Nelabai i tema - nusipirkau makaronmasine, savanoriu filipse ju dabar dvi lentynos pilnos, gal 20 , nugis pagalvojau - kaip lengva skruzdelyna kept bus dabar - duonkepe isminko (jau dariusi ne karta), masina iskocioja, MB iskepa
O mano seima atsivalgius duonos , vis i svecius vezuosi, visi giria, o maniskiai nelabai ja megsta...
Dabar kepu balta, pridejusi picos prieskoniu, cesnako, svoguna, 5-6 sauleje dziovintus aliejuje konservuotus pomidorus ir sauja alyvuogiu, nu man ji
QUOTE(Griaustinė @ 2009 07 28, 10:51)
Nelabai i tema - nusipirkau makaronmasine, savanoriu filipse ju dabar dvi lentynos pilnos, gal 20 , nugis pagalvojau - kaip lengva skruzdelyna kept bus dabar - duonkepe isminko (jau dariusi ne karta), masina iskocioja, MB iskepa
Jei gerai supratau, čia Kaune makaronų mašinų tiek?
QUOTE(Elika @ 2009 07 28, 12:09)
Jei gerai supratau, čia Kaune makaronų mašinų tiek?
Na, laba diena.. Pagaliau ir aš prisiruošiau parašyti, nes apie porą mėnesių kaip pelytė tik šniukštinėju ir renkuosi receptus.. Gimtadienio proga užsiprašiau dovanos ir gavau, tai duonytė kepa ir kvepia... Nors gal tiksliau batonai, nes duona man nesigauna, neturiu nei salyklo, nei raugo... O su ta meistro tešlos funkcija, tai ir man klausimų belekiek, kas ji ir su kuo valgoma? Labai norėčiau džemus gaminti, bet kažkaip man jie nesigauna, gaminau vyšnių uogienę, bet nieko ypatingo nebuvo, tokia skysta ir tiek...
O skaniausias batonas man yra sonatinos "kiaušininis", o duonelė su parmezano sūriu.. Labai patinka gaminti tešlas bandelėm ir picai, gaunasi nuostabios tekstūros...
Va, tik kad su tais džemais gautųsi viskas, tai būtų pasaka, o ne duonkepė , Tai gal kas galit pasakyt kokiom proporcijom dedate uogas ir cukrų ir ar jums gaunasi tirštas džemas, ar tiesiog paprasta uogienė, kaip ir verdant puode?..
QUOTE(murrrka @ 2009 07 28, 12:30)
Na, laba diena.. Pagaliau ir aš prisiruošiau parašyti, nes apie porą mėnesių kaip pelytė tik šniukštinėju ir renkuosi receptus.. Gimtadienio proga užsiprašiau dovanos ir gavau, tai duonytė kepa ir kvepia... Nors gal tiksliau batonai, nes duona man nesigauna, neturiu nei salyklo, nei raugo... O su ta meistro tešlos funkcija, tai ir man klausimų belekiek, kas ji ir su kuo valgoma? Labai norėčiau džemus gaminti, bet kažkaip man jie nesigauna, gaminau vyšnių uogienę, bet nieko ypatingo nebuvo, tokia skysta ir tiek...
O skaniausias batonas man yra sonatinos "kiaušininis", o duonelė su parmezano sūriu.. Labai patinka gaminti tešlas bandelėm ir picai, gaunasi nuostabios tekstūros...
Va, tik kad su tais džemais gautųsi viskas, tai būtų pasaka, o ne duonkepė , Tai gal kas galit pasakyt kokiom proporcijom dedate uogas ir cukrų ir ar jums gaunasi tirštas džemas, ar tiesiog paprasta uogienė, kaip ir verdant puode?..
O skaniausias batonas man yra sonatinos "kiaušininis", o duonelė su parmezano sūriu.. Labai patinka gaminti tešlas bandelėm ir picai, gaunasi nuostabios tekstūros...
Va, tik kad su tais džemais gautųsi viskas, tai būtų pasaka, o ne duonkepė , Tai gal kas galit pasakyt kokiom proporcijom dedate uogas ir cukrų ir ar jums gaunasi tirštas džemas, ar tiesiog paprasta uogienė, kaip ir verdant puode?..
Na, aš tik kartą uogienę su ja gaminau pabandymui. Dėjau 300 g uogų ir 300 g cukraus Uogienės gavosi apie 300 g. (Tiksliai nematavau, bet stiklainėlyje atrodė panašiai tiek). uogienė gavosi tiršta
QUOTE(murrrka @ 2009 07 28, 12:30)
Va, tik kad su tais džemais gautųsi viskas, tai būtų pasaka, o ne duonkepė , Tai gal kas galit pasakyt kokiom proporcijom dedate uogas ir cukrų ir ar jums gaunasi tirštas džemas, ar tiesiog paprasta uogienė, kaip ir verdant puode?..
Kiek džemo receptų skaičiau prie duonkepės, tai rašo, kad reikia įdėti ir sviesto :
Va koks abrikosų džemo receptukas:
Ingredients Makes 350g Jam
Fresh Ripe Apricots 250g
Lemon Juice 2 tsp
Water 1 tbsp
Jam Sugar with Pectin 250g
Butter 15g
Method
1. Remove the bread pan from the bread maker and fir the kneader. Halve and stone the apricots. Cut each half into four pieces and place in the bread pan. Add the rest of the ingredients.
2. Insert and lock the bread pan into the bread maker. Close the lid and select program 12.
3. Allow to mix for 15 minutes, then if necessary scrape down the sides of the pan with a wooden spoon to remove any sugar. Take care as the bread pan is hot.
4. At the end of the cycle, turn off then remove the bread pan using oven gloves. Carefully pour the jam into a sterilised jar, seal and label.
Variations
Plums can be substituted for the apricots.
Tips
Throughout the jam cycle the kneader will stir the ingredients.
Always use ripe fresh fruit for the best results and cut large fruits into halves or quarters.
Use jam sugar with added pectin to ensure a good set.
If using fruits with a low pectin level, it is best to add 5-10ml (1-2 tsp) of lemon juice.
Always use oven gloves to remove the bread pan as it will be very hot.
You should be present throughout the whole cooking process to keep an eye on the boiling jam, to make sure it doesn't boil over, and if necessary to occasionally stir the jam.
Transfer the cooked jam to a clean sterilised jar, seal and label.
tsp = 5ml teaspoon
tbsp = 15ml tablespoon
va receptukų nemažai visokių
http://www.kenwoodwo.../BM450-Recipes/
QUOTE(Elika @ 2009 07 27, 11:55)
1. Tiesą sakant ir aš džiaugiuos, kad jau turiu nors ir viena diena tik, bet jau pliusas tas, kad namie ir taip karšta, o kai orkaitę pajungi, tai apie buvimą virtuvėj išvis kalbos negali būti o su duonkepe tokios bėdos nepajutau
cia irgi ne i tema
paaiskinkit man, ka ta orkaite tiek prikaitina namus? jau ne viena toki pasisakyma skaiciau, kad vasara orkaites nejungia? nu nelabai isikertu, nes nei bute kai turejom, nei name kazkaip jokio nepatogumo del to nejautem ir net i galva nesove, kad vasara orkaites nejungt. gi ne prie atidarytos ten kepa viskas
o del duonkepes, tai paskaiciavom kiek per menesi daugiau elektros mums suvalge. tai po intensyvaus naudojimo 40 lt daugiau uz elektra sumokejom nei iprastai tai nemanau kad ji baisiai taupi yra elektros atzvilgiu, bet mes ir pirkom galingiausia, is turetu pasiuloje
QUOTE(laukine @ 2009 07 28, 14:09)
o del duonkepes, tai paskaiciavom kiek per menesi daugiau elektros mums suvalge. tai po intensyvaus naudojimo 40 lt daugiau uz elektra sumokejom nei iprastai tai nemanau kad ji baisiai taupi yra elektros atzvilgiu, bet mes ir pirkom galingiausia, is turetu pasiuloje
Bet pabandykit paskaičiuoti, kiek būtumet duonai ir kitiem skanėstam išleidę, jei visa tai būtumėt pirkę parduotuvėje
QUOTE(laukine @ 2009 07 28, 14:09)
cia irgi ne i tema
paaiskinkit man, ka ta orkaite tiek prikaitina namus? jau ne viena toki pasisakyma skaiciau, kad vasara orkaites nejungia? nu nelabai isikertu, nes nei bute kai turejom, nei name kazkaip jokio nepatogumo del to nejautem ir net i galva nesove, kad vasara orkaites nejungt. gi ne prie atidarytos ten kepa viskas
o del duonkepes, tai paskaiciavom kiek per menesi daugiau elektros mums suvalge. tai po intensyvaus naudojimo 40 lt daugiau uz elektra sumokejom nei iprastai tai nemanau kad ji baisiai taupi yra elektros atzvilgiu, bet mes ir pirkom galingiausia, is turetu pasiuloje
paaiskinkit man, ka ta orkaite tiek prikaitina namus? jau ne viena toki pasisakyma skaiciau, kad vasara orkaites nejungia? nu nelabai isikertu, nes nei bute kai turejom, nei name kazkaip jokio nepatogumo del to nejautem ir net i galva nesove, kad vasara orkaites nejungt. gi ne prie atidarytos ten kepa viskas
o del duonkepes, tai paskaiciavom kiek per menesi daugiau elektros mums suvalge. tai po intensyvaus naudojimo 40 lt daugiau uz elektra sumokejom nei iprastai tai nemanau kad ji baisiai taupi yra elektros atzvilgiu, bet mes ir pirkom galingiausia, is turetu pasiuloje
Nežinau, kaip kitos orkaitės, bet mano kai įkaista, pro viršuj esančias skyles pučia karštą orą lauk. Ir išjungus pučia, kol ataušta iki tam tikros ribos, tai kad greičiau atauštų išjungus palieku pravirą ir darau pirtį
Dėl galingumų (nuėjau specialiai pasižiūrėjau ): orkaitės galingumas virš 3000W, o duonkepės tik 450W. Orkaitę dar reikia įkaitinti apie pusvalandį, viso gaunasi 1.5 val. po (tarkim ne ant maximumo) 2500W, viso 3750W. Duonkepė maximumu veikia tik valandą, na ir dvi valandos pusę galingumo, gaunasi 900W. Kaip ir keturiskart mažiau gavosi Tiksliai nežinau, kilovatvalandės kainos (gal kas patikslins ), bet užsifiksavę atminty 33ct, taigi elektros sąnaudos iškepti kepaliuką duonos orkaitėje - 1,24 Lt, duonkepėje - 0,3 Lt. Skirtumas šioks toks yra
QUOTE(jadzka @ 2009 07 28, 15:36)
Mes su MB irgi apie 30 ct kepaliukui paskaičiavom elektros...
Merginos, patarkit ką galėčiau iškepti su varške? Turiu kelis pakiukus, kurios reik sunaudot...
Merginos, patarkit ką galėčiau iškepti su varške? Turiu kelis pakiukus, kurios reik sunaudot...
Štai čia rašiau varškinį receptą. Irgi dažniausiai kepu, kai jau reikia sunaikinti varškę
sveikutes o as turiu viena klausimuka,sumasciau duona kepti su raugu,tai dabar iskilo klausimas palikus tesla nuo kurios vietos toliau kepti? kaip su tuom likuciu raugo elgtis?