Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

o kam tau nauja muilinė? imk nenaują. už kokių 20 lt tikrai rasi naudotą gerą. tik jei jau rinksies, tai neimk jokių "fokus free" ir pan., kur net objektyvo nėr normalaus, o tik skylutė korpuse. nes tuose pigiausiuose buvo ne stiklai, o plastikas. laikas jam jaučiu ne į naudą. nebent ieškai lomogafijai aparato. o tokių naujų tikrai dar gali rasti kokiuose mažuose minilabuose arba paklaus, kas iš atstovų juos susirinko. arba varyk tiesiai pas atstovus: fuji - gerosios vilties (per www.foto.lt kontaktus gali rasti), kodak - pelesos g. 3.

p.s. mano patirtis. prieš metus buvau egipte, tai į dykumą ėėmiausi būtent tokį aparatą (berods turio olympusą, tai ten dar ir objektyvas zuminis yra, ir autofokusas cool.gif ). žinok, nieko gero. muiliukas kaip turi būti. aišku, gal mano š.. gera duona išgadino. bet po šio ekserimento jau visur canon 50e imuosi. jei pražus aparatas - kitą pasiimsiu. o vat akimirkų ir vietų nesugrąžinsi.
Atsakyti
Na ką, parnešė man vakar pirmąją mamijos juostą. Vienas kadras yra netgi labai ir labai neblogas (mano skoniu). Visur kur atidžiau kadravau viską teisingai pataikiau, jokių ten pasislinkimų nėra, ekspozicija irgi viskas ok, nu džiaugiuosi thumbup.gif Kadangi tai buvo bandomoji juosta ir fotografavau tiesa pasakius belenką, tai ir rodyt nelabai yra ką. Porą visgi atsipausdinsiu ir tuomet jau skenuosiu, indeksai visgi per mažučiai skenavimui ir rodymui. Gėda man indeksus rodyt, reik normaliai cool.gif Tiesa, supratau, kad indeksų daryti neapsimoka, viskas kuo puikiausiai matosi iš juostos - ta prasme nuspręsti ar geras kadravimas ir fokusas tikrai pakanka pažiūrėti juostoj.

Šian jau braidžiojau po pievą, vėl juostelė pilna, gaila, kad netyčia vietoj plačios spalvotos man nupirko siaurą, tai kol apsikeisiu jas neturiu spalvotos, o taip norisi spalvotai gėles fotografuot, jaučiu šian nusipirksiu Portros rulonėlį ir vėl ryt eisiu į laukus. Gėris kai pieva visai šalia namų rolleyes.gif prisirišu šunį prie kuprinės ir braidžioju po rasą. Jėgelė, va čia tai gražus rytas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(e.rugile @ 2009 06 11, 07:15)
Suprantu, kad ne visai tinkamoj temoj klausiu, bet gal nesupyksit ir padėsit. Kur Vilniuje galima nusipirkti pačią elementariausią naują juostinę muilinę? Kiek ieškojau, niekur tokių relikvijų nebeparduoda.
Dėkui

skelbiu.lt žiūrėk.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 11, 09:40)
Gėris kai pieva visai šalia namų rolleyes.gif prisirišu šunį prie kuprinės ir braidžioju po rasą. Jėgelė, va čia tai gražus rytas cool.gif

nu žinok, pavydžiu smile.gif lauksim rezultatų. pas mane miškas už namų. saulė ten vakare geriausiai žiūrisi. o toj vietoj, kur rytinė gerai žiūrėtųsi, bomžai gyvena. baisu eit lotuliukas.gif nors pentaconas savigynai visai tinkamas daiktas biggrin.gif
Atsakyti
Tiesa, kaip reikalai su aguonom? Dar nežydi? Kažkada esu mačiusi jų nemažai link Užutrakio važiuojant. Gal kas žinot kitas aguonų laukų vietas kur apie Vln?
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 11, 11:28)
Tiesa, kaip reikalai su aguonom? Dar nežydi? Kažkada esu mačiusi jų nemažai link Užutrakio važiuojant. Gal kas žinot kitas aguonų laukų vietas kur apie Vln?

jau zydi. Ne pilna programa, bet jau yra smile.gif
Atsakyti
Pupeliuk, yra ir link Kernavės važiuojant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 10, 08:06)
ir nėr jau toks gremėzdiškas kaip bandėt mane gąsdint cool.gif

tongue.gif tau taip tik atrodo, nes kitu neciupinejai biggrin.gif

QUOTE(O @ 2009 06 10, 11:12)
Ir pazadu daugiau tokiu kvailu klausimu neuzdavineti biggrin.gif (kol kas)

Uzdavinek drasiai.

QUOTE(e.rugile @ 2009 06 11, 06:15)
Suprantu, kad ne visai tinkamoj temoj klausiu, bet gal nesupyksit ir padėsit. Kur Vilniuje galima nusipirkti pačią elementariausią naują juostinę muilinę? Kiek ieškojau, niekur tokių relikvijų nebeparduoda.
Dėkui

Kur nusipirkti tau jau atsake. As paklausiu kitaip. Kam jinai tau? Geriau nusipirk elementaru skaitmenini. Bus daugiau laimes. Juosta savaime nuotraukoms meniskumo neprides.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 11, 08:40)
Gėda man indeksus rodyt, reik normaliai cool.gif

Visu pirma sveikinu su pirma juosta, o antra - labai noretusi pamatyti, kaip tavo aparatas (objektyvas) piesia. Prie progos imesk ka nors prasau.
Atsakyti
Nu zinot, kaltinkit Sillwio, jis leido man uzdavineti klausimus biggrin.gif
As nupirkau Ilford delta400 profesional, sakykit, ar ji gera, nes kazkaip nepamaciau ilford hp5 unsure.gif Ir dar, kokias spalvotas juostas perkat? irgi brangias, ar paprastas is fotolaboratoriju, tas, kurias pirkom ir juostinem muilinem(fuji, kodak) 4u.gif

Ir dar del ISO, mano fotikas nuskaito nuo juostos ji, ir perskaiciau kad galima keisti paciai. O kam ji keisti, kas nuo to bus g.gif tiesiog atsiras grudo(kaip skaitmenoje g.gif ) ar irgi taip galima pakelti jautruma, o ryskinant nebus kokio "broko". Ir ar galima ta ISO keisti fotografavimo eigoje, kaip skaitmenoje 4u.gif

Manyje auga klausimai ne dienom o valandom doh.gif Siandien padariau pirmus kadrus, ir aisku pats keisciausis dalykas buvo, kad negalejau paziureti, kas ten. Antras-kad i 50tuka viskas tilpo beveik.
Atsakyti
QUOTE(O @ 2009 06 11, 18:19)
Nu zinot, kaltinkit Sillwio, jis leido man uzdavineti klausimus biggrin.gif
As nupirkau Ilford delta400 profesional, sakykit, ar ji gera, nes kazkaip nepamaciau ilford hp5 unsure.gif  Ir dar, kokias spalvotas juostas perkat? irgi brangias, ar paprastas is fotolaboratoriju, tas, kurias pirkom ir juostinem muilinem(fuji, kodak) 4u.gif

Ir dar del ISO, mano fotikas nuskaito nuo juostos ji, ir perskaiciau kad galima keisti paciai. O kam ji keisti, kas nuo to bus g.gif tiesiog atsiras grudo(kaip skaitmenoje g.gif ) ar irgi taip galima pakelti jautruma, o ryskinant nebus kokio "broko". Ir ar galima ta ISO keisti fotografavimo eigoje, kaip skaitmenoje 4u.gif

Manyje auga klausimai  ne dienom o valandom doh.gif Siandien padariau pirmus kadrus, ir aisku pats keisciausis dalykas buvo, kad negalejau paziureti, kas ten. Antras-kad i 50tuka viskas tilpo beveik.

Kaltinkit mane biggrin.gif

Ilfordo juostos visos geros. Gali nesijaudinti. Drąsiai fotografuok, o su laiku atsirinksi. Šiaip pradžiai gal geriau koks kodak tmax. Šita lyg ir atlaidesnė klaidoms.

Tai vadinama push ir pull procesais. Įsivaizduok, kad turi tik iso 400 juostą, o staigiai reikia fotografuot prie iso 800 ar net 1600. Nustatai tokį iso ir pirmyn. Vėliau ryškinant darai korekciją arba, jei ryškinsi, labe pasakai jiems, kad eksponuota kitaip, nei nurodyta ant pakuotės ir kaip. Beja, nemokamo sūrio nebūna, todėl pakėlus iso padidės grūdas. Fotografavimo eigoje keisti iso negalima, nes juostą ryškinsi visą iš karto, o ne dalimis.
Papildyta:
Dėl spalvotų - aš pirkau kelias. Pačias pigiausias. Ale man patinka ryškinti pačiam, taigi jos pas mane neprigijo ir grečiausiai neprigis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 06 11, 20:05)

Ilfordo juostos visos geros.

labai norėčiau nesutikti. ilford pan (be F) man kelia abejonių. jos kainuoja dabar 8 lt fototechnikoje. gali su jom mokytis. skanuojasi gal nieko. bet man keli bandymai po didintuvu daryti tai šiaip sau. kažkoks nesveikas grūdas. gali būti mano ryškinimo klaida....bet kodėl jos vos ne dvigubai mažiau kainuoja, nei delta ar pan f? g.gif
Atsakyti
Išryškinau šiandien 2 vid.formato juostas nauju bakeliu, tokiu, kaip čia http://www.youtube.c...feature=related (tarp kitko filmukas vertas dėmesio)
Klasiškas daiktas. Geriausias iš visų mano bandytų. Įdėti jokių problemų (bijojau, kad bus sunku), temperatūrą reguliuoti paprasta. Tarpai tarp ritės vidutiniam formatui vijų dideli. Kas dar svarbu, kad nereikia ritės rimtai džiovinti (ką reikėjo daryti plastikinei ritei), norint išryškinus vieną juostą, įdėti kitą.
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 06 11, 20:17)
labai norėčiau nesutikti. ilford pan (be F) man kelia abejonių. jos kainuoja dabar 8 lt fototechnikoje. gali su jom mokytis. skanuojasi gal nieko. bet man keli bandymai po didintuvu daryti tai šiaip sau. kažkoks nesveikas grūdas. gali būti mano ryškinimo klaida....bet kodėl jos vos ne dvigubai mažiau kainuoja, nei delta ar pan f? g.gif

Nebūtina sutikt smile.gif Pats aš nebandžiau, tai maikės neplėšysiu.
Atsakyti
Taigi, trumpa ataskaita apie naująjį mano aparatų spintelės gyventoją. agfa 6x9.
išorinis vaizdas 9 balai. galvojau bus logiau. pakankamai mažas (telefonas palyginimui), bet sunkokas. metalas smile.gif .

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

detaliau apžiūrėjus vis tik yra nedidelis trūkumas - dumplių kamputyje skylutė... pabandžiau ant greitujų pagyditi skoču ir juodu markeriu (akivaizdu, kad nelabai pavyko ir reikės rimčiau prisėsti). užraktas veikia, apsauga nuo dvigubo eksponavimo irgi. kiek keblokas ieškiklis, kurį reikia kas kartą atlenkti. dotografuoti taip pat smagu, kaip su ikonta. rezultatai parodė, kad šviesa vidun vis tik patenka. kažkos patamsėjimas kampe g.gif ale ervę tai įdomiai perteikia (žr medelius prie Prezidentūros).

user posted image

user posted image

user posted image

visumoje aš patenkintas naujuoju eksponatu. gal jis nebus labai dažnai naudojamas, bet kartais jį tikrai pravedinsiu. kai turėsiu nuosavą namą su darbo kambariu - užims pagarbią vietą lentynoja, nes aparatas - gražuoliukas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 11 birželio 2009 - 20:37