QUOTE(Lung @ 2009 08 10, 15:28)
Sveikos kepėjėlės
1. Dažniausiai būna IKI parduotuvėse.
2. Oho, su "Velnio užkandėle" bus tikrai velniškai aštru. Bus labai įdomu išgirst atsiliepimus
QUOTE(jadzka @ 2009 08 10, 15:38)
Na su velnio užkandėle tik alaus dar būtina turėt

Bet gal ie nieko mintis

:
O sėlenėlių tai tikrai daug kur būna: kažkaip randu visad kai ieškau

net vaistinėse būna jų... Mačiau ir tų ekologiškų yra kur visa serija grūdų ir kruopų būna prie sveikų produktų yra net. Dažniausia perku tokias:
Dabar kai pamačiau pakelį, tai pamenu, kad esu kažkur mačius

mama patarė vaistinėj pasiklausti - užėjau į norfos vaistinę ir likau nesuprasta

pažiūrėjo į mane kaip į kvailelę
Šįvakar buvom sode - kepėm vištų šlauneles, tai duona su velnio užkandėle iškart ištirpo

o ir fotiko pakrovėjas blūdinėja, tai foto nebus
Duonelė buvo įvertinta visu 10 balų, bet mano laukiamo aštrumo nebuvo visiškai

užtai gavosi toks malonus tų pipirų mišinio skonis, kad prie vištienos tiko idealiai, kai kas mėgavosi duona vien užkąsdamas pomidoru ir džiaugėsi, kad jokių prieskonių daugiau nereikia

Žodžiu, šis receptas jau įtrauktas į skaniųjų duonelių sąrašiuką ir tikrai kepsiu ne kartą

Jei kas susidomės pabandyt, štai receptas:
Garstyčių ir alaus duona
325 ml alaus,
1 v. š. aliejaus,
3 v. š. garstyčių,
250 g. ruginių miltų,
250 g. kvietinių miltų,
1,5 v. š. pieno miltelių (aš dėjau sojos miltelių, ar kaip ten vadinasi

),
1,5 a. š. druskos,
2 a. š. cukraus,
1,5 a. š. mielių (naudoju sausas),
1 a. š. prieskonių "velnio užkandėlė" (pati sugalvojau, recepte to nebuvo

).
komentaras - prieskonius aš užpyliau šlakeliu karšto vandens, kad nebūtų kieti. vandens buvo tik tiek, kad vos apsemtų prieskonius. Kad nesigautų skysčio per daug (kad ir keliais ml), pamatavau koks kiekis buvo prieskonių su vandenių ir pyliau atitinkamai mažiau alaus, kad gautųsi būtent 325 ml. Visus produktus dėjau ta tvarka, kuri parašyta recepte, tik įpylusi alaus, supyliau prieskonius, tada viskas iš eilės. Kepiau pagrindine programa, kuri pas mane kepa 3 val.