Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(sige @ 2009 06 13, 15:30)
aš kepiau užvakar šitą duoną. Ir man neiškilo tiek kiek reikėtų. Nors miltų dėjau papildomai ir labai žiūrėjau tešla, kad į rutuliuką minkytųsi. Dabar galvoju, kad gal per daug miltų?? Arba per dažnai žiūrinėjau tešlą?  g.gif  g.gif
Tiesą sakant, dar nei kart man nesigavo duona tokia, kad sakyčia - va kaip skanu. Žinoma, kepu dar tik kelios savaitės..  blush2.gif  sekantį kartą bandysiu duoną su salyklu kept, galjau bus tai ko ieškau smile.gif

o kaip skonis tau jos ,patiko ? Man.kad ir neiskilo suvalgiau,nes skonis man tiko thumbup.gif . O del ziurejimo nezinau ar tai ka pakeite,nes as ne karto neatidariau paziureti ,sekiau is issores,taip,kad neaisku kodel,cia reikia laukti rsc ,ji idejo ta recepteli,gal pakomentuos,as isemiau dabar jau bandeles su lasinukais kepiau,o putlumas thumbup.gif ,taip kad manau ir mieles cia tam recepte nekaltos doh.gif
Atsakyti
sloga - pamazink ruginiu miltu ir maisant butinai butinai ziurek - kokia gaunasi tesla.

sige - galiu nuramin hihihi.gif kad salyklas nieko nepriduos, apart spalvos, nei kilimo, nei putlumo anei kokio kito gerio...
Siulau megint kitus receptus, tikrai rasit, kas tiktu... pameginkit 'mamytes' duona - man labai skanu, ypac, kai dar ikreciu gera sauksta obuoliu tyres, mmmm...

as va kepiau pries 2 d 'mociutes' duona - nu nepatiko, stovi kepaliukas prapjautas, ne mano konsistensija...
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės 4u.gif Matau, kad ir vasarą duoną kepate pilnu tempu, šaunuolės bigsmile.gif

Labai džiaugiuosi, kad J@lanta suorganizavo salyklo, baliončikas jai už tai 4u.gif

Man šiandien iš ūkininko nupirko rupių ruginių miltų, seniai tokių norėjau ir kaina - thumbup.gif Tik va kiekis gal didokas - 40 kg doh.gif Gal kas iš vilniečių norėtų - pasidalinčiau mirksiukas.gif

Ir dar kelios mintys. Darbe susiduriu su firmomis, tiekiančiomis produktus kepykloms. Atidžiau pastudijavau jų pasiūlymus, radau ir sauso raugo, ir mielių dideliais kiekiais, mišinių įvairiai duonai, salyklų visokių ir kitokių gėrių. Jei būtų susidomėjimas, galėčiau pasiūlyti šituos dalykėlius įsigyti DeLonos parduotuvėlėje (taip pat ir internetinėje parduotuvėje www.delona.lt). Tada galima būtų bet kada gauti visko, ko reikia duonos kepimui smile.gif Tik va galvoju, ar bus poreikis, nes kiekiai tai dideli, kur aš tiek dėsiu g.gif Norėčiau sužinoti kepėjėlių nuomonę, ar toks dalykas reikalingas ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sige @ 2009 06 13, 14:30)

Tiesą sakant, dar nei kart man nesigavo duona tokia, kad sakyčia - va kaip skanu. Žinoma, kepu dar tik kelios savaitės..  blush2.gif 

Pabandyk "mamytes" duonele - sita tai jau turbut visoms patiko, superine wub.gif

QUOTE(Lung @ 2009 06 13, 16:21)

Man šiandien iš ūkininko nupirko rupių ruginių miltų, seniai tokių norėjau ir kaina -  thumbup.gif  Tik va kiekis gal didokas - 40 kg  doh.gif  Gal kas iš vilniečių norėtų - pasidalinčiau  mirksiukas.gif

Ir dar kelios mintys. Darbe susiduriu su firmomis, tiekiančiomis produktus kepykloms. Atidžiau pastudijavau jų pasiūlymus, radau ir sauso raugo, ir mielių dideliais kiekiais, mišinių įvairiai duonai, salyklų visokių ir kitokių gėrių. Jei būtų susidomėjimas, galėčiau pasiūlyti šituos dalykėlius įsigyti DeLonos parduotuvėlėje (taip pat ir internetinėje parduotuvėje www.delona.lt). Tada galima būtų bet kada gauti visko, ko reikia duonos kepimui  smile.gif  Tik va galvoju, ar bus poreikis, nes kiekiai tai dideli, kur aš tiek dėsiu  g.gif Norėčiau sužinoti kepėjėlių nuomonę, ar toks dalykas reikalingas  ax.gif  4u.gif

Nezinau, kiek draugiskai esi nusiteikusi, bet kokius 5 kg miltu miltu mielu noru prigriebciau.. ax.gif 4u.gif

o isigyti raugo, salyklo ar mieliu uz padoria kaina nedideliais kiekiais irgi visai smagu butu, siulyciau surizikuoti ir bandyti - juolab, kad daugiau niekur ir nerasi tokiu dalyku mazmenineje prekyboje. o ir parduotuvele patogioj vietoj, ne kazkur miesto pakrasty... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 06 13, 17:21)
Sveikos kepėjėlės  4u.gif Matau, kad ir vasarą duoną kepate pilnu tempu, šaunuolės  bigsmile.gif

Labai džiaugiuosi, kad J@lanta suorganizavo salyklo, baliončikas jai už tai  4u.gif

Man šiandien iš ūkininko nupirko rupių ruginių miltų, seniai tokių norėjau ir kaina -  thumbup.gif  Tik va kiekis gal didokas - 40 kg  doh.gif  Gal kas iš vilniečių norėtų - pasidalinčiau  mirksiukas.gif

Ir dar kelios mintys. Darbe susiduriu su firmomis, tiekiančiomis produktus kepykloms. Atidžiau pastudijavau jų pasiūlymus, radau ir sauso raugo, ir mielių dideliais kiekiais, mišinių įvairiai duonai, salyklų visokių ir kitokių gėrių. Jei būtų susidomėjimas, galėčiau pasiūlyti šituos dalykėlius įsigyti DeLonos parduotuvėlėje (taip pat ir internetinėje parduotuvėje www.delona.lt). Tada galima būtų bet kada gauti visko, ko reikia duonos kepimui  smile.gif  Tik va galvoju, ar bus poreikis, nes kiekiai tai dideli, kur aš tiek dėsiu  g.gif Norėčiau sužinoti kepėjėlių nuomonę, ar toks dalykas reikalingas  ax.gif  4u.gif

as irgi paimciau kokiu 3 kg miltu! 4u.gif

manau, kad tokie dalykai pasisekima tikrai turetu smile.gif bent jau as tai buciau nuolatine lankytoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sloga @ 2009 06 13, 14:45)
o kaip skonis tau jos ,patiko ?

skonis patiko, bet aš dar bandysiu ir kitus receptus. Rūpi man labai atras, tą tokį man skaniausią smile.gif

QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 13, 15:49)
sige - galiu nuramin hihihi.gif kad salyklas nieko nepriduos, apart spalvos, nei kilimo, nei putlumo anei kokio kito gerio...
Siulau megint kitus receptus, tikrai rasit, kas tiktu... pameginkit 'mamytes' duona - man labai skanu, ypac, kai dar ikreciu gera sauksta obuoliu tyres, mmmm...
.

tai man nereik, kad priduotų, tiesiog labai įdomu išbandyt smile.gif kai dabar esančią duoną suvalgysiu, bandysiu 'mamytes' daug priskaičiau čia gerų atsiliepimų apie ją 4u.gif
Atsakyti
Lung prigriebčiau 5kg miltų yahoo.gif ( pasimčiau kai atvežčiau merginų salyklą mirksiukas.gif )
jei atsirastų Tavojoje parduotuvėlėje įvairių dalykėlių duonai - būčiau nuolatinė klientė, nes duonos atsisakyti kepti tikrai neketinu lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 13, 13:43)
jolanta - man 1kg mieliu, prasau 4u.gif

ok.gif

QUOTE(sige @ 2009 06 13, 14:30)
aš kepiau užvakar šitą duoną. Ir man neiškilo tiek kiek reikėtų. Nors miltų dėjau papildomai ir labai žiūrėjau tešla, kad į rutuliuką minkytųsi. Dabar galvoju, kad gal per daug miltų?? Arba per dažnai žiūrinėjau tešlą?  g.gif  g.gif

žinok aš dažnai žiūriu, o mažiukei tai iš vis patinka žiūrėti kai maišosi tešla, džiaugsmas jai didis, tai aš paimu ją ant rankų ir laikau, o ji spokso į duonkepę ir besimaišančią duonelę mirksiukas.gif ir produktus kartu dedam į duonkepę, pirmus kartus matavau, svėriau doh.gif , o dabar per kelias minutes su vaiku ant rankų sudedu viską į duonkepę iš akies ir čiki
taip pat po geros valandos atidariusi - išsimu menteles, tai kol išsiminėju, man tešla šiek tiek pakrenta, bet po to vėl atsistato ir tokiau kyla, nors instrukcijoje griežtai parašyta - neatidarinėti, nes duona neiškils ir pan, tai ir suprask
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 06 13, 15:21)
Sveikos kepėjėlės  4u.gif Matau, kad ir vasarą duoną kepate pilnu tempu, šaunuolės  bigsmile.gif

Labai džiaugiuosi, kad J@lanta suorganizavo salyklo, baliončikas jai už tai  4u.gif

Labai gera mintis thumbup.gif Aš ir taip šitoj parduotuvėj dažnai apsiperku, o jei bus už padoria kainą ir viskas duonos kepimui, tai išvis puiku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Lung @ 2009 06 13, 16:21)

manau, kad labai geri pamąstymai ir reikalingas dalykas, kepančioms duonelę ax.gif
Atsakyti
Lung, jei tik turėtumėt tokių dalykėlių savo internetinėje parduotuvėje - būčiau tikrai dažnesnė klientė blush2.gif gyvenu kaime - tai būtų tikras išsigelbėjimas man biggrin.gif Čia pirkau prieskonius ir kava pabandymui ir nenusivyliau... tiesiog likau labai patenkinta 4u.gif atsargos baiginėjas - jau buvau pradėjus mąstyt apie naują užsakymą...

Žodžiu, aš už 4u.gif
Atsakyti
Siandien dar kepiau duonyte pgl si recepta,tikrai nieko gavosi,mano seimyna ja megsta ax.gif
3/4 puodelio (180 ml) šilto vandens
3 v. š. cukraus
3 v. š. aliejaus
2 kiaušiniai
1,5 a. š. druskos
3,5 puodelio (500 g) miltų
2 1/4 a. š. (7 g) sausų mielių
tik as i ja dar idejau nuo bandeliu likusi ruda cukru su cinamonu ir pakepinau saulegrazu,skonio nepablogino tikrai skani

user posted image

Atsakyti
labas rytas 4u.gif na va, as stoju i jusy gretas, vakar nusipirkau duonkepe ir isbandziau bigsmile.gif puikiai bigsmile.gif tik kad as labai megstu juoda duona, tai jei dar yra neuzsakyto salyklo, tai as paimciau koki kg, tik ar siustumete pastu?(gyvenu anyksciu raj). pas ka cia tiksliau kreiptis del salyklo? skaiciau ir pasimeciau blush2.gif
Papildyta:
ir dar norejau paklausti, kur gauti ruginiu miltu? pas mus nei maximoj nei norfoj neradau doh.gif buna didziuosiuose prekybos centruose ar nelabai? is kur jus perkate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aryvle: 14 birželio 2009 - 07:21