Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 07 21, 08:17)
jo....... blink.gif
kažkaip nejaukiai pasijutau (net pasitikslinau, ar tą temą skaitau). aš taip skausmingai "negimdau". fotografiją sau prilyginau šaudymui.

Negimdau ir as. Jeigu buciau tokios naturos, kad man patiktu gimdyt - matyt mieliau piesciau, negu fotografuociau. As irgi labiau medziotojas.

QUOTE(Sansara @ 2009 07 21, 08:18)
man labai patiko Victor zodziai pasakyti sia tema, kai jis rode mums savo nuotrauku poras ir as paklausiau, ar samoningai buvo ieskoma poru. pvz. vat yra tokia foto, reik jai poros, tai einu, dairaus ir ieskau arba turiu ideja kaip turi atrodyt pora, tai nufotkinu tokia, tokia ir.... tai jis atsake: galvoje - dar ne nuotrauka, pro vaizdo ieskikli - dar ne nuotrauka, kompe/juostoj - dar ne nuotrauka, atspausdinta ant popieriaus - vo cia jau nuotrauka. todel neimanoma visiskai numatyti galutinio rezultato turint ji tik galvoje ar matant pro vaizdo ieskikli.

Rasydamas vakar galvojau apie tai. Victorui pavyko vaizdziai tai parodyti. Kadangi dariau jo uzduoti su poromis, tai man smarkiai istrigo. Gimdziau mintyse kiekviena pora per didziausias kancias. Galim ir gimdyt, bet kaip rodo praktika, rezultatui tai itakos neturi.

P.S. iki siol dziaugiuosi, kad nepabijojau apsijuokti Victoro temoje ir bandziau ten dalyvauti. Tai dave didele pastuma i prieki. Dabar kartais pavartau tema, tai truputi juokinga ir geda smile.gif Primena kudros ir pelkes santykius smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ediper @ 2009 07 21, 08:26)
na ne visos moterys 'gimdo'  biggrin.gif pas mane visi kadrai saudomi/medziojami t.p.  biggrin.gif turiu viena serija uzmaniusi,bet ir ta  saudyt reikia smile.gif

Tai mes jau pastebejom smile.gif Man atrodo, kad jus su sayonara i pora pastacius ir i miesta isleidus, jus parnestumet smagiu kadru.
Papildyta:
P.S. offtopic - kai paskaitau as savo postus, del lietuviu kalbos geda pasidaro. Sakiniu struktura tokia anglo/svedo/ruso/lietuviska smile.gif Dovanokit
Atsakyti
Andriuska, o ko čia nejaukiai jautiesi? Kiekvienas esam savitas, ieškom sau mielų išraiškos formų, darom tai kas mums atrodo geriausia. Aš, pvz., nelabai mėgstu eiti su fotiku nežinia kur ir parsinešti nežinia ką. Man tai jau praeitas etapas. Šiai dienai aš daugiausia esu šeimos fotografas, o jei kažką kitą sumanau, tai nešuosi kartu įdėją. Panašiai kaip ir Sansara sakė apie Viktoro principus. Jei jau kalbam apie tą sunkų gimdymą(labai jau užkliuvo šitas žodis, ane?), tai konkrečiai pasakysiu, kad turiu savo asmeninę, tipo dokumentinę serijos įdėją ir žinau kokių vietų fotografijai man reikia. Sakydama "gimdau" turėjau omenyje tai, kaip ta vieta bus pateikiama ir tai bus nevienadienis darbas. Juk su juosta tai ilgiau užtrunkatis procesas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 21 liepos 2009 - 08:50
QUOTE(Puriena6 @ 2009 07 21, 08:47)
Aš, pvz., nelabai mėgstu eiti su fotiku nežinia kur ir parsinešti nežinia ką.

Jo, visi skirtingi. As kaip tik atvirkciai - parsinesu tai, kas man patinka, kai einu ieskot nezinodamas nei kur nei ko smile.gif
Atsakyti
su daug kuo, kas pasakyta, nesutinku. alchemija tai alchemija, bet kodel viena kadra dar pries nuspaudziant mygtuka zinau, kad gausiu, o kitus - zinau, kad tusciai pleskinu. ka reiskia - "tiesiog fotografuoti einu". taigi ir techniskai pasiruosiat, apgalvojat, ir turini atitinkama atsirenkat, nevarot visalaik nematuskes i sonus, ir nusiteikimas tam turi but atitinkamas. tai man ir svarbu suprasti, koks tas mano kelias iki geros fotografijos - as va bites principa suprantu Right place, Right time, bet cia vienas is imanomu budu, galimi ir kiti, ir as savo geros nuotraukos "recepta" noriu atsekti. pagal busena ta procesa lydincia. jis yra asmeniskas tas kelias, ir kievienam matyt kitoks. apie i/patikima ziurovui cia kt kalba. einu pasiplaukiot tongue.gif
Atsakyti
Taip, mes visi rašom tą patį, tik skaitom kitaip smile.gif Iš tiesų, Sillwio, kai eilinį kartą eini su savo Rolėjum šaudyti, tai žinai, kad fotografuosi, pvz., gatveles, architektūrą, tik nežinai ką pamatysi kadre, bet užduotį kaip ir turi susidaręs. Ar ne?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 07 21, 09:41)

Papildyta:
Tai mes jau pastebejom smile.gif Man atrodo, kad jus su sayonara i pora pastacius ir i miesta isleidus, jus parnestumet smagiu kadru.

biggrin.gif 4u.gif

Atsakyti
apie kokį žanrą šnekam? pvz., ta Darulio serija. tokiam darbui reikia ruoštis iš anksto - turi būt kažkokia idėja, mintis, modelių paieška ir pan. tarkim peizažas - ką ten galvot? taigi tikrai negali nuspėt, koks bus oras ryt, bus rasa, bus rūkas, bus saulė ar bus lietus. gali numatyt vietą, kurią norėtum fotografuot. gatvės fotografija - kiek dabar žiūrėjau visokių filmų - daugiau gal sėkmės dalykas - tinkamu laiku, tinkamoj vietoj.
aš niekada nežinau ir neįsivaizduoju, ką gausiu, kur nors išėjus. ir kaip galima nuspėt tokį dalyką? g.gif netgi išėjus į mišką šalia namų, aš nežinau, ką ten rasiu, nes kiekvieną vakarą ten būna viskas kitaip.
man geriausia, kai aš einu iš viso nieko nesitikėdama. kai tik pradedu galvot, kad norėčiau taip ar kitaip, gaunasi visiškas pššš smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 07 21, 09:00)
su daug kuo, kas pasakyta, nesutinku. alchemija tai alchemija, bet kodel viena kadra dar pries nuspaudziant mygtuka zinau, kad gausiu, o kitus - zinau, kad tusciai pleskinu. ka reiskia - "tiesiog fotografuoti einu". taigi ir techniskai pasiruosiat, apgalvojat, ir turini atitinkama atsirenkat, nevarot visalaik nematuskes i sonus, ir nusiteikimas tam turi but atitinkamas. tai man ir svarbu suprasti, koks tas mano kelias iki geros fotografijos - as va bites principa suprantu Right place, Right time, bet cia vienas is imanomu budu, galimi ir kiti, ir as savo geros nuotraukos "recepta" noriu atsekti. pagal busena ta procesa lydincia. jis yra asmeniskas tas kelias, ir kievienam matyt kitoks. apie i/patikima ziurovui cia kt kalba. einu pasiplaukiot tongue.gif

Nebutina sutikt su visom nuomonem. Kas liecia mane, tai jau senai supratau ir ipratau, kad tu su manaja niekada nesutinki arba ja praignoruoji tongue.gif
Klausimas - jei zinai, kad pleskini tusciai, kodel pleskini? Ar ne todel, kad tuo metu "tiesiog fotografuoji"?
Nematuskes fotografavau viena karta. Idomu, bet manes neuzkabino. O pasiruosimas paprastas - isidedi juosta arba kortele ir pirmyn. Kartais parsivezi 1 kadra, kartais 10. Kartais tas 1 buna sudas. Kartais is tu 10 penki geri.
O kas liecia kelia, iki geros fotografijos (bet kokiom prasmem), tai mano kuklia nuomone, reikia praeiti ji visa (pradedant nuo muilines, photoshopo, actionu, RAW, kompozicijos, spalvu ir t.t.). Persokti gali sau leisti tik talentai, bet jiems bet kokiu atveju nereikia gimdyti - jiems gaunasi nesistengiant smile.gif
Pasveikinsiu tave, jei rasi geros nuotraukos recepta. Bijau tik, kad jis bus laikinas. Ziurovams anksciau ar veliau nusibos tavo receptas, kaip ta pati sriuba kasdiena arba kaip aguonos kudroje smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 07 21, 09:06)
Taip, mes visi rašom tą patį, tik skaitom kitaip  smile.gif Iš tiesų, Sillwio, kai eilinį kartą eini su savo Rolėjum šaudyti, tai žinai, kad fotografuosi, pvz., gatveles, architektūrą, tik nežinai ką pamatysi kadre, bet užduotį kaip ir turi susidaręs. Ar ne?

Ne. Dazniausiai be uzduoties. Praeitas etapas, kaip tu sakai smile.gif Jei tik iskeliu sau uzduoti ir bandau jos siekti, nieko nesigauna.
Zinau vat, kad vaziuosiu atostogu i Norvegija, taigi fotografuosiu Norvegija. Ka, kur, kaip ir kokiu paros metu nuspresiu vietoje ekspromtu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 liepos 2009 - 09:32
QUOTE(bite maja @ 2009 07 21, 10:22)
apie kokį žanrą šnekam? pvz., ta Darulio serija. tokiam darbui reikia ruoštis iš anksto - turi būt kažkokia idėja, mintis, modelių paieška ir pan. tarkim peizažas - ką ten galvot? taigi tikrai negali nuspėt, koks bus oras ryt, bus rasa, bus rūkas, bus saulė ar bus lietus. gali numatyt vietą, kurią norėtum fotografuot. gatvės fotografija - kiek dabar žiūrėjau visokių filmų - daugiau gal sėkmės dalykas - tinkamu laiku, tinkamoj vietoj.
aš niekada nežinau ir neįsivaizduoju, ką gausiu, kur nors išėjus. ir kaip galima nuspėt tokį dalyką?  g.gif netgi išėjus į mišką šalia namų, aš nežinau, ką ten rasiu, nes kiekvieną vakarą ten būna viskas kitaip.
man geriausia, kai aš einu iš viso nieko nesitikėdama. kai tik pradedu galvot, kad norėčiau taip ar kitaip, gaunasi visiškas pššš smile.gif

drinks_cheers.gif
jei iseini fotografuot,tai eini stebi,ieskai ir bandai kuo geriau perteikt norima vaizda,o kad iseit su mintim ir vizija,kad butent taip ir ne kitaip,tai nzn kaip imanoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 07 21, 10:25)
1. Pasveikinsiu tave, jei rasi geros nuotraukos recepta. Bijau tik, kad jis bus laikinas. Ziurovams anksciau ar veliau nusibos tavo receptas, kaip ta pati sriuba kasdiena arba kaip aguonos kudroje smile.gif
2. Ne. Dazniausiai be uzduoties. Praeitas etapas, kaip tu sakai smile.gif Jei tik iskeliu sau uzduoti ir bandau jos siekti, nieko nesigauna.
Zinau vat, kad vaziuosiu atostogu i Norvegija, taigi fotografuosiu Norvegija. Ka, kur, kaip ir kokiu paros metu nuspresiu vietoje ekspromtu.

1. cyc apie aguonas biggrin.gif
2. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai mūsų fotografijos objektai mažumėlę skirtingi. Gamtą aš mažai fotografuoju, gatvę tuo labiau. O jei aš einu fotografuot į sūnaus mokyklą, dukters darželį - aš žinau, ką aš noriu parodyti. Vaikus aš kasdieną stebiu, bendrauju su jais ir fotografuoju akimis, o kai jau ateina įkvėpimas, tai ir fotiką nešuosi smile.gif Ir planas galvoje tuo metu jau yra. Bet pačių nuotrauku jokiu būdu nerežisuoju.
Darulio serija yra tokia, kokios neįmanoma pamiršti..Superinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 21 liepos 2009 - 09:39
QUOTE(Puriena6 @ 2009 07 21, 09:38)
Tai mūsų fotografijos objektai mažumėlę skirtingi. Gamtą  aš mažai fotografuoju, gatvę tuo labiau. O jei aš einu fotografuot į sūnaus mokyklą, dukters darželį - aš žinau, ką aš noriu parodyti. Vaikus aš kasdieną stebiu, bendrauju su jais ir fotografuoju akimis, o kai jau ateina įkvėpimas, tai ir fotiką nešuosi  smile.gif  Ir planas galvoje tuo metu jau yra.
Darulio serija yra tokia, kokios neįmanoma pamiršti..Superinė.

Ir as fotografuoju vaikus. Graziai fotografuoju. Seimos albumui. Meno is to nedarau, nes manau, kad su savais vaikais tai ypatingai sunku - fotografas i viska ziuri subjektyviai, kadangi yra suinteresuotas asmuo. Kad ir kaip stengiuosi, atsiriboti neiseina mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2009 07 21, 09:29)
1. cyc apie aguonas biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti