Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Josephin @ 2009 06 16, 13:25)

ar priimsit?

na tokiu pazengusiusiu ir turinciu savo blog`a su tokiom nuostabiomis foto tai mes visada laukiam biggrin.gif 4u.gif man rodos is taves semsimes patarimu wink.gif

QUOTE(BElge @ 2009 06 16, 13:48)
Galima i jusu bureli? 
1 ND Fokusavimas

sveika prisijungus smile.gif

nu nuostabiai gerai atlikta wink.gif ir koks fotogeniskas stalas biggrin.gif

QUOTE(BElge @ 2009 06 16, 14:12)
ND 2 Diafragma

liuks wink.gif

QUOTE(BElge @ 2009 06 16, 14:21)
as tik nesupratau vieno dalyko su pirmu namu darbu - fotoaparate 7 fokuso taskai, tai mano supratimu riesutus reikejo taip isdelioti, kad kliutu ant tasku. Man pasirode kaip ir minusas, nes is pradziu kiek kitaip isdeliojus buvau, lyg butu reikeje 9 fokuso tasku. Ar cia fotoaparato minusas, ar (ir kaip) galima ji apeiti?

tai tu esi gudra, kad fotkinai fokusa su tais fokuso taskais wink.gif kitos kankinosi sunkesniu keliu, su vienu ir tuo paciu fokuso tasku, tik perkadruojant kadra wink.gif nezinau ar supratai apie ka as smile.gif ir tikrai cia ne minusas koks tie fokuso taskai biggrin.gif kai jau daugiau fotkinsi pati pajausi ir pamatysi kada tau juos bus naudinga kaitaliot, o gal niekad nekaitoliosi, kaip kad as, nors yra ju pas mane 9 wink.gif

fokuso tasku kaitaliojimai daugiau reikalinga statisniam kadrui, nejudanciam smile.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 16, 14:53)
Apie tuos fokuso taskus  g.gif Kas per taskai? g.gif Kaip zinoti kiek ju yr  g.gif

ju.ju. - geda peleeeeda biggrin.gif na is taves tai tikrai nesitikejau tokio klausimo tongue.gif siaip viskas surasyta fotiko instrukcijoj wink.gif

QUOTE(akviliux_ @ 2009 06 16, 15:01)
ikeliu foto teismui...

man ryskumo skaidrumo truksta sioje foto. veidukas toks kaip per ruka.
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2009 06 16, 13:12)

bigsmile.gif sveika prisijungusi bigsmile.gif
Nd gerai atlikti 4u.gif juk ir pati matai skirtumus mirksiukas.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 16, 13:53)
Priminei ka seniai norejau paklausti, bet vis pamirsdavau. blush2.gif Apie tuos fokuso taskus  g.gif Kas per taskai? g.gif Kaip zinoti kiek ju yr  g.gif

biggrin.gif istrukcija skaitei

Akviliuks, geras susikaupimas thumbup.gif bet JB pilkokas ir ryskumo nera unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 06 16, 12:43)
siaip tai gerai, as skirtuma matau, o tu? ax.gif nes fonas nelabai vykusiai aprinktas, bet jei supranti esme -uzskaitysim tongue.gif

matau, kad keiciant diafragma kinta ryskumo gylis. Kuo labiau atverta diafragma, t.y. skaiciukas mazesnis, tuo maziau matosi, kas 'dedasi uz fotografuojamo objekto'. Siuo atveju medine linija isplaukusi. Pridaryta diafragma (skaiciukas didziausias) leidzia isskirti detales fone - medine linija ryskeja smile.gif

QUOTE(Rasytce @ 2009 06 16, 13:18)
nu nuostabiai gerai atlikta wink.gif ir koks fotogeniskas stalas biggrin.gif
liuks wink.gif
tai tu esi gudra, kad fotkinai fokusa su tais fokuso taskais wink.gif kitos kankinosi sunkesniu keliu, su vienu ir tuo paciu fokuso tasku, tik perkadruojant kadra wink.gif nezinau ar supratai apie ka as smile.gif

aciu uz pagyrima. jau kaip medum patepta lotuliukas.gif
nelabai supratau apie ka blush2.gif siaip as visad stengiuos lengvesniu keliu nueiti biggrin.gif ale idomu butu ir ta sunkesni isbandyti smile.gif

ND 3 Zoomas

27mm
user posted image

34mm
user posted image

55mm
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Valetta @ 2009 06 16, 13:29)
bigsmile.gif sveika prisijungusi  bigsmile.gif
Nd gerai atlikti  4u.gif  juk ir pati matai skirtumus  mirksiukas.gif

labas labas mirksiukas.gif busi mano mokytoja? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 16, 14:18)
ju.ju. - geda peleeeeda biggrin.gif na is taves tai tikrai nesitikejau tokio klausimo tongue.gif siaip viskas surasyta fotiko instrukcijoj wink.gif

jetau blush2.gif doh.gif
Ievosiaus deka, kazkada atsinesiau i darba instrukcija, tai dabar pavarciau, ir nieko sau naujo neradau g.gif blush2.gif Na tiek fokuso taskai ir yra tos tris fokusavimo zonos (as dabar apie nikon d40)?

o š. radau nete Fokusavimo sistema sumažinta iki 3 taškų. pas d40 unsure.gif nu va nuliudau unsure.gif Tai va nesamone biski unsure.gif o as maniau kad dar ne iki galo ji pramokau, ech.... viltis zlugo unsure.gif Tai kiek suprantu nuo centravimo niekur nebabegsiu blink.gif doh.gif einu verkti cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 16 birželio 2009 - 14:45
QUOTE(BElge @ 2009 06 16, 14:33)

1.ND 3 Zoomas

2.labas labas  mirksiukas.gif busi mano mokytoja?  bigsmile.gif

1. butu geriau jei fonas butu pasirinktas ne vienspalvis mirksiukas.gif bet ir taip skirtumas matosi rolleyes.gif

2. tai, kad as cia antrus metus sedziu lotuliukas.gif
esu antroke, bet matau, kad jau kai kurios pirmokes lenkia blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 16, 15:18)
...tai tu esi gudra, kad fotkinai fokusa su tais fokuso taskais wink.gif kitos kankinosi sunkesniu keliu, su vienu ir tuo paciu fokuso tasku, tik perkadruojant kadra wink.gif nezinau ar supratai apie ka as smile.gif ir tikrai cia ne minusas koks tie fokuso taskai biggrin.gif kai jau daugiau fotkinsi pati pajausi ir pamatysi kada tau juos bus naudinga kaitaliot, o gal niekad nekaitoliosi, kaip kad as, nors yra ju pas mane 9 wink.gif

fokuso tasku kaitaliojimai daugiau reikalinga statisniam kadrui, nejudanciam smile.gif

Aš jaučiu kažko neperskaičiau, bet kaip padaryti vieną fokuso tašką? Pas mane nebent auto vieną padaro, o jei fotkinu ne auto ir objektyvo nenustatau ant manual focus, tai yra keli taškai, kuriuos galiu (ir turiu) kaitalioti, priklausomai nuo obejtko buvimo vietos unsure.gif
Atsakyti
Pagaliau prisivijau karsta.gif visą dieną skaičiau
visų nepakomentuosiu, tačiau
QUOTE(boruzka @ 2009 06 15, 19:51)

ši man nereali, kažkuo labai traukia

QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 15, 22:02)
Ramune

schmoll.gif labai juoda man

QUOTE(Pamaiva @ 2009 06 15, 22:17)

šitos spalvos man laaabai patinka wub.gif boruzhka kai pakeitė, tai neee schmoll.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 06 16, 12:13)
aš  tai aną savaitgalį pievas šienavau kaip Rasytce sakė smile.gif
user posted image

pačios gėlytės labai gražios, tačiau...kažko man čia trūksta g.gif gal norėtųsi jų didesnių

QUOTE(akviliux_ @ 2009 06 16, 15:01)
Susikaupiau...

suspausta labai jau ir man trūksta ryškumo smile.gif

užsimaniau įmest ir aš vyšnių savo, ale pažėjau, kad man jos nebepatinka schmoll.gif
Atsakyti
ačiū už komentarus mano nuotraukytėms 4u.gif
ir pati matau,kad neryškios,bet pirmas normalus fotikas mano rankose,tai tikiuos išmokti blush2.gif tam čia ir atėjau pioneer.gif
Rasytce,tikrai užkeltas ISO,mat nuo vakar vakaro paliktas blush2.gif
bandžiau perdaryti,bet ryškumo aš vistiek niekaip neišgaunu cry.gif

kai pamačiau BElge ND tai išviso susinervinau doh.gif jaučiu man tokio ryškumo niekad neišgaut cry.gif verysad.gif

o gal negerai,kad šviesa nuo lango iš vieno šono krenta???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijja: 16 birželio 2009 - 15:27
Kartojuos, turiu kelis klausimus:

1. Gal zinot pagrindinius skirtumus tarp blyksciu SB800 ir SB900
2. Kaip apsaugoti fotika fotografuojant dregnose patalpose ar po lietum
3. nebeatsimenu...
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 16, 16:40)

3. nebeatsimenu...

aš į šiuos klausimus ats neturiu schmoll.gif

Atsakyti
QUOTE(vijja @ 2009 06 16, 16:25)
Rasytce,tikrai užkeltas ISO,mat nuo vakar vakaro paliktas 
bandžiau perdaryti,bet ryškumo aš vistiek niekaip neišgaunu  cry.gif

na tikrai gali gali wink.gif , surasyciau tau parametrus kokius uzsidet, bet turi pati viska suvokt ismokt ka ir kada daryt 4u.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 16, 16:40)

3. nebeatsimenu...

1. nezinau
2. isigyti dregmei nepralaidu fotika ir bus ramu ramu tuomet wink.gif o jei nea, na tai po skeciu gi fotkink tongue.gif, kazkaip susikonstruok, kad jis tau laikytusi biggrin.gif, kitiap neisivaizduoju, as rimtai wink.gif
3. ir as neprisimenu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 16, 17:08)
2. isigyti dregmei nepralaidu fotika ir bus ramu ramu tuomet wink.gif o jei nea, na tai po skeciu gi fotkink tongue.gif, kazkaip susikonstruok, kad jis tau laikytusi biggrin.gif, kitiap neisivaizduoju, as rimtai wink.gif

del blykstes jau gavau ats nebereik merginos aciu 4u.gif

nu kad netinka.. pvz man reik kadru duse, o juk saltam vandeni modeliu nelaikysi biggrin.gif nebent labai reik kokiu speneliu 'astresniu' lotuliukas.gif o jei rimtai taigi garai, lasiukai gali uztiksti... arba pvz baseine... po vandeniu nelysiu, bet jei aptaskys, o ir dregna baseino patalpose buna... po lietum po skeciu irgi negerai, juk vejas g.gif vnz... nezinau.... reik pirkt naro kostiuma fotikui uz 800lt doh.gif

radau, gal kam aktualu bus 4u.gif bet visvien kazkaip nepilnai mane tenkina..

Apsauga nuo lietaus fotoaparatui, maiselis 125 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 16 birželio 2009 - 16:29