Labas vakaras
Paskaičiau apie makaronus ir irgi užsimaniau tos mašinėlės Mano mažoji labai nevalgiukė, o makaronus mėgsta. O naminiai juk geriau nei pirktiniai, reiks padabot, kada į TP vėl atvež. Mama kažkada sultiniui visada gamindavo naminius makaronus, taip skanu būdavo
Šeimyna pareikalavo paprastos "bulkos", tai kepiau kvietinę duoną su juodaisiais sezamais. Receptas pats paprasčiausias, bet niekada nepavedantis:
360 ml vandens
2 v.š. aliejaus
2 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
600 g kvietinių miltų
2 a.š. sausų mielių
2 v.š. juodųjų sezamų
Pagrindinė programa, 1 kg.
Man ruginė duona gaunasi su visiškai minkšta pluta. Kepu taip pat moliniam inde, orkaitėje statau indą su vandeniu (patiko man šitas fintas - net kotletus taip orkaitėje kepiau, tokie sultingi ir purūs gavosi). Iškepusią apvynioju drėgna skepeta ir dedu į tą patį molinį indą. Ir padas gaunasi minkštas. Tiesa, valandą kepu su kaitinimu tik iš apačios ir dar 10 min įjungiu viršutinį kaitinimą.
P.S. nuotraukų mažumas niekaip neįsikertu su tais dydžiais
QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 25, 21:01)
nataliuncik - nu kaip man dabar su tavim pasidalint gal siuntini Vlnietem.Knietem pasiust?
ech, mergytes, ar tik netaps tema - duonos kepimo/makaronu gaminimo
ech, mergytes, ar tik netaps tema - duonos kepimo/makaronu gaminimo
O ne apdžiūs tešla?
Aš nieko prieš
QUOTE(Elika @ 2009 07 25, 22:26)
Kepu aš dujinėje orkaitėje, todėl temperatūros dabar labai tiksliai nepasakysiu įdedu duoną, kai man rodyklė rodo apie 200. Kepant temperatūra šiek tiek pakyla, tai gaunasi gal 210. Kepu valandą ir 10 min. Anksčiau man neiškepa duonelę dedu į miltais pabarstytą kepimo skardą. Lyg ir nieko ypatingo.
aij, na matai, aš paskui taip ir pagalvojau parašius, kad priklauso nuo orkaitės- mano elektrinė, kaitinimo elementas viršuj ir iš galo tolygiai paskirsto karštą orą ventiliatorius. todėl apačia ir nepriskrunda, nes ir kepu žemiausiam lygyje.
aš šiaip kepu 220 C, 1 val., bet manau trukmė irgi nuo orkaitės tipo priklauso...
noriu paklausti, jei kepate orkaiteje moliniame inde,
ar uzdengti reikia? ar kepat atvirai
ar uzdengti reikia? ar kepat atvirai
QUOTE(diora @ 2009 07 25, 23:49)
noriu paklausti, jei kepate orkaiteje moliniame inde,
ar uzdengti reikia? ar kepat atvirai
ar uzdengti reikia? ar kepat atvirai
Aš nedengiu.
aciu
bandysiu ir as kepti
bandysiu ir as kepti
užsimaišiau nuo pat ryto sonatinos cibatą kolkas vaizdialis ne koks nelabai man ten atšoko bemaišant.. pridėjau miltų daugiau... bet vistiek kažkokia skystoka tešla pasirodė po valandžiukės dėsiu kept
kolkas kepdavau tik iš malsenos mišinių duoną tai irgi siaubingai kieta pluta gaudavosi.. paskutinį kart kai kepiau pasinaudojau jūsų patarimais ir dėjau skardą su vandeniu ir per naktį palikau susktas į rankšluostį.. tai minkštesnė pluta gavosi
na žiūrėsim kaip su cibata baigsis
kolkas kepdavau tik iš malsenos mišinių duoną tai irgi siaubingai kieta pluta gaudavosi.. paskutinį kart kai kepiau pasinaudojau jūsų patarimais ir dėjau skardą su vandeniu ir per naktį palikau susktas į rankšluostį.. tai minkštesnė pluta gavosi
na žiūrėsim kaip su cibata baigsis
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 07 25, 23:29)
aij, na matai, aš paskui taip ir pagalvojau parašius, kad priklauso nuo orkaitės- mano elektrinė, kaitinimo elementas viršuj ir iš galo tolygiai paskirsto karštą orą ventiliatorius. todėl apačia ir nepriskrunda, nes ir kepu žemiausiam lygyje.
aš šiaip kepu 220 C, 1 val., bet manau trukmė irgi nuo orkaitės tipo priklauso...
aš šiaip kepu 220 C, 1 val., bet manau trukmė irgi nuo orkaitės tipo priklauso...
Tai va, kad ir nuo orkaitės priklauso.
Šiandien man pasisekė radau padėvėtą duonkepę, puikiai atrodanti, kuo geriausiai veikianti, o ir kaina - 20 lt, tai negalėjau jos nepirkt tik dabar man tiek klausimų... Gal kuri pagelbės
Pavadinimas jos, kiek užrašą radau, tai MELISSA 12 programų (vat su jom ir nesigaudau ) kai kurias jau lyg ir supratau, bent jau kiek man išvertė (aš su anglų nedraugauju ). Tai va programos:
1. BASIC
2. FRENCH
3. WHOLE WHEAT
4. QUICK
5.SWEET
6. ULTRA FAST-I ( čia man įjungus ant ekranėlio rodo žymelę prie 1LB )
7. ULTRA FAST-II (čia ant ekranėlio rodo žymelę prie 1,5LB )
8. DOUGH
9. JAM (čia turbūt džemo funkcija )
10. CAKE
11. SANDWICH
12 BAKE (kepimas, ko gero )
Ir yra 6 mygtukai su užrašais:
1. TIME+
2. TIME-
3. MENU (čia jau kaip ir viskas aišku)
4. START STOP (taip pat aišku )
5. LOAF SIZE (pabandžius paspaudyt, ekranėlyje keitėsi žymelės prie užrašų - 1LB ir 1,5LB. Čia gal kepaliuko svoris? Ar kas? Kadangi duonkepė padėvėta, tai jokių instrukcijų nėra ir nelabai sekasi atkasti, kokio max svorio kepaliukus kepa atradau, jau pirmam puslapyje, kad 500 g ir 750 g )
6. COLOR (Čia ekranėlyje keičiasi žymelės prie užrašų LIGHT, MEDIUM ir DARK. Jei gerai supratau, tai čia apskrudimo lygis )
Iš anksto dėkoju už paaiškinimą ir pagalbą susidraugaujant su duonkepe
1. BASIC - pagrindinė
2. FRENCH - prancuziska duona
3. WHOLE WHEAT - pilno grudo
4. QUICK - greitas kepimas
5.SWEET - saldi duona
6. ULTRA FAST-I ( čia man įjungus ant ekranėlio rodo žymelę prie 1LB ) - super greitas mazam kepaliuikui
7. ULTRA FAST-II (čia ant ekranėlio rodo žymelę prie 1,5LB )
8. DOUGH - teslos gamyba
9. JAM (čia turbūt džemo funkcija ) - dzemas
10. CAKE - pyragas su kep milteliais
11. SANDWICH - sumustiniu duona
12 BAKE (kepimas, ko gero ) - kepimas
Ir yra 6 mygtukai su užrašais:
1. TIME+ - reguliuojasi taimerio uzdelsimas
2. TIME-
3. MENU (čia jau kaip ir viskas aišku)
4. START STOP (taip pat aišku )
5. LOAF SIZE - kepaliuko dydis (reikia paziureti koks yra pagal nutylejima - paspaudus basic - spausk loaf size ir ziurek, kaip keiciasi laikas, manau, sios programos nelabai reikes, nes kepk standartini dydi)
6, COLOR LIGHT, MEDIUM ir DARK - sviesi, vidutine, tamsi. paprastai pagal nutylejima visad buna vidutinis paskrudimas, kai karta iskepsi, matysi, ar tau reikia pasireguliuoti rankiniu budu...
skanaus
akvilyte - ciabata ir neatlimpa nuo krastu, ji beveik tesline
Papildyta:
nataliuncik - neapdzius, tesla reik laikyt plast indely, manau, ir stiklinis nepakenktu, vat tik su metaliniu gal negerai butu... Is kokio tu miesto?
2. FRENCH - prancuziska duona
3. WHOLE WHEAT - pilno grudo
4. QUICK - greitas kepimas
5.SWEET - saldi duona
6. ULTRA FAST-I ( čia man įjungus ant ekranėlio rodo žymelę prie 1LB ) - super greitas mazam kepaliuikui
7. ULTRA FAST-II (čia ant ekranėlio rodo žymelę prie 1,5LB )
8. DOUGH - teslos gamyba
9. JAM (čia turbūt džemo funkcija ) - dzemas
10. CAKE - pyragas su kep milteliais
11. SANDWICH - sumustiniu duona
12 BAKE (kepimas, ko gero ) - kepimas
Ir yra 6 mygtukai su užrašais:
1. TIME+ - reguliuojasi taimerio uzdelsimas
2. TIME-
3. MENU (čia jau kaip ir viskas aišku)
4. START STOP (taip pat aišku )
5. LOAF SIZE - kepaliuko dydis (reikia paziureti koks yra pagal nutylejima - paspaudus basic - spausk loaf size ir ziurek, kaip keiciasi laikas, manau, sios programos nelabai reikes, nes kepk standartini dydi)
6, COLOR LIGHT, MEDIUM ir DARK - sviesi, vidutine, tamsi. paprastai pagal nutylejima visad buna vidutinis paskrudimas, kai karta iskepsi, matysi, ar tau reikia pasireguliuoti rankiniu budu...
skanaus
akvilyte - ciabata ir neatlimpa nuo krastu, ji beveik tesline
Papildyta:
nataliuncik - neapdzius, tesla reik laikyt plast indely, manau, ir stiklinis nepakenktu, vat tik su metaliniu gal negerai butu... Is kokio tu miesto?
QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 26, 15:53)
skanaus
akvilyte - ciabata ir neatlimpa nuo krastu, ji beveik tesline
Papildyta:
nataliuncik - neapdzius, tesla reik laikyt plast indely, manau, ir stiklinis nepakenktu, vat tik su metaliniu gal negerai butu... Is kokio tu miesto?
Ačiū
Duonkepė jau pajungta paprastam batonui - labiau patikrinimui kaip viskas vyksta, nei recepto pabandymui Tas batonas taip gražiai kyla.. jau nekantrauju kada iškeps pagaliau
QUOTE(Elika @ 2009 07 26, 13:40)
Šiandien man pasisekė radau padėvėtą duonkepę, puikiai atrodanti, kuo geriausiai veikianti, o ir kaina - 20 lt, tai negalėjau jos nepirkt
n.akmenės turguj??? patinka man jis vbisada nukeliauju kai į uošviją nuvažiuojam.. gaila man tokių lobių nepavyko ten rast....
QUOTE(Mrs. R @ 2009 07 26, 15:53)
akvilyte - ciabata ir neatlimpa nuo krastu, ji beveik tesline
bet sonatinos recepte rašo kad turi atšokt
vienas kepaliukas gavosi šlapokas o kiti visai liux skonis superinis.. net sunku patikėt kad tik miltai ir vanduo reiks dar kada iš paprastų miltų pabandyt.. nes dabar tai iš tamsių kepiau
QUOTE(akvilyte @ 2009 07 26, 16:30)
n.akmenės turguj??? patinka man jis vbisada nukeliauju kai į uošviją nuvažiuojam.. gaila man tokių lobių nepavyko ten rast....
bet sonatinos recepte rašo kad turi atšokt
vienas kepaliukas gavosi šlapokas o kiti visai liux skonis superinis.. net sunku patikėt kad tik miltai ir vanduo reiks dar kada iš paprastų miltų pabandyt.. nes dabar tai iš tamsių kepiau
bet sonatinos recepte rašo kad turi atšokt
vienas kepaliukas gavosi šlapokas o kiti visai liux skonis superinis.. net sunku patikėt kad tik miltai ir vanduo reiks dar kada iš paprastų miltų pabandyt.. nes dabar tai iš tamsių kepiau
Aga, turguj Šiandien prasinešiau per visus padėvėtus rakandus ir aptikau Tiesa, iškart nelabai mane išvaizda sužavėjo, nes išorė tai visa purvina bet patikrino tėtis ją visaip kaip maigydamas mygtukus ir negalėjau aš jos palikt, ypač, kai paskutiniu metu intensyviai duonkepės ieškojau parsinešusi iššveičiau tiek išore, tiek vidų ir dabar man ji baltutėlė, nors ir apibraižyta šiek tiek, ale, svarbu, kad puikiai veikia
Tik dabar žiūriu, kai po kildinimo pradėjo kepti man sukrito kepaliukas neatidarinėjau, o stebiu per langelį vis