Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

QUOTE(Trolėmolė @ 2009 06 21, 00:27)
Ir pas mane sunkoka su jos maišymu, tenka padėt. Bet man skaniau gaunasi kai kepu orkaitėje, o ne duonkepėje. Kokia programa kepat ją?

As dejau antros rusies kvietiniu 812 miltu ir puodeli ruginiu, ir maisesi tesla gerai, nesunkiai, ir pati duona gavosi minksta ir pasakisko skonio
Atsakyti
Mergytės, gal galite parašyti, kokį mygtuką po kokio spausti, kad kepimas su atidėjimu gautųsi - mėginsiu savo duonkepei pritaikyt. Ji pas mane su prancūziška instrukcija, kiek suprantu, yra atidėjimas (tikiuosi), bet nesuprantu, kaip jį išgauti verysad.gif . Atsibodo baigti duonos kepimą antrą nakties... ir kaimynai, įtariu, jau tuoj kreivai žiūrės, per patį įmigį kepamos duonos kvapus užjutę biggrin.gif
Atsakyti
pas mane prancūziška, surašyk, kas parašyta prie mygtukų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mytis @ 2009 06 21, 15:39)
Mergytės, gal galite parašyti, kokį mygtuką po kokio spausti, kad kepimas su atidėjimu gautųsi - mėginsiu savo duonkepei pritaikyt. Ji pas mane su prancūziška instrukcija, kiek suprantu, yra atidėjimas (tikiuosi), bet nesuprantu, kaip jį išgauti  verysad.gif . Atsibodo baigti duonos kepimą antrą nakties... ir kaimynai, įtariu, jau tuoj kreivai žiūrės, per patį įmigį kepamos duonos kvapus užjutę  biggrin.gif

Labas rytas!
Koks Jūsų e-mail adresas? Daliu atsiųsti uždelsimo laikmečio instrukcijos kopiją.
Atsakyti
Ar kas bandė gaminti duonkepėje džemą? Aš jau išbandžiau braškių džemą ir apelsinų džemą. Gavosi super! Apelsinų džemą jau pritaikiau, kepdama bandeles. Labai skanu. Jei kam nors įdomu, parašysiu konkrečiau.
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2009 06 22, 08:50)
Ar kas bandė gaminti duonkepėje džemą? Aš jau išbandžiau braškių džemą ir apelsinų džemą. Gavosi super! Apelsinų džemą jau pritaikiau, kepdama bandeles. Labai skanu. Jei kam nors įdomu, parašysiu konkrečiau.

visai neseniai norejau klausti, kaip tai daryti smile.gif

tai prasom konkreciau smile.gif

didelis dekui 4u.gif

o mes su juoda duona eksperimentuojam,
paemem tuos 4 saukstus salyklo ir uzpylem 80 ml vandens, ir sudukas - labai jauciasi salyklo skonis, vietom net neissimaises buvo unsure.gif vnz, kazkas negerai su tuo receptu smile.gif arba su musu duonkepe smile.gif
bandysiu siandien imt tris saukstus salyklo su 80 ml vandens.
Atsakyti
Braškių džemas duonkepėje
1kg braškių
700gr cukraus arba fruktozės(500gr)
1 citrinos išspaustos sultys
Galima dėti pektino(uogienių natūralus tirštiklis). Tada cukraus dedame mažiau.
Viską sudėjau į duonkepės konteinerį, mygtukas "džemas" ir po 1,5val nugreibus putelę į švarius stilainius. Išeiga 3 puslitriniai slovikeliai. Tiesa, braškes reikia perpjauti pusiau, o jei didelės - tai į keturias dalis. Aš dar turėjau šaldytų braškių iš pernai metų, tai sudėjau ir jas kartu su šviežiomis.
Gavosi skaidrus, kvapnus ir skanus džemas.
Papildyta:
Apelsinų džemas duonkepėje
6 apelsinai( pirkau, kai buvo akcija ir kainavo pigiai)
3 citrinos
500gr cukraus( kitą kartą dėsiu mažiau - gavosi per saldi)
Eiga:
Apelsinus nulupti, citinos sultis išspausti.1 apelsino ir vienos citrinos žievelę smulkiai sutarkuoti. Tarkuoti reikia tik patį patį paviršių, nes po spalvoto paviršiaus esanti balta odelė duoda kartumą. Nors galima ir visai netarkuoti, bet man patinka specifinis prieskonis.
Aš apelsinus sumaliau su blenderiu, bet galima ir supjaustyti. Į DK konteinerį sudedam apelsinus, citrinos sultis, cukrų, tarkuotą žievelę ir mygtukas "džemas".
Išeiga: 3 puslitriniai slovikėliai+ truputis.
Atsakyti
dekui 4u.gif

ale pas mane nera funkcijos dzemas sad.gif
gal galima kuria nors kita pritaikyt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 06 22, 11:06)
dekui  4u.gif

ale pas mane nera funkcijos dzemas sad.gif
gal galima kuria nors kita pritaikyt?  g.gif

jei duonkepė nepritaikyta džemui gaminti, manau, kad geriau ir neeksperimentuoti. Galite sugadinti aparatą. Nors , tiesą pasakius, gal aš ko ir nesuprantu, gal labiau patyrusios kepėjėlės gali patarti.
Atsakyti
QUOTE(laukine @ 2009 06 22, 09:29)
o mes su juoda duona eksperimentuojam,
paemem tuos 4 saukstus salyklo ir uzpylem 80 ml vandens, ir sudukas - labai jauciasi salyklo skonis, vietom net neissimaises buvo  unsure.gif vnz, kazkas negerai su tuo receptu smile.gif arba su musu duonkepe smile.gif
bandysiu siandien imt tris saukstus salyklo su 80 ml vandens.

g.gif Nežinau kodėl neišeina g.gif Aš tai atskirai nedarau, sudedu ruginius miltus, salyką ir užplikau viska, o tik po to kitus produktus sudedu, gal taip pabandyk (dedu ~40g arba 4š.)

QUOTE(Terra2 @ 2009 06 22, 10:25)
jei duonkepė nepritaikyta džemui gaminti, manau, kad geriau ir neeksperimentuoti. Galite sugadinti aparatą. Nors , tiesą pasakius, gal aš ko ir nesuprantu, gal labiau patyrusios kepėjėlės gali patarti.

Skiriasi gaminimo temperatūros. Aš dariau apelsinų džemą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2009 06 22, 08:50)

apelsinu dariau, kai buvo pigus, gavosi saldziai rugstokas dzemas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo panterele35: 22 birželio 2009 - 10:42
QUOTE(Terra2 @ 2009 06 19, 11:21)
JOLANTAI: gal dar liko salyklo? O gal antrą užpirkimą organizuosit? Aš norečiau kokių 5kg. suprantu, kad tai nedėkingas darbas ir suprasiu bei gerbsiu ir už tai, jei pasiūsit eiti velniop...

kol kas tikrai neapsiimsiu, nes dauguma jau turi salyklo, o ir netrukus parduotuvėlėje "Delona" juo prekiaus mirksiukas.gif
p.s. velniop čia niekas nesiunčia biggrin.gif

QUOTE(Lung @ 2009 06 19, 20:43)
J@lanta, sakei, tavo pazistamai su Kenwoodu taip gaunasi - pasiulyk jai pabandyti "dakepti" papildomai, gal gausis.

prisimenu, kad sakei, jog kai kurioms duonkepėms reikia duoti įsikepti - tai va buvom savaitgalį sodyboje, aišku užsukau į svečius, nuvežiau salyklo, ogi duonekpė kepa gerai dabar thumbup.gif , viskas apskrunda, kepė Borodino duoną su salyklu - tai skanumėlis biggrin.gif išėjo

merginos atsiprašau 4u.gif ,kad prižadėjau ir neištesėjau duoto pažado išsiųsti salyklą ketvirtadienį blush2.gif ( ryte nuvežiau salyklą ir parduotuvėlę, tada per pietus užsuko kolegos trumpam pasveikinti su gimtadieniu, tada į polikliniką su vaiku ėjom ir atėjo vakaras ir paštas nebedirbo jau, beliko tik į Laukinei atidavus salyklą - traukti su vaiku į parką, o penktadienį iš ryto išvažiavom į sodybą ir grįžom vakar vėlai vakare tik jau miegoti ),
laukiu kol atsibus dukrytė ir trauksim šiandien paštą ir išsiųsiu mirksiukas.gif
dar kartelį atsiprašau blush2.gif
Atsakyti