Šio ryto užsiėmimas
QUOTE(flight @ 2010 05 23, 09:11)
Beje, kazkas cia rase, kad sildo baseina spiralemis - o kaip ta spirale i baseina ileisti, jei aplinkui nera uz ko ja pakabinti? Ir, gal dar yra kokiu ne paciu brangiausiu budu pasildyti vandenuka?
Paimat sluotkoti, uzkabinat uz jo spyrale ir sluotkocio galus padedat ant baseino krastu Nors siaip tai rizikinga deti ant krastu, kad nenuriedetu i vandeni vejui paputus, tai mes gale baseino i zeme ismeigiam du iesmus didelius(kur 70cm ilgio) ir per juos perveriam sluotkoti, ant sluotkocio pabaigos uzdedam spyrale, na vaizdas gaunasi kaip meskere Nezinau, ar supratot...
Kitas dar paprastas variantas-pripilti kasdien is krano karsto vandens, vis tiek issitasko perteklius
QUOTE(flight @ 2010 05 23, 09:11)
Na ka, musu baseinas jaiu antra diena stovi terasoje, vakar visa diena vaikai turskesi, vos istraukiau. Bet vis tikk pavesiukyje nelabai gerai, salta - galvoju, po kokio menesio paruosime vietele vejoje ir perkelsim...
O kaip jus ruosit vieta baseinui, tiesiog ant zolytes statysit, ar kazkaip cementuot reikia ?
QUOTE(Katrix @ 2010 05 27, 11:49)
O kaip jus ruosit vieta baseinui, tiesiog ant zolytes statysit, ar kazkaip cementuot reikia ?
Ant žolės statyti negalima - instrukcijoje rašo, kad taip pastačius, žolytė po baseinu ims pūti, atsiras nemalonus kvapas ir pan. Žolytę tektų nukasti visiškai, gal dar kokio smėliuko papilti, išlyginti (su gulsčiuku). Tada patiesti spec.patiesalą ar putplastį (mes dabar terasoj putplasčio patiesėm, tada dugnas minkštesnis ). Cementuoti tikrai nesiruošiam, o ir baseinukas toks ne per didžiausias, kam?
Mūsų baseinukas buvo tiek naudojamas, kad visa chebrytė persimaudė ir užkimo Dabar laukiam, kol vėl atšils. Net ir aš įlindus buvau, visai smagu atsivėsinti. O pavėsiukas privalumų vis tik turi - vanduo ilgai išsilaiko gaivus, neperkaista, ir, kadangi terasa su stogu - neprilyja.
QUOTE(flight @ 2010 05 27, 13:03)
Ant žolės statyti negalima - instrukcijoje rašo, kad taip pastačius, žolytė po baseinu ims pūti, atsiras nemalonus kvapas ir pan. Žolytę tektų nukasti visiškai, gal dar kokio smėliuko papilti, išlyginti (su gulsčiuku). Tada patiesti spec.patiesalą ar putplastį (mes dabar terasoj putplasčio patiesėm, tada dugnas minkštesnis ). Cementuoti tikrai nesiruošiam, o ir baseinukas toks ne per didžiausias, kam?
Mūsų baseinukas buvo tiek naudojamas, kad visa chebrytė persimaudė ir užkimo Dabar laukiam, kol vėl atšils. Net ir aš įlindus buvau, visai smagu atsivėsinti. O pavėsiukas privalumų vis tik turi - vanduo ilgai išsilaiko gaivus, neperkaista, ir, kadangi terasa su stogu - neprilyja.
Aciu uz atsakyma Nuotraukoje tai labai fainai atrodo, mano mergina irgi svajoja apie toki, tik mamai kazkaip nedrasu del prieziuros
Mes tiesiam ant vejos paklotą o ant jo baseiną, nieko papildomai neruosiam
QUOTE(ostė @ 2010 05 27, 16:57)
Mes tiesiam ant vejos paklotą o ant jo baseiną, nieko papildomai neruosiam
Ir kaip veja, ar neprasmirsta?
QUOTE(flight @ 2010 05 27, 16:08)
Ir kaip veja, ar neprasmirsta?
Kadangi mes baseina laikom iki pat salnu tai ji jau ten visa supūna ir randam tik zemę, o prie baseino vasaros sezono metu tai tikrai nesijaucia jokio kvapo, bet musu didesnis, gal labiau jis prispaudžia žemę Toki kaip jusu taip pat turime ir ji naudojam pavasarį, kol dar orai vėsesni (pvz. siuo metu) bet as i ji nepilu priemoniu o pakeiciu vandenį kas kokia savaitę ar dvi ir perstatau vis i kitą vietą, tai zolyte netgi nenukencia. Kadangi jis tarnauja tik kokį mėnesiuką tai neatsibosta tie perpilinėjimai. Aisku kur stovi didysis tai ten veja jau neatsigauna nebent užsėti is pavasario, bet kai mes statom į tą pačią vietą kiekvienais metais tai neužsėjinėjam, kas savaime užauga tik.
QUOTE(flight @ 2010 05 27, 16:41)
Oste, hmmm, o savaitę-dvi vanduo be chemijos neužrūgsta? Nes pagalvojau, visai nieko variantas - jei be chemikalų, tai tuo vandeniu paskui ir žolytę palaistyt galima, ir vaikams sveikiau...O ar filtruoji?
Sitame mazesniame niekada nefiltruoju. Per savaite nieko neatsitinka, jei silta keiciu po savaitės, jei orai vėsesni kaip si savaitė palieku dviem savaitėm, nes vaikai nesimaudo, salta. O tuo vandenuku po dvieju savaiciu paliejus darzoves patikėkit jos eina is proto, pernai ysitikinau ant pomidorų šilknamyje As manau ten esantys mikroorganizmai labai gera trąša. Kažkurią vasarą buvau ybėrus chloro, tai zolytė aplink nurudo, kur užtiško vandens, o maniškiai kai maudosi tai vanduo liejasi pro kraštus, o ir išpilti vandenį su cloru reikia atsargiai, nes nudegina augalus