QUOTE(Zitlali @ 2009 07 22, 12:53)
Pasidare smalsu ar turite jus knygas ar viena knyga kuria rekomenduojate skaityti pradedantiem ar tiesiog fotografuojantiem pazystamiem ar biciuliam ? Zinoma apie fotografija

Ar yra kazkokia TA knyga, kuri ar atvere akis ar tiesiog pakreipe kita linkme, papurte jusu pasauli teigiama prasme

ar visos daugiau maziau vienoda itaka jums padare?
Einu senu temu skaityt, tikriausiai klausineju ka jau senai esate aptare
As rekomenduoju supermama

Rimtai. Geresnes vietos mokytis nera, jei tik zmogus pats nori. Jei nenori, tai ir brangiausi kursai neismokys.
Paciam man kazkada akis atvere fotoaparato instrukcija (vaikystej fotografuodavom ie netgi ryskindavom patys, bet tai praleidziu, nes buvo senai ir kitaip nei siandien). Veliau forumai, kritika, kitu patarimai, fotoalbumai ir t.t.
Mano kuklia nuomone visos knygos pavadinimu "skaimenine fotografija" yra bullshit. Tai tik komercija. Mazdaug tiek, tik labiau glaustai buna parasyta fotoaparato instrukcijoj. Visa kita galima rasti google
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 22, 14:20)
Sveiki visi, seniai atsijungus kažkaip nuo kalbų visų. Vasara škias
Rašau tokiu klausimu, gal netyčia Andrius galėtų pagelbėti, ar kas kitas. Aš turiu išfotografuotą plačią Rollei Retro 400s juostą, kurią noriu pušinti iki 1600. Bet procentras negali pušinti, nes koks tai ryškalų neatitikimas. Spėju su rodinaliu galima būtų pušinti, nes gamintojas tas pats, ir Rollei rekomenduoja su juo ryškinti, bet neturiu nei rodinalio, nei plataus bakelio
Tu isitikinus, kad ja galima pushint iki 1600 rodinaliu? digitaltruth nerodo. TMAX lyg ir galima. Reiktu pasibandyt pradzioj.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso