ms, ačiū taip išsamiai
Papildyta:
Bite, ir tau ačiū
Ačiū už komentarus
_ms_ blogai tos šiukšlės, patingėjau skenerį nuvalyt, o po to rinkt photoshope. Dėl komponavimo, tai Mariau žinau kad reikia komponuoti ir tonus bei bokeh esančius objektus, tą paprastai ir darau pratinuosi dar prie to kosminio 3D vaizdo ieškiklio, prie invertuoto (turbūt taip jis vadinasi) vaizdo, rankos sudreba, ir apskritai viskas juk nauja. Visai nemokečiau fotografuoti, būtų dar blogiau ir nejau aš taip stipriai prašoviau komponuodama? na įdomu būtų išsamiau.
Dėl ryškumo, man jo irgi trūksta. Negatyve atrodo viskas gerai, ryškumas geras, gal dėl spausdinimo/po to skenavimo taip. Nežinau. Spausdinau mažiausio formato (10x10) ant matinio popieriaus. Gal jei būčiau ant didesnio formato atspausdinus būtų geriau. Gal kas iš vyrų pasakys man?
_ms_ blogai tos šiukšlės, patingėjau skenerį nuvalyt, o po to rinkt photoshope. Dėl komponavimo, tai Mariau žinau kad reikia komponuoti ir tonus bei bokeh esančius objektus, tą paprastai ir darau pratinuosi dar prie to kosminio 3D vaizdo ieškiklio, prie invertuoto (turbūt taip jis vadinasi) vaizdo, rankos sudreba, ir apskritai viskas juk nauja. Visai nemokečiau fotografuoti, būtų dar blogiau ir nejau aš taip stipriai prašoviau komponuodama? na įdomu būtų išsamiau.
Dėl ryškumo, man jo irgi trūksta. Negatyve atrodo viskas gerai, ryškumas geras, gal dėl spausdinimo/po to skenavimo taip. Nežinau. Spausdinau mažiausio formato (10x10) ant matinio popieriaus. Gal jei būčiau ant didesnio formato atspausdinus būtų geriau. Gal kas iš vyrų pasakys man?
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 17, 07:38)
Muša mane ši nuotrauka. Skaudžiai muša.. Galėjo būti gražus prisiminimas dviems geriausioms draugėms. Ir vis dėl to.. Myliu aš tą juostą Papurto ji, taip sakant, mane iš dūšios. Visomis prasmėmis
Pavadinimas vistiek yra :"Mano draugės gimtadienis"
Pavadinimas vistiek yra :"Mano draugės gimtadienis"
muškit mane bet matau čia trukdžių. bent jau man trukdo žiūrėt kairėje antroji mergaitės akis. jeigu per patį veido vidurį būtų nukirsta - sakyč gerai, dabar gi ne. fone tas klynas - ne. ir dar ant jo blynas. o jubiliatės išraiška arba neišlaukta, arba perlaukta, todėl man rodosi labia nenatūrali.
suprantu geriausių draugių momento sentimentus, bet mano akimis foto nepavykusi. vienintelis tikras ir geras dalykas joje - kairėje esančios mergaitės žvilgsnis - stiprus, rimtas, geras, tiesus žvilgsnis kaip akcentas. bet sakau, bent jau nukirsta ji normaliai turi būti, mano akimis.
žinau, kad nepyksi, ale vis tiek sorry už kritiką
QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 17, 08:05)
Puriena, nuejau net savo Domuko gimtadieniniu paziuret, tai mano issiliejusiu su maistais kadre totaliai naminiu taviske tai nepalyginamai
Ai žinok, graužiu save pastoviai, kad nematau ką fotografuoju, o matau tik savo klaidas skanuose. O čia apmaudu, kad trūksta tos kairiosios pusės nuotraukoje - kodėl kadruodama to nemačiau ?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 06 17, 08:27)
muškit mane bet matau čia trukdžių. bent jau man trukdo žiūrėt kairėje antroji mergaitės akis. jeigu per patį veido vidurį būtų nukirsta - sakyč gerai, dabar gi ne. fone tas klynas - ne. ir dar ant jo blynas. o jubiliatės išraiška arba neišlaukta, arba perlaukta, todėl man rodosi labia nenatūrali.
suprantu geriausių draugių momento sentimentus, bet mano akimis foto nepavykusi. vienintelis tikras ir geras dalykas joje - kairėje esančios mergaitės žvilgsnis - stiprus, rimtas, geras, tiesus žvilgsnis kaip akcentas. bet sakau, bent jau nukirsta ji normaliai turi būti, mano akimis.
Tai aš tavęs nemušiu, nes jau neturiu sveikatos - pati primušta Klaidas matau, o nieko pakeisti negaliu. Belieka keisti požiūrį ir iš trūkumų ieškoti privalumų Sayonara, man ir viena akis būtų blogai. Turėjo tilpti visas veidelis.
QUOTE(sayonara @ 2009 06 17, 08:27)
o as matau visus lygiai tuos pacius dalykus, kuriuos isvardinai, ir manau, kad objektyviai uz tai galima kritikuoti. Bet man kzk sia nuotrauka norisi vertinti minksciau. Nes butu grazus tvarkingas kadras, nu ir sakytumem - grazu. o dabar jis man tinka savo gyvumu, naturalumu turbut, nes per gimtadieni ir sukadruot nespeji, ir visu su klynais is kadro isvaryt, ir israiska su juosta pagauti prasauni... tai sita nuotrauka apie tai. kas is tikruju buvo. apie netobula momenta.
QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 17, 08:39)
nes per gimtadieni ir sukadruot nespeji, ir visu su klynais is kadro isvaryt,
Stengiuosi savo fotografavimu niekam nemaišyti ir paprastai nevarinėju iš kadro chebros. Na kartais, kai matau, kad labai jau negerai atrodo, tai tada tenka
Puriena, o man patinka. Su viskuom išvardintu. Man užtenka mergaitės išraiškos ir greta sėdinčios mergaitės, kad ir jos gabalo. Sayonara labai puikiai viskas klaidas aprašė. Bet visgi aš kaip ir Gaziulka manau, kad net ir su tom visom klaidom nuotrauka gyva, ji sukelia šypsnį, o tai viskas ko reikia, kad fotografija būtų gera - reikia kad būtų sukeliama kokia nors emocija. Jei ji nesukelia nieko, net ir tobulai išlaižyta, ji keliauja į šiukšlių dėžę.
Tiesa, aišku, kad kiekvienam tas pats darbas gali sukelti visai kitokias mintis. tai labai individualu.
Tiesa, aišku, kad kiekvienam tas pats darbas gali sukelti visai kitokias mintis. tai labai individualu.
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 17, 08:35)
Sayonara, man ir viena akis būtų blogai. Turėjo tilpti visas veidelis.
QUOTE(Gaziulka @ 2009 06 17, 08:39)
o as matau visus lygiai tuos pacius dalykus, kuriuos isvardinai, ir manau, kad objektyviai uz tai galima kritikuoti. Bet man kzk sia nuotrauka norisi vertinti minksciau. Nes butu grazus tvarkingas kadras, nu ir sakytumem - grazu. o dabar jis man tinka savo gyvumu, naturalumu turbut, nes per gimtadieni ir sukadruot nespeji, ir visu su klynais is kadro isvaryt, ir israiska su juosta pagauti prasauni... tai sita nuotrauka apie tai. kas is tikruju buvo. apie netobula momenta.
su Puriena nesutinku - visas veidelis ir būtų tą kadrą padaręs tvarkingu, o jei būtų pusė veido, lygiai pusė - būtų "razinka".
Gaziulka, be abejo, skirtingai matom
Aš tai iš vis laiminga, kad yra dėl ko padiskutuoti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 06 17, 09:48)
Aš tai iš vis laiminga, kad yra dėl ko padiskutuoti
tikrai yra
sayonara, manau, matom siuo atveju vienodai, vertinam skirtingai
yra dar ka padiskutuoti apie tai, ka reiskia "gera fotografija". nez, ar sutikciau su pupeliuku, kad sukeliamos emocijos (bet kokios) uztektu. turbut kartais taip analitiskai groziuosi tobula kompoza, tvarkos pojuciu. man foto turbut yra momentas - kuri gali pajusti ir kadro, arba ne. ir kai jis yra apciuopiamas, ir juosta prie to l.prisideda, tada tas mane isvis veza.
yra dar ka padiskutuoti apie tai, ka reiskia "gera fotografija". nez, ar sutikciau su pupeliuku, kad sukeliamos emocijos (bet kokios) uztektu. turbut kartais taip analitiskai groziuosi tobula kompoza, tvarkos pojuciu. man foto turbut yra momentas - kuri gali pajusti ir kadro, arba ne. ir kai jis yra apciuopiamas, ir juosta prie to l.prisideda, tada tas mane isvis veza.