Lioliuke, o apskrudinimas, tur būt stipriausias? Labai gražiai atrodo!
QUOTE(Terra2 @ 2009 06 29, 16:58)
Lioliuke, o apskrudinimas, tur būt stipriausias? Labai gražiai atrodo!
kaip supratau pas mus su Lioliuke bus vienodos duonkepės Moulinex OW5003 ? Ar ne

tai tokio apskrudimo - pas mane kepa ant 1 lygio, visada taip ir kepu, didesnio nestatau, nes jau per daug paskrunda.
p.s. pjaustei dar neatvėsusią karštą duoną, kad viduriukas toks "apsivoliojęs" ?
Mrs. R, tikiuosi pas juos jau greit atsiras, nes ir artimiausiu metu užsiimti tokių dalykų paieškom neturėsiu galimybių, jaučiu

lioliuke - nors mes jau apie tai kalbejom, bet pasikartosiu - nedek kiausinio ir vis tiek viskas bus nepaprastai skanu
Kiek as suprantu, musu visu tikslas gaminti skania, nebrangia duonyte. Labai gerai gaunasi sviesta pakeitus i taukus - ir pigiau
Man 0,7-0,9kg kepaliuko - per akis, gal mes nevalgus
Paprastai kepu viena diena balta, po dvieju dienu juoda...

Kiek as suprantu, musu visu tikslas gaminti skania, nebrangia duonyte. Labai gerai gaunasi sviesta pakeitus i taukus - ir pigiau

Man 0,7-0,9kg kepaliuko - per akis, gal mes nevalgus

QUOTE(astulle @ 2009 06 29, 16:33)
as dedu margarina kepiniams, nes sviesta perku brangu, tai i duona biski gaila deti

o alyvuogiu aliejaus niekas nepila? ir ar cia jus pagal recepta dedat sviesta/margarina? ar cia alieju keiciat sviestu? ir del kokios priezasties?
skaniau/pigiau ?
vuo kiek klausimu
vis dar sukrenta man juoda duonyte
kokiu santykiu dedat kvietinius ir ruginius miltus i ja? pirma karta kai gavosi ideliai, neprisimenu kaip dejau, o paskutinius kartus dedu 250 ruginiu ir 300 kvietiniu. gal didint kvietiniu kieki?

vuo kiek klausimu

vis dar sukrenta man juoda duonyte

QUOTE(laukine @ 2009 06 29, 20:20)
vis dar sukrenta man juoda duonyte
kokiu santykiu dedat kvietinius ir ruginius miltus i ja? pirma karta kai gavosi ideliai, neprisimenu kaip dejau, o paskutinius kartus dedu 250 ruginiu ir 300 kvietiniu. gal didint kvietiniu kieki?

As dedu 200 rupiu ruginiu ir 300 pirmos rusies kvietiniu (mazam gabaliukui)
QUOTE(laukine @ 2009 06 29, 21:20)
o alyvuogiu aliejaus niekas nepila?
visada kepdama kvietinę/ruginę duonelę pilu alyvuogių aliejų ( nes tik tokį ir naudojam), visada šiukšteliu dvigubą normą, man tada duonelė ne tokia sausa/sprangi būna, šlapesnė - man tokia labiau patinka

rsc aš ir tokiom proporcijom dedu miltus, kepdama ruginę duonelę

QUOTE(J@lanta @ 2009 06 29, 22:18)
visada kepdama kvietinę/ruginę duonelę pilu alyvuogių aliejų ( nes tik tokį ir naudojam), visada šiukšteliu dvigubą normą, man tada duonelė ne tokia sausa/sprangi būna, šlapesnė - man tokia labiau patinka
rsc aš ir tokiom proporcijom dedu miltus, kepdama ruginę duonelę

rsc aš ir tokiom proporcijom dedu miltus, kepdama ruginę duonelę

receptas praso 550 miltu

as irgi tik su alyvuogiu bandzius


QUOTE(Terra2 @ 2009 06 29, 15:58)
Lioliuke, o apskrudinimas, tur būt stipriausias? Labai gražiai atrodo!
greiciau vidutinis manau apskrudimas priklauso ir nuo cukraus kiekio

QUOTE(J@lanta @ 2009 06 29, 17:07)
kaip supratau pas mus su Lioliuke bus vienodos duonkepės Moulinex OW5003 ? Ar ne
galima kepti 1.5kg
tai tokio apskrudimo - pas mane kepa ant 1 lygio, visada taip ir kepu, didesnio nestatau, nes jau per daug paskrunda.
p.s. pjaustei dar neatvėsusią karštą duoną, kad viduriukas toks "apsivoliojęs" ?

tai tokio apskrudimo - pas mane kepa ant 1 lygio, visada taip ir kepu, didesnio nestatau, nes jau per daug paskrunda.
p.s. pjaustei dar neatvėsusią karštą duoną, kad viduriukas toks "apsivoliojęs" ?
aga modeliukas OW5003

pjausciau tik isimta



Zinoma jei negaila galesi pasidalinti savo patirtimi bei receptais

Duonkepe pirkau pl zymiai pigiau

QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 29, 19:38)
lioliuke - nors mes jau apie tai kalbejom, bet pasikartosiu - nedek kiausinio ir vis tiek viskas bus nepaprastai skanu
Kiek as suprantu, musu visu tikslas gaminti skania, nebrangia duonyte. Labai gerai gaunasi sviesta pakeitus i taukus - ir pigiau
Man 0,7-0,9kg kepaliuko - per akis, gal mes nevalgus
Paprastai kepu viena diena balta, po dvieju dienu juoda...

Kiek as suprantu, musu visu tikslas gaminti skania, nebrangia duonyte. Labai gerai gaunasi sviesta pakeitus i taukus - ir pigiau

Man 0,7-0,9kg kepaliuko - per akis, gal mes nevalgus

as kepu ne del brangumo ar pigumo siaip noriu namuose gaminto skanaus pyrago, duonytes ir pan

o kas liecia suvalgyma bulkos tai truputi atpjoviau mamai ir siandie dar liko riekyte pietums


Man kažkodė duonytė gražiai apskrunda tik prie maksimaliausios skrudinimo funkcijos. Šiaip šonams pilnai užtektų ir vidutinės, bet tada viršus visai neapskrudęs gaunasi. Gal yra kokia paslaptis, kurios aš nežinau. Gal galit kas nors ką patarti?
Terra2 parašysiu tik savo prielaidą
gal čia tas apskrudimas dar ir nuo duonkepes priklauso - tarkim maniškė duonkepė turi 2 kaitinimo elementus ( vamzdelis tas kur kaista ) - viršuje ir apačioje, tai gal dėl to man užtenka normaliam apskrudimui pirmo lygio.
Pas pažįstamą duonkepėje tik vienas kaitinimo elementas per viduriuką - tai ji kepa visas duoneles su 3 lygiu.
pas abi apskrutimas gaunasi vienodas - tik kepant lygius pasirenkame skirtingus
lioliuke aš tai nusiunčiau MB pirkti duonkepę, tai jam Topo centre ir įkišo tuo metu brangiausią buvusią duonkepę
vakar kepiau Lung parodytą įdėją su įdarais, tik aš dėjau vieną įdariuką - maltas aguonas, tai vakare su jogurtu
"sėkmingai" laikiausi dietos

gal čia tas apskrudimas dar ir nuo duonkepes priklauso - tarkim maniškė duonkepė turi 2 kaitinimo elementus ( vamzdelis tas kur kaista ) - viršuje ir apačioje, tai gal dėl to man užtenka normaliam apskrudimui pirmo lygio.
Pas pažįstamą duonkepėje tik vienas kaitinimo elementas per viduriuką - tai ji kepa visas duoneles su 3 lygiu.
pas abi apskrutimas gaunasi vienodas - tik kepant lygius pasirenkame skirtingus

lioliuke aš tai nusiunčiau MB pirkti duonkepę, tai jam Topo centre ir įkišo tuo metu brangiausią buvusią duonkepę

vakar kepiau Lung parodytą įdėją su įdarais, tik aš dėjau vieną įdariuką - maltas aguonas, tai vakare su jogurtu


