Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

ačiū už berželį, netikėta biggrin.gif
ką norėjau pasakyti - kad kai turėjau senąjį planšetinį skenerį, šios visos krosintos skaidrės skanuodavosi kaip raudonos arba geltonos, o su dedikuotu normalias krosų spalvas pagaliau pamačiau, tik prisėsti laiko trūksta.. doh.gif
su spalvom man sunkiai sekasi, bet vis pabandysiu laikas nuo laiko..
Atsakyti
na, susiklijavau savo dumplinuka smile.gif ryt eisiu i trasa lotuliukas.gif
dabar biski blondiniskumu pasireiksiu smile.gif
pvz. as ekspozicijos nustatymui naudosiu skaitmena. ir:

1) isidedu ISO 100 juostele,o pas mane fotike tokio iso nera. yra tik 200 maziausias. kaip elgtis koreguojant ekspopora? (ir kaip elgtis jei ISO 160 ??)

2) pasirenku ekspopora, bet zinau, kad su skaitmena daryciau ekspokorekcija -1.0, tai atimti viena stopa reik? tipo jei pora f/4.5 ir 1/100 tai reik arba diafragma priverti per viena skaiciu, arba patrumpinti islaikyma per viena zingsni? g.gif

3) ar atiduoda fotolaboratorijoje tuscia kasete nuo 120 juosteles? ar reik spec prasyti? g.gif (neatsimenu as)

pradziai tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 06 28, 18:59)
na, susiklijavau savo dumplinuka smile.gif ryt eisiu i trasa  lotuliukas.gif

1) isidedu ISO 100 juostele,o pas mane fotike tokio iso nera. yra tik 200 maziausias. kaip elgtis koreguojant ekspopora? (ir kaip elgtis jei ISO 160 ??)

2) pasirenku ekspopora, bet zinau, kad su skaitmena daryciau ekspokorekcija -1.0, tai atimti viena stopa reik? tipo jei pora f/4.5 ir 1/100 tai reik arba diafragma priverti per viena skaiciu, arba patrumpinti islaikyma per viena zingsni?  g.gif

3) ar atiduoda fotolaboratorijoje tuscia kasete nuo 120 juosteles? ar reik spec prasyti?  g.gif (neatsimenu as)

pradziai tiek  biggrin.gif

Smagu, kad susiklijavai. Su nekantrumu laukiu kadrų.

1. Pas tave fotike yra ir iso 100 smile.gif Patariu tokį ir nusistatyt, tada mažiau skaičiuot reikės. Jeigu pasiliksi 200, tai teks kompensuoti 1 stopą - atverti diafragmą, arba pailginti išlaikymą. (iso 160 pamiršk, bus daug vargo; statyk iso 100).
2. Taip, tik bus paprasčiau, jei skaitmenoj persijungsi į taškinį matavimo režimą ir matuosi kelis taškus. Nepamiršk, kad skaitmenos ir juostinio matymo kampai skirtingi, o matriciniame matavimo režime skaitmena galbūt vertins tai, kas į juostą nepateks.
3. Nežinau, bet visada gali paklausti. Šiaip tau jų nereikia daugiau negu vienos. Aš pradžioj rinkau, po to visas išmečiau ir daugiau nerenku. Išfotografavus juostą, vieną visada palieku kameroje, tada nereikia galvoti prieš fotografuojant, iš kur gauti tuščią ritę - ji visada kameroje.

Sėkmės!

Radau smagų linką. Su analogine fotografija tai nedaug susiję, bet man patiko nuotraukos ir interviu. Rekomenduoju http://www.bulb-maga...om/indexEN.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 28 birželio 2009 - 22:58
QUOTE(Sansara @ 2009 06 28, 20:59)
na, susiklijavau savo dumplinuka smile.gif ryt eisiu i trasa  lotuliukas.gif

2) pasirenku ekspopora, bet zinau, kad su skaitmena daryciau ekspokorekcija -1.0, tai atimti viena stopa reik? tipo jei pora f/4.5 ir 1/100 tai reik arba diafragma priverti per viena skaiciu, arba patrumpinti islaikyma per viena zingsni?  g.gif

3) ar atiduoda fotolaboratorijoje tuscia kasete nuo 120 juosteles? ar reik spec prasyti?  g.gif (neatsimenu as)

pradziai tiek  biggrin.gif

1./2. trumpai taip. pati stopuose gaudaisi, tik zinok, kad juosta myli lengva pereksponavima. Puse stopo - pats tas.. spalvos skanesnes. Tai i tai atsizvelgdama ir skaiciuok. Ir, kaip Silwio minejo, su skaitmena ekzpoza matuok taskiniu budu.
3. neatiduoda. tik su spec prasymu smile.gif
Atsakyti
pas mane tiesiog fotike originali metaline kasete ideta ir ant jos dabar juosta vyniosis, todel labai gaila butu jos netekti smile.gif todel ir paklausiau. tada arba ryskinsiu pati, arba baisiai paprasysiu graziai biggrin.gif ale greiciau pirmas variantas bus, bo nepasitikiu niekuo lotuliukas.gif
dekui uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
cia Sonatai rodau Fuji Neopan 1600 gruda. Ir visai nearkliskas, kaip kad maniau bus

user posted image

user posted image

user posted image

kas atidarinesit nauja tema, gal ikelkit i pirma zinute sita - http://www.digitaltr...om/devchart.php. visada kam nors is naujai pradedanciu prisireikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Gaziulka, pirmoji foto uzbure... man ta mergina, kaip is simtmecio pradzios nuotrauku. ir siaip, graziai susideliojo kadras.
Atsakyti
Laba, gal būtų norinčių užsipirkti ko nors iš www.macodirect.de? Žadu apsipirkti pati, gal bus norinčių prisijungt.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 29, 13:59)
Laba, gal būtų norinčių užsipirkti ko nors iš www.macodirect.de? Žadu apsipirkti pati, gal bus norinčių prisijungt.

iki kada leisi pagalvoti? smile.gif

p.s. nusipirkau m42-canon eos adapterį ir paprastutį objektyvą 35 mm 2,8, seną seną kaip pasaulis. fokusuoja normaliai, aštrus pakankamai, bandžiau kol kas ant skaitmenos, įdomu, kaip seksis su juosta..smile.gif dabar atvėriau sau galimybes pirkti m42 objektyvus, kokius tik noriu ir mauti juos ant abiejų savo canon'ų smile.gif planuoju ir monoklį..smile.gif čia šiaip.. matyt, kai stojo kūrybinė krizė, ėmiau pirkti techniką biggrin.gif
Atsakyti
Sayon, gal iki savaitės pabaigos.. Dabar aš dar sodyboj, labai lėtai čia internetas dirba, kai grįšiu, įeisiu į vėžias, tai tuomet. Kažkaip gan greit tos plačios juostos naudojasi, tai reikia iki Italijos apsipirkt.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 29, 14:17)
Sayon, gal iki savaitės pabaigos.. Dabar aš dar sodyboj, labai lėtai čia internetas dirba, kai grįšiu, įeisiu į vėžias, tai tuomet. Kažkaip gan greit tos plačios juostos naudojasi, tai reikia iki Italijos apsipirkt.

ok, iki savaitės pabaigos galvoju 4u.gif
Atsakyti
vat monoklio as pavydziu biggrin.gif vis tiek kada nors ir as ismeginsiu si "geri". jau taip man foto su juo i sirdi gula
Atsakyti