rodau vieną monoklinę. gana neagresyvus fonas, tai matosi monoklio ypatumai.. man patiko monoklis..
QUOTE(sayonara @ 2009 07 11, 08:19)
Tu nustebtum, ko galima rasti sendaikčių turguose už mažas kainas
Ane? Iš kur visa tai pas žmones? Juk pas visus anais laikais viskas buvo vienoda
QUOTE(sayonara @ 2009 07 11, 09:41)
rodau vieną monoklinę. gana neagresyvus fonas, tai matosi monoklio ypatumai.. man patiko monoklis..
QUOTE(sayonara @ 2009 07 11, 10:27)
dedu dar vieną.
išbandžiau monoklį gamtoje, mieste su ant žmonių. mano galva jis universalus - galima naudoti labai skirtingiems siužetams..
išbandžiau monoklį gamtoje, mieste su ant žmonių. mano galva jis universalus - galima naudoti labai skirtingiems siužetams..
Aš monoklį kiek kitaip įsivaizdavau (maždaug taip http://fotokudra.lt/...3&nav=aut&page= ) , o pas tave labai įdomiai - centras ryškus. Rodyk dar.
QUOTE(sillwio @ 2009 07 11, 10:52)
Ane? Iš kur visa tai pas žmones? Juk pas visus anais laikais viskas buvo vienoda
Aš monoklį kiek kitaip įsivaizdavau (maždaug taip http://fotokudra.lt/...3&nav=aut&page= ) , o pas tave labai įdomiai - centras ryškus. Rodyk dar.
pas prekeivius, o ne pas žmones, kurie juos patys naudojo. matyt, vokiečiai, olandai, prancūzai pastaraisiais metais daug ko atsikrato ir parduoda prekeiviams lietuviams, kurie viską sutempia čionai.. bent jau kiek aš su jais kalbėjaus, dažniausiai iš ten suvežti daiktai.. vieną sekmadienį tėtis man skambino, kad yra olympus'as senokas su trimis objektyvais (tai matyt televykas, platus ir tikrai, kai visada su jais būna, penkiasdešimtukas) už tris šimtus litų. buklė tėčiui pasirodė ledinė.. jis man dažnai paskambina ir pasako, yra tas ir anas, ar paimt.. taip pas mane dvi puikios minoltos atsidūrė su rokkor penkiasdešimtukais, canon ae-1 ir dar vienas fotikas, nuliovas, bet be objektyvo, kurio markės niekaip nenustatom, jokie objektyvai jam netinka, berods, japonų gamybos, ant dangtelio, kuris gali būti ir ne nuo jo, parašyta PORST, ale jis jį gavo už penkis litus, sakė, negaliu neimt aš pati sendaikčiuose mėgstu pasivaikščiot, kai į Panevėžį grįžtu.. visokio briedo ten būna..
šiandien nebent vakare daugiau parodysiu, nes dabar vyras užsėdo kompą, kuriame visos foto. man miesto foto monoklinės patiko.. bet kadangi bandžiausi, tai nelabai ten stengiausi, ale parodysiu, kai prileis mane prie didžiojo kompo..
o ką, ne taip kas nors, kad pas mane centre ryšku? man kaip tik patiko, kad centras durnai ryškus, vos ne kaip till shift
man venclovas darė monoklį, pas jį centrai siauroje juostoje irgi berods ryškesni.. http://fotokudra.lt/...9&nav=aut&page=
bet kuriuo atveju, man patiko
QUOTE(sayonara @ 2009 07 11, 11:20)
pas prekeivius...
o ką, ne taip kas nors, kad pas mane centre ryšku? man kaip tik patiko, kad centras durnai ryškus, vos ne kaip till shift
man venclovas darė monoklį, pas jį centrai siauroje juostoje irgi berods ryškesni..
man venclovas darė monoklį, pas jį centrai siauroje juostoje irgi berods ryškesni..
Supratau Pas mus second-hand'uose panašiai, tik užtaikyt sunku, nes jie jau žino, kiek kameros gali kainuot
Anaiptol. Man labai įdomiai atrodo. Iš kitos pusės, ryškus centras gal kiek riboja įmanomus kompozicinius sprendimus.
QUOTE(sillwio @ 2009 07 11, 12:42)
Anaiptol. Man labai įdomiai atrodo. Iš kitos pusės, ryškus centras gal kiek riboja įmanomus kompozicinius sprendimus.
štai štai, tas labai pasijuto bandant.. bet labai įdomu..
QUOTE(Grethenn @ 2009 07 10, 10:55)
Manosiose foto tikrai nepakankama ekspozicija, 3makro ziedai, tai jauciu turejau ir atitinkamai 3kart pakoreguot
vat ką radau
увеличение экспозиции при использовании макроколец считается:
к=(1+м/о)^2
где к - увеличение выдержки в разах
м - длина макроколец
о - фокусное объектива
например для объектива 50мм и кольца 100мм коррекция будет (1+100/50)^2=9
verčiu formulę:
k - išlaikymo didinimas kartais
m- žiedų ilgis (matyt mm)
o - objektyvo fokusinis.
už formulės teisingumą neatsakau. dumples ištempęs beveik trigubai ekspozicijos buvau pridėjęs 1/2 stopo. ir viskas gavosi labai čiki. reikia bandyti arba dar ieškoti info.
mamijos kadrai patiko. monoklio - (ne mano skonio, apibūdinčiau taip...nor portretas - gal).
p.s. dabar skanuoju juostas. filtrų įtaką kadram pradėjau jausti fiziškai. tai knisa. įdėsiu vėliau pvz. kaip nenatūraliai atrodo medžiai kalnuose, kai jų spygliai padžiuvo iki gelsvo atspalvio....kažkokis pseudo IR gavosi...sunervino.
Padariau atradima - jei sulauksiu kitu atostogu, pirksiu juosta ir stosiu i jusu bureli. Kai kuriais atvejais skaitmena "***"... ilgesingai prisimenu kadrus, darytus su juostine muiline... grisiu namo - eisiu jos atsiprasyti, pradziai...
Cia siaip tokie pamastymai
QUOTE(andriuska @ 2009 07 12, 11:33)
dumples ištempęs beveik trigubai ekspozicijos buvau pridėjęs 1/2 stopo. ir viskas gavosi labai čiki. reikia bandyti arba dar ieškoti info.
p.s. dabar skanuoju juostas. filtrų įtaką kadram pradėjau jausti fiziškai. tai knisa. įdėsiu vėliau pvz. kaip nenatūraliai atrodo medžiai kalnuose, kai jų spygliai padžiuvo iki gelsvo atspalvio....kažkokis pseudo IR gavosi...sunervino.
Na, pusė stopo - tai smulkmena j/b ir negatyvui. Ta prasme, kad nesugadinsi kadro, jei ir prašausi. Ką manai? Manau, kad tai svarbu tik skaidrei.
QUOTE(BN @ 2009 07 12, 13:04)
Padariau atradima - jei sulauksiu kitu atostogu, pirksiu juosta ir stosiu i jusu bureli. Kai kuriais atvejais skaitmena "***"... ilgesingai prisimenu kadrus, darytus su juostine muiline... grisiu namo - eisiu jos atsiprasyti, pradziai...
Va va
Papildyta:
P.S. andriuska - ar yra prasmės gadinti IR juostas be jokių filtrų? Turiu 3 juostas (pagaminimo data nežinoma) ir nežinau, ką su jom daryt. Kaip minėjau, praktiškai už dyką gavau krūvą pasibaigusių juostų (ėmiau dėl tri-x), tarp kurių ir IR.
taigi ir sakau, kad pagal formulę gaučiau tikrai ne pusę stopo (kuris bw tikrai daug įtakos nedaro...vėl gi, jei kalbame apie V zonos objektus, tačiau jei klbame apie ribinius (III ir VIII) tai jau kita kalba gali būti.
pats nebandžiau, bet Adamso knygoje yra bent keli pvz, kur IR juosta fotografuota per raudoną 25 filtrą. ir efektas kaip ir matosi. manau, kad gautis kažkas turi. gal net ir su šiokiu tokiu efektu (pas jį pavyzdžiuose tai visiškai kaip tikras IR...na bet jis - tai JIS).
štai pvz., apie kuriuos kalbėjau. pirma - spalvotas vaizdas (taip, taip...ir aš turiu DSLR), kuriame, nors ir su poliarizaciniu, bet matosi ūkas ir gelsva augalų spalva. nors kai kur ji buvo šviesiai salotinė. bet su geltonu filtru bw juostoje, tas pats, tik kito saujoj).
bw:
o čia iliustracija, koks gali būti ūkas (bliamba, drėgmė ten tokia, kad upsarinas, kurį vežėmės, pakelyje matyt suputojo nuo drėgmės...vakar, kai labai reikėjo aptikau, kad visos tabletės rudos ir vandenyje nebeputojo):
p.s. čia iliustracija, o ne šedeurai
pats nebandžiau, bet Adamso knygoje yra bent keli pvz, kur IR juosta fotografuota per raudoną 25 filtrą. ir efektas kaip ir matosi. manau, kad gautis kažkas turi. gal net ir su šiokiu tokiu efektu (pas jį pavyzdžiuose tai visiškai kaip tikras IR...na bet jis - tai JIS).
štai pvz., apie kuriuos kalbėjau. pirma - spalvotas vaizdas (taip, taip...ir aš turiu DSLR), kuriame, nors ir su poliarizaciniu, bet matosi ūkas ir gelsva augalų spalva. nors kai kur ji buvo šviesiai salotinė. bet su geltonu filtru bw juostoje, tas pats, tik kito saujoj).
bw:
o čia iliustracija, koks gali būti ūkas (bliamba, drėgmė ten tokia, kad upsarinas, kurį vežėmės, pakelyje matyt suputojo nuo drėgmės...vakar, kai labai reikėjo aptikau, kad visos tabletės rudos ir vandenyje nebeputojo):
p.s. čia iliustracija, o ne šedeurai
QUOTE(sayonara @ 2009 07 11, 11:41)
ir man patinka monoklis reik tik siuzetu idomesniuQUOTE(andriuska @ 2009 07 12, 13:33)
vat ką radau
Aciu, sunku man susigaudyti tiesiog is patirties pamaciau, kad su ziedais gaunasi per tamsios foto, kita karta pasviesiunsiu per stopa (ar kaip ten jus sakot), ziuresiu kas gausis
QUOTE(andriuska @ 2009 07 12, 19:28)
Pavarčiau adamsą. Tikrai. Internete tą patį rašo. Be to, radau ir atsakymą į savo klausimą. Galima ir visai be filtro - pirmi du puslapiai; toliau įdomu, bet apie tikrąją IR fotografiją - http://gismography.c...les_Tests_1.pdf
Kodėl pirmi du bw kadrai man atrodo lyg persviesti? Šešėliai po medžiais pilni detalių, bet uolos ir vanduo smarkiai peršviesti.
Paskutinė man labai patinka.