Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 07 03, 15:44)
Kas esat bande pinhole? Mane zavi jau senokai, ale vis rankos nedaeina.

as ir pats darausi ir fotografuoju wink.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 07 03, 22:01)
as ir pats darausi ir fotografuoju wink.gif

Pasidariau šiandien. Pabandžiau ant skaitmenos, bet ryškumas visai lievas. Kuo ir kaip skylę darai?
Atsakyti
Štilis. Savaitgalis. Gal kam nors bus įdomu http://www.flickrive...ar-interesting/
Atsakyti
stilis, karsta smile.gif
ar skystus fotochemikalus butina laikyt saldytuve? blush2.gif
ir ar taip beviltiski yra milteliniai chemikalai? g.gif (na ta prasme, andriuska minejo, kad neimanoma sudalinti i mazesnes dozes, del kai kuriu medziagu netolygaus patekimo i jas ir jie apsimoka tik gaminant visa kieki is karto) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 07 04, 14:58)
stilis, karsta smile.gif
ar skystus fotochemikalus butina laikyt saldytuve?  blush2.gif
ir ar taip beviltiski yra milteliniai chemikalai?  g.gif (na ta prasme, andriuska minejo, kad neimanoma sudalinti i mazesnes dozes, del kai kuriu medziagu netolygaus patekimo i jas ir jie apsimoka tik gaminant visa kieki is karto)  g.gif

Aš nelaikau. Maža ką. Vistik nuodai. Miltelinius naudojau. Padalinau į 4 dalis - jokių problemų nebuvo. Tiesiog su jais nepatogu dirbt. Skysti žymiai patogiau.
Atsakyti
i'm back cool.gif
kreta yra labai gud. tik atostogos su šeima ir fotografavimas - nesuderinami dalykai biggrin.gif daug papildymų į šeimos spalvotų nuotraukų albumą, ilgos valandos ryškinant ir skanuojant debesį plokštelių ir juostų, bet su labai abejotinu rezultatu verysad.gif bet vis vien aš labai patenkintas praleistom dviem savaitėm. visas gražiausias vietas vakarinėje ir centrinėje salos dalyje aplankėm. rytinę ir santorinį palikom ateičiai. 1500 km nuostabiais serpantinais - tai tikrai nemažai man.

p.s. sillwio - kretą matyt sapnuosiu. ypač samarią, kaip einu per tuos akmenis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 07 06, 10:27)
i'm back cool.gif
kreta yra labai gud. tik atostogos su šeima ir fotografavimas - nesuderinami dalykai biggrin.gif  daug papildymų į šeimos spalvotų nuotraukų albumą, ilgos valandos ryškinant ir skanuojant debesį plokštelių ir juostų, bet su labai abejotinu rezultatu verysad.gif bet vis vien aš labai patenkintas praleistom dviem savaitėm. visas gražiausias vietas vakarinėje ir centrinėje salos dalyje aplankėm. rytinę ir santorinį palikom ateičiai. 1500 km nuostabiais serpantinais - tai tikrai nemažai man.

p.s. sillwio - kretą matyt sapnuosiu. ypač samarią, kaip einu per tuos akmenis cool.gif

Sveikas sugrizes. Lauksim nuotrauku.

p.s. samaria as praleidau, butent del ejimo per akmenis tongue.gif
Atsakyti
sillwio plastine avataro operacija pasidare, neatpazinau lotuliukas.gif

andriuska, sveikas pargrizes. lauksim vaizdu. net ir be skaitmenos, procesas, kai susikaupia daug juostu/ploksteliu, tampa iiiilgas ir monotoniskas.
Atsakyti
as vel su blondinisku klausimu. skaitineju apie ryskalus ir prie kai kuriu yra prasyta, kad skirti normaliam ir push procesui, o prie kitu "visam juostu jautrumo spektrui", kitur tik "negatyviniai juosteliai ryskinti" smile.gif itariu visi jie yra daug maz vienodi ir tinka tiek visam jautrumo spektrui, tiek push procesams (jie gi is esmes kaip suprantu nesiskiria nuo eilines juosteles su didesniu ISO ryskinimui). g.gif

isidejau ISO 100 juostele ir suprantu, kad tokio jautrumo juostele baisiai nepatogi. apsiniaukusia diena per ilgu islaikymu reikalauja, patalpoje visai beveik nepanaudojama. na, sauleta, viskas ok. bet vis tiek, ne tokia universali, kaip kad butu 400 (na jums jau sitas turbut aisku seniai biggrin.gif o as einu jusu pedom is paskos, tai ir aiskinuos per savo patirti biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 07 07, 18:13)
as vel su blondinisku klausimu. skaitineju apie ryskalus ir prie kai kuriu yra prasyta, kad skirti normaliam ir push procesui, o prie kitu "visam juostu jautrumo spektrui", kitur tik "negatyviniai juosteliai ryskinti" smile.gif itariu visi jie yra daug maz vienodi ir tinka tiek visam jautrumo spektrui, tiek push procesams (jie gi is esmes kaip suprantu nesiskiria nuo eilines juosteles su didesniu ISO ryskinimui).  g.gif

isidejau ISO 100 juostele ir suprantu, kad tokio jautrumo juostele baisiai nepatogi. apsiniaukusia diena per ilgu islaikymu reikalauja, patalpoje visai beveik nepanaudojama. na, sauleta, viskas ok. bet vis tiek, ne tokia universali, kaip kad butu 400 (na jums jau sitas turbut aisku seniai biggrin.gif o as einu jusu pedom is paskos, tai ir aiskinuos per savo patirti biggrin.gif)

Teisingai manai. Aš vadovaujuosi va šituo http://digitaltruth.com/devchart.php Pasirenki juostą, ryškalus ir gauni skirtingas ryškalų skiedimo proporcijas, bei laikus. Taip pat ir push bei pull procesams. Kai kas mano, kad devchart'as daug kur meluoja. Aš kažkokio broko dar neturėjau. Net su senai pasibaigusiom orwo juostom.

100 nėra tokia universali, kaip 400. Ale 100, reikalui esant, beveik visada gali eksponuoti kaip 400. Vėlgi, pavartyk devchart'ą. Grūdas, aišku, bus didesnis, bet vidutiniam formatui tai nedidelė bėda. Kartais net norisi, kad jis būtų didesnis. Matei paskutines mano nuotraukas, kur 100 juosta eksponuota kaip 800. Visko ten yra, tik ne grūdo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2009 07 06, 11:27)
sillwio plastine avataro operacija pasidare, neatpazinau  lotuliukas.gif

Bene praturtėsiu niekam nežinant smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 07 liepos 2009 - 20:50
yra nuomonių, kad ne visi ryškalai tinka pushui (pului tai visi tinka smile.gif ). kai kas mano, kad ilfordo mikrofenas įdealus pušinimui, kai kas teigia, kad kodako x-tolas visiškai netinkamas pušinti. nors -ms- ir skatina neiti savo patyrimo/klaidų keliu, o priimti kitų patirti ( jei kas dar pamena jo alegoriją su tušinukais mirksiukas.gif ), aš vis tik pritarčiau berods Puškinui (kaip gražiai pavardė panaši aptariamam procesui), kuris lyg ir parašė "i opot, syn ošibok trudnych....". pabandyk pati ir suprasi, tinka tau ryškalas ar ne. dalykas archeindividualus ir priklauso net nuo vandens, kuriame skiesi ryškalą (gal jame yra kokia priemaiša, kuri gerai/blogai reaguoja su pasirinkto ryškalo ingredientu ir pakeičia rezultatą).

man 100 vasarai, 400 žiemai. 100 tai reiškia iso 50-100-200 ir net 400, o 400 atitinkamai 200,400,800 ir ekstra atveju 1600. be abejo, ND4 filtriukas kuprinėje niekada netrukdo, tada selektyviai gali keisti juostoje iso. o jei dar turi geltoną (vienas stopas) ir raudoną (3 stopai), tai gali keisti iso net per 5 stopus (tiksliau kalbant keisi ne iso, bet galėsi daryti ekspokorekciją ir su juosta iso 400 saulėtą dieną pasirinkti tokią atvirą diafragmą, kurią galėtum sau leisti tik su iso 25.

tiesa, apie raudoną filtrą, Puškiną ir Adamsą. skaitosi man lėtai, ir į kelionę atsispausdinau kaip tik tą dalį, kurioje jis nuo zoninės teorijos perėjo prie konkrečių situacijų. visą kelionę naudojęs geltoną ir raudoną filtrus tik pačioje pabaigoje prisėdau paskaityti, ką gi šis garbus fotografas sako. o sako jis, kad kaip tik jūriniuose ir kalnų peizažuose reiktų vengti raudono filtro. nes jis ne tik patamsina dangų, bet ir šešėlius bei vandenį, kurie dėl tam tikrų priežasčių turi mėlyną (akim nematomą) atspalvį. ir ką manot? Puškiniada......

user posted image

šešėliuose kažkiek informacijos yra, nes negatyve matosi (skane tik skylė). o viskas kaip tik todėl, kad kalnuose net plika akim buvo matomas melsvas atmosferinis ūkas. ir akivaizdu, kad raudonas filtra, pritemdęs žydrą darngų, tokį paty poveikį turi ir dangaus atspalvį įgavusius šešėlius. vot vam ir "syn ošibok"... užtat atsirado ne tik proceso suvokimas, bet įstrigo visam gyvenimui. įtariu, kad tą knygą galima iškalti atmintinai, bet nepigimdžius sūnų armijos jos nesuprastum. gal čia tika man, imbicilui g.gif
Atsakyti
andriuska - dangus vertas visu imanomu apdovanojimu.

kuria konkreciai Adamso knyga skaitai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 08 liepos 2009 - 11:53