Macodirect.de atkrenta. Užsipirkau ebay'juj. 220 juostų, didesnis kadrų skaičius, pigiau man gaunasi.
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 01, 16:18)
Macodirect.de atkrenta. Užsipirkau ebay'juj. 220 juostų, didesnis kadrų skaičius, pigiau man gaunasi.
220 - čia toks juostų kiekis?
taip ir pagalvojau, kad formatas 220, o ne kiekis
QUOTE(sayonara @ 2009 07 02, 09:44)
220 - čia toks juostų kiekis?
nea, dvigubai ilgesne vid formato plionka
QUOTE(Sansara @ 2009 07 02, 07:50)
skaiciau apie 220 juosteles. nes iskilo klausimas kuo skiriasi nuo 120 bet kazkaip nesuzavejo tai, ka perskaiciau
tai negi niekas nezino kiek galioja atidaryti ryskalai ir fiksazas? (neskiesti su vandeniu)
tai negi niekas nezino kiek galioja atidaryti ryskalai ir fiksazas? (neskiesti su vandeniu)
aš tai nežinau tiksliai. ant taros gi būna parašyta, kiek kokiom sąlygomis gali stovėti.
QUOTE(Sansara @ 2009 07 02, 07:50)
Priklauso nuo ryskalu ir fiksazo Patariu nesiparint. Pvz. ilfordo fiksazas pas mane stovi atidarytas jau pusantru metu. Nieko jam nenutiko. Nesenai testavau. Ryskalai eikvojasi greiciau, nes tara mazesne. Ale irgi stovi. Pvz. tmax atidaryti jau pusmeti.
QUOTE(Sansara @ 2009 07 02, 08:50)
skaiciau apie 220 juosteles. nes iskilo klausimas kuo skiriasi nuo 120 bet kazkaip nesuzavejo tai, ka perskaiciau
Nesiskiria niekuo pati juostelė, skiriasi tik kaip ji supakuota. 120 juosta yra suvyniota per visą ilgį su popierine juostele, kuri izoliuoja nuo šviesos, 220 juostoje popierinė juostelė yra tik pradžioje ir pabaigoje, taigi dėl to, kad mažiau ten visko prisukta, 220 juosta yra tiesiog dvigubai ilgesnė. Minusas yra tas, kad ji yra jautresnė apsišvietimui nei 120 juosta. Įdėti/išimti rekomenduoja tamsesnėje aplinkoje ir eksponuotą iki ryškinimo laikyti plastikiniuose konteineriukuose.
Skaičiau daug diskusijų, kai kas galvoja, kad juostelė yra pati plonesnė (emulsija plonesnė), tačiau čia mitas juosta niekuo nesiskiria.
Kažkaip man kilo mintis, kad šias juostas daugiausia naudoja profesionalai, mados fotografai, nes didesnis kadrų skaičius, šiaip pirkti jų nebūna, tik va ebey, bhphotovideo ar kur rimtesnėse profų parduotuvėse. O ir jų kaip supratau, tai praktiškai tik spalvotų būna - Fuji Pro ir Kodak Portra, dar berods buvau užtikus j/b Kodak Trix.
QUOTE(Sansara @ 2009 07 03, 08:47)
Pupeliuk, o aiskinaisi kiek kainuos spalvotu ryskinimas? kiek skaiciau jis brangesnis daug, nes juosta dvigubai ilgesne
Brangesnis, bet ne dvigubai. Procentre 6Lt su centais. Apsimoka. Paskaičiavau viską
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 03, 08:52)
Brangesnis, bet ne dvigubai. Procentre 6Lt su centais. Apsimoka. Paskaičiavau viską
saunuole
as turiu diiiidele intriga laukiu savo svajoniu MF juostinuko atkeliaujant
QUOTE(Sansara @ 2009 07 03, 08:57)
saunuole
Ir koks? gal išduosi?
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 07 03, 09:01)
Ir koks? gal išduosi?
hasselblad 500 c/m su dviem back'ais
sillwio patarpininkavo ir isbande. atrodo gavom nusipirkt uz protinga kaina ledini 1976 m. egzemplioriu.