Labsdzien
Cia tokis kvailus uzklausimas, bet jus, kas fotkina su juosta tai auto pyskinat? ar visiskai ant manual? As tarkim isidejau dabar i zenita juosta ir nelabai susigaudau kokiom salygom ka tureciau nusistatyti dar turint omeny kad trumpiausias islaikymas 500, tai tarkim diafragma saulej reik jauciu iki 16f uzdaryti
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 11:49)
Labsdzien
Cia tokis kvailus uzklausimas, bet jus, kas fotkina su juosta tai auto pyskinat? ar visiskai ant manual? As tarkim isidejau dabar i zenita juosta ir nelabai susigaudau kokiom salygom ka tureciau nusistatyti dar turint omeny kad trumpiausias islaikymas 500, tai tarkim diafragma saulej reik jauciu iki 16f uzdaryti
ir auto, ir manual.. pvz., mano vienas turi tokius pačius variantus, kaip ir skaitmeninis 40d, o kiti - rankiniai. dažniausiai iš akies fotkinu, bet kartais tenka pagalvoti, kokie turi būti nustatymai.
turi gi skaitmeną. visada kartu ją nešiokis, išsimatuok nustatymus su skaitmena ir naudok tokius pačius arba bent jau panašius rankiniame.
o bitė dar ir ekspoporų lenteles turi, paprašyk gražiai, gal duos. man dar nedavė
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 12:49)
Labsdzien
kad tiksliai eksponuot, tam reik arba eksponometro, arba kartu skaitmena tasytis nusistatai joje islaikyma 1/500 ir ziuri, kokia f pasiulo skaitmena arba atvirksciai pagal f ziuri koki islaikyma siulo.
na arba bandai spet
QUOTE(sayonara @ 2009 06 16, 14:06)
ir auto, ir manual.. pvz., mano vienas turi tokius pačius variantus, kaip ir skaitmeninis 40d, o kiti - rankiniai. dažniausiai iš akies fotkinu, bet kartais tenka pagalvoti, kokie turi būti nustatymai.
turi gi skaitmeną. visada kartu ją nešiokis, išsimatuok nustatymus su skaitmena ir naudok tokius pačius arba bent jau panašius rankiniame.
o bitė dar ir ekspoporų lenteles turi, paprašyk gražiai, gal duos. man dar nedavė
na kai smena nesiojaus tai nesiojaus skaitmena ir meginausi, bet dabar zenitas kai sveria tona.. plius skaitmenoj f3,5 minimumas, zenite f2.turi gi skaitmeną. visada kartu ją nešiokis, išsimatuok nustatymus su skaitmena ir naudok tokius pačius arba bent jau panašius rankiniame.
lenteles turiu preliuminarias prie saulutes, prie debesioko, prie sniego, bla bla, bet tai jei pvz patalpoj fotkinu
Exponometra irgi turiu, teks juo naudotis.. zodziu kol kas eksperimentai vyks
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 14:03)
na kai smena nesiojaus tai nesiojaus skaitmena ir meginausi, bet dabar zenitas kai sveria tona.. plius skaitmenoj f3,5 minimumas, zenite f2.
smenai matavai ekspoziciją? o kam? ... sayonar, įneškite aiškumo
QUOTE(bite maja @ 2009 06 16, 16:08)
smenai matavai ekspoziciją? o kam? ... sayonar, įneškite aiškumo
Nesupratau? kam matavau expozicija? nu tipo kad nebutu per sviesu ar per tamsu o kaip kitaip?QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 14:42)
Nesupratau? kam matavau expozicija? nu tipo kad nebutu per sviesu ar per tamsu o kaip kitaip?
bitės klausimas, manau, buvo užduotas todėl, kad smena savo prigimtimi ir filosofija yra kitokia, negu įprasti rankiniai fotikai ir ja fotkinant matuoti ekspoziciją nešiojantis skaitmeną šalia bent jau man būtų panašu kaip juostinę foto apdirbti su lillyblue action'ais..
QUOTE(Grethenn @ 2009 06 16, 15:42)
Nesupratau? kam matavau expozicija? nu tipo kad nebutu per sviesu ar per tamsu o kaip kitaip?
o kodėl fotografuojant su smena iš viso reikia galvot?
+2009 06 16, 15:35-->
Tiesa, tos (tie) kurie esat ir kūdroj ir FB, ar žinot, FB-e yra kūdriečius vienijanti grupė? Na kad bent dalis žinot tai pati matau, bet sakau gal dar kam įdomu
aha zinau, bet issiregistravau is te
QUOTE(hi @ 2009 06 16, 15:35)
Tiesa, tos (tie) kurie esat ir kūdroj ir FB, ar žinot, FB-e yra kūdriečius vienijanti grupė? Na kad bent dalis žinot tai pati matau, bet sakau gal dar kam įdomu
aha zinau, bet issiregistravau is te
QUOTE(sayonara @ 2009 06 16, 16:50)
bitės klausimas, manau, buvo užduotas todėl, kad smena savo prigimtimi ir filosofija yra kitokia, negu įprasti rankiniai fotikai ir ja fotkinant matuoti ekspoziciją nešiojantis skaitmeną šalia bent jau man būtų panašu kaip juostinę foto apdirbti su lillyblue action'ais..
QUOTE(bite maja @ 2009 06 16, 16:51)
o kodėl fotografuojant su smena iš viso reikia galvot?
Kvankos, nekalbu su jumis