Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Puriena, Luvro foto thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

sillwio, dekui. dar tokia pasimetus jauciuos lotuliukas.gif kaip lengva, kai viska automatika atlieka, ar bent puse darbo, o man tereik ekspokorekcija padaryt.
Atsakyti
Labas Puriena smile.gif

aciu uz lauktuves smile.gif)

p.s. i diskusija apie tech dalykus nesikisu smile.gif
Atsakyti
jei portretas stambiu planu, tai šviesi europiečio oda šešėlyje (normaliam, išsklaidytos šviesos, na ne tam, kad puse veido nesimato) yra IV zona, normaliom apšvietimo sąlygom - VI zona, o šviesiausios vietos gali būti ir VII ar net VIII zonoje (bet VIII jau gali būti "išdegimai"; ypač skane). taigi, nuo vidutiniškai pilkos (arba V zonos) reikia atimti vieną stopą ekspozicijos, ir kilstelti odą į VI zoną. tada normaliai ryškintoje juostoje oda bus per padalą šviesesntė, nei 18 proc. pilkos, ir atrodys normaliai.

vat pvz. (būtų nieko kadras, bet kairės rankos pirštai verysad.gif ):

user posted image

veide atspalviai eina nuo kokios III (gal net II) iki VII zonos. tarp kitko čia automatika susitvarkė. vat kurią vietą matuotum ir kaip priskirinėtum? man zoniniame matavime ir yra sunkiausia vieta - nuspręsti, kas bus V zona. nuo to viskas priklauso. adamsas naudoja terminą vizualizacija. jei aš jį gerai supratau, tai reiškia ne kaip viskas atrodė iš tiesų, o kaip fatografas parodo tai nuotraukoje. kad ir šitą pvz imant. jei fotografuoti ne automatikoje ir ne kap snapšotą, tai galima būtų viską pamatuoti, paskaičiuoti ir ko gero nuspręsti ryškinti N-1. tuomet tamsiausią vietą priskirti IV zonai, o ryškinant N-1 šviesiausia zona liktų ten pat, t.y. VII (ji nepersislintų dėl sutrumpinto ryškinimo). tai Adamsas ir vadina vizualizacija.

p.s. tarp kitko, apie raudonus filtrus BW. Ryškus pvz. yra čia. alinkliuzinė apyrankė buvo šviesiai šviesiai žydra, o gėrimas melsvas, beveik mėlynas (su curacao blue sirupuku). taigi matome, kaip jie patamsėjo. užtat žmonėms, turintiems problemų dėl raudonos spalvos "inkliuzų" odoje (amžinai bręstantiems) raudonas filtras - kaip fotošopas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 07 16, 10:21)
būtų nieko kadras, bet kairės rankos pirštai

Andriuska, man niekas netrukdo portrete!! Puiki nuotrauka.
Atsakyti
andriuska, nematau isdegimu sioje foto. ir kaires rankos pirstai (dar kelis k. pasitikslinau ar nemaisau ranku biggrin.gif) tikrai gerai matomi ir viskas ten ok.
o ka ten apie adamso teorija ir zonas doh.gif tamsus miskas zali lapai smile.gif ale vis tiek ekspozicija nustatyt daugmaz ismoksiu tongue.gif tik ne taip gal greit kaip jus, technikai lotuliukas.gif ir kiek suprantu, dar skanavimas yra atskiras sudetingas ir daznai rezultata ekrane keiciantis ne i geraja puse dalykas doh.gif

tiesa, ar yra dar pelesos g. kodak atstovybe? ir ar pas juos buna ryskalu ir fiksazo nedideliais kiekiais (nuluzes jau antra sav. ju tinklapis doh.gif) g.gif
Atsakyti
andriuska, man tavo portretas nedaeksponuotas wink.gif
tu kazkodel kadra geru laikai, kai ekspoza parenki, kad sviesiausios zonos nebutu nukaltos. Ir adamso teorija cia ni priciom, nes jos cia paprasciausiai nera. Kur sviesumas tolygus - tu susitvarkai, bet kur sudetingas - tai padarai kaip nedaekspoza smile.gif bet tai neissprendzia problemu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 16 liepos 2009 - 12:00
QUOTE(Sansara @ 2009 07 16, 11:55)
o ka ten apie adamso teorija ir zonas  doh.gif tamsus miskas zali lapai smile.gif ale vis tiek ekspozicija nustatyt daugmaz ismoksiu  tongue.gif tik ne taip gal greit kaip jus, technikai  lotuliukas.gif ir kiek suprantu, dar skanavimas yra atskiras sudetingas ir daznai rezultata ekrane keiciantis ne i geraja puse dalykas  doh.gif

Ismoksi. As zonu sistema emiau ir meciau kokiu 10 kartu 3 metu laikotarpyje, kol galu gale pribrendau ir pastudijavau giliau. Problema dabat ne zonas suprasti, o teisingai tas zonas priskirti.
Skanavimas turi didziule itaka. As skanuodamas nieko neleidziu daryt uz mane skaneriu. Shopas, jeigu reikia, ta daro tobuliau, negu skanerio softas.

QUOTE(_ms_ @ 2009 07 16, 11:56)
andriuska, man tavo portretas nedaeksponuotas wink.gif
tu kazkodel kadra geru laikai, kai ekspoza parenki, kad sviesiausios zonos nebutu nukaltos. Ir adamso teorija cia ni priciom, nes jos cia paprasciausiai nera. Kur sviesumas tolygus - tu susitvarkai, bet kur sudetingas - tai padarai kaip nedaekspoza smile.gif bet tai neissprendzia problemu.

_ms_, grynai techniskai portretas gal ir nedaeksponuotas, bet is taves to tai nesitikejau isgirst tongue.gif Man tai kaip tik patinka. Niekas neperkalta, o aukstas kontrastas sukuria nezmoniskai karstos dienos pojuti, kuri numalsina kokteilis ir blondine fatalisku zvilgsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 07 16, 15:50)
_ms_, grynai techniskai portretas gal ir nedaeksponuotas, bet is taves to tai nesitikejau isgirst  tongue.gif Man tai kaip tik patinka. Niekas neperkalta, o aukstas kontrastas sukuria nezmoniskai karstos dienos pojuti, kuri numalsina kokteilis ir blondine fatalisku zvilgsiu smile.gif

nematau kontrasto. arba nezinau, kas yra kontrastas smile.gif Man karstos dienos pojuti sukelia nebent tai, kad fotografas tokio lygio apsvietimui nesurado tinkamos ekspozos. O kabinejuosi as delto, kad jei kalba apie apie auksto lygio techninio atlikima, tai as jo ir reikalauju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 07 16, 13:58)
nematau kontrasto. arba nezinau, kas yra kontrastas smile.gif Man karstos dienos pojuti sukelia nebent tai, kad fotografas tokio lygio apsvietimui nesurado tinkamos ekspozos. O kabinejuosi as delto, kad jei kalba apie apie auksto lygio techninio atlikima, tai as jo ir reikalauju smile.gif

O kas yra kontrastas?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 07 16, 16:07)
O kas yra kontrastas?

grubiai ryskumas turbut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 07 16, 14:19)
grubiai ryskumas turbut smile.gif

Davai be cirku smile.gif Pakalbam apie technika, kad jau pradejom.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 07 16, 16:28)
Davai be cirku smile.gif Pakalbam apie technika, kad jau pradejom.

Nu mielai, bet tik rytoj nuo ryto, nes jau vaziuoju namo Birstonan smile.gif
Atsakyti