Tęsiam toliau apie mūsų kasdieninės duonelės kepimą
Senoji tema 1
Senoji tema 2
Senoji tema 3
Dažniausiai kepant duonąduonkepėje su sausomis mielėmis, mieles reikia dėti pačias paskutines ir neleisti joms susiliesti su skystais ingredientai anksčiau, nei pradeda maišyti. Tuo tarpu šlapias mieles maišom su nedideliu kiekiu cukraus, šiltu vandeniu ar pienu (kaip recepte aprašyta) ir dedam vienus iš pirmųjų ingredientų.
Matavimo vienetai
1/5 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1 ml
1/4 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 1.25 ml
1/2 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 2.5 ml
1 teaspoon (arbatinis šaukštelis) = 5 ml
1 tablespoon (valgomasis šaukštas) = 15 ml
1 fluid ounce (skysčio uncija) = 30 ml
1/4 cup (puodelio/stiklinės) = 60 ml
1/3 cup (puodelio/stiklinės) = 80 ml
1/2 cup (puodelio/stiklinės) = 120 ml
2/3 cup (puodelio/stiklinės) = 160 ml
3/4 cup (puodelio/stiklinės) = 180 ml
1 cup (puodelio/stiklinės) = 240 ml
2 cup (puodelio/stiklinės) = 475 ml
1 quart (kvorta) = 1 liter (litras)
1/2 inch (colis) = 1.25 cm
1 inch (colis) = 2.5 cm
Tūrio matavimas
125 ml = 4 fl oz (uncija)
150 ml = 1/4 pint (pinta)
175 ml = 6 fl oz
250 ml = 8 fl oz
300 ml = 1/2 pint
350 ml = 12 fl oz
400 ml = 14 fl oz
450 ml = 3/4 pint
500 ml = 16 fl oz
550 ml = 18 fl oz
600 ml = 1 pint
750 ml = 1 1/4 pint
900 ml = 1 1/2 pint
1 litre = 1 3/4 pint
Svorio matavimai
15 g = 1/2 oz
30 g = 1 oz
60 g = 2 oz
90 g = 3 oz
125 g = 4 oz
175 g = 6 oz
250 g = 8 oz
300 g = 10 oz
375 g = 12 oz
400 g = 13 oz
425 g = 14 oz
500 g = 1 lb (svaras)
750 g = 1 1/2 lb
1 kg = 2 lb
1 stiklinė (250 ml):
Miltų = 160g
Krakmolo = 200g
Cukraus = 200 g
Grietinės = 250g
Aliejaus = 230 g
Ištirpinto margarino = 180 g
Grietinėlės = 250g
Kondensuoto pieno = 200g
Džiūvesėlių = 125g
Manu kruopų = 200g
Razinų = 160g
Aguonų = 150g
Riešutų = 130 g
Valgomasis šaukštas:
Miltų = 25g
Krakmolo = 30g
Cukraus = 25 g
Druskos = 30 g
Citrinos rūgšties = 25g
Sodos = 28g
Grietinės = 25g
Sviesto = 50g
Aliejaus = 20g
Ištirpinto margarino = 15g
Grietinėlės = 15g
Kondensuoto pieno = 30g
Džiuvesėlių = 15g
Manu kruopų = 25g
Kakavos = 20g
Razinų = 25g
Aguonų = 15g
Cinamono = 20g
Maltos kavos = 20g
Riešutų = 30 g
Ilgio matavimas
5 mm = 1/4 inch (colio)
1 cm = 1/2 inch
2.5 cm = 1 inch
5 cm = 2 inch
7 cm = 3 inch
10 cm = 4 inch
12 cm = 5 inch
15 cm = 6 inch
18 cm = 7 inch
20 cm = 8 inch
23 cm = 9 inch
25 cm = 10 inch
28 cm = 11 inch
30 cm = 12 inch
smikės duona.
*mamytės* duona.
smilos duona iš NTV.
radastelės ruginė duona "Skanumėlis."
radastelės Lengva ruginė duona.
radastelės Ypatinga ruginė.
Amalios duonos rinkiniai (Balta, razinų, viso grūdo, pasūkų, cibulinė, septynių rūšių grūdų, saulėgrąžų, kaimiška, duona su raugu)
kris rusiška juoda duona.
Sonatinos duona skruzdinimui "PAN CARRE"
nomkės7 duona.
Baisos duona.
nomkės7 forminė duona.
nomkės7 duona su jogurtu ir valstiečių duona.
nomkės7 duona su fetos sūriu, medetkų žiedlapiais ir čiobreliais.
baltanosio duonelė su razinomis.
Portukės duona -Žiedas su šonine.
Katu duona su varškės kremu.
Katu duona su įvairiomis sėklomis.
Portukės ruginė duona su kmynais.
fortos Nomedos ruginė duona.
nomkės7 patobulintas Portukės duonos receptas.
Katu Kapučino - šokolado duona.
nomkės7 rupių miltų duona ir kvietinis ragaišis.
Katu duona "Babka".
Katu Banana Nut Yeast Bread (Bread Machine) ir Banana Chocolate Chip Bread ( Breadmaker 1 1/2 Lb. Loaf).
fortos džūkiška grikinė boba ir Velykinė pynė.
Katu Morkų - ananasų mielinė duona.
fortos bananų ir datulių duonelė ir saldi Velykinė duonelė.
fortos pasūkų duona.
spiglio balta duona.
fortos juoda duona.
spiglio duona su džiovintais pomidorais.
spiglio duona su garstyčiomis.
spiglio duona "pica."
nomkės7 duona su šafranu.
jblmami duona vazonuose.
fortos duona su jogurtu.
spiglio duona su grikių miltais.
fortos duona su dilgelėm.
Nanatos duona su "gyva tešla".
fortos duona balta kaip pyragas.
nomkės7 paskaičiuotos proporcijos fortos duonai su dilgelėms.
Katu avižinių dribsnių duona.
Katu fantastiška cinamoninė razinų duona.
fortos duonos skrebučiai.
baltanosio avižinių dribsnių duona.
segtuko sostinės keksas.
nomkės7 eksperimentinė duona su kefyru.
Katu pyragas "Saulė" ir mielinis pyragas su varške.
jobuko ruginė duona su raugu.
dekoltė valstiečių duona.
Katu linų sėmenų duona (Flax Seed Bread).
rutuluxo balta duona.
rutuluxo duona su razinomis.
rutuluxo duona su džiovintais pomidorais.
Eglės 22 arabiška duona.
vaiduliukės duona.
rutuluxo duonas su razinomis.
vaiduliukės rupių miltų kvietinė duona.
Sonatinos duona su bulvių dribsniais.
Mamos Tanios duona su varškyte.
kobriuko Borodino duona.
jblmami graikų ūkininko duona.
Endedndu duona.
*********************
Paprasta ruginė duona.
Kaip gaminti raugą (rusiškas tekstas).
Receptai duonos mašinai (angliškai).
Kaip spręsti problemas iškilusias kepant duoną su duonos kepimo mašina (rusiškai).
(Ačiū RamuneM už surinktas nuorodas )
įdėsiu Šarūnės surinktus antros temelės receptukus, nes pasimetė ir nėra pirmojoje šios temelės žinutėje
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona,kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tesla"
Aistuzeles juoda duona su saulėrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas
taip pat įdėsiu praėjusioje temelėje rastą info kaip pasigaminti raugą
(taip pat nepatingėkite paskaityti senesnių temelių, nes jose gausu informacijos ir tikrai kils mažiau klausimų )
Na va, isverciau kvietinio raugo recepta. Daug prirasyta, bet darbo nera daug, nebijokit
Tekstas ir foto ne mano, o is sio psl.
http://community.liv...esta/25123.html
Pirma diena
1/2 puodelio (100 g) silto, svaraus vandens (emiau virinta)
3/4 puodelio (100 g) ruginiu miltu
Svariame inde ismaisyt miltus su vandeniu, perdeti i svaru stiklaini, uzdengti plevele, na ir gumyte uzverzt galima. Laikyti 2 d. kamb. temperaturoje.
Pamaitinsime po 48val.
Trecia diena
Raugo kvapas turetu buti ,duoniskai rugstokas su burbuliukais. Mano raugas isaugo mazdaug dvigubai (po sio pamaitinimo augimas suletes, bet tai normalu, veliau atsinaujins).
Ismesti nieko nereikia! Paprasciausiai i jusiski rauga imaisykite 2/3 puodelio paprastu kvietiniu nebalintu miltu ir i stiklaini, uzdenkite plevele. Tesla bus labai tirsta. Pradzioje maisykite mediniu saukstu, na o po to teks rankomis pabaigti.
Raugas iki pamaitinimo
http://i186.photobuc.../DSC_0002-1.jpg
Raugas po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0003-2.jpg
Penkta diena
Pasilikti 1/4 puodelio raugo, likusi ismesti.
Ismaisyti rauga su 3 valgom. saukstais (v.s.) vandens ir 2/3 puodelio miltu (tu paciu kvietiniu).
Tesla bus kietoka. Velgi deti I stiklaini, uzdengta plevele ir palikti 1 ar 2 dienoms (priklausomai nuo jusu raugo augimo).
Siame etape raugo augimas nera toks pastebimas, bet jis turi buti charakteringo rugstoko duonos kvapo ir su daug burbuliuku..
Iki pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0019-1.jpg
Po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0001-2.jpg
Visuose sekanciuose etapuose pamaitinimas vyksta taip pat: ¼ puodelio raugo, 3 v.s. vandens ir 2/3 puodelio miltu.Priklausomai, kiek isaugo jusu raugas, pamaitinti reiktu ant rytojaus arba dar sekancia diena. Ir taip 3-4 kartus pamaitiname, kol raugas neprades augti keturgubai per 8val. (t.y. kol nepadides 4kartus).
Mano komentaru kaip ir nebus, nes viskas vyko ,kaip aprasyme
Is pradziu gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubekit ir viskas pasiseks
dar truputi
Kvietinis raugas
Baltai duonai kepti su rugstelejusiu raugu vietoj 2 pak. sausu mieliu imame 150-250g raugo, t.y.:
vietoj mieliu dedame 150-250g raugo ir miltu kieki , esanti recepte, sumaziname 70-100g, o vandens 70-150g (bet vandeni mazdaug ziurime pagal tesla).
Ruginis raugas
jei norite normalios rugines duonos, tai reiktu naudot tiek raugo, kiek ruginiu miltu yra nurodyta recepte (t.y. jei musu duonoje norime tureti 500g baltu ir 500g ruginiu miltu, vadinasi imame 400-500g gatavo raugo).
Jei norite stiprios arba ganetinai rugscios duonos, tai imame du arba beveik dukart daugiau raugo, nei recepte nurodyta miltu.
Rutulux aštri duona
regna duonos vyniotinis su prieskoniais
Mamos Gretos duona
Kobriuko super skani duonytė
Mamos Gretos duona su alyvuogėmis
Voveros nesijotų kvietinių miltų duona
Regnos graikinių riešutų duona
Mamos Gretos duona su riešutais ir vaisiais
Mamos Gretos saldi duona su riešutais
Regnos graikinių riešutų duona
Guvilės Ciabatta
Mrs.R Duona,kepama aparate
Slatkiuke duona pagal Sonatinos "Lenkiška duona"
Mamos Gretos džemų receptai
Mrs.R pusrytinė duonelė
Nikkė raugintų kopūstų duona su kmynais angliškai
Nikkė keksas zebras
Mrs.R bulvinės bandelės rusiškai
Voveros bananinė duonelė su riešutais
Nexta citrininis pyragas
Mama Greta citrininis pyragas
Mamos Gretos migdolų pyragas ir vaisinis keksas
Mrs.R "Sveika Duona be raugo, mielių, cukraus, druskos ir t.t.. , "Gyvos tešlos duona" ir "Gyva tesla"
Aistuzeles juoda duona su saulėrąžomis
FedeSperanza gyvos tešlos proporcijos
mamos Gretos duonelė su džiovintomis slyvomis
Mrs.R saldus batonas ir juoda ruginė duona
Nexta prancūziškas batonas
mama Greta bandelės su lašinukais
Anafora kasdieninis batonas
mama Greta sezamų duonelė
katu sviestinės bandelės
Regna švediška duona su alyvuogėmis
Katu Bostono ruda duona
Katu Sveikuoliška spanguolių ir graikiškų riešutų duona
mama Greta duona su varškės sūriu ir krapais
Triule kvietinis ir ruginis raugas
Mrs.R picos duona, beždžionių duona ir bulvių bandelės
Mrs.R ruginė duona su raugu
panterele35 Linų duona
Šilingės ruginė duona
Mrs.R modifikuota ruginė duona su raugu
Kukurūzų duona (angliškai)
Panterele35 kukurūzų duona
Triule duoninės bandelės
Triule rusiškas bagetas
Mrs.R Rugelis ir Palenica
Avenita ruginė duona su kmynais
Katu raugo dienoraštis ir Angelų duona
Mrs.R keksas
taip pat įdėsiu praėjusioje temelėje rastą info kaip pasigaminti raugą
(taip pat nepatingėkite paskaityti senesnių temelių, nes jose gausu informacijos ir tikrai kils mažiau klausimų )
Na va, isverciau kvietinio raugo recepta. Daug prirasyta, bet darbo nera daug, nebijokit
Tekstas ir foto ne mano, o is sio psl.
http://community.liv...esta/25123.html
Pirma diena
1/2 puodelio (100 g) silto, svaraus vandens (emiau virinta)
3/4 puodelio (100 g) ruginiu miltu
Svariame inde ismaisyt miltus su vandeniu, perdeti i svaru stiklaini, uzdengti plevele, na ir gumyte uzverzt galima. Laikyti 2 d. kamb. temperaturoje.
Pamaitinsime po 48val.
Trecia diena
Raugo kvapas turetu buti ,duoniskai rugstokas su burbuliukais. Mano raugas isaugo mazdaug dvigubai (po sio pamaitinimo augimas suletes, bet tai normalu, veliau atsinaujins).
Ismesti nieko nereikia! Paprasciausiai i jusiski rauga imaisykite 2/3 puodelio paprastu kvietiniu nebalintu miltu ir i stiklaini, uzdenkite plevele. Tesla bus labai tirsta. Pradzioje maisykite mediniu saukstu, na o po to teks rankomis pabaigti.
Raugas iki pamaitinimo
http://i186.photobuc.../DSC_0002-1.jpg
Raugas po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0003-2.jpg
Penkta diena
Pasilikti 1/4 puodelio raugo, likusi ismesti.
Ismaisyti rauga su 3 valgom. saukstais (v.s.) vandens ir 2/3 puodelio miltu (tu paciu kvietiniu).
Tesla bus kietoka. Velgi deti I stiklaini, uzdengta plevele ir palikti 1 ar 2 dienoms (priklausomai nuo jusu raugo augimo).
Siame etape raugo augimas nera toks pastebimas, bet jis turi buti charakteringo rugstoko duonos kvapo ir su daug burbuliuku..
Iki pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0019-1.jpg
Po pamaitinimo.
http://i186.photobuc.../DSC_0001-2.jpg
Visuose sekanciuose etapuose pamaitinimas vyksta taip pat: ¼ puodelio raugo, 3 v.s. vandens ir 2/3 puodelio miltu.Priklausomai, kiek isaugo jusu raugas, pamaitinti reiktu ant rytojaus arba dar sekancia diena. Ir taip 3-4 kartus pamaitiname, kol raugas neprades augti keturgubai per 8val. (t.y. kol nepadides 4kartus).
Mano komentaru kaip ir nebus, nes viskas vyko ,kaip aprasyme
Is pradziu gal ir atrodys, kad nieko jums nesigauna, bet neskubekit ir viskas pasiseks
dar truputi
Kvietinis raugas
Baltai duonai kepti su rugstelejusiu raugu vietoj 2 pak. sausu mieliu imame 150-250g raugo, t.y.:
vietoj mieliu dedame 150-250g raugo ir miltu kieki , esanti recepte, sumaziname 70-100g, o vandens 70-150g (bet vandeni mazdaug ziurime pagal tesla).
Ruginis raugas
jei norite normalios rugines duonos, tai reiktu naudot tiek raugo, kiek ruginiu miltu yra nurodyta recepte (t.y. jei musu duonoje norime tureti 500g baltu ir 500g ruginiu miltu, vadinasi imame 400-500g gatavo raugo).
Jei norite stiprios arba ganetinai rugscios duonos, tai imame du arba beveik dukart daugiau raugo, nei recepte nurodyta miltu.
Graži nauja temelė
Aciu uz nauja temele
O as pasiguosiu, vakar kepiau Toste duonele ir vel sukrito matyt mano duonkepe supyko ant manes, kai apibariau, kad taskosi maisydama, arba protestuoja pries Maximoj pirktus miltus
O as pasiguosiu, vakar kepiau Toste duonele ir vel sukrito matyt mano duonkepe supyko ant manes, kai apibariau, kad taskosi maisydama, arba protestuoja pries Maximoj pirktus miltus
Sveikutes,
Prisiskaicius kaip jus kepates duonyte ir as susigundziau ir nusipirkau duonkepe Moulinex. Bandziau 3 kartus bet ti vienas gerai pavyko. Pirmas bandymas siek tiek nedakepe paciam viduriuke. Antru bandymu gavosi puikiai tik nepatiko kad virsus tai neapskrudes. O trecia karta bandziau ir Malsenos danisku bandeliu miltu dejau viska pagal recepta bet manau kad per daug mieliu idejau tai labai iskilo ir paskui subliusko o vidus buvo toks neiskepes ir slapias.
Bet nenuleidziu ranku sakau vistiek ismoksiu. Ir pasisemsiu patirties is jusu
Prisiskaicius kaip jus kepates duonyte ir as susigundziau ir nusipirkau duonkepe Moulinex. Bandziau 3 kartus bet ti vienas gerai pavyko. Pirmas bandymas siek tiek nedakepe paciam viduriuke. Antru bandymu gavosi puikiai tik nepatiko kad virsus tai neapskrudes. O trecia karta bandziau ir Malsenos danisku bandeliu miltu dejau viska pagal recepta bet manau kad per daug mieliu idejau tai labai iskilo ir paskui subliusko o vidus buvo toks neiskepes ir slapias.
Bet nenuleidziu ranku sakau vistiek ismoksiu. Ir pasisemsiu patirties is jusu
na va, persokome i nauja temele
O as su pasiulymu, manau bus aktualu daugeliui Gal prie to paties nusipirkime mieliu? Speju, kad salyklas is Kartagenos tai galima butu paimti ir mieliu, kiek maciau - isfasavimas po 10kg arba pakuciais, kainu nznau, bet jei J@lanta palaiko rysi, tai galetu dar uzklausti del kokiu universaliu mieliu...
O as su pasiulymu, manau bus aktualu daugeliui Gal prie to paties nusipirkime mieliu? Speju, kad salyklas is Kartagenos tai galima butu paimti ir mieliu, kiek maciau - isfasavimas po 10kg arba pakuciais, kainu nznau, bet jei J@lanta palaiko rysi, tai galetu dar uzklausti del kokiu universaliu mieliu...
QUOTE(Mrs. R @ 2009 06 11, 19:07)
na va, persokome i nauja temele
O as su pasiulymu, manau bus aktualu daugeliui Gal prie to paties nusipirkime mieliu? Speju, kad salyklas is Kartagenos tai galima butu paimti ir mieliu, kiek maciau - isfasavimas po 10kg arba pakuciais, kainu nznau, bet jei J@lanta palaiko rysi, tai galetu dar uzklausti del kokiu universaliu mieliu...
O as su pasiulymu, manau bus aktualu daugeliui Gal prie to paties nusipirkime mieliu? Speju, kad salyklas is Kartagenos tai galima butu paimti ir mieliu, kiek maciau - isfasavimas po 10kg arba pakuciais, kainu nznau, bet jei J@lanta palaiko rysi, tai galetu dar uzklausti del kokiu universaliu mieliu...
mintis verta demesio
dėl mielių ryt užklausiu www.salyklas.lt vadybininkę, pažiūrėsim ką pasiūlys nes ryt jau paskutinė darbo diena -juk 5ienis, o aš 1dienį jau važiuoju į Kauną, prie to pačio pasidarysim su šeimyna ir ekskursiją po miestą
Mrs. R rašai, jog kiekis g.b. 10kg kiekis - norinčių bus pasidalinti ?
Mrs. R - gavau tavo a.ž. jei nieko neišeis mums čia dėl didelio kiekio mielių, tai savaitgalį būsiu maximoje ir prigriebsiu tau
Mrs. R rašai, jog kiekis g.b. 10kg kiekis - norinčių bus pasidalinti ?
Mrs. R - gavau tavo a.ž. jei nieko neišeis mums čia dėl didelio kiekio mielių, tai savaitgalį būsiu maximoje ir prigriebsiu tau
as mieliu kg paimciau
Aciu už naują temelę .
Beje, J@lanta, nebeparašiau į AŽ, bet ir aš paimčiau mielių 1 kg .
Beje, J@lanta, nebeparašiau į AŽ, bet ir aš paimčiau mielių 1 kg .
Mieliu ir as noreciau kilogramo