Pasidare smalsu ar turite jus knygas ar viena knyga kuria rekomenduojate skaityti pradedantiem ar tiesiog fotografuojantiem pazystamiem ar biciuliam ? Zinoma apie fotografija Ar yra kazkokia TA knyga, kuri ar atvere akis ar tiesiog pakreipe kita linkme, papurte jusu pasauli teigiama prasme ar visos daugiau maziau vienoda itaka jums padare?
Einu senu temu skaityt, tikriausiai klausineju ka jau senai esate aptare
visiškai žaliam - bet kurią knygą, kuri vadinasi "skaitmeninė fotografija" ir kuo naujasnę, nes vystosi viskas gan greitai (varčiau kažkokią prieš porą mėnesių pasirodžiusią - visai nieko).
o bent kiek pažengęs susiras dominančią informaciją internete (tame tarpe ir kokią knygą paskaityti).
p.s. lietuviškuose forumuose informacijos beveik nėra. man patinka photo.net mformat.com club.foto.ru photo-element.ru (šis tikrai geras, aprėpia nemažai sričių ir gan populiariai bei aiškiai dėsto). na apug.org galiausiai.
o bent kiek pažengęs susiras dominančią informaciją internete (tame tarpe ir kokią knygą paskaityti).
p.s. lietuviškuose forumuose informacijos beveik nėra. man patinka photo.net mformat.com club.foto.ru photo-element.ru (šis tikrai geras, aprėpia nemažai sričių ir gan populiariai bei aiškiai dėsto). na apug.org galiausiai.
Sveiki visi, seniai atsijungus kažkaip nuo kalbų visų. Vasara škias
Rašau tokiu klausimu, gal netyčia Andrius galėtų pagelbėti, ar kas kitas. Aš turiu išfotografuotą plačią Rollei Retro 400s juostą, kurią noriu pušinti iki 1600. Bet procentras negali pušinti, nes koks tai ryškalų neatitikimas. Spėju su rodinaliu galima būtų pušinti, nes gamintojas tas pats, ir Rollei rekomenduoja su juo ryškinti, bet neturiu nei rodinalio, nei plataus bakelio
Rašau tokiu klausimu, gal netyčia Andrius galėtų pagelbėti, ar kas kitas. Aš turiu išfotografuotą plačią Rollei Retro 400s juostą, kurią noriu pušinti iki 1600. Bet procentras negali pušinti, nes koks tai ryškalų neatitikimas. Spėju su rodinaliu galima būtų pušinti, nes gamintojas tas pats, ir Rollei rekomenduoja su juo ryškinti, bet neturiu nei rodinalio, nei plataus bakelio
QUOTE(Zitlali @ 2009 07 22, 12:53)
Pasidare smalsu ar turite jus knygas ar viena knyga kuria rekomenduojate skaityti pradedantiem ar tiesiog fotografuojantiem pazystamiem ar biciuliam ? Zinoma apie fotografija Ar yra kazkokia TA knyga, kuri ar atvere akis ar tiesiog pakreipe kita linkme, papurte jusu pasauli teigiama prasme ar visos daugiau maziau vienoda itaka jums padare?
As rekomenduoju supermama Rimtai. Geresnes vietos mokytis nera, jei tik zmogus pats nori. Jei nenori, tai ir brangiausi kursai neismokys.
Paciam man kazkada akis atvere fotoaparato instrukcija (vaikystej fotografuodavom ie netgi ryskindavom patys, bet tai praleidziu, nes buvo senai ir kitaip nei siandien). Veliau forumai, kritika, kitu patarimai, fotoalbumai ir t.t.
Mano kuklia nuomone visos knygos pavadinimu "skaimenine fotografija" yra bullshit. Tai tik komercija. Mazdaug tiek, tik labiau glaustai buna parasyta fotoaparato instrukcijoj. Visa kita galima rasti google
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 22, 14:20)
Sveiki visi, seniai atsijungus kažkaip nuo kalbų visų. Vasara škias
Tu isitikinus, kad ja galima pushint iki 1600 rodinaliu? digitaltruth nerodo. TMAX lyg ir galima. Reiktu pasibandyt pradzioj.
QUOTE(sillwio @ 2009 07 22, 15:49)
Tu isitikinus, kad ja galima pushint iki 1600 rodinaliu? digitaltruth nerodo. TMAX lyg ir galima. Reiktu pasibandyt pradzioj.
Neįsitikinus, tik spėju, nes tą juostą galima ir juo ryškint. O ką aš žinau kuo galima ją pušint. Dar yra rinkiniuose su ta juosta kažkokia Rollei chemija. Gal su ta? nu blyn, jei man dėl vieno pušo reiks visą chemiją pirktis..
peržiūrėjau dar, panašu negalima. Rollei juostom chemija spur gamintojo..
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 22, 15:23)
Neįsitikinus, tik spėju, nes tą juostą galima ir juo ryškint. O ką aš žinau kuo galima ją pušint. Dar yra rinkiniuose su ta juosta kažkokia Rollei chemija. Gal su ta? nu blyn, jei man dėl vieno pušo reiks visą chemiją pirktis..
o tai Tu ją eksponavai kaip 1600 nesusižinojusi, ar galima ją iki tiek pušint?
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 22, 15:20)
gal netyčia Andrius galėtų pagelbėti
galėtų, bet be jokios garantijos 400 esu ne kartą daręs kaip 800 ir porą kartų kaip 1600. bet juostos buvo kodak ir ilford. galiu pasiūlyti tokį variantą: atkerpu juostos dalį ir ryškinu, pagal atkarpą koreguoju laiką. prarasi kaip minimum vieną kadrą.
QUOTE(sayonara @ 2009 07 22, 16:14)
rodau buitinį portretą. čia su neseniai įsigyta exacta 28 mm daryta.
esu visai patenkinta, tik reik priprast prie jo..
a nu nieko toks. akingas...ir antras planas būtų geras, jei chromas akių netrauktų.
QUOTE(sayonara @ 2009 07 22, 15:14)
rodau buitinį portretą. čia su neseniai įsigyta exacta 28 mm daryta.
Liuks portretas. Kompozicija, sviesa, grudas - viskas ok. Kas per exacta tokia? Parodyk.
QUOTE(sayonara @ 2009 07 22, 16:25)
Pfff, blondė esu galvojau kad visas galima pušint nu žiauriai gaila bus...
Gražus portretas.
Andriau, tai gal tiek to, gausiu rodinalio pasibandysiu pati, arba nusipirksiu Rollei chemijos, vis vien dabar pas mane vien rollei juostos.
QUOTE(sillwio @ 2009 07 22, 15:29)
Liuks portretas. Kompozicija, sviesa, grudas - viskas ok. Kas per exacta tokia? Parodyk.
nerandu jo foto ir jokio skelbimo su nuotrauka
ebay kažkokius kitokius su kitokiais negu mano prierašais pardavinėja. brangiau
pirkau iš vieno kūdriečio. 60 litų mokėjau, m42 sriegis.
EXAKTA MC automatic, 28 mm, 2,8.
Pupeliuk, tai eksponavai kaip 1600, aš suprantu?.. pabandykit bendrom jėgom su Andrium, po gabaliuką, gal atrasit kokį variantą..
QUOTE(sayonara @ 2009 07 22, 16:25)
visas juostas galima eksponuoti, kaip tik nori. tik ne visada gausi norimą rezultatą
galima x-tole ryškinti tavo roleju. nors toje lentelėje iš karto matau, kad grybą ji pjauna kaip turi būti... 1+1 laikas 13,5 min., o 1+2 tik 12
Rollei Retro 400 Xtol stock 400 8 20C
Rollei Retro 400 Xtol 1+1 400 13.5 13.5 20C [notes]
Rollei Retro 400 Xtol 1+1 400 10.5 20C
Rollei Retro 400 Xtol 1+2 400 12 20C
Rollei Retro 400 Xtol 1+2 1600 18 20C
Rollei Retro 400 Xtol 1+1 3200 21 20C
žodžiu vežk. priimu iššūkį tik būtų gerai, kad arba į darbą, arba iki 18 val namo į Fabus (bo po to užsadarau tamsiajam ir labai susinervinsiu, jei kas trukdys). telefoną manau dar turi.