Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 07 27, 19:06)
1. paskutinėje foto - pridėk juostą pagrindo puse prie kilimo. prieš tai dar gali į plastikinį sliverį negatyvą įkišti - geriau įsielektrins cool.gif  (originali ms receptūra, negaliu laurų sau prisiimti)
2. dėl paskutinės juodos-nejuodos

1. bigsmile.gif geras.. aciu
2. hm.. matai skanavo man vietoje, as dar neturiu skanerio g.gif supratau... tik as matai galvojau, kad apsieisiu be ps... g.gif noriu natur produkt, kad butu jau teisingas rolleyes.gif na, bet jei cia normalu tai tada nesuku galvos...

aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sea_ @ 2009 07 27, 19:11)
pastebėjau tai,tik po tavojo posto bigsmile.gif

As nematau.. ir zinokit nelieciau unsure.gif kaip idejo man i imautes taip ir liko...

na, dekui uz patarimus, reik apmastyt db geriau ka fotografuoti smile.gif nes kompozicija ir idomumas foto tai... nieko vertas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 27 liepos 2009 - 18:29
tiesa. Sansarai respect 4u.gif gera "diagnozė".

jei man akys nemeluoja, tai matau mažiausiai du antspaudus. vienas "ant ausies/kaklo" kitas "ant smilkinio". pažiūrėk gerai, jei įmautė plastikinė skaidri - gerai matysis, kiek kampu į šviesą pasuk. tiesa, čia procentro darbas? tegul jie įsižeidžia, bet jie - šūdarankiai. vos infarkto man šiandien neįvarė... gerai, kad patikrinti galima buvo nesunkiai. bet tas kelias minutes, kol atsidarinėjo internetas - prisikentėjau.

dėl skano ir naturprodukto. tai jau nebenaturalu, nes informacija yra nuliukų/vienetukų pavidalu. tai kad biški šopo geresniam vaizdui per monitorių nepakenks. be to spausdinant ant popieriaus, bent jau multikontrastiniame popieriuje, kontrastą galima keisti laaaaabai radikaliai.

ir dar. dėl nuotraukų - nesikuklink
Atsakyti
Andriuska jau ir as matau unsure.gif tai kur nesti ryskinti ir tvarkyti nuotraukas? Skaiciau, kad tu atspausti ant popieriaus didelio formato gali? o kaip su kitais dalykais? Tikriausiai visvien tik procentras arne.. ?
Atsakyti
ryškinti - pačiam. baisokai pradžioje mintis atrodo, bet realiai - nieko sudėtingo ir sveikatai pavojingo. skanuoti - pačiam. šedevrus - nešti turintiems dedikuotusskanerius arba spausti rankomis. patikėk, kad ir kaip archaiškai tai skamba, bet nuotrauka - tai ant storo popieriaus perkeltas vaizdas smile.gif

grįžus dukrai laboratorija sudėta į spintą (iki kitos savaitės). iš savo planuotų nuotrukų tik vos pusę atspaudžiau. prisikaupė...
Atsakyti
taip, Zitlali, nebutinai TA knyga turi buti apie fotografija. Gali paskaityti technines literaturos apie fotografija, bet ji nepades geriau fotografuoti. Bet gali paskaityti sukreciancia knyga kad ir apie du berniukus ir ju azuola (cia pats sugalvojau dabar toki pavadinima), gali sutikti ismintinga sena zmogu ir taip suvokti fotografijos esme SAU. Belieka tik toks nereiksmingas dalykas, kaip technines zinios, kad TAI igyvendinti....

Del dulkeliu... atsargiai, nes uz jas cia dazniausiai musa... smile.gif nors tie musejai taip pat dazniausiai labai greitai "persivercia" ir pakeicia tikejima.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 07 27, 21:19)
ryškinti - pačiam.

Na, neskamba man tai baisiai.. salygu neturiu dabar, nera aklinos tamsos niekur namie, net vonia su wc turi langa.. g.gif

QUOTE(_ms_ @ 2009 07 27, 23:17)
1.taip, Zitlali, nebutinai TA knyga turi buti apie fotografija. 
2. Del dulkeliu... atsargiai, nes uz jas cia dazniausiai musa... smile.gif 

1.na taip, teisybe
2.musa, nes.. ? man jos labai patinka smile.gif ne visur ir ne visada.. bet prieskoni suteikia
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 28, 00:11)
1.salygu neturiu dabar, nera aklinos tamsos niekur namie

2.. bet prieskoni suteikia

1. aklinos tamsos visam procesui nereikia. juostą įvynioti į spiralę ir įdėti į bakelį galima ir po kaldra arba paltą panaudojus (rankas į rankoves iš kitos pusės sukiši, o iš pagrindinės dalies tokį kaip maišą padarai. na bet jei tenkina atspaudai ir visokie "snargliai" ant juostų ir laiko gaišimas vežant/parvežant bei kaina už ryškinimą/skanavimą - tai kodėl gi ir ne?

2. žinai, kai prieskonis tampa pagrindiniu patiekalu - jau nebeskanu pasidaro. čia kaip su dulkėmis, taip ir su fišajais, kadro pavertimais 45 laipsniu kampu, tiltšiftinimu ir t.t. o dulkės jos gal steriliam lcd gerai žiūrisi (kaip kontrastas nuliukams vienetukams), o vat nuotraukoje jos mane erzina, nes kaip taisyklė būna kur nors "ne ten". "ganyti" dulkes moko džedajų benduomenėje (ten ir dresiruotas saujomis parduoda) cool.gif

p.s. buvau pavaišintas foma plačia juosta. be to, kad ji labai bruniška (pagrindas nuostabiai žydros spalvos, kurios dar niekam nepavyko išplauti), ši juosta man pasirodė labai kontrastinga. bet iš vienos juostos ir dar gi skano didelių išvadų nedarysiu, tik tiek, kad mūsuose atsirado dar viena alternatyva. kadangi visko, ko man reikia, dabar galiu gauti čia ir už kaina, mažesne nei pas vokiečius, užsakymo formavimą ir fotoimpex nutraukiu. nepykit, kas laukė. jei dar yra poreikis, galiu pasidalinti visu know how.
Atsakyti
1. Ritmai? geras... na, viskas aisku, tiesiog is vaikystes tokie prisiminimai, maniau be to neimanoma. Tada labai idomu, reikes nuodugniau pasidometi. Zinoma, kad netenkina visi neigiami isvardinti dalykai.
2. Tai zinoma, suprantu. Paskutinio sakinio nesupratau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 28 liepos 2009 - 09:44
niu va. ruosiuos moraliskai pirmam ryskinimui (andriuska, o ten pas fotofanus gal ir ryskalus perki ir fiksaza? g.gif ).
visa laime turiu knyga "25 fotografavimo pamokos", kur aprasytas darbas su mano turimu bakeliu biggrin.gif tai beveik viskas aisku. o klausimai tokie:

1. ar tik viena k. praplaunate po ryskalo? bent jau knygoje tik viena k. parasyta praplauti (na ten viska daro sviesoje po panardinimo i ryskala, as taip nesiekstremalinsiu).

2. kaip isvynioti isryskinta juosta is rites. to sakinio visai nesupratau. tipo traukti negalima, o reik "sukant rite atsargiai isvynioti" blink.gif (pas mane bakelis su dviem spiralemis, kur kisi kisi ir susisuka biggrin.gif)

3. ar be pasibandymo sviesoje susitvarkysiu (na neturiu as nei vienos juosteles gadinimui, naujos gaila krizes akivaizdoje biggrin.gif).

4. ar rakordas yra nukerpamas nuo juosteles ar nusiima tiesiog? g.gif ir ar reik gala juosteles kaip nors apkirpti, kad butu patogiau doh.gif

5. man jau baisu lotuliukas.gif bet dar klausimu tikrai bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 28, 10:44)
Paskutinio sakinio nesupratau  unsure.gif

čia mes su ms diskutuojam apie dulkes mirksiukas.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 07 28, 10:57)
niu va. ruosiuos moraliskai pirmam ryskinimui (andriuska, o ten pas fotofanus gal ir ryskalus perki ir fiksaza?  g.gif ).
visa laime turiu knyga "25 fotografavimo pamokos", kur aprasytas darbas su mano turimu bakeliu biggrin.gif tai beveik viskas aisku. o klausimai tokie:

1. ar tik viena k. praplaunate po ryskalo? bent jau knygoje tik viena k. parasyta praplauti (na ten viska daro sviesoje po panardinimo i ryskala, as taip nesiekstremalinsiu).

2. kaip isvynioti isryskinta juosta is rites. to sakinio visai nesupratau. tipo traukti negalima, o reik "sukant rite atsargiai isvynioti"  blink.gif (pas mane bakelis su dviem spiralemis, kur kisi kisi ir susisuka biggrin.gif)

3. ar be pasibandymo sviesoje susitvarkysiu (na neturiu as nei vienos juosteles gadinimui, naujos gaila krizes akivaizdoje biggrin.gif).

4. ar rakordas yra nukerpamas nuo juosteles ar nusiima tiesiog?  g.gif ir ar reik gala juosteles kaip nors apkirpti, kad butu patogiau  doh.gif

5. man jau baisu  lotuliukas.gif bet dar klausimu tikrai bus biggrin.gif

1. fotofanai turi ir ryškalą (rodinalio kloną) ir fiksažą (rapidfixerio ilfordinio kloną). ir Dovilis yra labai malonus žmogus bei turintis nemažai patirties šiame reikale (ryškinime bei nuotraukų spausdinime).

2. kalbam apie lpačią? darau taip. paruošiu kanceliarinį popieriaus "spaustuką" - krokodiliuką (jis bus svoris). taip pat paruošiu taribinį užuolaidų "krokodiliuką" (jis bus likyklis, kadangi jo "dantys" gerai laiko juostą). prie užuolaidų krokodilioko pririšau šniurelė (už jo kabinu ant "liustros"). tada, po praplovimo distiliuotame vandenyje išimu ritę, surandu apvijose juostos galą ir "kandu" už jo užuolaidų "krokodiliuku". tuomet atsargiai vyniodamas ritę ištraukiu juostą. ji plati ir tiesiog dėl susilenkimo lengvai išsiima iš apvijų (būtent išsiima, nereikia viska traukti per galą. na paimsi į rankas ir viska suprasi per tris sekundes. tuomet ant kito galo segu kanceliarinį "krokodilą" ir viską kabinu ant liustros. jei nori dulkių, įjungi dulkių siurblį ir išeinančią oro srovę nukreipi į šlapią juostą (mano išradimas, kur kas produktyvesnis ir ilgaamžiškesnis, ne ms cool.gif )

3. susitvarkysi. tik nesinervink. jei apvijos bus sausos, įdėsi, tik nesinervink, giliai kvėpuok. viska pasiruošk ir susidėk patogiai šviesoje, kad po to neblaškytų papildomai.

4. rakordas prie juostos (tiksliau atvirkščiai) priklijuotas lipnia popierinę juostele. tamsoje tavo veiksmai tokie: pradedi vynioti takordą nuo ritės. kažkuriuo momentu pajausi, kad prasidėjo juosta. jos galas būna palaidas. dabar turi atskirti juostą ir rakordą į du atskirus ritinėlius. tiksliau imi juostą ir paleidi rakordą. vynioji į ritinėlį juostą (rakordas la tabaluojasi. prieisi prie galo, kur juosta priklijuota prie rakordo. rakordą lengvai atplėši ir meti ant grindų. rankoje laikai juostą. ant jos galo bur lipnios juostos likučiai. užkabini nagu ir juos nuplėši (klijuoji ant sienos ar šlaunies, bo zaraza labai lipnus ir nuo pirštų neatsikabina). dabar imi spiralę ir susuki į ją juostą. susukusi dedi į ryškalus, pastukseni bakeliu į paviršių, ant kurio jis stovi, atsikratai burbulų ir ryškini pagal pasirinktą būdą.

5. nebijok. nieko baisaus nėra. galvoje prasuk viską, kaip darysi. gali pasiimti juostos (juk turi dar nuo kievo bandymo likusią) ir pabandyk šviesoje įdėti atkarpą į spiralę. bus lengviau tamsoje. bus dar kluaismų - klausk.

p.s. jei bakelis patersono - drąsiai gali po to nebelaikyti tamsos. uždėjus tą "piltuvėlio" formos danrtį šviesa nebepatenka.
p.s.s. praplauti užtenka dviejų vandens pakeitimų bakelyje. praplovimas labiau suago fiksažą nuo išsikvėpimo.
Atsakyti
Andriuska, aš tai jau norėjau klausti, kada organizuojamės užsakymą verysad.gif Man reikia įmaučių plačiai juostai, tokių kaip ir siaurai - popierinių... Ar yra tokių pirkti Vilniuje?

Zitlali, pas mane irgi vonioje nėra aklinai tamsu. Durys su stiklu. Dėl to man nepatinka ryškinti pačiai, nes kol užsiklijuoji visas šviesas:) Bet vis vien ryškinu. Nes reikia. smile.gif

Sansara, aš po ryškinimo plaunu tris kartus. Dar gerai išpurtau vandenį, kad kuo mažiau liktų. O juostą išvynioju atfiksavusi spiralės dalis. Vieną dalį laikau rankoje kuo žemiau nuleidusi, o kita ranka keliu juostelę viršun, taip ją išvyniodama iš vijų. Kažkuriuo momentu prisegu prie juostelės viršaus kabliuką, užkabinu dar aukščiau(ant šluotkočio, kuris skersai paguldomas ant dušo kabinos stiklų viršaus smile.gif ) ir tada jau juostelė išsivynioja visai ir tampa saugi. Apčioje, be abejo, prisegu svorį biggrin.gif Viskas iš Andriaus pamokų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 28 liepos 2009 - 11:51
Zitlali, gražios tavo nuotraukos thumbup.gif Tikrai kad nesikuklink. O pire juostinio pilkumo gal reikia priprasti, nors man jis iš karto kažkaip prilipo smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 07 28, 08:45)
nepykit, kas laukė. jei dar yra poreikis, galiu pasidalinti visu know how.

gal ir gerai iš vienos pusės wink.gif Vienintelis ko man irgi labai reikėtų, tai įmaučių unsure.gif Ar bent kokių jų pas mumis būna g.gif Ir ar čia tik fotoprekėse ieškot g.gif

Sansara, sėkmės 4u.gif Viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti