Sveiko, mergaites
noriu ir as prisijungt prie jusu perskaiciau visas temeles ir kiek naudingu patarimu suradau aciu jums visoms
Vakar nusipirkau duonkepe ir jau isbandziau - pirmoji paprasta balta pabandymo duona iskepe nuostabiai ir jos jau neber seimyna labai greit "supucino". Toliau bandziau kepti duonyte is specialaus misinio, kazkada turejau nusipirkusi ir kepusi orkaiteje. Tai ji kazkaip neiskilo, tokia idubusi iskepe bet skonis geras
o siandien iskepiau juoda duonyte su salyklu, kuri parsisiunciau is delonos. Isejo fantastiska duonyte nors pakilo maziau nei baltoji. Niu va pasipasakojau
bandysiu dabar eksperimentuoti. Kai ka nors naujo ir skanaus pavyks iskepti butinai pasidalinsiu
QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 26, 14:53)
nataliuncik - neapdzius, tesla reik laikyt plast indely, manau, ir stiklinis nepakenktu, vat tik su metaliniu gal negerai butu... Is kokio tu miesto?
Iš Vilniaus
akvilyte, tikiu, kad skani duonyte gavosi, man iseina kazkas panasaus, bet esme yra ta, kad duona ciabata turi daaaaaug dideliu skyliu, yra visa isporejusi, o plutele - traski...
nataliuncik, ta Vatikano duona dabar pas mane turi 9 dienas pagyventi, tai per sav matysim, kaip ten bus, pagalvosim, kaip pasidalint...
nieko tokio, elika, pasitaiko tu sukritimu, kartais praktiskai nepaaiskinamu paprastai vis vien susivalgo, krastutiniu atveju as negrazu virsu nupjaunu ir palieku dziuti, paskui trupinius malu...
siand duonkepej kepa nataliunciko plikyta duona, ziuresim, kas gausis, orkaitine jau suvalgem...
nataliuncik, ta Vatikano duona dabar pas mane turi 9 dienas pagyventi, tai per sav matysim, kaip ten bus, pagalvosim, kaip pasidalint...
nieko tokio, elika, pasitaiko tu sukritimu, kartais praktiskai nepaaiskinamu paprastai vis vien susivalgo, krastutiniu atveju as negrazu virsu nupjaunu ir palieku dziuti, paskui trupinius malu...
siand duonkepej kepa nataliunciko plikyta duona, ziuresim, kas gausis, orkaitine jau suvalgem...
QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 26, 19:02)
nieko tokio, elika, pasitaiko tu sukritimu, kartais praktiskai nepaaiskinamu paprastai vis vien susivalgo, krastutiniu atveju as negrazu virsu nupjaunu ir palieku dziuti, paskui trupinius malu...
Skoniui tai reikšmės neturėjo Liko nedidukas gabalėlis to batono sode buvau neseniai, parsivežiau įvairiausių uogų ir kelis abrikosus pavalgymui, tai sumaniau išbandyt tuo pačiu ir džemo funkciją burzgia dabar mano duonkepė virdama/kepdama kažkokią uogų (raudonųjų ir juodųjų serbentų, raudonųjų agrastų, vyšnių, mėlynų įbėriau tuo pačiu ) ir abrikosų makalynę Žiūrėsiu kas man iš tos makalošės gausis Žodžiu, ką turėjau tą sudėjau
QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 26, 19:02)
kad duona ciabata turi daaaaaug dideliu skyliu, yra visa isporejusi, o plutele - traski...
o kaip tą padaryt???
QUOTE(Renatelem @ 2009 07 25, 09:51)
Vilniuje Senukuose duonkepių tikrai yra ir kainos neblogos. Tikai yra iki 300 Lt. Tik kaip suprantu, tu ne iš Vilniaus . Bet gal būtų ir kituose miestuose. Mano mama pirko Rokiškyje Topo centre. Tuo metu jie neturėjo, bet užsakė ir atvežė.
Aš apėjau Senukus ir Topo Centrą, tai man Topo centre pasirodė pigiau : Be to, prie tos kur išsirinkom mes, tai davė ir apvalią skardą dovanu. Kol kas dar padėta ir nebandžiau, bet reiks pakaitaliot, kad mažiau susidėvėtų ta originalioji
QUOTE(akvilyte @ 2009 07 25, 15:52)
o b8tina turėti duonkepę???
pažiūrėjau virtuvėj tieeeeeeeeeeek rakandų dar vieno nenoriu paprastą duoną kepu orkaitėj.. norėčiau kokią baltą duonytę pabandyt ale baisu ar yra kepančių ne duonkepėj
pažiūrėjau virtuvėj tieeeeeeeeeeek rakandų dar vieno nenoriu paprastą duoną kepu orkaitėj.. norėčiau kokią baltą duonytę pabandyt ale baisu ar yra kepančių ne duonkepėj
akvilyte,
aš tai neatsidžiaugiu, kad jau turiu. Va kas patinka - tai, kad tešlą puikiai išmaišo ir duonytę pati pagamina praktiškai, nereik sukinėtis. KAd ir vakar labai vėlai parsiradom ir darrbų visokių dar kalną turėjau ir grybus valiau ir pan. O namie aišku duonos nebuvo, tai va sumečiau produktus, užstačiau laiko atidėjimo funkiją ir šiandien 6 val. duonytė iškepusi buvo. Kol pasidušinom ir pravėso.
Be to neturėjau kur tešlos minkyti, tai duonkepė irgi puikiai dabuojas... Pvz. penktadienį turėjo ateiti svečių, tai sumečiau į duonkepę sūrio, šesnako, miltų, kefyro, kepimo miltelių, prieskonių druskos ir pan. Ir kol indus suploviau ri apsitvarkaiu issiminkė. Tada tešlikę gabaliukais ir iškepiau
Va dar pora kartų viriau uogienes. PArsinešus buvau po nedaug uogų, tai nei prie puodo stovėt nei ką.
tiesa, dar didelės dalies galimybių neišnaudojau, bet kol kas neatsidžiaugiu.
Beje, Jei jau pirkti duonkelę, tai reikia nuspręsti, kad duonos iš parduotuvės nepirksi. O orkaitėje galima kepti pasižaidžiant. O kasdien kepti orkaitėj neturėčiau laiko
QUOTE(Elika @ 2009 07 26, 21:31)
Skoniui tai reikšmės neturėjo Liko nedidukas gabalėlis to batono sode buvau neseniai, parsivežiau įvairiausių uogų ir kelis abrikosus pavalgymui, tai sumaniau išbandyt tuo pačiu ir džemo funkciją burzgia dabar mano duonkepė virdama/kepdama kažkokią uogų (raudonųjų ir juodųjų serbentų, raudonųjų agrastų, vyšnių, mėlynų įbėriau tuo pačiu ) ir abrikosų makalynę Žiūrėsiu kas man iš tos makalošės gausis Žodžiu, ką turėjau tą sudėjau
va su ta uogienės funkcija gerai Sakiau kai tik kokie vaisiai namie pradės gesti - iškart į aparatėlį
QUOTE(jadzka @ 2009 07 27, 09:29)
1. aš tai neatsidžiaugiu, kad jau turiu.
2.va su ta uogienės funkcija gerai Sakiau kai tik kokie vaisiai namie pradės gesti - iškart į aparatėlį
2.va su ta uogienės funkcija gerai Sakiau kai tik kokie vaisiai namie pradės gesti - iškart į aparatėlį
1. Tiesą sakant ir aš džiaugiuos, kad jau turiu nors ir viena diena tik, bet jau pliusas tas, kad namie ir taip karšta, o kai orkaitę pajungi, tai apie buvimą virtuvėj išvis kalbos negali būti o su duonkepe tokios bėdos nepajutau
2. Ir uogienė gavosi skani
QUOTE(Elika @ 2009 07 27, 11:55)
1. Tiesą sakant ir aš džiaugiuos, kad jau turiu nors ir viena diena tik, bet jau pliusas tas, kad namie ir taip karšta, o kai orkaitę pajungi, tai apie buvimą virtuvėj išvis kalbos negali būti o su duonkepe tokios bėdos nepajutau
2. Ir uogienė gavosi skani
2. Ir uogienė gavosi skani
Ir dar vienas pliusas - elektros žymiai mažiau ryja, nei orkaitė Nes kol įkaitini, kol kepa, o orkaitės galingumas juk žymiai didesnis.
tuoj ir aš užsinorėsiu ją nusipirkt vienu metu buvau labai užsidegus.. bet paskui atėjo krizė gal reiks kalėdų senio paprašyt tik va kur ją dėt
vyrui sakau nupirk duonos.. sako o kam.. iškepk.. skanesnė nei parduotuvinė
vyrui sakau nupirk duonos.. sako o kam.. iškepk.. skanesnė nei parduotuvinė
QUOTE(akvilyte @ 2009 07 27, 16:16)
tuoj ir aš užsinorėsiu ją nusipirkt vienu metu buvau labai užsidegus.. bet paskui atėjo krizė gal reiks kalėdų senio paprašyt tik va kur ją dėt
vyrui sakau nupirk duonos.. sako o kam.. iškepk.. skanesnė nei parduotuvinė
vyrui sakau nupirk duonos.. sako o kam.. iškepk.. skanesnė nei parduotuvinė
Nu jei krize, tai reikia ko skubiau pirkt taip taupysi ant duonos/batono, uogienės, elektros
Nu ką, raportuoju: Mano Kenwoodukas atidirbinėja investicijas ir dabar jau kepa vėl duonytę. Šįkart juodą su sėklom visokiom (modifikuotas Delonos receptas). Prieš kelias dienas kepiau - tik padariau kelias klaidas (įdėjau nemirkytus grūdsu daigintus džiovintus, neištirpdžiau salyklo ir kmynų per daug buvo), tai dabar va viską kitaip padariau Nors.. duonytė buvo labai gerai įvertinta
Bus ruginių - rupių kvietinių miltų duonytė su saulėgražom, daigintais-džiovintais-mirkytais kviečiais ir sėmenim.
Nu tikrai, gal dėl to MB ir man sugalvojo padovanot
Nu tikrai, kad taupysim Tik va galovju reik miltų točkos kokios pigesnės paieškot... nes už pakiuką po 4 lt mokėt jau daugoka... O pakiuko tik 4 kartams ir teužtenka Gal parduoda kur maišais po kokį 20 kg : Vis tiek susinaudotų gan greit...
Aij,d ar nerimstu su ta "meistro tešla" Nu sdomino mane Va ką randu: Artisan dough ji yra angliškai.
Va receptas:
http://www.kenwoodwo.../Artisan-Dough/
Va ką rašo:
Artisan Dough: Special menu option takes basic dough through several long, slow cool rises for chewier textures and ruistic crusts.
O kiek suprantu,kad kažkas panašaus į ciabatą gaunas :
http://germanfood.ab...rzelbrotsbs.htm
Papildyta:
Aij, ir jau 2 kartus kepiau duonytę pagal duonkepės receptą tą paprastą be jokių kiaušinių ir pan. Man visai nieko, tik va pridėjau dar sėmenų, sėlenų ir pan. Kažkaip batonai ne man
Bus ruginių - rupių kvietinių miltų duonytė su saulėgražom, daigintais-džiovintais-mirkytais kviečiais ir sėmenim.
QUOTE(akvilyte @ 2009 07 27, 17:16)
vyrui sakau nupirk duonos.. sako o kam.. iškepk.. skanesnė nei parduotuvinė
Nu tikrai, gal dėl to MB ir man sugalvojo padovanot
QUOTE(nataliuncik @ 2009 07 27, 20:07)
Nu jei krize, tai reikia ko skubiau pirkt taip taupysi ant duonos/batono, uogienės, elektros
Nu tikrai, kad taupysim Tik va galovju reik miltų točkos kokios pigesnės paieškot... nes už pakiuką po 4 lt mokėt jau daugoka... O pakiuko tik 4 kartams ir teužtenka Gal parduoda kur maišais po kokį 20 kg : Vis tiek susinaudotų gan greit...
Aij,d ar nerimstu su ta "meistro tešla" Nu sdomino mane Va ką randu: Artisan dough ji yra angliškai.
Va receptas:
http://www.kenwoodwo.../Artisan-Dough/
Va ką rašo:
Artisan Dough: Special menu option takes basic dough through several long, slow cool rises for chewier textures and ruistic crusts.
O kiek suprantu,kad kažkas panašaus į ciabatą gaunas :
http://germanfood.ab...rzelbrotsbs.htm
Papildyta:
Aij, ir jau 2 kartus kepiau duonytę pagal duonkepės receptą tą paprastą be jokių kiaušinių ir pan. Man visai nieko, tik va pridėjau dar sėmenų, sėlenų ir pan. Kažkaip batonai ne man