Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Labsdzien smile.gif

Cia tokis kvailus uzklausimas, bet jus, kas fotkina su juosta tai auto pyskinat? ar visiskai ant manual? As tarkim isidejau dabar i zenita juosta ir nelabai susigaudau kokiom salygom ka tureciau nusistatyti blink.gif dar turint omeny kad trumpiausias islaikymas 500, tai tarkim diafragma saulej reik jauciu iki 16f uzdaryti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 11:49)
Labsdzien smile.gif

Cia tokis kvailus uzklausimas, bet jus, kas fotkina su juosta tai auto pyskinat? ar visiskai ant manual? As tarkim isidejau dabar i zenita juosta ir nelabai susigaudau kokiom salygom ka tureciau nusistatyti  blink.gif  dar turint omeny kad trumpiausias islaikymas 500, tai tarkim diafragma saulej reik jauciu iki 16f uzdaryti  blink.gif

ir auto, ir manual..smile.gif pvz., mano vienas turi tokius pačius variantus, kaip ir skaitmeninis 40d, o kiti - rankiniai. dažniausiai iš akies fotkinu, bet kartais tenka pagalvoti, kokie turi būti nustatymai.
turi gi skaitmeną. visada kartu ją nešiokis, išsimatuok nustatymus su skaitmena ir naudok tokius pačius arba bent jau panašius rankiniame.
o bitė dar ir ekspoporų lenteles turi, paprašyk gražiai, gal duos. man dar nedavė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 12:49)
Labsdzien smile.gif

Cia tokis kvailus uzklausimas, bet jus, kas fotkina su juosta tai auto pyskinat? ar visiskai ant manual? As tarkim isidejau dabar i zenita juosta ir nelabai susigaudau kokiom salygom ka tureciau nusistatyti  blink.gif  dar turint omeny kad trumpiausias islaikymas 500, tai tarkim diafragma saulej reik jauciu iki 16f uzdaryti  blink.gif

kad tiksliai eksponuot, tam reik arba eksponometro, arba kartu skaitmena tasytis wink.gif nusistatai joje islaikyma 1/500 ir ziuri, kokia f pasiulo skaitmena biggrin.gif arba atvirksciai pagal f ziuri koki islaikyma siulo.
na arba bandai spet
Atsakyti
įveskit į googlą sunny 16 rule ir skaitykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 16, 14:06)
ir auto, ir manual..smile.gif pvz., mano vienas turi tokius pačius variantus, kaip ir skaitmeninis 40d, o kiti - rankiniai. dažniausiai iš akies fotkinu, bet kartais tenka pagalvoti, kokie turi būti nustatymai.
turi gi skaitmeną. visada kartu ją nešiokis, išsimatuok nustatymus su skaitmena ir naudok tokius pačius arba bent jau panašius rankiniame.
o bitė dar ir ekspoporų lenteles turi, paprašyk gražiai, gal duos. man dar nedavė  lotuliukas.gif
na kai smena nesiojaus tai nesiojaus skaitmena ir meginausi, bet dabar zenitas kai sveria tona.. doh.gif plius skaitmenoj f3,5 minimumas, zenite f2.
lenteles turiu preliuminarias prie saulutes, prie debesioko, prie sniego, bla bla, bet tai jei pvz patalpoj fotkinu g.gif
Exponometra irgi turiu, teks juo naudotis.. zodziu kol kas eksperimentai vyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 14:03)
na kai smena nesiojaus tai nesiojaus skaitmena ir meginausi, bet dabar zenitas kai sveria tona..  doh.gif  plius skaitmenoj f3,5 minimumas, zenite f2.

smenai matavai ekspoziciją? o kam? ... sayonar, įneškite aiškumo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 16 birželio 2009 - 14:09
Dėkui dar pakomentavusiems, man kažkodėl galo vis tiek nesinori biggrin.gif Bet kad foto ne blizgančios ir pati matau. unsure.gif

Tiesa, tos (tie) kurie esat ir kūdroj ir FB, ar žinot, FB-e yra kūdriečius vienijanti grupė? Na kad bent dalis žinot tai pati matau, bet sakau gal dar kam įdomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 16 birželio 2009 - 14:36
QUOTE(bite maja @ 2009 06 16, 16:08)
smenai matavai ekspoziciją? o kam? ... sayonar, įneškite aiškumo  biggrin.gif
Nesupratau? kam matavau expozicija? nu tipo kad nebutu per sviesu ar per tamsu biggrin.gif o kaip kitaip?
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 14:42)
Nesupratau? kam matavau expozicija? nu tipo kad nebutu per sviesu ar per tamsu biggrin.gif o kaip kitaip?

bitės klausimas, manau, buvo užduotas todėl, kad smena savo prigimtimi ir filosofija yra kitokia, negu įprasti rankiniai fotikai ir ja fotkinant matuoti ekspoziciją nešiojantis skaitmeną šalia bent jau man būtų panašu kaip juostinę foto apdirbti su lillyblue action'ais..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 15:42)

o kodėl fotografuojant su smena iš viso reikia galvot? biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 06 16, 15:35-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 06 16, 15:35)

Tiesa, tos (tie) kurie esat ir kūdroj ir FB, ar žinot, FB-e yra kūdriečius vienijanti grupė? Na kad bent dalis žinot tai pati matau, bet sakau gal dar kam įdomu  smile.gif

aha zinau, bet issiregistravau is te smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 16, 16:50)
bitės klausimas, manau, buvo užduotas todėl, kad smena savo prigimtimi ir filosofija yra kitokia, negu įprasti rankiniai fotikai ir ja fotkinant matuoti ekspoziciją nešiojantis skaitmeną šalia bent jau man būtų panašu kaip juostinę foto apdirbti su lillyblue action'ais..smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2009 06 16, 16:51)
o kodėl fotografuojant su smena iš viso reikia galvot?  biggrin.gif

Kvankos, nekalbu su jumis biggrin.gif
Atsakyti