Manau, kad nauja temelė net labai gera nereikia kuistis po nuorodas pirmame puslapyje, viskas vienoje temoje
Kątik užmaišiau ruginę duonelę su salyklu, žiūrėsim kas rytoj gausis ir ar labai skonis skirsis nuo duonelės be salyklo Kažkaip nei viena iš mano bandytų duonelių taip neprigijo, kaip gryna ruginė tai ir sukuosi su ja pradėjus iš vakaro ir baigdama kita dieną
Labas vakaras
Tylu ramu, atostogaujat? Tikiuosi, duonelės kept neužmirštat
Aš su naujienomis mėgstančioms juodą duoną: salyklo, raugo ir mielių jau galima užsisakyti ir internetu www.delona.lt
Naujienų bus ir daugiau
Skalsios duonos ir gero oro atostogaujančioms
Aš su naujienomis mėgstančioms juodą duoną: salyklo, raugo ir mielių jau galima užsisakyti ir internetu www.delona.lt
Naujienų bus ir daugiau
QUOTE(Lung @ 2009 07 09, 19:55)
Labas vakaras
Naujienų bus ir daugiau
Naujienų bus ir daugiau
ale sparciai cia jumi susisukot
o pacioj parduotuvelej galima isigyti?
ir dekui uz tema su receptukais is peties padirbeta
QUOTE(laukine @ 2009 07 09, 20:02)
Man irgi noretusi suzinot
QUOTE(laukine @ 2009 07 09, 21:02)
o pacioj parduotuvelej galima isigyti?
QUOTE(rsc @ 2009 07 09, 21:28)
Man irgi noretusi suzinot
Žinoma, kad galima Visos naujienos pirma parduotuvėje pasirodo
Prašom apsilankyti
butinai apsilankysim
tik man prasau tada receptuku su sausu raugu prasom
QUOTE(laukine @ 2009 07 09, 21:35)
Receptukų bus būtinai, štai čia. Tik prieš dėdama juos noriu išbandyti, nufotografuoti, o tas šiek tiek užtrunka. Ypač vasarą
Nors manau ir šitoj temoj galima rasti daug tinkamų receptų
QUOTE(rsc @ 2009 07 09, 22:44)
O kaip kepti su sausu raugu? Sudedi i duonkepe ir kepi? Ar reikia paruosta misini kazkiek palaikyti pries kepant?
Kiek jo reikia vienam kepimui?
Kiek jo reikia vienam kepimui?
Tas sausas raugas kaip balti miltai. Jo dedama 1% nuo bendros miltų masės. Tai jei 500 g miltų, bus 5 g sauso raugo (aš dėjau daugiau, man patinka rūgšti duonelė). Galima paprasčiausiai sudėti su miltais ir kepti įprastai, galima papildomai parauginti.
Iš raugo specifikacijos:
"Tešla ruošiama kaip įprastai duonai. Palengvinamas duonos paruošimas. Sutrumpinamas gamybos ciklas. Sumažinamas klaidų kiekis gamybos cikle ( ). Naudojamas tradicinei duonai su plikiniais, kombinuotai duonai su plikiniais, greitam duonos paruošimui be plikinių. Naudojama rūgštingumo padidinimui."
Sveikutės!
aš pasimečiau. Paaiškinkit man žaliai, kuo skiriasi raugas nuo salyklo?
aš pasimečiau. Paaiškinkit man žaliai, kuo skiriasi raugas nuo salyklo?
QUOTE(Lung @ 2009 07 09, 23:36)
Tas sausas raugas kaip balti miltai. Jo dedama 1% nuo bendros miltų masės. Tai jei 500 g miltų, bus 5 g sauso raugo (aš dėjau daugiau, man patinka rūgšti duonelė). Galima paprasčiausiai sudėti su miltais ir kepti įprastai, galima papildomai parauginti.
Iš raugo specifikacijos:
"Tešla ruošiama kaip įprastai duonai. Palengvinamas duonos paruošimas. Sutrumpinamas gamybos ciklas. Sumažinamas klaidų kiekis gamybos cikle ( ). Naudojamas tradicinei duonai su plikiniais, kombinuotai duonai su plikiniais, greitam duonos paruošimui be plikinių. Naudojama rūgštingumo padidinimui."
Chm, truputuka pasimeciau Ar sitas raugas tinka teslos kelimui ar tai skirta tik parugstinimui?
Niu ka padarem pirma uzsakymuka delonoje
Mergaites turiu klausimuka gal kuri kepete koki pyraga duonkepeje su varske turiu nemazai varskes noriu ka nors skanaus pasigaminti???
Mergaites turiu klausimuka gal kuri kepete koki pyraga duonkepeje su varske turiu nemazai varskes noriu ka nors skanaus pasigaminti???
QUOTE(Lung @ 2009 07 09, 19:55)
Labas vakaras
Naujienų bus ir daugiau
Naujienų bus ir daugiau
Kaip šaunu reiks bėgti salyklo užsipirkti