Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Gaziulka, man rodos Tu per daug galvoji. Aišku, galvoti nekenkia bigsmile.gif bet stebint Tave kyla toks jausmas, kad turi didelį ir kol kas neišspręstą disonansą tarp racionalumo ir juslingumo. Tai Tave kankina, neramina, sumaišo ir sutrikdo. Ar aš bent kiek teisi?

Aš pati tai šiaip esu linkusi analizuoti ir stebėti aplinką, bet fotografijoje laikui bėgant pajutau, kad vis mažiau galvoju. Einu ir tikiuosi sėkmės, bet ne konkretaus rezultato. Kai tik siekiu konkretaus rezultato, tai būna pravalas biggrin.gif va vieną gerą dalyką bėgant laikui ne tai kad išmokau, bet pramokau - nebeskubėti. pameni, sillwio, sakydavai, kad vis paskubu. tai va, pranešu - nebe taip skubu. paskubu kartais, bet jau moku save pastabdyti..biggrin.gif laikas bėga, plaukai žilsta, kai sakoma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 07 21, 10:04)
pameni, sillwio, sakydavai, kad vis paskubu. tai va, pranešu - nebe taip skubu. paskubu kartais, bet jau moku save pastabdyti..biggrin.gif laikas bėga, plaukai žilsta, kai sakoma biggrin.gif

Pamenu smile.gif Anksciau daug ka sakydavau, ko dabar nesakyciau. Laikas bega, plaukai zilsta smile.gif
Atsakyti
Beja, mielieji, ar nemanot, kad temos pavadinimas "senoji fotografija" kiek per siauras siai temai?
Atsakyti
vat todėl ir pasitikslinau,kurioje temoje esu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 07 21, 10:43)
Beja, mielieji, ar nemanot, kad temos pavadinimas "senoji fotografija" kiek per siauras siai temai?

o ką siūlot? smile.gif
beje, nesu tikra, kad galėsiu atidaryti naują temą, nes tai esu, tai nesu, tai esu žolėje, tai danguje, tai palapinėje, tai vėl žolėje, tai pasirūpinkit, jeigu kas, savim, kai ateis 50-asis puslapis biggrin.gif
Atsakyti
Tema senoji fotografija reikalinga, manau. Ale reikalinga ir tema apie fotografija bendrai. Ne apie mokslus. Tiesiog apie fotografija. Tik va bijau, kad musu keliu neuzteks kelioms temoms is karto smile.gif Kita vertus dabar postai apie "senaja fotografija" paskesta tarp abstrakciu pasvarstymu/pamastymu. Bukvaliai nezinau ka daryt g.gif
Papildyta:
sayonara, pati skraidai?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 07 21, 11:25)
Tema senoji fotografija reikalinga, manau. Ale reikalinga ir tema apie fotografija bendrai. Ne apie mokslus. Tiesiog apie fotografija. Tik va bijau, kad musu keliu neuzteks kelioms temoms is karto smile.gif Kita vertus dabar postai apie "senaja fotografija" paskesta tarp abstrakciu pasvarstymu/pamastymu. Bukvaliai nezinau ka daryt  g.gif
Papildyta:
sayonara, pati skraidai?

nea, pati neskraidau, bet esu durna entuziastė, tai mane kartais į Vilgą kokią insimeta, tai į Piper'į. Mano vyras sako, kad su mano charakteriu aš vis tiek kada nors skraidysiu biggrin.gif šiemet mano vaikystės laukuose Pociūnų aerodrome vyksta Europos sklandymo čempionatas, mes ten su vyru savanoriai-entuziastai-uodų maitintojai. vakar pastatė seną sklandytuvą prie Vilniaus savivaldybės, gali pažiūrėt, kaip viskas atrodo http://www.pociunai....o...&Itemid=131 - fotkės po naujausia žinute, albume.

apie kitą temą. siūlau nebekurti nieko naujo. ši tema gali talpinti ir diskusijas apie fotografiją, ir mūsų techninius mokslus. kai norės, manau, bet kas iš kaimyninių temų galės jungtis į diskusijas apie fotografiją. bet nauja tema, man rodos, sujauktų nusistovėjusią tvarką. Va Fotografijos klubas neišliko, tad kam reikalingas dar vienas fotoKlubas? liekam čia ir nesiparinam. man tai tos diskusijos čia, kur žmonių mažai, labai mielos smile.gif beparkinės tokios biggrin.gif
Atsakyti
niu nematau nieko blogo i lyrinius nukrypimus, juolab, kad jie nuo juostines fotografijos nenutolsta nei per zingsni mirksiukas.gif visada buna momentas kai iskyla klausimas "kodel tai darau? ar patinka butent tai, ka dabar darau? ir ka daryt, kad neliktu vidines itampos, jei tai ka darau, ja kelia" lotuliukas.gif
(saules uztemimas arteja be to, svarbesnis momentas nei pilnatis ir daugiau keliantis priestaravimu lotuliukas.gif )

beje, kol as foto "gimdziau" per prota, man buvo ziauriai sunku (na gimdymas nebuna lengvas, o ypac per tam nepritaikytas kuno dalis lotuliukas.gif ). kai paleidau viska per naturalia tekme, bent jau nejauciu vidines itampos ir nesiparinu, kad menesi neimu fotiko i rankas ar tai, kad neatsikeliu su ausra ir neiamzinu ruko biggrin.gif
nuotrauku kiekis sumazejo, sumazejo ir geru nuotrauku kiekis, ale viduje ramu ir gera biggrin.gif is sono matosi, kad dauguma musu rado ta ramybe su fotiku ir atsipalaidavo nuo spaudimo "reikia" ir be jokio sazines grauzimo amzina graziai savo vaikus ir sunis ant sieno, gelytes ir vabaliukus, neverkia, kad va - nieko neparsiveziau is savaitgalio cool.gif ir visgi kazkur giliai (bent jau as) pasvajoju, kad mano nuotraukos naturaliai iseis is seimos albumo remu ir papuos bent kelias sienas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 07 21, 11:36)
nea, pati neskraidau, bet esu durna entuziastė, tai mane kartais į Vilgą kokią insimeta, tai į Piper'į. Mano vyras sako, kad su mano charakteriu aš vis tiek kada nors skraidysiu

Ech... Sedeciau ir as ten, jei tik buciau LT.

QUOTE(sayonara @ 2009 07 21, 11:36)
apie kitą temą. siūlau nebekurti nieko naujo. ši tema gali talpinti ir diskusijas apie fotografiją, ir mūsų techninius mokslus.... liekam čia ir nesiparinam....

QUOTE(Sansara @ 2009 07 21, 11:49)
niu nematau nieko blogo i lyrinius nukrypimus, juolab, kad jie nuo juostines fotografijos nenutolsta nei per zingsni

Liekam cia ir nesiparinam smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2009 07 21, 11:49)
beje, kol as foto "gimdziau" per prota, man buvo ziauriai sunku (na gimdymas nebuna lengvas, o ypac per tam nepritaikytas kuno dalis lotuliukas.gif ). kai paleidau viska per naturalia tekme, bent jau nejauciu vidines itampos ir nesiparinu, kad menesi neimu fotiko i rankas ar tai, kad neatsikeliu su ausra ir neiamzinu ruko biggrin.gif
nuotrauku kiekis sumazejo, sumazejo ir geru nuotrauku kiekis, ale viduje ramu ir gera  biggrin.gif is sono matosi, kad dauguma musu rado ta ramybe su fotiku ir atsipalaidavo nuo spaudimo "reikia" ir be jokio sazines grauzimo amzina graziai savo vaikus ir sunis ant sieno, gelytes ir vabaliukus, neverkia, kad va - nieko neparsiveziau is savaitgalio  cool.gif ir visgi kazkur giliai (bent jau as) pasvajoju, kad mano nuotraukos naturaliai iseis is seimos albumo remu ir papuos bent kelias sienas biggrin.gif

Amen.
Atsakyti
sayonara, tu teisi del racionalumo ir juslingumo mirksiukas.gif

sillwio, as neignoruoju tavo nuomones, tik jau irgi ipratau, kad mudu skirtingai mastom ir matom. ir is foto musu tas matosi. bet man tai netrukdo kai kurias tavo foto gerai vertinti ir pripazinti, kad as to ir taip nepamatau ir nepadarau. ir tavo nuomone bent jau perskaityt taip pat netrukdo smile.gif o "receptas" nereiskia, kad ta pati per ta pati darai. nez, as apie sudetingus dalykus galvoju, apie fotografijos esme, reiksme, prasme, trumpom internetinem diskusijom tai nelabai tinkama tema.

bet man visai patinka su kuo nors is jusu pakonfrontuot, as tada geriau suprantu ir apsibreziu savo nuomone. ir geriau fotografuoju taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 07 21, 12:25)
sillwio, as neignoruoju tavo nuomones, tik jau irgi ipratau, kad mudu skirtingai mastom ir matom. ir is foto musu tas matosi. bet man tai netrukdo kai kurias tavo foto gerai vertinti ir pripazinti, kad as to ir taip nepamatau ir nepadarau. ir tavo nuomone bent jau perskaityt taip pat netrukdo smile.gif o "receptas" nereiskia, kad ta pati per ta pati darai. nez, as apie sudetingus dalykus galvoju, apie fotografijos esme, reiksme, prasme, trumpom internetinem diskusijom tai nelabai tinkama tema.

bet man visai patinka su kuo nors is jusu pakonfrontuot, as tada geriau suprantu ir apsibreziu savo nuomone. ir geriau fotografuoju taip pat.

Ačiū, kad perskaitai mano nuomonę smile.gif

Dėl recepto - neturėjau omenyje recepto, pagal kurį gali išvirti visada tokią pat sriubą. Manau supratai, kad tai buvo metafora. Puikiai suprantu apie kokius dalykus tu mąstai, Gaziulka. Visi mes, arba bent jau didžioji dauguma, apie tai susimąstom. Kai išlipi iš photoshopo actionų etapo, pradedi domėtis kompozicija, spalvomis, fotografijos istorija, fotografais, jų darbais, žanrais ir t.t. anksčiau ar vėliau susimąstai. Bijau kad ne tik internete, bet ir gyvoje diskusijoje prie arbatos tiesos nerastume.

Žinai, man irgi. Daug įdomiau, kai nuomonės išsakomos garsiai, o ne tyliai liekama prie savo.
Atsakyti
tongue.gif drinks_cheers.gif

dabar mastau, kad tie nusifilosofavimai i lankas irgi nera tas, ko noriu. Tai turetu buti kzk konkretaus, panasiai kaip apie technika. nu nzn, prisimenu man neseniai drauges pasakota istorija apie V.Masalski (aktoriu, rezisieriu), kai jis sake, kad aktorystes studentu reikia mokyti zenklu. vaiksciojo jis balkonu pirmyn atgal ir jai tikrai atrode, kad masto. o jis sako - manai, as mastau, vidiniai monologai viduje verda? ne, tai grynai isoriniai zenklai, ju ismokstama. tai su fotkinimu tas irgi nera baisiai subjektyvu/abstraktu ar filosofiska - turi ismanyti t.t. zenklus ir jais manipuliuoti. i tai ir ieina zinojamas apie technika, kompozicija, sviesa ir tam tikra samoninga ar ne manipuliavima ja, ir net nuotaikos sukurimas, pabrezimas ziurovui to, ka nori parodyti. tu man vertingu asmeniniu patirciu atspindejimas fotografinemis priemonemis.

man tai buvo ir yra baisiai idomu kaip jus fotografuojat, bet visi kzk sakot, kad fotografuoju ir tiek. sunku zodziais turbut nupasakoti tai. nes kai mano vyras pvz tiesiog fotografuoja, tai gaunasi visai ne tas pats negu kad as "tiesiog fotografuoju". ir ta skirtuma lemia kzk dalykai - gebejimas pamatyti, techniniu dalyku ismanymas, sviesos matymas, fotikas pagaliau, pries tai matytos fotografijos, kurios vienaip ar kitaip sugula i atminti, ta aistringa busena, kuri apima fotografuojant. tai as tuos komponentus ir "lukstenu", ypac ta aistringa busena rolleyes.gif

jeigu sutariam, kad ka nors l.trikdo sitie nukrypimai, patylesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 21 liepos 2009 - 13:02