QUOTE(J@lanta @ 2009 07 18, 17:01)
tikiu, kad duonelė porėta ir skani
tik sakyk - rašai įdėjau nedaug miltelių, o tai kiek čia būtų arbatiniais šaukšteliais? ir kiek tuomet dėjai raugo ( naudoji sausą ar savo užaugintą )?
ir ar negalima dėti miltelių iškar su visais produktais ? ar labiau patartina dėti miltelius tokiu principu kaip aprašei ? ( aš tai šiuo atvilgiu tinginė esu, man patinka įdėjai - paspaudei - ir tik jau iškepusią duonelę išėmei, na kad nereikėtų terliotis su ja
)
man patinka ciabatta, bet man neišeina su didelėm porėtom skylėm
ciabatta aš tik pati valgyčiau, tai neskubu kept, kotais vyrui patinka labiau tradicinė juoda duona... nors šiandien kai prikepaiu kvietinės, tai sako, žinai, tu šitos daugiau kepk, man nereikės po parduotuves duois ruginių miltų ieškot
kepaliuko svoris kažkur 800 gavosi, tai ant jo aš dėjau ~1 valg šaukštą raugo (tirštoko, savo) ir manau ~pusę šaukštelio kepimo miltelių .
prieš tai kai kepiau ~ 400 gr kepaliuką, suvanojau visą arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, tai tuomet jau buvo tų didžiųjų ciabatos skylių pakankamai, tik kad aš nekantruolė tuomet tik pora valandikių pakildinau, raugas nesukilo, gavosi vietomis nepakilusi, prastai iškepusi ta duona...
matai, nežinau, nepabandžiau aš iš karto dėti tų miltelių, gal ir taip pat būtų gavęsi, reikia ekperimentuot. aš irgi tinginė, bet neturiu duonkepės, kepu orkaitėje, tai prieš dėdama į kepimo formą vis tiek liečiu tešlą ir įdedu dar kartą pakilti kepimo formoje, todėl nusprendžiau, kad kepimo milteliams bus geriau trumpiau būt tešloje, o kad jos iš naujo neminkyt ir nesukrisdint, aš barsčiau jais paviršių po žiupsnelį, tuomet už kraštų paimi visų, suvynioji, vėl užbarstai, vėl užvynioji ir galų gale viską į kepimo formą ir palieki dar pakilt. kilo kaip ant mielių
aij, aš galvoju gal pirmą kartą kepant tikrai man ne tik nuo to didesnio kiekio miltelių gavosi didesnės skylės, bet ir nuo to, kad ilgiau kildinosi su kep milteliais, būtų logiška...