Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Tiesa, man su adoxiukais tai viskas tvarkoje. Aš ėmiau tada tik 5vnt. 4 išryškinti, bet tokio broko, kaip pas Sayonarą ir ms, nepastebėjau.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 15, 13:20)
Tiesa, man su adoxiukais tai viskas tvarkoje. Aš ėmiau tada tik 5vnt. 4 išryškinti, bet tokio broko, kaip pas Sayonarą ir ms, nepastebėjau.

man tokia pati problema dar vienoje juostoje buvo, ne adox. parašiau procentrui, ką jie šį kartą apie tai mano. šį kartą tyla smile.gif
Atsakyti
nu dar paklausiu del ketvirtadienio. Ryt po pietu parasysiu visus variantus smile.gif
Atsakyti
Sayonara, o pati ar ryškinai šitos serijos adox?
ms, ketvirtadienis man irgi tinka.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 15, 13:35)
Sayonara, o pati ar ryškinai šitos serijos adox?
ms, ketvirtadienis man irgi tinka.

ne, tame ir reikalas. dėl to prie procentro ir kabinėjuosi, kad iš visų, kurios su taškeliais, nė vienos pati neryškinau smile.gif
Atsakyti
Panašu, kad problema ne adox'e smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2009 06 15, 10:15)
sveiki!

atvarau prisiduot  ax.gif
mano juostinukas veikia ir ačiū Andriuskai  mirksiukas.gif
ir dėkui Gaziulkai už ryškinimo pamoką.  4u.gif

Labas, malonu matyt smile.gif Gera pradžia - pusė darbo, taigi pirmyn.

Žadėti perryškinti pavyzdžiai čia. Tokios 2 juostos. Dangus turėjo būti per 1 ar 1/2 stopo tamsesnis, t.y. su šiokia tokia faktūra. Va kadras iš orwo juostos

user posted image
Atsakyti
tai kad nėr jau taip blogai (vizualizacine prasme, Adamso terminais kalbant). negatyve šviesiausia zona vis vien turi būti kiek tamsesnė už pagrindą + emulsiją, t.y. ir tamsiausiuose šešėliuose kažkas yra (II zona). o vat saulė kadre tikrai išropojo už X zonos. be to yra toks efektas, kurį nei ištart, nei parašyt žmoniškai neina (reciposity berods). jo esmė - labai trumpom (<1/1000) ir labai ilgom (>1/10) išlaikymams reikia daryti tam tikrą paklaidą: trumpus dar trumpinti, o ilgus - ilginti. taigi, saulė ir visa aplinka ir turėjo išdegti. nebent negatyvas vizualiai yra juodas, kaip kareivio batas. bet kokiu atveju, manau, kad dar galima išspausti iš jo neblogą nuotrauką....ir "šešėlių teatrui" yra pakankamai vietos bei dėkingos linijos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 16, 07:28)
tai kad nėr jau taip blogai (vizualizacine prasme, Adamso terminais kalbant). negatyve šviesiausia zona vis vien turi būti kiek tamsesnė už pagrindą + emulsiją, t.y. ir tamsiausiuose šešėliuose kažkas yra (II zona). o vat saulė kadre tikrai išropojo už X zonos. be to yra toks efektas, kurį nei ištart, nei parašyt žmoniškai neina (reciposity berods). jo esmė - labai trumpom (<1/1000) ir labai ilgom (>1/10) išlaikymams reikia daryti tam tikrą paklaidą: trumpus dar trumpinti, o ilgus - ilginti. taigi, saulė ir visa aplinka ir turėjo išdegti.  nebent negatyvas vizualiai yra juodas, kaip kareivio batas. bet kokiu atveju, manau, kad dar galima išspausti iš jo neblogą nuotrauką....ir "šešėlių teatrui" yra pakankamai vietos bei dėkingos linijos mirksiukas.gif

Nera labai blogai, bet nera taip, kaip as norejau ir tai liudina smile.gif Kad isspausti kazka galima, isitikinau curves deka. I ar II filtras kiek pataisys sitaucija manau. O gal teks eksponuoti kaip nors gudriai. Pvz. naudoti "flashing" metoda, kurio esme - apsviesti visa popieriaus lapa po didintuvu ir tik po to eksponuoti kadra. Siek tiek info cia http://www.apug.org/...hp/t-23139.html. Jei idomu, galiu nuskenuoti straipsni ta tema su pavyzdziais ir gana paprasta metodika.
Atsakyti
paskaitai jusu ir supranti, kokia cia Adamsu seimynele (geraja prasme) susirinko lotuliukas.gif

sillwio, kokiu fotoaparatu cia fotografuota?

atskleisiu, kad ir as laukiu atkeliaujant pirmojo musu ebay pirkinuko. blush2.gif buvo suderintas malonumas su ebay sistemos perpratimu ir vat siuo metu keliauja pas mane MF formato fotikiukas (cia gamintojas AGFA, tiesiog pavadinimas spec. JAV rinkai). nemanykit, kad uzsikreciau nuo musu vyru kolekcionavimo manija lotuliukas.gif tiesiog reikejo pabandyt kazka pigaus nusipirkti, o nieko kito be fotiko nesugalvojom. tai zodziu gavosi taip, kad as turesiu zaisliuka sioki toki, kol issirinksiu kazka pagal nora didesnio ir ebay isbandytas ir suprastas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 16 birželio 2009 - 08:28
QUOTE(Sansara @ 2009 06 16, 08:28)
paskaitai jusu ir supranti, kokia cia Adamsu seimynele (geraja prasme) susirinko  lotuliukas.gif

sillwio, kokiu fotoaparatu cia fotografuota?

atskleisiu, kad ir as laukiu atkeliaujant pirmojo musu ebay pirkinuko.

Sansara, kudroj grozi uzmaciau. Dar karta sveikinu!

Cia rolleiflex mx-evs. Pardaviau visus kiek turejau ir nusipirkau viena.

Sveikinu su pirkiniu. Dumplinukas gerai. Pigus, kompaktiskas ir pades suprasti kvadrata, nors tai ir ne tas pats, kas ziureti i vaizda, sufokusuota ant TLR matinio stiklo.
Atsakyti
sia savaite jis negali, todel itariu, kad nusikelia viskas rugsejui tada. Placiau parasysiu, kai laiko turesiu.
Atsakyti