cia galima prikurti ivairiu - kaip ir apie ka, ir ne taip svarbu, kas kokia ja sukurs.

zdz, sios foto turi israiska/forma (ir leidzia pajusti), perteikia fotografuojancio poziuri ir yra asmeniskos (yra turinys jose, nera tuscios) ir todel gali buti kitiems artimos.

vsk, Domas dainuoja, negaliu susikaupti. esme, manau, pasakiau.

Aciu uz pasidalinima savo matymu 4u.gif

as visos serijos kazkaip nemaciau,senokai nebuvau kudroj blush2.gif
joa katinus myli visi biggrin.gif nuvaziuoji pas bobute -katinas,nueini i -istaiga i-,ateini pas drauga ir cia katinas,kuriam atsibodo rupestinga seimininke biggrin.gif - as taip pamaciau sia istorija blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 19 birželio 2009 - 15:07
QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 19, 16:47)
ziuriu i katinus
labai gerai apgintas darbas smile.gif kai skaitau - jauciu. viskam pritariu.

bet taciau, kaip tada su menine ir komercine fotografija, kaip zinia ir mokymo istaigose yra specializacijos. ar komercines fotografijos atstovas, norintis perteikti tik estetinius aspektus nebevertas sio vardo?
ir vis tik ar toj specifikacijoj "menine fotografija" daugiau nezaidzia pati koncepcija? _ms_ sias foto ne tiek jauciu kiek isijauciu. o kam nepavyksta isijausti tas ir nesupranta.
Atsakyti
QUOTE(Saulės pūga @ 2009 06 19, 15:09)

Kažin, ko buvo toje bandelėje, kurią suvalgiau???

jetus jetus,tu ne tik graziai fotografuoji ir matai pasauli,bet ir puikiai ji aprasai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 19, 14:47)
esme, manau, pasakiau.

buvo idomu paskaityt, aciuu smile.gif
Atsakyti
Labai idomia drake praleidau.Man ce visi tokie iskalbyngi.as tada susiguziu savo grudu kampely,kaip ta pele su surio gabalu ir pasimegaudama skaitau.juokiuos..Kaip sayonara sake,savotiska dalyve jauciuos biggrin.gif

QUOTE(raige @ 2009 06 19, 06:29)
Zuvialia... Ms mano bičiulis. Realus, ne virtualus. Man patinka jo fotografija. Jo juosta. Jo šiukšlės (net tos, kurios sieloje  biggrin.gif ). Ir tos trys nuotraukos patiko. Pirma labai labai.
viskas ką sakiau buvo lengvas sarkazmas...

nu jopsiksik..kaip as galejau pamirst..ka reiskia cia ilgai nesilankyt.A vat kazkaip ziuriu ne as viena patikejau tavo sarkazmu.O ce visai nevaidinu apsijautrinusios,bet man tas grudas be galo artimas dusiai.Ir kaip kuri cia pasake,tiesiog nemokeciau aprasyt,kodel jis sukelia daug daugiau jausmu,negu y ta pacia fotografija be grudo,islaizyta isvalyta..galvoju,gal ce tiesiog laikas,nuo kurio galbut pasveikstama,kaip ir nuo remeliu,ar action'u[beja,nuo ju dar gydausi]..blogiausia..kad nenoriu pasveikt smile.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 19, 08:07)
O dėl tos čia kvailos diskusijos, _ms_ nuotraukos kai kurios patinka, gerbiu jo kitokį matymą ir skatinimą irgi kitaip matyti, na tik man atrodo, kad fotografijoje yra gerokai daugiau atspalvių ir kiekvienas turi teisę turėti savo skonį ir tas begalinis tyčiojimasis iš kitų jau man pradeda įgristi.

kazkaip negaliu ce nepalinkset savo galva drinks_cheers.gif

Zaviuosi Gaziulkos interpretacijomis,ir pasakysiu,kad as visiskai kitaip sita ms serija maciau.Pas mane tas minciu gylis kiek arciau.As maciau katino nutampyta lempa,patalpu nudraskytas sienas,nudrekstas uzuolaidas..tiesiog katino gyvenima,kuriame jis siauteja noredamas istrukt is kasdienybes monotonijos smile.gif.O paskutineje jo tas berupestyngas zvilgsnis pro langa sypsena kelia vien todel,kad ta netvarka,tie nudraskyti ir nuniokoti kampai jam visiskai dzin,tos siukslytes tam kadre irgi sneka savaip.As niekada nemokejau iterpretaciju,buvau ta,kuri sako ta ka mato.Bet va skirtyngai matem,o serija abiems patiko smile.gif ir apie diedukus as tikrai negalvojau sioje foto smile.gif Galvojau,apie tos lovos uzvalkala,kuri tas katinas savo nagais patvarke hihihi.gif o kur zmogysta su akinukais kadre irgi bandziau yziuret katino nagu ybrezimu biggrin.gif arba MEILES prisisiurbusi kacioko savininka.
maciau tai,uz ka juos zmones MYLI smile.gif

faina cia..
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 19, 14:28)
galima ir as prisijungsiu su smena? ismokysit mane nemastyt biggrin.gif

taišku biggrin.gif

QUOTE(peppi @ 2009 06 19, 14:55)
tai vadinasi drakė yra šitos temos esmė doh.gif ?

be abejo. manau, kad čia yra keletas konfliktinių personų, kurios negauna pakankamai dėmesio realiame gyvenime, šeimoje, darbe, niekas su jais tokiais psichiniais nekonfliktuoja, nes bijo paaštrinti ligą, todėl jie bent internete dirbtinai sukuria konfliktus ir tokiu būdu palaiko šios temos esmę ir patenkina savo poreikį konfliktuoti. taip, blin, temos esmė - drakės. doh.gif lotuliukas.gif

peppi, išeik va dabar pat į savo pievelę, įkvėpk, iškvėpk ir pasakyk - a pajuokaut jau nebegalima?? biggrin.gif
Atsakyti
Graziulka, aciu! Zinai, pagalvojau, kad tai, ka pasakei per kelis paskutinius postus, yra labiausiai mano foto-mastyma "pakrate" teiginiai. Kalbu ne apie tavo poziuri i konkrecia serija (as net nesinagrinejau pagal konkrecias foto), bet apie poziuri i fotografija apskritai.
Atsakyti