Na atnešu ir vaizdelių jums vakar keptos duonytės:
Receptas:
Apie 350 mll. vandens
1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
Apie 500 g. paprastų kvietinių miltų
kokie 3 kupini šaukštai rupių kvietinių miltų
Kokie 4 šaukštai su kaupu kviečių sėlenėlių.
1,5 šaukšto sojos pieno miltelių.
1 vš cukraus
2 aš druskos
2 nepilni aš mielių
2 vš. linų sėmenų
2 vš saulėje džiovintų pomidorų (ne aliejuje , o sausų).
1 aš Provanso žolelių mišinio.
Kepiau 1 kg kepaliuko dydį 1-a programa ir plutelė ant tamsaus. Kepaliukas išėjo labai aukštas (kokie 3 cm iki stikliuko). Bet viršus apskrudo.
QUOTE(jadzka @ 2009 08 10, 09:25)
Taigi kiekvienam prekybcentryje yra jų Dažniausia prie miltų / kruopų arba prie sveikuoliškų prekių.
O Klaipėdoj Akropolio Maximoje netgi radau rugių kruopų Tiesa kainos nepamenu... Bus į Rugelį, tik nežinau kaip su jom elgtis : spėju pabrinkyti reiktų kažkiek prieš kepant :
O Klaipėdoj Akropolio Maximoje netgi radau rugių kruopų Tiesa kainos nepamenu... Bus į Rugelį, tik nežinau kaip su jom elgtis : spėju pabrinkyti reiktų kažkiek prieš kepant :
o aš vakar pas save visus pc apėjau - nieko neradau na, dar vieną vietą numačiau šiandien aplankyt, tai gal ten rasiu
Vakar kepiau alaus ir garstyčių duoną, kurią radau nete, tik dar įdėjau aštrių prieskonių, kurie vadinasi "velnio užkandėlė" - čia tėčio prašymu iškepti "ką nors pikantiško ir aštraus" skonio nežinau, nes iškepė apie 23.30 val., tai neragavau, o dabar darbe tupiu, tai vakare kai paragausiu irjei bus skani, tuomet pasidalinsiu receptu
Sveikos kepėjėlės
1. Dažniausiai būna IKI parduotuvėse.
2. Oho, su "Velnio užkandėle" bus tikrai velniškai aštru. Bus labai įdomu išgirst atsiliepimus
O pas mus po ruginių duonelių etapo parėjo bulkų-pyragų manija Su bananais net ataušt nespėja, dar karštą sutaršo. Du kartus iš eilės kepiau saldžią duoną su kondensuotu pienu iš Forelės blogo. Tikrai labai geras receptas, rekomenduoju: labai gražiai iškyla ir skonis Žinoma, aš kaip visada dar marcipanų masės porą šaukštų pridedu Ir dar su šviežiai išvirta slyvų uogiene
Dabar kepu kažkokį hibridą - pieno likučiai, salyklas, sausas raugas, sėklos įvairiausios, miltų pritrūkau - penkių grūdų dribsnių primaišiau Bet kvepia skaniai
Beje, kaip su miltais reikalai? Jei kas organizuoja, prisidėčiau
Skambinausi su Ust. malūnu dėl miltų. Nežinau, kaip jie ten dirba - atsakymo ir po dviejų paraginimų antra savaitė laukiu
Paskutiniu metu nelabai sekiau temą, lyg ir apie grūdus ir jų malimą šneka ėjo? Jei reikia, galiu padėt - turim sodyboj malūną (ne girnas, pramoninį, ūkininkai aplinkiniai atvažiuoja susimalt).
Jadzkos duonelė labai gražiai iškilusi O tą gelsvą atspalvį, matyt, pomidorai davė?
QUOTE(Elika @ 2009 08 10, 15:01)
1. o aš vakar pas save visus pc apėjau - nieko neradau na, dar vieną vietą numačiau šiandien aplankyt, tai gal ten rasiu
2. Vakar kepiau alaus ir garstyčių duoną, kurią radau nete, tik dar įdėjau aštrių prieskonių, kurie vadinasi "velnio užkandėlė" - čia tėčio prašymu iškepti "ką nors pikantiško ir aštraus" skonio nežinau, nes iškepė apie 23.30 val., tai neragavau, o dabar darbe tupiu, tai vakare kai paragausiu irjei bus skani, tuomet pasidalinsiu receptu
2. Vakar kepiau alaus ir garstyčių duoną, kurią radau nete, tik dar įdėjau aštrių prieskonių, kurie vadinasi "velnio užkandėlė" - čia tėčio prašymu iškepti "ką nors pikantiško ir aštraus" skonio nežinau, nes iškepė apie 23.30 val., tai neragavau, o dabar darbe tupiu, tai vakare kai paragausiu irjei bus skani, tuomet pasidalinsiu receptu
1. Dažniausiai būna IKI parduotuvėse.
2. Oho, su "Velnio užkandėle" bus tikrai velniškai aštru. Bus labai įdomu išgirst atsiliepimus
O pas mus po ruginių duonelių etapo parėjo bulkų-pyragų manija Su bananais net ataušt nespėja, dar karštą sutaršo. Du kartus iš eilės kepiau saldžią duoną su kondensuotu pienu iš Forelės blogo. Tikrai labai geras receptas, rekomenduoju: labai gražiai iškyla ir skonis Žinoma, aš kaip visada dar marcipanų masės porą šaukštų pridedu Ir dar su šviežiai išvirta slyvų uogiene
Dabar kepu kažkokį hibridą - pieno likučiai, salyklas, sausas raugas, sėklos įvairiausios, miltų pritrūkau - penkių grūdų dribsnių primaišiau Bet kvepia skaniai
Beje, kaip su miltais reikalai? Jei kas organizuoja, prisidėčiau
Skambinausi su Ust. malūnu dėl miltų. Nežinau, kaip jie ten dirba - atsakymo ir po dviejų paraginimų antra savaitė laukiu
Paskutiniu metu nelabai sekiau temą, lyg ir apie grūdus ir jų malimą šneka ėjo? Jei reikia, galiu padėt - turim sodyboj malūną (ne girnas, pramoninį, ūkininkai aplinkiniai atvažiuoja susimalt).
Jadzkos duonelė labai gražiai iškilusi O tą gelsvą atspalvį, matyt, pomidorai davė?
QUOTE(Elika @ 2009 08 10, 15:01)
o aš vakar pas save visus pc apėjau - nieko neradau na, dar vieną vietą numačiau šiandien aplankyt, tai gal ten rasiu
Vakar kepiau alaus ir garstyčių duoną, kurią radau nete, tik dar įdėjau aštrių prieskonių, kurie vadinasi "velnio užkandėlė" - čia tėčio prašymu iškepti "ką nors pikantiško ir aštraus" skonio nežinau, nes iškepė apie 23.30 val., tai neragavau, o dabar darbe tupiu, tai vakare kai paragausiu irjei bus skani, tuomet pasidalinsiu receptu
Vakar kepiau alaus ir garstyčių duoną, kurią radau nete, tik dar įdėjau aštrių prieskonių, kurie vadinasi "velnio užkandėlė" - čia tėčio prašymu iškepti "ką nors pikantiško ir aštraus" skonio nežinau, nes iškepė apie 23.30 val., tai neragavau, o dabar darbe tupiu, tai vakare kai paragausiu irjei bus skani, tuomet pasidalinsiu receptu
Na su velnio užkandėle tik alaus dar būtina turėt Bet gal ie nieko mintis :
O sėlenėlių tai tikrai daug kur būna: kažkaip randu visad kai ieškau net vaistinėse būna jų... Mačiau ir tų ekologiškų yra kur visa serija grūdų ir kruopų būna prie sveikų produktų yra net. Dažniausia perku tokias:
QUOTE(Lung @ 2009 08 10, 15:28)
Beje, kaip su miltais reikalai? Jei kas organizuoja, prisidėčiau
Jadzkos duonelė labai gražiai iškilusi O tą gelsvą atspalvį, matyt, pomidorai davė?
Jadzkos duonelė labai gražiai iškilusi O tą gelsvą atspalvį, matyt, pomidorai davė?
Miltų ir aš žiūriu, kad prisidėčiau perkant ir didesnį kiekį C tipo miltų nespėju pokus tuos po 2 kg namo nešt....
Ir Ruginių labai noriu
O duonelei tokią spalvą tai davė matyt ir rupūs miltai ir sėlenos ir pomidorai ir provanso žolės. Tikriausia viskas krūvoje Duonelė tikrai skani. Jei mėgstat pusbulkes įvairias tai patikt turėtų...
Va vis galvoju apie kokios bananinės duonos kepimą :
Gal mano klausimas ir ne visai į temą - bet man labai aktualus O kur ir kaip jūs laikot miltus, ypač didesnį kiekį? Po to, kai į mano sukauptas atsargas įsimetė maistinės kandys, bijau ką nors namo ir nešti Šitiek visokių kruopų, miltų kelių rūšių, makaronų teko išmesti lauk
QUOTE(Šilingė @ 2009 08 10, 15:47)
Gal mano klausimas ir ne visai į temą - bet man labai aktualus O kur ir kaip jūs laikot miltus, ypač didesnį kiekį? Po to, kai į mano sukauptas atsargas įsimetė maistinės kandys, bijau ką nors namo ir nešti Šitiek visokių kruopų, miltų kelių rūšių, makaronų teko išmesti lauk
Aš didžiąją dalį kruopų laikau stikliniuose induose užsukamuose. O Miltams turiu 5 l. stiklainį tokį užspaudžiamą, bet vakar ir man klausimas iškilo kur reiktų didesnį kiekį dėti : Tas stiklainis miltams nėr labai patogus nes semti nelabai kaip iš jo... Reik dėžės kokios :
QUOTE(jadzka @ 2009 08 10, 16:01)
Aš didžiąją dalį kruopų laikau stikliniuose induose užsukamuose. O Miltams turiu 5 l. stiklainį tokį užspaudžiamą, bet vakar ir man klausimas iškilo kur reiktų didesnį kiekį dėti : Tas stiklainis miltams nėr labai patogus nes semti nelabai kaip iš jo... Reik dėžės kokios :
Duona Jūsų skani, Tokią aš jau kepiau. Aš anksčiau esu rašiusi, kad man duona visada gaunasi trupanti ir kai pjaunu, tai visur pribyra trupinių. Dabar ta problema išsisprendė, nes į kiekvieną duonelę įmaišau po 50gr manų kruopų. Pasiteisino.
O kas liečia tarą didesniam miltų kiekiui, tai Klaipėdos turguje(prie"Eglės") yra toks kioskelis, kur prekiaujama baltarusiškomis prekėmis. Ir ko tik ten nėra buičiai! Yra ir visokių talpų maisto produktams laikyti. Mačiau netgi 20kg talpą su užsukamu dangčiu.
QUOTE(Ninin @ 2009 08 05, 18:57)
Na ir aš su receptuku, nors manau, tai vos ne šabloninis receptas...
Labai skanios bandelės!!!
kokios grazuoles!
bandeles kepate duonkepeje ar orkaiteje?
QUOTE(Renatina @ 2009 08 10, 16:37)
Paskutiniu metu viską kepu orkaitėje (tešlai užmaišau duonkepėje)... Ypač kai noriu gražesnės duonos
Bandelių tai duonkepėje gi ir neiškepsi
QUOTE(Terra2 @ 2009 08 10, 16:33)
Duona Jūsų skani, Tokią aš jau kepiau. Aš anksčiau esu rašiusi, kad man duona visada gaunasi trupanti ir kai pjaunu, tai visur pribyra trupinių. Dabar ta problema išsisprendė, nes į kiekvieną duonelę įmaišau po 50gr manų kruopų. Pasiteisino.
: keista, man duona praktiškai niekada netrupa: na aišku plutelė traški, tai ji patrupa šiektiek, bet pats vidus labai gerai pjaunas. Pjaustau su specialiai duonai plaustyt skirtu peiliu su dantukais (Rimi kai buvo akcija surinkti lipdukus, tai va visą peilių kolekciją ir turiu,o kai kurių ir po 2) Tai jokių manų nemaišauir nereikia Balta jau gerai gaunas (na tiksliau pusbaltė, nes grynai baltos nelabai mes valgom...) tai reiks atidirbinėt juodą duoną
QUOTE(Lung @ 2009 08 10, 15:28)
Sveikos kepėjėlės
1. Dažniausiai būna IKI parduotuvėse.
2. Oho, su "Velnio užkandėle" bus tikrai velniškai aštru. Bus labai įdomu išgirst atsiliepimus
1. Dažniausiai būna IKI parduotuvėse.
2. Oho, su "Velnio užkandėle" bus tikrai velniškai aštru. Bus labai įdomu išgirst atsiliepimus
QUOTE(jadzka @ 2009 08 10, 15:38)
Na su velnio užkandėle tik alaus dar būtina turėt Bet gal ie nieko mintis :
O sėlenėlių tai tikrai daug kur būna: kažkaip randu visad kai ieškau net vaistinėse būna jų... Mačiau ir tų ekologiškų yra kur visa serija grūdų ir kruopų būna prie sveikų produktų yra net. Dažniausia perku tokias:
O sėlenėlių tai tikrai daug kur būna: kažkaip randu visad kai ieškau net vaistinėse būna jų... Mačiau ir tų ekologiškų yra kur visa serija grūdų ir kruopų būna prie sveikų produktų yra net. Dažniausia perku tokias:
Dabar kai pamačiau pakelį, tai pamenu, kad esu kažkur mačius mama patarė vaistinėj pasiklausti - užėjau į norfos vaistinę ir likau nesuprasta pažiūrėjo į mane kaip į kvailelę
Šįvakar buvom sode - kepėm vištų šlauneles, tai duona su velnio užkandėle iškart ištirpo o ir fotiko pakrovėjas blūdinėja, tai foto nebus
Duonelė buvo įvertinta visu 10 balų, bet mano laukiamo aštrumo nebuvo visiškai užtai gavosi toks malonus tų pipirų mišinio skonis, kad prie vištienos tiko idealiai, kai kas mėgavosi duona vien užkąsdamas pomidoru ir džiaugėsi, kad jokių prieskonių daugiau nereikia Žodžiu, šis receptas jau įtrauktas į skaniųjų duonelių sąrašiuką ir tikrai kepsiu ne kartą Jei kas susidomės pabandyt, štai receptas:
Garstyčių ir alaus duona
325 ml alaus,
1 v. š. aliejaus,
3 v. š. garstyčių,
250 g. ruginių miltų,
250 g. kvietinių miltų,
1,5 v. š. pieno miltelių (aš dėjau sojos miltelių, ar kaip ten vadinasi ),
1,5 a. š. druskos,
2 a. š. cukraus,
1,5 a. š. mielių (naudoju sausas),
1 a. š. prieskonių "velnio užkandėlė" (pati sugalvojau, recepte to nebuvo ).
komentaras - prieskonius aš užpyliau šlakeliu karšto vandens, kad nebūtų kieti. vandens buvo tik tiek, kad vos apsemtų prieskonius. Kad nesigautų skysčio per daug (kad ir keliais ml), pamatavau koks kiekis buvo prieskonių su vandenių ir pyliau atitinkamai mažiau alaus, kad gautųsi būtent 325 ml. Visus produktus dėjau ta tvarka, kuri parašyta recepte, tik įpylusi alaus, supyliau prieskonius, tada viskas iš eilės. Kepiau pagrindine programa, kuri pas mane kepa 3 val.
Sveikos, turiu didelį rūpestį šią duonelę, receptas iš pirmo psl.:
Juodos duonos receptukas
200ml. tamsaus alaus
75ml.vandens
75ml.arbatos(stiprios)
3,5 valg.sauksto rupiu miltu
230ml. kvietiniu miltu
1 saukstelis cukraus
1,5 saukstelio druskos
1 saukstelis tirpios kavos
1 saukstelis kakavos
2 valg.pieno milteliu(dejau sojos)
1,5 valg.sauksto sausu bulviu koses milteliu
1 valg.saukstas marg.
1,5 saukstelio sausu mieliu
1 saukstas kmynu
1 valg saukstas dziovintu svogunu laisku
Gal kuri nors kepėte, nes aš jau kepiau tris kartus, pirmus du visiškas fiasko, sukrito, neiškilo, teko išmesti (nemečiau, bet raugiau duonos girą, bet vis tiek neteko valgyt). Šiandien dar pridėjau miltų, tai lyg ir normaliau, bet vis tiek supuolė likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos.
Kvapas, skonis labai patinka, tik nežinau kaip ją išgelbėt, kad nesupultų...
Juodos duonos receptukas
200ml. tamsaus alaus
75ml.vandens
75ml.arbatos(stiprios)
3,5 valg.sauksto rupiu miltu
230ml. kvietiniu miltu
1 saukstelis cukraus
1,5 saukstelio druskos
1 saukstelis tirpios kavos
1 saukstelis kakavos
2 valg.pieno milteliu(dejau sojos)
1,5 valg.sauksto sausu bulviu koses milteliu
1 valg.saukstas marg.
1,5 saukstelio sausu mieliu
1 saukstas kmynu
1 valg saukstas dziovintu svogunu laisku
Gal kuri nors kepėte, nes aš jau kepiau tris kartus, pirmus du visiškas fiasko, sukrito, neiškilo, teko išmesti (nemečiau, bet raugiau duonos girą, bet vis tiek neteko valgyt). Šiandien dar pridėjau miltų, tai lyg ir normaliau, bet vis tiek supuolė likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos.
Kvapas, skonis labai patinka, tik nežinau kaip ją išgelbėt, kad nesupultų...