Geras su tom mašinėlėm
Šiandien dar kartą kepiau ruginę nataliunčiko duoną. Gavosi kaip ir praeitą kartą Tik dar geriau, nes pridėjau saulėgrąžų ir salyklo 2 a.š. - gavosi vos vos juntama rūgštelė. Vis galvoju, kodėl Ulitkai nesigavo Šį kartą ruošdama ir kepdama visus etapus fotkinau, tai jei ką domina, galėsiu vėliau sudėt vaizdinę medžiagą.
Duonkepė šiandien irgi be darbo neliko - viriau uogienę - raudonųjų serbentų + pora nektarinų. Labai skanu Tiesą sakant, uogienę viriau aplamai pirmą kartą (vis mama ir anyta aprūpina ), tai negaliu komentuot gera ar bloga - skanu ir tiek
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 07 21, 19:49)
niu nieko sau, kaip reklama suveikė, aš kai buvau ryte šiaurės miestelyje, tai bent dešimt lentynoje mačiau tai tikrai
buvau ukmergės plente, tai ten irgi buvo sakė daug dar ryte, o jau kai aš buvau vakarop, nei vienos, ryt reiks į šiaurės miestelį nulėkti, gal ten rasiu, labai paveikė mane Jūsų reklama
Šiandien ir aš apsiprekinau DeLonoje Bandau kepti tą išgirtąją duoną... Ačiū, merginos už skanius receptukus (ir savotiška paskatinimą bandyti). Su ruginiais miltais kepdavo tik vyras (turi savo kažkokį receptuką, aš vis tingėjau prasidėti su ruginę)... Vėliau iššniukštinėsiu receptą
Norėjau paklausti dėl uogienių. O kodėl taip virtos uogienės netinka ilgam laikymui? Bandžiau braškių uogienę virti prieš mėnesiuką gal. Lyg nieko gavos, bet labai jau ilgai ten virė/kepė Tai vis nedrąsu imti uogienių. Ačiū už puslapiuką apie duonkepės uogienių virimą. Reikės daugiau išbandyti....
Lung, o tiksliau receptuką tos uogienės? Nemėgstu raud. serbentų uogienių, bet žinau, kad neišvengsiu nuo serbentų gavimo
QUOTE(Terra2 @ 2009 07 21, 12:45)
O kodėl netinka džemas ilgam laikymui? Aš jau prisidariau žiemai, tai viskas šuniui ant uodegos?
Ne ta temperatūra, gali pašaudyt. Bet jei laikysi šaldytuve, tai nieko blogo neatsitiks(patikrinta)
Labas vakarėlis
Jungiuosi ir aš į duonkepių turėtojų būrį Pasipildė mano namų buitinės technikos arsenalas Kenwood BM 350 Bent jau gražiai atrodo
Jau kepa duonytę pusiau ruginę. Beje, ar gerai padariau, kad pradėjus kilti tešlai atkėliau ją ir išėmiau maišymo mentelę? Išvis man dar tamsus miškas tas aparatas
IR ar visad naudojat tą ilgą kepimo ciklą? Apei 3 val
Jungiuosi ir aš į duonkepių turėtojų būrį Pasipildė mano namų buitinės technikos arsenalas Kenwood BM 350 Bent jau gražiai atrodo
Jau kepa duonytę pusiau ruginę. Beje, ar gerai padariau, kad pradėjus kilti tešlai atkėliau ją ir išėmiau maišymo mentelę? Išvis man dar tamsus miškas tas aparatas
IR ar visad naudojat tą ilgą kepimo ciklą? Apei 3 val
QUOTE(paiduke @ 2009 07 21, 20:07)
buvau ukmergės plente, tai ten irgi buvo sakė daug dar ryte, o jau kai aš buvau vakarop, nei vienos, ryt reiks į šiaurės miestelį nulėkti, gal ten rasiu, labai paveikė mane Jūsų reklama
palikit ir man viena
QUOTE(jadzka @ 2009 07 21, 22:25)
baltai duonai, ale toste, naudoju pagreitinta, ale ji trumpesne tik 40 minuciu
QUOTE(jadzka @ 2009 07 21, 21:25)
Sveiki, gerai kad prisijungei Ko daugiau kepėjėliu, to daugiau nauju receptuku
Dažniausia, kai kepu ruginė ar pusiau rugine duonele, nes kitaip neišsikeps iki galo. O va kepant pyragą, batoną, tostams, užtenka ir greitos programos
Vis nueinu pažiūrėt ką tas aparatas vis gamina Tai va dabar jau gerai iškilusi ir kepa. Gumulėlis gražiai minkėsi ir prieš kildinant išėmiau mentelę ir pastumdžiau į šalis pačią tešlą. Kol kas gražu pažiūrėt
Įdomu koks bus skonis.
Beje, o kada vėl užsisakinėsit salyklą? Man visdai irgi reiktų :
Įdomu koks bus skonis.
Beje, o kada vėl užsisakinėsit salyklą? Man visdai irgi reiktų :
QUOTE(jadzka @ 2009 07 21, 22:18)
Vis nueinu pažiūrėt ką tas aparatas vis gamina Tai va dabar jau gerai iškilusi ir kepa. Gumulėlis gražiai minkėsi ir prieš kildinant išėmiau mentelę ir pastumdžiau į šalis pačią tešlą. Kol kas gražu pažiūrėt
Įdomu koks bus skonis.
Beje, o kada vėl užsisakinėsit salyklą? Man visdai irgi reiktų :
Įdomu koks bus skonis.
Beje, o kada vėl užsisakinėsit salyklą? Man visdai irgi reiktų :
Tai dabar gali pati nuvažiuot ar užsakyt DeLona
QUOTE(nataliuncik @ 2009 07 21, 23:53)
: matau ir raugo yra ir džiovintų svogūnų ir dar visokio gėrio Reiks prasinešt
O duoną kepiau pagal šitą receptą, tik, kad dėjau ruginius ir kvietinius miltus sumaišius beveik lygionis dalimis ir nedėjau grūdų (nes neradau namie siemkų : ) Bet pusryčiams su tepamu sūriu fantastiškai skanu
QUOTE(Mrs. R @ 2008 12 11, 20:26)
as kepu tokia pusrytine duonele, pagal senoje temoje rasta recepta (uzstatau ir rytui, tada pilu salta piena is saldytuvo):
Duona, Kepama aparate
Skliaustuose parašysiu kiek gramų ar mililitrų reikia 750 g. duonai.
1. Susmulkintas gabaliukais sviestas - 60g. (50g.)
2. Druska -2 arbatiniai šaukšteliai (1,5 a.š.)
3. Cukrus - 2,5 valgomieji šaukštai (2 v.š.)
4. Pienas - 310 ml (260 ml)
5. Miltai 550C tipo (jie skirti duonos ir bandelių kepimui) - 470 gr. (400 gr.)
6. Saulėgražų - aš dedu 3 v.š.
7. Mielės - 5g. arba 1,5 a.š. ( 1a.š.)
dedu ir moliugu seklu, ir sezamu...
Duona, Kepama aparate
Skliaustuose parašysiu kiek gramų ar mililitrų reikia 750 g. duonai.
1. Susmulkintas gabaliukais sviestas - 60g. (50g.)
2. Druska -2 arbatiniai šaukšteliai (1,5 a.š.)
3. Cukrus - 2,5 valgomieji šaukštai (2 v.š.)
4. Pienas - 310 ml (260 ml)
5. Miltai 550C tipo (jie skirti duonos ir bandelių kepimui) - 470 gr. (400 gr.)
6. Saulėgražų - aš dedu 3 v.š.
7. Mielės - 5g. arba 1,5 a.š. ( 1a.š.)
dedu ir moliugu seklu, ir sezamu...
O gal dar kas nors turi duonkepę su ta konvekcine funkcija ar kaip ten ji : Ką daro ta funkciją?
Beje, man viršus kepaliuko mažiau apskrudo nei šonai Ar galima ką nors padaryti, kad vienodžiau apskrustų?
QUOTE(jadzka @ 2009 07 21, 22:25)
Labas vakarėlis
Jungiuosi ir aš į duonkepių turėtojų būrį Pasipildė mano namų buitinės technikos arsenalas Kenwood BM 350 Bent jau gražiai atrodo
Jau kepa duonytę pusiau ruginę. Beje, ar gerai padariau, kad pradėjus kilti tešlai atkėliau ją ir išėmiau maišymo mentelę? Išvis man dar tamsus miškas tas aparatas
IR ar visad naudojat tą ilgą kepimo ciklą? Apei 3 val
Jungiuosi ir aš į duonkepių turėtojų būrį Pasipildė mano namų buitinės technikos arsenalas Kenwood BM 350 Bent jau gražiai atrodo
Jau kepa duonytę pusiau ruginę. Beje, ar gerai padariau, kad pradėjus kilti tešlai atkėliau ją ir išėmiau maišymo mentelę? Išvis man dar tamsus miškas tas aparatas
IR ar visad naudojat tą ilgą kepimo ciklą? Apei 3 val
Sveikutė!
Malonu, kad bus dar viena kepėjėlė. Mano duonkepė tokia pat kaip ir Jūsų. Kepant patį pirmą kepaliuką ir aš sugalvojau išimti mentelę, bet jau praėjus pusvalandžiui nuo kildinimo proceso. Duona gavosi skani, tik viršus neiškilo. Dabar mentelę visada išimu tik pasibaigus maišymo procesui, bet nebūtina tai daryti, nieko baisaus, puikiausiai išsiima ir iškepus duonai.
Aš kepiau ir su greitos duonos kepimo funkcija. Ciklas sumažėja apie pusvalandį.
QUOTE(Terra2 @ 2009 07 22, 08:40)
Sveikutė!
Malonu, kad bus dar viena kepėjėlė. Mano duonkepė tokia pat kaip ir Jūsų. Kepant patį pirmą kepaliuką ir aš sugalvojau išimti mentelę, bet jau praėjus pusvalandžiui nuo kildinimo proceso. Duona gavosi skani, tik viršus neiškilo. Dabar mentelę visada išimu tik pasibaigus maišymo procesui, bet nebūtina tai daryti, nieko baisaus, puikiausiai išsiima ir iškepus duonai.
Aš kepiau ir su greitos duonos kepimo funkcija. Ciklas sumažėja apie pusvalandį.
Malonu, kad bus dar viena kepėjėlė. Mano duonkepė tokia pat kaip ir Jūsų. Kepant patį pirmą kepaliuką ir aš sugalvojau išimti mentelę, bet jau praėjus pusvalandžiui nuo kildinimo proceso. Duona gavosi skani, tik viršus neiškilo. Dabar mentelę visada išimu tik pasibaigus maišymo procesui, bet nebūtina tai daryti, nieko baisaus, puikiausiai išsiima ir iškepus duonai.
Aš kepiau ir su greitos duonos kepimo funkcija. Ciklas sumažėja apie pusvalandį.
Reiks ir man eksperimentais dabar užsiiminėti. Sakiau nulėksiu iki delonos nusipirkti visokių priedų dar
Beje, kažkada seniau kepiau ir grūdų duonas ir su įvairiais priedais orkaitėje. Gaudavosi skanios net labai, tik va tas tingėjimas... Tikiuosi dažniau pas mus namie duona kvepės
O gal kas atsimena, senais laikais buvo tokia "austriška duona" - juoda su daug saulėgražų... Kaip tokią iškepti? Man laaabai patiko ji.