Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

nereikia ne knygu tokiai minciai prieit, apsidairyt mieste uztenka. ir kas? megejai nera vien blogis, ypac protingi megejai - jie yra labiau ispruse to meno vertintojai.
o ta pati s... galima ir su tapyba malti, ir su piestuku - tik tiek, kad ilgiau uztrunka tu techniniu pamatu ismokti, tai ir renkasi ta paprastesni mygtuko paspaudima zmones.

cia vel ta pati diskusija apie amata/profesionaluma/mena ir ju tarpusavio rysi. man fotografija siuo metu yra israiskos budas, tai technikos uztenka tiek, kiek man prireikia isreiksti tam, ka noriu. kai truksta, susizinau. buciau profe, nu butu pagarbos zmonems reikalas moketi sviesas sustatyt, kompoza padoria ir padaryti mazu maziausiai klasikinius paveiksliukus - kad po 10 metu ziuredami i tas nuotraukas dar kzk prisimintu apie savo gyvenima ir nesigailetu samde.
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Gazulka aciu uz pataisyma smile.gif ms suklaidino moteriska galune parases...

QUOTE(Smiltis @ 2009 07 21, 19:13)
ech gėris, nei tvarkyt, nei galvot ką toliau daryt, pasigėri, pasidžiaugi  wub.gif O parsivežiau po savaitgalio keliasdešimt skaitmeninių kadrų ir negaliu nei žiūrėt, nei pagalvot kad reikia tvarkyt. O dar viską RAW formate 

drinks_cheers.gif Pas mane is keliu dienu fotografavimo perkrautas kompas foto kurias tvarkyt reik... vis atkelineju.. kaip atsibodoooooo... doh.gif net mastau visai nebetvarkyt, kazkokia alergija tam sedejimui prie ps vystosi. Vesiu sian pirma juostele ryskinti ir beja dekui uz nuorodas, vakar juozapaviciaus g. isigijau portros smile.gif

Tikiuosi labai neerzinsiu jei kartais cia uzklysiu wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2009 07 21, 12:49)
beje, kol as foto "gimdziau" per prota, man buvo ziauriai sunku  [/color]

mm... kad man taip atsipalaidavus smile.gif

Klausimas ar jus visi turite isigije skanerius? Katras patogiausias naudoti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 22 liepos 2009 - 06:47
QUOTE(_ms_ @ 2009 07 21, 22:55)

Žaviuosi tavo sugebėjimais, ms.

QUOTE(Zitlali @ 2009 07 22, 06:31)
Klausimas ar jus visi turite isigije skanerius? Katras patogiausias naudoti?  g.gif

Aš turiu canoscan 8800f. Anksčiau turėjau epson v350. Patogesnis canonas.
Atsakyti
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 07 21, 17:10)
Na ir ką tu šia citata norėjai pasakyti, apeliuoti?

ogi tik tiek, kad ši diskusija/ginčas yra amžinas ir bevaisis.
Smiltis teisi, tai Jan Bulhak knyga "Šviesos estetika", sudaryta iš skyrių, rašytų 1919-1931 metais. anot autoriaus, fotografija "nusirito" tuomet, kai verslininkai pradėjo daryti mažas kameras ir negatyvus sukti į juostas smile.gif šiaip įdomus veikalas. vien jau tuo, kad kas dešimtam puslapyje - "Vilno naše" cool.gif na ir ne tik tuom. įdomu istorinės retrospektyvos prasme.

aš, pasinaudojęs vaiko atostogom, įrengiau kambaryje didintuvą. tad jei kas turi kokį kadrą, kurį be galo nori matyti popieriuje, rašykite.

Atsakyti
tiesa, pas mane irgi canon canoscan f8600. patogus net ir tiems, kas planuoja skanuoti tik siauras juostas tuom, kad galima dėti iš karto 12 kadrų arba skanuoti su visa perforacija ir užrašais (kas yr labai krūta).
Atsakyti
Aciu Andriuska
Atsakyti
skanerio dar neturiu, bet iseities irgi nelabai yra, kaip pirkti canoscan 8800f. nes jis vienintelis uz ikandama kaina skanuoja vidutini formata doh.gif tiek ebay'juje fainu skaneriuku 35 mm juostai spec skirtu ir kainos normalios, nes mes kaip ir turim daugiafunkcini irengini, tai nelabai norisi moket vel dar ir uz skaneri kita, nors reikia tik juosteliu skanavimo funkcijos... ale niekur nedingsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 07 22, 10:09)
..tiek ebay'juje fainu skaneriuku 35 mm juostai spec skirtu ir kainos normalios, nes mes kaip ir turim daugiafunkcini irengini, tai nelabai norisi moket vel dar ir uz skaneri kita, nors reikia tik juosteliu skanavimo funkcijos... ale niekur nedingsiu smile.gif

o kokius nuziurejai? as kaip tik ieskausi, tai palengvintum paieska wink.gif
Atsakyti
QUOTE(inc @ 2009 07 22, 10:36)
o kokius nuziurejai? as kaip tik ieskausi, tai palengvintum paieska wink.gif

i pasta prisiunciau tau nuorodu apie ka kalbejau wink.gif
Atsakyti
reik atsargiai su tais pigiais ebejiniais skaneriais. mažų dramblių nebūna. žmonės kalba, kad kai kurie iš tų "skanerių" yra elementarūs perfotografavimo įrenginiai, kuriuos namuose nesunku pasidaryti iš turimos skaitmeninės muilinės. skaneris irgi iš esmės "perfotografuoja", bet daro tai subtiliau, su šarmu, skant.
Atsakyti