Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Sansara @ 2009 07 08, 12:33)
andriuska - dangus vertas visu imanomu apdovanojimu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 07 08, 12:33)
kuria konkreciai  Adamso knyga skaitai?

trilogijos vidurį (the negative).
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 07 08, 11:26)
šešėliuose kažkiek informacijos yra, nes negatyve matosi (skane tik skylė).

Andriuska, po didintuvu istrauktum, manau. Ypac jei pamaskuotum. Del panasiu i tavo priezasciu mastau apie tai, ar tik nepasiemus man bakelio ir chemikalu atostogoms Norvegijoje (vienintele salis, kur nebaisu vaziuot be paso smile.gif ). Butu galima tam tikras klaidas kompensuoti.

QUOTE(Leopardė @ 2009 07 08, 11:38)

O, turim slaptu gerbeju. Lysk i dienos sviesa smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 07 08, 12:19)
trilogijos vidurį (the negative).

Ja reik skaityt kaip biblija - tik ten, kur aktualu ir tada, kada aktualu smile.gif Skaitant pries miega ir is eiles daug kas pasimirsta. Skaitai is naujo jau perskaityta skyriu ir randi kazka naujo arba interpretuoji naujai (pagal ziniu lygi).
Atsakyti
vat. būtent - kaip bibliją. tik tam kartui tinkamą vietą. aišku, reikia kartelį-kitą perskaityti nuo iki. tačiau ten tiek info, kad ohoho. ir maža to, ad ją reikia prisiminti, tai dar ir naudoti su suvokimu. man labai patiko mintis, kurią ir aš ne kartą esu sakęs: bet kurioje srityje viską reikia gerai mokėti. taip gerai, kad tai būtų iki intuityvaus, automatinio lygmens pasiekta. ar tai sportas, ar fotografavimas ar dar kas. ir labai graži iliustracija šios minties yrapeizažas namai su mėnuliu ir aprašymas, kaip ji padaryta. Adamsasneturėjo eksponometro, tiesiog prisiminė mėnulio šviesos išraišką žvakėmis, pakalkuliavo biški įvertines turimą objektyvą, kitas sąlygas, numatė, kokį ryškinimą taikys ir padarė. įtariu, kad aprašyti jau tai, kaip viskas vyko, užėmė daug daugiau laiko, nei nuspręsti, kokia bus ekspopora smile.gif kažkodėl man dabar ant liežuvio galo sukasi žodis "karate". jis n kartų atidirbinėjo veiksmą, alvodamas kas ir kaip, analizuodamas, ir atkalė ji iki automatizmo. ir kuomet prireikė ji panaudoti, padarė staigiai, greitai....mirtinai. vo palyginau cool.gif
Atsakyti
Sveiki. 4u.gif
Norėčiau, kad patartumėte kokį fotoaparatą įsigyti.
Pirmiausiai galvojau, kad norėsiu vidutiniu formato, bet kadangi gyvenu iš tėvų kišenės man bus per brangu. Juolab, kad ir pačios juostelės brangesnės (teisybė?).
Galvojau po to Zenit imt, iš e serijos kokį, bet kažkodėl žmonės labai nerekomenduoja zenitų. Kodėl?
Klasiokas fed turi, tik dabar neatsimenu kokį. Kažkaip nelipo jis man.
Norėčiau kažko paprasto, nebrangaus. Dar būtu neblogai, kad eksponometras būtų. :}
Kol kas dar turiu vilties, kad rasiu pas pažįstamus kur nors.
Bet labai abejoju.
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 07 08, 18:33)
Sveiki.  4u.gif
Pirmiausiai galvojau, kad norėsiu vidutiniu formato, bet kadangi gyvenu iš tėvų kišenės man bus per brangu. Juolab, kad ir pačios juostelės brangesnės (teisybė?).
Galvojau po to Zenit imt, iš e serijos kokį, bet kažkodėl žmonės labai nerekomenduoja zenitų. Kodėl?
Klasiokas fed turi, tik dabar neatsimenu kokį. Kažkaip nelipo jis man.
Norėčiau kažko paprasto, nebrangaus. Dar būtu neblogai, kad eksponometras būtų. :}
Kol kas dar turiu vilties, kad rasiu pas pažįstamus kur nors.
Bet  labai abejoju.
smile.gif

Santykinai kadro kaina vidutinio formato juostos tikrai didesnė. Zenitai g.gif tarp jų buvo labai gerų. Eksponometrai gal jų nelabai, bet optika superinė, o ir užraktas pakankamai patikimas. Fed'ų yra irgi labai skirtingų.

Paprasta ir nebrangu yra smena kuri nors. Eksponometro nebus. Net jei ir būtų, kažin ar jis tebeveiktų.

Asmeniškai aš, jei paprasto ir nebrangaus, imčiau ką nors tokio - http://cgi.ebay.co.u...5-M...:1|294:50

arba http://cgi.ebay.co.u...pac...:1|294:50

pvz http://www.flickrive...RC/interesting/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 liepos 2009 - 20:37
QUOTE(Duoma @ 2009 07 08, 20:33)
Oj as tai nueiciau i "Daiktu viesbuti" ir jamciau kuri nors is situ:
http://www.cacshop.l...o-fotoaparatai/
kainos nedidukes, 100 - 200lt ir sau pleskini i kaire i desine, drauge turi "Diana", geri gliukai gaunasi smile.gif

Cia as siuo savo postu noriu isilieti i tema biggrin.gif
Isfotkianu pirmaja savo juostele, manau bus ir daugiau, taigi nuo siol pradedu sekti jusu neaiskiu terminu "sapaliones" blink.gif Gal po kiek laiko imsiu isikirsti (jei domesiuosi) smile.gif
Atsakyti
Sillwio, labai ačiū. 4u.gif Einu pasidomėt.
Grethenn, va, bet aš Mažeikuose, o "Daiktų viešbutis" Vilniui. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 07 08, 23:20)
Grethenn, va, bet aš Mažeikuose, o "Daiktų viešbutis" Vilniui.  verysad.gif
na tai gal busi kada Vilniuj, Daiktu viesbutis centre, uzleki, issirenki ir jami biggrin.gif
Jauciu senbuviai mane akmenim uzmetys uz tokius patarimus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 07 08, 21:54)
kainos nedidukes, 100 - 200lt ir sau pleskini i kaire i desine, drauge turi "Diana", geri gliukai gaunasi smile.gif

Cia as siuo savo postu noriu isilieti i tema biggrin.gif

klausimas, ar zmogus nori lomo "gliuku" ar geru ir ryskiu juostiniu nuotrauku mirksiukas.gif du skirtingi tikslai, ir skirtingos priemones jiems pasiekti.

junkis drasiai, as pati neseniai pradejau praktiskai tuo dometis doh.gif
Atsakyti
Grethenn, kad aš Vilniui labai retai lankausi.
Dar būtų Kaune arba Klaipėdoj , tai tada laisvaj. ;/
Sillwio, man tas Olympusas patinka. Vat, tik jis fokusuoja nio 0,9 metro iki begalybės. O kadangi aš norėsiu retkarčiais ir visokias gelytės pafotkint, tai reiks adapterį ir filtrą nusipirkt kokį makro, jeigu bus. Einu žiūrėt. Dar karta didelis Ačiū. :}
Sansara, O kadangi aš labiausiai žmones fotografuoju, tai man lomo nelabai tiks... blush2.gif Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 07 09, 11:20)
Sillwio, man tas Olympusas patinka. Vat, tik jis fokusuoja nio 0,9 metro iki begalybės. O kadangi aš norėsiu retkarčiais ir visokias gelytės pafotkint, tai reiks adapterį ir filtrą nusipirkt kokį makro, jeigu bus. Einu žiūrėt. Dar karta didelis Ačiū. :}

Tu paieskok pati ebay'ui 'compact rangefinder', gal rasi ka nors, kas is arciau fokusuoja. Panasius gamino ir Konica, ir Yashica, ir dar daug kas.
Atsakyti