Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 17, 08:57)
sayonara, manau, matom siuo atveju vienodai, vertinam skirtingai mirksiukas.gif

yra dar ka padiskutuoti apie tai, ka reiskia "gera fotografija". nez, ar sutikciau su pupeliuku, kad sukeliamos emocijos (bet kokios) uztektu. turbut kartais taip analitiskai groziuosi tobula kompoza, tvarkos pojuciu. man foto turbut yra momentas - kuri gali pajusti ir kadro, arba ne. ir kai jis yra apciuopiamas, ir juosta prie to l.prisideda, tada tas mane isvis veza.

kiekvieną kartą tas pojūtis vis kitoks. vieną kartą visi kritikuoja, o jauti, kad veža, zupa fotografija. o kitą kartą visi žavisi, giria, o nėra už ko užsikabinti. kaip viena iš medijų, fotografija yra itin subjektyvi, nes objektyvios informacijos joje nedaug, o emocijų ir erdvės vertinimams - apstu. ir dažnai autoriaus ir žiūrovo, vertintojo laukai nesutampa.
Atsakyti
nukirpau tai mergaitei pusę veido... jokios razinkos nematau. visiškai nebesižiūri kadras g.gif vat jei būtų šiek tiek daugiau kairės pusės, tada būtų labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 06 17, 09:10)
nukirpau tai mergaitei pusę veido... jokios razinkos nematau. visiškai nebesižiūri kadras g.gif vat jei būtų šiek tiek daugiau kairės pusės, tada būtų labai gerai.

Va va. Nebelieka to stipraus žvilgsnio.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 06 17, 09:03)
kiekvieną kartą tas pojūtis vis kitoks. vieną kartą visi kritikuoja, o jauti, kad veža, zupa fotografija. o kitą kartą visi žavisi, giria, o nėra už ko užsikabinti. kaip viena iš medijų, fotografija yra itin subjektyvi, nes objektyvios informacijos joje nedaug, o emocijų ir erdvės vertinimams - apstu. ir dažnai autoriaus ir žiūrovo, vertintojo laukai nesutampa.

pagalvojau, kad ms turetu nesutikt su situo postu smile.gif

o as nemanau, kad fotografija yra itin subjektyvi. Yra pilna objektyviu kriteriju, kuriais remiantis gali ivertinti, ar foto daugmaz objektyviai gera: kompoza, sviesa, siuzetas, sukeliama emocija, temos aiskumas ir kt. ir galvoju, kad susede keli vertintojai (na zmones, kurie kzk nutuokia fotografijoje), galetu objektyviai bendru sutarimu nuspresti, kuri foto gera, geresne, blogesne.

vieta, kur prasideda vertinimu skirtumai yra is esmes ziurovo galva. nes va joje, tai tikrai nesupaisysi jo emociju, minciu, asmenines patirties itarkos, isprusimo ir t.t.

ir esmes tada yra ne 1 foto, o 3 - ta, kuri yra kaip faktas, ta, kuri yra autoriaus vizijoj ir ta, kuria mato suvokejas. kuri is ju tikra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 17, 09:15)
pagalvojau, kad ms turetu nesutikt su situo postu smile.gif

o as nemanau, kad fotografija yra itin subjektyvi. Yra pilna objektyviu kriteriju, kuriais remiantis gali ivertinti, ar foto daugmaz objektyviai gera: kompoza, sviesa, siuzetas, sukeliama emocija, temos aiskumas ir kt. ir galvoju, kad susede keli vertintojai (na zmones, kurie kzk nutuokia fotografijoje), galetu objektyviai bendru sutarimu nuspresti, kuri foto gera, geresne, blogesne.

vieta, kur prasideda vertinimu skirtumai yra is esmes ziurovo galva. nes va joje, tai tikrai nesupaisysi jo emociju, minciu, asmenines patirties itarkos, isprusimo ir t.t.

ir esmes tada yra ne 1 foto, o 3 - ta, kuri yra kaip faktas, ta, kuri yra autoriaus vizijoj ir ta, kuria mato suvokejas. kuri is ju tikra g.gif

sukeliamos emocijos nepriskirčiau prie objektyvių kriterijų.

neseniai teko organizuoti fotografijos konkursą, kurio vertinimo komisijoje buvo Žvirgždas, Danisevičius, Staselis. Valiulis neatvyko, bet šitų trijų pakako. Drakė. Trys grandai, o drakė kaip darželyje apie tai, kas gerai, o kas negerai. Aš, SM ir kūdros "išmokyta", tik ausim karpiau, nes visiškai nesupratau vertinimo kriterijų. Man asmeniškai tik viena fotografija iš visų pateiktų konkursui patiko, jie tai foto davė antrą vietą, bet tik todėl, kad jinai buvo juostinė, 2 expo. Taip atmestinai jie pasižiūrėjo ir tyliai bei abejingai sutarė, kad čia gera foto. O laimėjo, mano galva, nu labai keistos foto. Keistos ta prasme, kad jeigu aš jas čia parodyčiau, manau, nustebtumėt..biggrin.gif Tai va, grandai po diskusijų priėjo vienos nuomonės, bet aš kadangi ne granmdas, tai man liko nesuprasta, kaip galėjo žmonės su tokia patirtim ir išsilavinimu, rengę tokias parodas, taip fotografuojantys pasakyti, kad TOS foto - geros. Skirtos laimėti. Tada supratau, kad nieko nesupratau..smile.gif Ir kad tikriausiai mano išprusimas šioje srityje yra nulinis.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,

man Purienos foto irgi patiko. Jokių klynų ir kleckų ant jų net nepastebėjau kol Sayonara neparašė biggrin.gif Tas kleckas baltas ten gal šiukšlė kokia ant skenerio g.gif

O man vakar parvežė juostelę nuskenuotą- Kodak Elite 200. Tai labai patiko thumbup.gif Tik kad brungiai gaunasi viskas, pati juosta, ryškinimas , nes nenorėjau crosinti doh.gif Įdedu vieną irgi į vaikų temą smile.gif

Paliekant darželį

user posted image

Ne be trūkumų, bet į šeimos albumą man thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 17 birželio 2009 - 09:31
sukeliama emocija turiu omenyje, kad apskritai bet kokia ja sukelia, o ne kad ziuri i kadra ir vienodai sviecia (kad ir tvarkingas jis). Tai yra tarsi pasitikrinimas, kad foto "veikia". o jeigu, sakykim, vieniems sukelia, o kt - ne, tada sakyciau, kad reiktu atsirinkti zmones, i kuriuos labiau verta "tikrintis".

tai kokia isvada is sito konkurso?

Smiltie, tavo fotkej man grudas l.puikus, ir pirmas planas patiko, o antras - ne.
Atsakyti
Idomi tema. Gal ir kliuna kai kurie momentai, bet ar tai ka nors keicia? Teoriskai fotografija galima vertinti grynai is technines puses matuojant liniuote kompozicija ar grudo dydi. Ir kas is to? Zinosim, kad trecdaliu taisykle pritaikyta teisingai. Ir kas is to? Techniniai momentai svarbus pradedant fotografuoti, o veliau, kaip visi jau pastejom, tai nelabai svarbu. Sioj temoj susirinke tie, kurie siek tiek ragave fotografijos, todel as asmeniskai is viso nematau prasmes kritikuoti kompozicija ar dar kazka is technines puses smile.gif

Puriena, smiltis - jusu foto man groja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 17 birželio 2009 - 10:08
QUOTE(Smiltis @ 2009 06 17, 09:30)
Tik kad brungiai gaunasi viskas, pati juosta, ryškinimas , nes nenorėjau crosinti  doh.gif Įdedu vieną irgi į vaikų temą  smile.gif

[

Ką tu čia apie corssinimą - nesupratau g.gif Spalvos gražios.
Atsakyti
Smilties fotografija ir labai gera. Na stai, siandien jau dvi pamaciau GERAS fotografijas. Jei dabar mergaites, kurios jas nufotografavo, ramiai issigrynintu ta akies/saves busena, kurioje buvo, isgrynintu tu fotografiju atsiradimo aplinkybes butent iki TO SUBTILAUS nenupasakojamo momento, kada paspaude knopke, identifikuotu SAVO BUSENA, mintis, susijaudinima... tai daugmaz zinotu recepta. Ne technikoje, ryskume, kompozoje esme. Ji ATSIRANDA savaime, kai SAVYJE UZJAUCIAMAS/PAGAUNAMAS kadras pries pat spaudziant ta knopke. Tai kaip miegas neuzmigus smile.gif

p.s. mane uzp...so ta nuvalkiota fraze "pagauti/sukelti emocija". Todel, kad ji nuvalkiota, todel, kad ja piktnaudziaujama, todel, kad ja priima, kaip aksioma, todel, kad tai lengviausias kelias, todel, kad ja pavartojus tuom viskas ir baigiama, taip ir nesupratus, taip ir save apgavus.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 17, 10:37)
Smiltie, tavo fotkej man grudas l.puikus, ir pirmas planas patiko, o antras - ne.

Nu čia iš tos serijos kad nepatrauksiu gi aš tų žmonių biggrin.gif O man tas antras planas čia visai tinka, visas tas šurmulys jame oponuoja tokiai vaikio išraiškai smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 17, 11:21)
Ką tu čia apie corssinimą - nesupratau g.gif Spalvos gražios.

čia skaidrinė juosta, tai crosinti būt buvę pigiau smile.gif Pas mus ryškinti kaip skaidrę 20 Lt blink.gif

Sillwio, _ms_ 4u.gif

Man tai kol kas toks gėris fotografuoti į juostą wub.gif Rezultate gauni 36 kadrus ir nebesiparini kad dar juos kažkaip reikia tvarkyti, tiesiog mėgaujiesi rezultatu ir apgalvoji ką kitą kartą reikėtų kitaip padaryti, kad gerų kadrų būtų daugiau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 17 birželio 2009 - 10:41
ms, aš beveik visada žinau, kada turiu gerą kadrą, kai nuspaudžiu mygtuką, bet foto dar nemačiusi skane. Šiuo atveju buvo kitaip. Ką pamačiau skane - mane nustebino ir nuliūdino, kad aš nesudėliojau visko taip, kaip man siūlė mergaitės smile.gif Tą momentą aš mačiau visai kitokį, nors čia pat šalia buvo labai graži akimirka. Susitelkiau ties solenizante ir pamiršau, kad šone yra ne mažiau svarbių veikėjų. Todėl gėda pripažinti, bet šis kadras yra ne mano nuopelnas, jis -atsitiktinis. Šiandien sakau, kad tai buvo pamoka man. Bet ar aš iš jos pasimokiau, bus matyti "rytoj" (kuo aš abejoju). Vis dažniau pagalvoju, kad aš nesugebu pagauti TO momento sąmoningai, nenumatau į priekį, ir viskas, kas man pavyksta fotografijoje, yra fuksas verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2009 06 17, 10:40)
čia skaidrinė juosta, tai crosinti būt buvę pigiau  smile.gif Pas mus ryškinti kaip skaidrę 20 Lt  blink.gif

Supratau. Aha, brangu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 17 birželio 2009 - 10:49