Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 07 22, 15:38)
visas juostas galima eksponuoti, kaip tik nori. tik ne visada gausi norimą rezultatą biggrin.gif

nu tai aš apie tai ir kalbu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 22, 15:23)
nu blyn, jei man dėl vieno pušo reiks visą chemiją pirktis..

Nereiks. Andrsiuska pabandys ir isryskins. Ner cia labai baisu.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 22, 16:32)

Andriau, tai gal tiek to, gausiu rodinalio pasibandysiu pati, arba nusipirksiu Rollei chemijos, vis vien dabar pas mane vien rollei juostos.

rodinalio turi www.fotofanai.lt (kaip tik man rytoj popierių veš, galiu paprašyti ir rodinalio). o dar geriau paimk iš fototechnikos mikrofeno. žmonės sako, kad pušinimui nieko nėra geriau.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 07 22, 16:38)
visas juostas galima eksponuoti, kaip tik nori. tik ne visada gausi norimą rezultatą biggrin.gif

galima x-tole ryškinti tavo roleju. nors toje lentelėje iš karto matau, kad grybą ji pjauna kaip turi būti... 1+1 laikas 13,5 min., o 1+2 tik 12 blink.gif

Rollei Retro 400 Xtol stock 400 8   20C 
Rollei Retro 400 Xtol 1+1 400 13.5 13.5  20C [notes]
Rollei Retro 400 Xtol 1+1 400 10.5   20C 
Rollei Retro 400 Xtol 1+2 400 12   20C 
Rollei Retro 400 Xtol 1+2 1600 18   20C 
Rollei Retro 400 Xtol 1+1 3200 21   20C
žodžiu vežk. priimu iššūkį smile.gif  tik būtų gerai, kad arba į darbą, arba iki 18 val namo į Fabus (bo po to užsadarau tamsiajam ir labai susinervinsiu, jei kas trukdys). telefoną manau dar turi.

VALIO!!! thumbup.gif

jei ryt iki pietų, tel brūkštelk į až, neįsivedžiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 22 liepos 2009 - 15:46
kadangi iskilo tokia problema, gal kas galit paaiskinti, kodel negalima pushinti visu juosteliu? ir ka tada galima pushinti, o ko geriau ne? ir iki kiek tada galima pushinti?
as blondine maniau, kad tai visiskai laisvas procesas, nori iki 800, nori iki 1600. ryskiniai eiliniais turimais ryskalais ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 07 23, 07:37)
kadangi iskilo tokia problema, gal kas galit paaiskinti, kodel negalima pushinti visu juosteliu? ir ka tada galima pushinti, o ko geriau ne? ir iki kiek tada galima pushinti?
as blondine maniau, kad tai visiskai laisvas procesas, nori iki 800, nori iki 1600. ryskiniai eiliniais turimais ryskalais ir t.t.

čia, manau, vyriškoji dalis paaiškins, aš tai nežinau, kodėl, tik žinau, kad ne iki kiek nori galima pušint..smile.gif todėl prieš eksponuojant reik susižinot viską..smile.gif)
Atsakyti
pasikartosiu - pušinti galima viską ir kiek tik nori (yra mėgėjų iki 12000 iso pakelti). klausimas tik ar rezultatas bus priimtinas pušintojui ir žiūrovui). pagrindinis dalykas - sidabro molekulių formuojamų kristalų dydis (liaudyje tarpai tarp tų kristalų, nuotraukoje matomi kaip įvairaus tamsumo zonos, vadinami "grūdu"). pušinimas -intensyvesnis nei nominalus juostelės emulsijoje esančių sidabro halogenidų veikimas cheminėmis medžiagomis verčiant juos į sidabro metalo molekules (intensyvesnis - ilgesnį laiką, didesnėje temperatūroje, didesnės koncentracijos tirpale).kiekvienas juostelių gamintojas sukuria tokią emulsijos receptūrą, kad paveikus ją atitinkamos šviesos kiekiu (ekspozicija, kuriai svarbus dėmuo yra iso...tiesa, pradinis juostelės iso jau turi reikšmės grūdui, kadangi didesnio jautrumo juostelės jau iš karto turi stambesnius galogenidų kristalus) ir išryškinus tam tikrame ryškale tam tikrą laiką būtų gaunamas priimtinas rezultatas, t.y. tinkamo tankio (tamsumo) negatyvas su priimtino dydžio sidabro metalų kristalais. paprastai kalbant jei imame juostą x, į ją fotografuojame 18 proc pilką kortelę, ir ją ryškiname y ryškaluose z laiką, rezultate gausime negatyvą, kuriame bus negatyvus vidutinio pilkumo vaizdas su priimtino dydžio grūdu.

pušindami mes spaudžiame vašką. duodame mažiau šviesos (mažiau fotonų veikia sidabro halogenidus ir to pasekoje emulsijoje atsiranda mažiau potencialių sidabro metalo molekulių) ir veikdami ryškalu labiau, nei reikia, bandome išgauti normalų pagal tankį (tamsumą) negatyvą. o vat tos molekulės labai nemėgsta to, jos buriasi į neįsivaizduojamo dydžio kristalus (dėl ko vaizdas netenka aštrumo ir smulkių detalių, prarandama pilkos atspalvių įvairovė), atsiranda vualis.

tam tikros emulsijos geriau toleruoja tam tikrų ryškalų prievartą (pušinimą). todėl ir sakoma, kad juostelė x nuostabiai pušinasi ryškale y. pušinimui per vieną pakopą tinka visi smulkiagrūdžiai ryškalai (jei pušiname iso 50 ar 100 - tai visais ryškalais galima, net labai skiestu rodinaliu).

pvz. iš realybės. visi žinom ilford delta 3200 ir kodak tmax 3200. tai niekam nepaslaptis, kad šis nominalas nurodomas jau su pušu. tikrasis juostelės jautrumas yra 1000-1600. taigi, iskas sąlygina ir priklauso nuo skonio. vat kas matė ms katiną ant sofos nuotrauką 30x40? ten siaura juosta iso 3200. grūdas trukdo ar yra gražus sprendžia kiekvienas pats.

nu įsibegėjau aš čia. kam sukti galvą? pabandei, patiko - pušink į sveikatą. nepatiko - bandyk kitą ryškalą. iš viso nepatiko - nepušink smile.gif

paguglink iso 6400 arba 12800 su prierašu BW. išmes daug pvz. kad ir toks (iso 6400) http://farm3.static....f3de1cd41_o.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 23 liepos 2009 - 08:37
ir pas Jumis dedu eksperimentus biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

anoj temoj parašiau ir čia parašysiu - kas galėjo pagalvoti, kad aš žoles fotkinsiu? biggrin.gif
Atsakyti
Sayonara, eina namas kaip man patinka wub.gif Ir kas čia per eksperimentas g.gif Beje monoklinės man tavo irgi thumbup.gif Ne visos, bet iš matytų yra kur net labai patiko wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 07 23, 09:55)
Sayonara, eina namas kaip man patinka  wub.gif Ir kas čia per eksperimentas  g.gif Beje monoklinės man tavo irgi  thumbup.gif Ne visos, bet iš matytų yra kur net labai patiko  wub.gif

ačiū. 4u.gif čia irgi monoklinės, netgi jau panašesnės į tikras monoklines biggrin.gif
Atsakyti
man pirma gera. "senovinė" tokia smile.gif grafiškas, plastiškas vaizdas, man kiek mistiškas ir gal todėl atrodo, kad tai ankstyvas rytas. kitos dvi man nieko nesako.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 07 23, 10:05)
man pirma gera. "senovinė" tokia smile.gif grafiškas, plastiškas vaizdas, man kiek mistiškas ir gal todėl atrodo, kad tai ankstyvas rytas. kitos dvi man nieko nesako.

aha, man pačiai pirma patink, ieškosiu vietos ant sienos.. rolleyes.gif
o rytas čia nelabai ankstyvas, bet rytas..smile.gif
Atsakyti