Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Andriuska, na fain daiktas, bet pasakyk neismananciam - cia kadruose tokios juostos (netolygus spalvos perejimai) turi buti?
Atsakyti
g.gif a tekstas ten kam parašytas? juk parašiau, kad pro dumplių kampe esančią skylutę šviesa pakliūna ir apšviečia juostą. todėl ir "nelygumai".
Atsakyti
skaiciau, skaiciau, bet pasitikslinau blush2.gif
Atsakyti
Andriuska, na erdvės pojūtis yra yra. Dar neteko matyti tokio.. Gaila tik, kad šviesa praeina. O paskutinėje tai lyg ir nesimato, kad šviesą praleistų g.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 11, 20:34)
Taigi, trumpa ataskaita apie naująjį mano aparatų spintelės gyventoją. agfa 6x9.

Klausyk, bais įdomiai objektyvas piešia perspektyvą. Kitaip kažkaip.
Atsakyti
Sillwio, aciu uz kantrybe biggrin.gif

Atsakyti
Ačiū visiems patarusiems dėl juostinio paieškų. Bandysiu laimę, iš skelbimų nenoriu, nes turbūt ir naujas nebrangiai kainuos, jei tik, žinoma, pavyks kur nors rasti, o juostinis reikalingas, nes tas žmogus, kuris juo fotografuos, neturi galimybių iš skaitmenos pasidaryti nuotraukų, o tik iš juostelės.
Atsakyti
klausykit, kas čia per fotografavimo technika g.gif
http://commons.wikim...rokudin-Gorskii

Andriuska, man patiko, ypač paskutinė smile.gif

ai, dar... gal taip netyčia kas nors ką nors apie polaroidus žinot? gavau vakar polaroidą. buvo ten ir "kasetė". fotikas kaip ir veikia, bet nuotraukų "neišspjauna" biggrin.gif gal ten kas nors užstrigę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 12 birželio 2009 - 07:13
Sillwio, nuotraukų tikrai bus, pažadu, tik reik man jas atsispausdint. Šįryt vėl braidžiau po pievą, šį kartą su spalvota juosta. Kitos savaitės pradžioje gal jau turėsiu kelias nuotraukytes. Šiaip man jo piešinys patinka, kiek ten matosi iš indekso.

Tiesa, apie t-max, kažkaip visgi lyginant su Trix, man jis ne itin, gerokai pilkoka ji man. Trix kontrastingesnė. kol kas Trix išlieka mano mylimiausia, Rollei Retro pabandysiu dar, kaži kaip ji.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 12, 07:22)
Sillwio, nuotraukų tikrai bus, pažadu, tik reik man jas atsispausdint. Šįryt vėl braidžiau po pievą, šį kartą su spalvota juosta. Kitos savaitės pradžioje gal jau turėsiu kelias nuotraukytes. Šiaip man jo piešinys patinka, kiek ten matosi iš indekso.

Tiesa, apie t-max, kažkaip visgi lyginant su Trix, man jis ne itin, gerokai pilkoka ji man. Trix kontrastingesnė. kol kas Trix išlieka mano mylimiausia, Rollei Retro pabandysiu dar, kaži kaip ji.

rollei retro pati ryškinsi?
aš vieną pati bandžiau, nekas gavosi, grūdas išlindo nenormalus. paskaitinėk prieš ryškindama, gal joms kokių ten rekomendacijų bus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 12, 08:28)
rollei retro pati ryškinsi?
aš vieną pati bandžiau, nekas gavosi, grūdas išlindo nenormalus. paskaitinėk prieš ryškindama, gal joms kokių ten rekomendacijų bus. 4u.gif

Plačią į procentrą nunešiau, siauros dar negreit gausiu. Ją kaip supratau rodinaly rekomenduoja ryškint. Gal Andriau žinai ar jo Vln būna pirkt?

Tiesa, žiauriai patinka kadruoti kvadratu. O ir ieškiklis toks kosminis, stereo vaizdas jame biggrin.gif Ar čia visų tokių panašių kamerų toks??

Labai tikiuosi, kad stipriai neprašoviau su expo šiandien, nes skaitmena rodė daugiau mažiau 1/1000, trumpiausia galima mamijoj 1/500. Na kadangi fokusavimas iš pakankamai arti buvo, tai dar expo korekcija buvo reikalinga ir reikalinga expo gal buvo plius minus 1/750. Tikiuosi tas 1/500 neperkals labai? g.gif Andriau, kiek jautriai reaguoja į perkalimus tokia juosta? kokia galima paklaida nebijant sugadinti juostos? Nes aš gi kiekvienam kadrui nematuoju atskirai ekspozicijos - pasiimu skaitmeną, išsimatuoju kokia ekspozicija šešėliuose, apšviestoje vietoje, prieš saulę ir daugiau mažiau vedu vidurkį (jei apšvietimo sąlygos vienodos).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 12 birželio 2009 - 08:19
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 11, 22:31)
Andriuska, na erdvės pojūtis yra yra. Dar neteko matyti tokio.. Gaila tik, kad šviesa praeina. O paskutinėje tai lyg ir nesimato, kad šviesą praleistų  g.gif

matosi kažkiek (kairiame krašte). bet mažiau, nes labai trumpam buvau kamerą išskleidęs.

QUOTE(sillwio @ 2009 06 11, 22:32)
Klausyk, bais įdomiai objektyvas piešia perspektyvą. Kitaip kažkaip.

aha, man rūmai atrodo kaip miniatiūra ir medeliai - kaip plastikiniai modeliukai mažyčiai... galvoju, ar tik tas "efektas" kaip nors nebus susijęs su ne visišku juostos ir objektyvo stiklų lygiagretumu (savotišku šiftu)? nors DOF niekur labai neiškraipytas, padidinus detalės visur vienodai aštrios. vis vien fainai atrodo.

QUOTE(e.rugile @ 2009 06 12, 07:02)
Ačiū visiems patarusiems dėl juostinio paieškų.

parduotuvėse pigiai nebus - jie vis vien užpajamuoti didelia kaina. nebent iš kokios bankrutuojančios. parduotuvė jų juk neperka, ji eksponuoja atstovų aparatus komisiniais pagrindais.

QUOTE(bite maja @ 2009 06 12, 08:12)
klausykit, kas čia per fotografavimo technika 

jo, įdomiai sugalvojo iš monochromo padaryti RGB g.gif apie polaroidus nieko nežinau, tik skaičiau apie tam tikrą techniką, kuomet dar tik išlindusią foto metaliniu strypeliu pabružina ir vaizdas gaunasi visaip mianiškai išsiliejęs..

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 12, 08:22)
Tiesa, apie t-max, kažkaip visgi lyginant su Trix, man jis ne itin, gerokai pilkoka ji man.

priklauso tik nuo ryškinimo ir skanavimo. duok t-max N+1 ryškinimo bus nebepilkoka. iš viso apie juostas daryti išvadas iš skanų yra kiek neteisinga. nors jei tik skanuoti - tai aišku juostą ir ryškinimo techniką reikia rinktis pagal tai. vat atskiram poste paaiškinsiu plačiau.

QUOTE(sayonara @ 2009 06 12, 08:28)
aš vieną pati bandžiau, nekas gavosi, grūdas išlindo nenormalus.

kuom ir kiek ryškinai? jei tais likučiais, kur aš praėjusiais metais dar daviau - tai pilk juos lauk. įtariu, kad dar ir kontrastą užkėlė.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 12, 08:48)
Gal Andriau žinai ar jo Vln būna pirkt?

Tiesa, žiauriai patinka kadruoti kvadratu. O ir ieškiklis toks kosminis, stereo vaizdas jame biggrin.gif Ar čia visų tokių panašių kamerų toks??

Labai tikiuosi, kad stipriai neprašoviau su expo šiandien, nes skaitmena rodė daugiau mažiau 1/1000, trumpiausia galima mamijoj 1/500. Na kadangi fokusavimas iš pakankamai arti buvo, tai dar expo korekcija buvo reikalinga ir reikalinga expo gal buvo plius minus 1/750. Tikiuosi tas 1/500 neperkals labai? g.gif Andriau, kiek jautriai reaguoja į perkalimus tokia juosta? kokia galima paklaida nebijant sugadinti juostos? Nes aš gi kiekvienam kadrui nematuoju atskirai ekspozicijos - pasiimu skaitmeną, išsimatuoju kokia ekspozicija šešėliuose, apšviestoje vietoje, prieš saulę ir daugiau mažiau vedu vidurkį (jei apšvietimo sąlygos vienodos).

vilniuje kartais būna (pas www.fotofanai.lt). būna fotoimpexe (adox aph09, aš turiu. super daiktas. pose litro tirpalo, juostai reikia nuo 3 iki 5 ml. vat vakar kur dėjau - tai 3,5 ml, o kainuoja apie 7 eu su viskuo).

vaizdas tam "stereo" ieškiklyje labai apgaulingas. ten jis gražus - foto nei pusės nebelieka. reik pradėt "matyti" bw vaizdą arba naudoti tam tikrą filtrą, kuris nuima spalvų intensyvumą.

nuėmiai pridėjai 1 stopą. arba kitaip tariant 1 zoną. viskas labai priklauso nuo to, kurioje zonoje buvo šviesiausas kadro elementas. jei jis buvo VI ir pastūmiai jį į VII, tai nieko baisaus. visa informacija turi likti (nebent ryškindama dar stumtelsi viršun, o nuo VIII zonos jau praktiškai nelabai kas ir lieka. skanuojant dar galima ištempti, o vat popieriuje jau nebelabai).
taip, kaip matuoji tu, yra tik pusiau teisinga. reikia ne vesti vidurkį, o žiūrėti kiek skiria šviesiausią ir tamsiausią vietą. jei 5-6 stopai, galima vidurkinti. o jei 7 ir daugiau - reikia mąstiklinti (t.y. jau galvoti, ką aukoti:šviesas ar šešėlius, būtų plokštelė - galima būtų dar su ryškinimu žaisti, o visos juostos juk negali selektyviai ryškinti).

kas nesuprato - individualus aiškinimas už drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti