Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2009 07 20, 21:40)
Labas vakaras.
Gaziulka, serijos užuomazga turėtų gimti galvoje arba iš anksto, kaip užsiduota užduotis, arba ekspromtu, vietoje- tiesiog pagauni kažkokią temą ir ją pildai. Dar vienas variantas - nuotraukas sudėlioji į seriją jau post factum, kai turi krūvą nuotraukų ir padarai iš jų kažkokią istoriją, pasakojimą... Pastarasis variantas turbūt paprasčiausias  g.gif  Kursuose dėstytojas rodė seriją jo bičiulio, kuris daug metų fotografavo skaičius nuo 1 ik 100(jei neklystu), kurie užrašyti ant džemperių, futbolkių ir t.t. Va čia ir yra užsiduota tema. Serija labai faina gavosi, beje  thumbup.gif

bet turi uzsiduoti ne tik turini, bet ir forma, ta prasme, kaip ta fiksuosi, nes kad ir tas maikes galima taip prastai nufotkint, kad tik uz ideja ir bus galima pagirti. cia kaip ir bet koks menas - apie turinio ir formos vienove, turi kzk tikti ideja jos ispildymo budui.
Atsakyti
Na kokį tu ten išieškosi rakursą, kai reikiamas skaičius atsiduria pačioje nepatogiausioje vietoje, tarkim smile.gif Bet jei turi gerą akį, esi įvaldęs fotiką visom prasmėm, tai nuotrauka bus gera ir įdomi. Galų gale didelėje serijoje mažiau įdomios nuotraukos paskęsta tarp stipresnių. Bet čia toks individualus atvejis. O jei kalbam apie nedidelę seriją, tai asmeniškai man ji gali būti sėkminga tik sugalvota iš anksto, kaip eskizas, o pagimdyta turbūt būtų tik per ilgą laiką. Įdėjų ir dabar turiu ne vieną, bet jų įgyvendinimui šiuo metu deja trūksta laiko..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 liepos 2009 - 22:13
QUOTE(Puriena6 @ 2009 07 20, 22:12)
Na kokį tu ten išieškosi rakursą, kai reikiamas skaičius atsiduria pačioje nepatogiausioje vietoje, tarkim  smile.gif  Bet jei turi gerą akį, esi įvaldęs fotiką visom prasmėm, tai nuotrauka bus gera ir įdomi. Galų gale didelėje serijoje mažiau įdomios nuotraukos paskęsta tarp stipresnių. Bet čia toks individualus atvejis. O jei kalbam apie nedidelę seriją, tai asmeniškai man ji gali būti sėkminga tik sugalvota iš anksto, kaip eskizas, o pagimdyta turbūt būtų tik per ilgą laiką. Įdėjų ir dabar turiu ne vieną, bet jų įgyvendinimui šiuo metu deja trūksta laiko..

nors kas nors su manim kalbasi smile.gif

sakai "tik", as tai nebuciau tokia kategoriska. spontaniskumas (ypac apgalvotas is anksto ir tinkamai suvaldytas, o gal netgi ir kiek "suvaidintas") ir fotografijoj turi zavesio.

o tu manai,kad jeigu tik turetum laiko, tai taip imtum ir igyvendintum? tik tame problema? kzk ir kitu komponentu turi buti, ne tik ideja ir laikas, kad atsirastu ta fotografija. tai as vis bandau tuos komponentus "surankiot". suprantamai dar formuluoju? vyna geriu dry.gif
Atsakyti
Taip, suvaidinto spontaniškumo (bet tai jau ne spontaniškumas iš tikrųjų) ir dabar daug matom ir man jis nelabai įdomus, neoriginalus. Aišku, aš turbūt ne visada ir atskiriu suvaidintą nuo nesuvaidinto smile.gif . O tikras spontaniškumas man irgi įdomus ir priimtinas. Bet kad jis būtų ir kitam įdomus, čia jau man trūksta praktikos, žvitrios akies, nuojautos smile.gif
Laiko, laiko ir dar kartą laiko ! Nepamaišytų ir plataus kampo objektyvas smile.gif Jei turėčiau laiko, tai ir šviesą "sugaudyčiau" ir kompoziciją sudėliočiau ir dar visokių kitokių gerų minčių eigoje kiltų. Tikrai. Dabar lopau skolas kitų darbų, kuriuos esu sau pasižadėjus padaryti.
Vyno negeriu, ech.. ir dar šeima ant sąžinės lipa šiuo metu, kad kompą išjungčiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 liepos 2009 - 22:35
aš manau, kad sugalvot iš anksto neįmanoma. gali tik žinot, kad tarkim vyksti kažkur ir viskas. o daugiau, ką tu ten priplanuosi? pagrindinis komponentas yra Right Place, Right Time biggrin.gif
Atsakyti
Galima, bite. Įdėją bent turėti ir susiplanuoti ko tau reikia. Aš esu vienos serijos "griaučius" taip padariusi.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 07 20, 22:33)
Taip, suvaidinto spontaniškumo (bet tai jau ne spontaniškumas iš tikrųjų) ir dabar daug matom ir man jis nelabai įdomus, neoriginalus. Aišku, aš turbūt ne visada ir atskiriu suvaidintą nuo nesuvaidinto  smile.gif . O tikras spontaniškumas man irgi įdomus ir priimtinas. Bet kad jis būtų ir kitam įdomus, čia jau man trūksta praktikos, žvitrios akies, nuojautos smile.gif
Laiko, laiko ir dar kartą laiko !  Nepamaišytų ir plataus kampo objektyvas  smile.gif Jei turėčiau laiko, tai ir šviesą "sugaudyčiau" ir kompoziciją sudėliočiau ir dar visokių kitokių gerų minčių eigoje kiltų. Tikrai. Dabar lopau skolas kitų darbų, kuriuos esu sau pasižadėjus padaryti.
Vyno negeriu, ech.. ir dar šeima ant sąžinės lipa šiuo metu, kad kompą išjungčiau  smile.gif

apie ta spontaniskuma. cia man panasu i ginca - surezisuota/nesuvaidinta fotke. as staciai nemegstu suvaidintu nuotrauku. bet kzk manau, kad gali zinoti ko nori ir tam pasiruosti, sukurti salygas norimam siuzetui, zmogui tau reikiamoj vietoj atsirasti. kas be fotografo isikisimo gal ir neatsitiktu. vis tiek tam tikra prasme "surezisuojam" kadra pg save - pasirinkdami rakursa, apsvietima, isreiksdami poziuri. kiti zmones gal tos pacios situacijos taip visai ir nepamato. nors ji buvo. bet cia jau kitokia "rezisura", ir rezisura sioj vietos nevisai tinkamas zodis.

o as kuri laika turiu laiko. placiakampio, tiesa, kartais ir as pritrukstu, bet tada sedziu ir mastau, nu tureciau, bet ar foto taptu del to idomesne? kiek procentu darbo "padarytu" placiakampis, o kiek mano dalies man vis tiek liktu. ir ka su ta savo dalim daryti tai as nelabai ismanau. pasigeriau g.gif

apie kitu darbu lopus gerau nepradet. va apsibaigs atostogas, ir desiu tik serijas apie tai, kaip man nesiseka rasyt disertacijos...
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 07 20, 22:44)
apie ta spontaniskuma. cia man panasu i ginca - surezisuota/nesuvaidinta fotke. as staciai nemegstu suvaidintu nuotrauku. bet kzk manau, kad gali zinoti ko nori ir tam pasiruosti, sukurti salygas norimam siuzetui, zmogui tau reikiamoj vietoj atsirasti. kas be fotografo isikisimo gal ir neatsitiktu. vis tiek tam tikra prasme "surezisuojam" kadra pg save - pasirinkdami rakursa, apsvietima, isreiksdami poziuri. kiti zmones gal tos pacios situacijos taip visai ir nepamato. nors ji buvo. bet cia jau kitokia "rezisura", ir rezisura sioj vietos nevisai tinkamas zodis.

o as kuri laika turiu laiko. placiakampio, tiesa, kartais ir as pritrukstu, bet tada sedziu ir mastau, nu tureciau, bet ar foto taptu del to idomesne? kiek procentu darbo "padarytu" placiakampis, o kiek mano dalies man vis tiek liktu. ir ka su ta savo dalim daryti tai as nelabai ismanau. pasigeriau g.gif

apie kitu darbu lopus gerau nepradet. va apsibaigs atostogas, ir desiu tik serijas apie tai, kaip man nesiseka rasyt disertacijos...

O koks skirtumas? Surežisuota/nesurežisuota, plačiakampis/fišajus, monoklis/pinholas, tavo indėlis tai/ar technikos - koks skirtumas. Man, kaip žiūrovui visiškai neįdomūs šitie dalykai. Sugalvojai tu seriją ir ją eilę metų gimdei ar surinkai paskubomis iš turimų archyvinių kadrų - koks skirtumas? Aš matau rezultatą ir jį vertinu. Vertinu subjektyviai. Negi dabar rūpinsies tuo, kaip man (žiūrovui plačiaja prasme) įtikt? Maniau čia esantys išaugom jau iš to "amžiaus" smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2009 07 20, 22:24)
o tu manai,kad jeigu tik turetum laiko, tai taip imtum ir igyvendintum? tik tame problema? kzk ir kitu komponentu turi buti, ne tik ideja ir laikas, kad atsirastu ta fotografija. tai as vis bandau tuos komponentus "surankiot".

Bijau, kad reikalas panašėja į alchemiją. Nerastas dar "tobulos" fotografijos receptas ir kažin ar kam nors kada nors pavyks. Kažkada bandžiau ieškot, bandžiau suprast, susistemint, išanalizuot. Nė velnio to nereikia. Reikia imt kamerą į rankas (bet kokią, nors ir vienkartinę iš suvenyrų parduotuvės) ir eit fotografuot. Paprasčiausiai kintamųjų per daug, kad tokį receptą sukurt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 20 liepos 2009 - 23:35
sakyciau serijos visaip atsiranda,ir spontaniskai ir knaisiojantis archyvuose,ir planuojamos (man l. istrigusi pvz. R.Darulio na tikrai speju,kad planuota buvo g.gif )
Atsakyti
jo....... blink.gif
kažkaip nejaukiai pasijutau (net pasitikslinau, ar tą temą skaitau). aš taip skausmingai "negimdau". fotografiją sau prilyginau šaudymui. tiesą pasakius fotografijon atsigrežiau po to, kai netekau galimybės medžioti (ne, man neatėmė šautuvų ar medžiotojo bilieto; tiesiog nutrūko santykiai su žmogumi, pas kurį medžioti buvo galima taip, kaip man patinka - be kolchozų-varymų). aš pamatau ir "nušaunu". nuotrauka gera - škias pataikiau. bloga - prašoviau. anksčiau šaudydavau kaip koks transporteris ar terminatorius... į viską kas juda. dabar kaip koks kileris cool.gif ieškau geresnės pozicijos, statau "šautuvą" ant atramos (kad nesujudėtų), matuoju atstumą ir vėją (apšvietimo sąlygas) ilgai taikausi ir tada šaunu....tik vis dar neretai prašaunu. jei būčiau tikras kileris, tai manęs nieks nesamdytų biggrin.gif

vat tuom vyrai skiriasi nuo moterų: jos "gimdo" nuotraukas, vyrai - "medžioja" cool.gif
Atsakyti
man labai patiko Victor zodziai pasakyti sia tema, kai jis rode mums savo nuotrauku poras ir as paklausiau, ar samoningai buvo ieskoma poru. pvz. vat yra tokia foto, reik jai poros, tai einu, dairaus ir ieskau arba turiu ideja kaip turi atrodyt pora, tai nufotkinu tokia, tokia ir.... tai jis atsake: galvoje - dar ne nuotrauka, pro vaizdo ieskikli - dar ne nuotrauka, kompe/juostoj - dar ne nuotrauka, atspausdinta ant popieriaus - vo cia jau nuotrauka. todel neimanoma visiskai numatyti galutinio rezultato turint ji tik galvoje ar matant pro vaizdo ieskikli.
ir labai pritariu visiems sillwio zodziams 4u.gif man geriausios foto gimsta ne mastant, kaip turi foto atrodyt. o tiesiog fotografuojant. imu fotografuot, is pradziu gaunas nuobodus, standartiniai, neidomus kadrai, o veliau imu eksperimentuoti, bandyti, durniuoti ir tu ieskojimu metu atsiranda vienas kadras, kuris uzveda ant kelio, kad "Vo, man tai patinka" ir tada jau tesiu kryptingai. (cia su skaitmena taip buvo lotuliukas.gif su juosta per daug prabangos paleisti vejais tiek kadru ieskant)
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 07 21, 09:17)
jo....... blink.gif
kažkaip nejaukiai pasijutau (net pasitikslinau, ar tą temą skaitau). aš taip skausmingai "negimdau". fotografiją sau prilyginau šaudymui. tiesą pasakius fotografijon atsigrežiau po to, kai netekau galimybės medžioti (ne, man neatėmė šautuvų ar medžiotojo bilieto; tiesiog nutrūko santykiai su žmogumi, pas kurį medžioti buvo galima taip, kaip man patinka - be kolchozų-varymų). aš pamatau ir "nušaunu". nuotrauka gera - škias pataikiau. bloga - prašoviau. anksčiau šaudydavau kaip koks transporteris ar terminatorius... į viską kas juda. dabar kaip koks kileris cool.gif  ieškau geresnės pozicijos, statau "šautuvą" ant atramos (kad nesujudėtų), matuoju atstumą ir vėją (apšvietimo sąlygas) ilgai taikausi ir tada šaunu....tik vis dar neretai prašaunu. jei būčiau tikras kileris, tai manęs nieks nesamdytų biggrin.gif

vat tuom vyrai skiriasi nuo moterų: jos "gimdo" nuotraukas, vyrai - "medžioja" cool.gif

na ne visos moterys 'gimdo' biggrin.gif pas mane visi kadrai saudomi/medziojami t.p. biggrin.gif turiu viena serija uzmaniusi,bet ir ta saudyt reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 21 liepos 2009 - 08:27