QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 17, 08:57)
sayonara, manau, matom siuo atveju vienodai, vertinam skirtingai
yra dar ka padiskutuoti apie tai, ka reiskia "gera fotografija". nez, ar sutikciau su pupeliuku, kad sukeliamos emocijos (bet kokios) uztektu. turbut kartais taip analitiskai groziuosi tobula kompoza, tvarkos pojuciu. man foto turbut yra momentas - kuri gali pajusti ir kadro, arba ne. ir kai jis yra apciuopiamas, ir juosta prie to l.prisideda, tada tas mane isvis veza.
yra dar ka padiskutuoti apie tai, ka reiskia "gera fotografija". nez, ar sutikciau su pupeliuku, kad sukeliamos emocijos (bet kokios) uztektu. turbut kartais taip analitiskai groziuosi tobula kompoza, tvarkos pojuciu. man foto turbut yra momentas - kuri gali pajusti ir kadro, arba ne. ir kai jis yra apciuopiamas, ir juosta prie to l.prisideda, tada tas mane isvis veza.
kiekvieną kartą tas pojūtis vis kitoks. vieną kartą visi kritikuoja, o jauti, kad veža, zupa fotografija. o kitą kartą visi žavisi, giria, o nėra už ko užsikabinti. kaip viena iš medijų, fotografija yra itin subjektyvi, nes objektyvios informacijos joje nedaug, o emocijų ir erdvės vertinimams - apstu. ir dažnai autoriaus ir žiūrovo, vertintojo laukai nesutampa.