Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Puriena, fuksas, ne fuksas, bet fuksa padarai TU, o ne maryte, onute ar petriukas. Ir Bressonas fuksu padares ir apie tai visiems aiskina.
Atsakyti
Dar pagalvojau - o gal gi tas fuksas ir lemia tą TIKRĄ momentą fotografijoje kai kada..
Atsakyti
šiandien pasijutau, lyg turėčiau eiti nafig iš šios temos, nors niekas nevaro. būti mažuma ir nesuprasti to, ką supranta visi aplinkiniai - *** smile.gif
žinau, kad reaguoju karštai, praeis smile.gif

vietoj žvaigždučių turi būti s.u.c.k.s. - čia mane SM pravalė ir apsaugojo nuo neigiamo poveikio bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 17 birželio 2009 - 11:35
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 17, 11:49)
Vis dažniau pagalvoju, kad aš nesugebu pagauti TO momento sąmoningai, nenumatau į priekį, ir viskas, kas man pavyksta fotografijoje, yra fuksas  verysad.gif

kad man atrodo reportažinėje fotografijoje tikrai neįmanoma visko taip jau numatyt, netgi atvirkščiai daug kas pagaunama fuksu. Gal tikrai , kaip _ms_ sako daug kas nuo nusiteikimo, nuo nuotaikos priklauso, ir gal tikrai daugiau reikia galvoti apie tai kaip pats tuo momentu jautiesi , ką jauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 17, 10:57)
Dar pagalvojau - o gal gi tas fuksas ir lemia tą TIKRĄ momentą fotografijoje kai kada..

Manau visada. Visiskai sausa fotografija turbut gali buti tik kokia nors grynai technine - pvz. rentgeno nuotraukos ar laikrasciu perfotografivas. Visa kita - momentai.

QUOTE(sayonara @ 2009 06 17, 11:25)
šiandien pasijutau, lyg turėčiau eiti nafig iš šios temos, nors niekas nevaro. būti mažuma ir nesuprasti to, ką supranta visi aplinkiniai - *** smile.gif
žinau, kad reaguoju karštai, praeis smile.gif

vietoj žvaigždučių turi būti s.u.c.k.s. - čia mane SM pravalė ir apsaugojo nuo neigiamo poveikio  bigsmile.gif

Nagi, sayonara, nusiramink. Negi tu nervuojies del to, kad matai kitaip? As manau tuo dziaugtis turetum. Tavo nuomone visada idomi ir laukiama.
Atsakyti
sayonara - tu ne mažumoj, mes opozicijoje cool.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 06 17, 09:25)
Dėl ryškumo, man jo irgi trūksta. Negatyve atrodo viskas gerai, ryškumas geras, gal dėl spausdinimo/po to skenavimo taip. Nežinau. Spausdinau mažiausio formato (10x10) ant matinio popieriaus. Gal jei būčiau ant didesnio formato atspausdinus būtų geriau. Gal kas iš vyrų pasakys man?

ko norėti iš nuotraukos 10x10, kurią, pirmiausiai, ir nuskanavo tokiam dydžiui. matei procentre skanavimo kainų kreivę? ji dar krūtesnė, nei mano dėtos ryškinimo laiko ir negatyvo tankumo (ten bent jau pasiekus 4 atžymą prie jos artėjama po biški, o skanavimo kainų grafike auksčiau tik dangus blink.gif ). nebus tau džiaugsmo, kol nepaimsi koki canoscano 8600 ar epsono su galimybe skanuoti 120 juostą....welcome, kai sakant cool.gif

QUOTE(Smiltis @ 2009 06 17, 11:40)
Pas mus ryškinti kaip skaidrę 20 Lt  blink.gif

nu, o pas mus, jei gerai pamenu - 22 lt. tik tu padarei dvi klaidas: (1) skaidrių nereikia skanuoti, jas reikia su projektoriumi žiūrėti ant sienos ir (2) gal vis tik siužetas skaidrei nelabai tinkamas.bw geriau būtų. skaidrė meno supratimu geriausiai atsiskleidžia lauke, peizažuose (viduj baltos spalvos balansas nubėga kaži kur).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 17 birželio 2009 - 15:31
Smiltis, dar sugrįšiu prie tavo foto: žvilgsnis tavo berniuko - toks ne darželinukiškas, ane? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 06 17, 16:30)
nu, o pas mus, jei gerai pamenu - 22 lt. tik tu padarei dvi klaidas: (1) skaidrių nereikia skanuoti, jas reikia su projektoriumi žiūrėti ant sienos ir (2) gal vis tik siužetas skaidrei nelabai tinkamas.bw geriau būtų. skaidrė meno supratimu geriausiai atsiskleidžia lauke, peizažuose (viduj baltos spalvos balansas nubėga kaži kur).

tai turbūt ne aš pirma, ne aš ir paskutinė kur skenuoja skaidrines juostas biggrin.gif Tiesiog bandau vis dar visokias juosteles smile.gif Yra kai kur pabėgęs wb, bet iš esmės tai spalvos skanuose pakankamai natūralios, panašios ir buvo smile.gif turiu ir lauke kadrų, tai irgi tas pats. Šiaip manau ir spausdinsiu iš šitos juostos tikrai ir kaip skaidres žiūrėsim bigsmile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 17, 16:34)
Smiltis, dar sugrįšiu prie tavo foto: žvilgsnis tavo berniuko - toks ne darželinukiškas, ane?  smile.gif

aha smile.gif Ir man jis šitoj nuotraukoj toks tipiškas jis bigsmile.gif Ir aišku suprantu kad čia tik man taip simboliškai, nes tai mano vaikas, bet būtent toks a la susimąstymas užbaigiant vieną etapą ir einant į kitą smile.gif
Atsakyti
sayonara, o tu del ko konkreciai (jeigu atmetus visas nesusijusias emocijai) supykai? pradejom kalbeti apie fotografijos esme, ir kol kas jokiu isvadu, kurios visiems aplinkiniams butu suprantamos, nematau.

kzk dar turejau pasakyt.. aj, apie asmeniskuma fotografijoje. kzk vaziuodama galvojau apie blunkancia is kudros ir kitus, tai pagalvojau, kaip vis delto tos musu fotografijos mus atspindi - tiek paprastus dalykus (aplinka, jos matyma), tiek placiau - i ka mes atkreipiam demesi fotografuodami atspindi musu vertybes (nes man patinka asmeniska kasdienybe, kzkam - techniska dokumentika yra vertybe, kzk - grozis, kzk - siuzeto idomumas). Bet cia taip gan pavirsutiniskai. o jeigu giliau, tai is esmes fotografuoju taip, kaip gyvenu. ir jeigu bijau kzk gyvenime, neislaukiu, tai ir fotografuodama daznai neislaukiu momento, nefotografuoju skaudziu dalyku, tiesiog negaliu nufotografuoti to, ko gyvenime "nematau" (nors objektyviai tai yra). arba gyvenu jusliai, tai ir fotografuoju taip, ir juosta man tam reikalinga. nelabai zinau apie ka as cia tiksliai smile.gif

dar konsultuodama galvojau apie panasumus tarp psichoterapijos ir fotografijos, tai man jos abi yra apie atspindeta savo subjektyvuma. nu bet nez, ar galiu cia trumpai ir aiskiai ta paaiskint, tai nesiplesiu.

ir dar pagalvojau (ot, daug as siandien galvoju), kad fotografija neatleidzia nenuosirdumo ir vyniojimo i vata. kai esi joje tikras, ir kt dazniausiai tai pajaucia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 17 birželio 2009 - 16:24
gaziulka, graziai pasakei. pritariu. kokie esam, tokias ir foto darom, ir tas patinka fotografijoje. drinks_cheers.gif

_ms_ dusioje matyt pilna dulkiu lotuliukas.gif net spec pasivolioja ant sintetinio kilimelio, kad daugiau priliptu lotuliukas.gif (cia tikrai draugiskas niuktelejimas be pykcio ar pagiezos wink.gif) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 06 17, 16:22)
gaziulka, graziai pasakei. pritariu. kokie esam, tokias ir foto darom, ir tas patinka fotografijoje.  drinks_cheers.gif 

_ms_ dusioje matyt pilna dulkiu  lotuliukas.gif net spec pasivolioja ant sintetinio kilimelio, kad daugiau priliptu  lotuliukas.gif (cia tikrai draugiskas niuktelejimas be pykcio ar pagiezos wink.gif4u.gif

dulke esi ir dulke vel pavirsi smile.gif
tai kad turi ir aukstesne prasme tos dulkes biggrin.gif
Atsakyti
Gaziulka, permečiau tau kelias nuotraukas e-mail mirksiukas.gif
Atsakyti