QUOTE(Ulitka @ 2009 07 15, 21:59)
Cia pagal Nataliunciko recepta????Pagal ta????
200g rupiu ruginiu miltu(stambesnio malimo)
50ml salyklo
kmynu
310ml verdančio vandens!
1 v. š. aliejaus
350g rupiu kvietiniu miltu
1 v. š. druskos
2 a. š. cukraus(druską ir cukrų dėt į skirtingas vietas)
1 a. š. sauso raugo
1,5 a. š. sausu mielių
Viską sudėt pagal recepto eiliškumą ir duot pastovėt apie 30min(nemaišant!), po to įjungt tešlos režimą. Kai tešla bus išmaišyta, duot pastovėt apie valanda, o po to kept
50ml salyklo ---sauso taip??????
200g rupiu ruginiu miltu(stambesnio malimo)
50ml salyklo
kmynu
310ml verdančio vandens!
1 v. š. aliejaus
350g rupiu kvietiniu miltu
1 v. š. druskos
2 a. š. cukraus(druską ir cukrų dėt į skirtingas vietas)
1 a. š. sauso raugo
1,5 a. š. sausu mielių
Viską sudėt pagal recepto eiliškumą ir duot pastovėt apie 30min(nemaišant!), po to įjungt tešlos režimą. Kai tešla bus išmaišyta, duot pastovėt apie valanda, o po to kept
50ml salyklo ---sauso taip??????
Taip, pagal šitą. Viską dariau labai tiksliai, kaip Nataliuncik rašė.
Salyklą dėjau sausą. Tiesiog sluoksniavau į didelį dubenį: ruginiai miltai, salyklas, kmynai, užpyliau vandeniu, aliejus, kvietiniai miltai (paprasti, rupių neturėjau), ir tada skirtinguose kampučiuose - druska, cukrus, mielės, sausas raugas. Palikau, tiesa ne pusvalandžiui, o trim valandom - išlėkiau siuntinukų išsiųst Grįžus viską suminkiau. Čia išsigandau - tešla kietoka. Aliejuotom rankom suformavau kepaliuką, kepiau moliniame inde, į orkaitę stačiau indą su vandeniu. Kepiau 210 laipsnių temperatūroje valandą ir 20 min.
Super receptas
Duonkepėj dabar kepsiu tik baltą duoną, o juodą - tik orkaitėj