O pas mus vis dar stovi Kas svarbiausia jau 3 savaites nepyliau jokiu priemoniu, isvalau ir isfiltruoju tik karta savaitėje o vanduo skaidrut skaidrutėlis, nesuprantu truputi ar cia kad oras vėsesnis ar kad mazai besimaudanciu, turiu nuojauta, kad vasara buvau perdozavus priemoniu, tai buvo daugiau vargelio, o dabar
Va čia ir yra visa esmė (kaip aš suprantu): pataikyti tiksliai į dešimtuką. Kad nebūtų nei per daug, nei per mažai. Tada bus viskas tvarkoj. Bet čia jau, turbūt, tik nuosavos klaidos ir nuolatinis praktikavimasis gali šito išmokyti. Vėsesnis oras, be abejo, irgi turi įtakos. Dėl to atvėsusio oro, pas mus jau niekas ir nenori maudytis. Dieną dar būtų gerai, bet naktys šaltos, vanduo atvėsta, ir nieko negundo. Lauksim kitos vasaros. Mano vyras jau irgi didesnio baseino užsimanė, bet aš dar nenoriu. Priežastis paprasta: mano mažiausia mauduolė dar per maža. Į mažesnį paleidi ir turškiasi. Gali ir pro langą stebėdama procesą kontroliuoti. O jei bus didelis, gilus ... Turėsi ten su ja visą dieną mirkti. O maudosi tai ji nuo ryto iki vakaro. Man kantrybės neužtektų. Tai dar nepasiduosiu tokioms avantiūroms. Gyvenam šalia Nemuno, didieji gali ten nueiti išsimaudyti, o mums, kol kas, labai gerai ir taip.
Pasidalinsiu ir aš įspūdžiais.
Turim pripučiamą apvalų baseiną, skersmuo gal 2 ar 3,5 metro, tiksliai nepasakysiu, nes pora metų jo nestatėm, kadangi vasaros buvo šaltos. Statom ant asfaltuotos aikštelės. Vandenį pilam iš upės (vanduo šiltas, bet purvinas) arba iš geriamo vandens šulinio (vanduo šaltas, bet švarus). Chemikalus (su chloru) pirkau Senukuose, to flakono užtenka keleriems metams. Tabletes tarkuoju į vandenį, kad greičiau ištirptų, todėl geriau pirkti granulėmis. Jei pilam vandenį iš upės, tai vanduo būna toks rusvas su drumzlėm, įpilu chemikalų ir per naktį tas vandenėlis tampa skaidrus ir švarus. Jei pilam iš šulinio, reikia ilgiau laukti, kol sušils. Chemikalai išlaiko vandenį švarų apie 2 savaites (max. 3 savaites). Po to vandenį išpilam ant pievelės, žolei nepakenkė dar nė karto. Išplaunam baseiną su šlanga, čiurkšlė turėtų būti stipri, tai ir šepečio jokio nereiktų. Paskui pagal oro prognozę - jei oras numatomas karštas, pilam vandenį, jei vėsus - palaukiam kelias dienas ar savaites. Prie baseino buvo kažkokia filtravimo sistema, bet, tiesą sakant, mes ją atjungėm ir nenaudojam. Muses ar lapus išgraibom su tinkleliu, o prieš lipant į baseiną esu prisakiusi visiems nusiplauti kojas po šlanga, kad žemių ar žolės neprineštų. Kainuoja tik chemikalai ir elektra pripilti vandeniui.
Tikiuosi, kad 2010 m. vasara bus karšta.
Gal kas girdėjot apie nebrangius vandens šildytuvus nedideliems baseinams?
Įdomus variantas - tas pripučiamas SPA kubiliukas, bet, matyt, nepopuliarus.
Turim pripučiamą apvalų baseiną, skersmuo gal 2 ar 3,5 metro, tiksliai nepasakysiu, nes pora metų jo nestatėm, kadangi vasaros buvo šaltos. Statom ant asfaltuotos aikštelės. Vandenį pilam iš upės (vanduo šiltas, bet purvinas) arba iš geriamo vandens šulinio (vanduo šaltas, bet švarus). Chemikalus (su chloru) pirkau Senukuose, to flakono užtenka keleriems metams. Tabletes tarkuoju į vandenį, kad greičiau ištirptų, todėl geriau pirkti granulėmis. Jei pilam vandenį iš upės, tai vanduo būna toks rusvas su drumzlėm, įpilu chemikalų ir per naktį tas vandenėlis tampa skaidrus ir švarus. Jei pilam iš šulinio, reikia ilgiau laukti, kol sušils. Chemikalai išlaiko vandenį švarų apie 2 savaites (max. 3 savaites). Po to vandenį išpilam ant pievelės, žolei nepakenkė dar nė karto. Išplaunam baseiną su šlanga, čiurkšlė turėtų būti stipri, tai ir šepečio jokio nereiktų. Paskui pagal oro prognozę - jei oras numatomas karštas, pilam vandenį, jei vėsus - palaukiam kelias dienas ar savaites. Prie baseino buvo kažkokia filtravimo sistema, bet, tiesą sakant, mes ją atjungėm ir nenaudojam. Muses ar lapus išgraibom su tinkleliu, o prieš lipant į baseiną esu prisakiusi visiems nusiplauti kojas po šlanga, kad žemių ar žolės neprineštų. Kainuoja tik chemikalai ir elektra pripilti vandeniui.
Tikiuosi, kad 2010 m. vasara bus karšta.
Įdomus variantas - tas pripučiamas SPA kubiliukas, bet, matyt, nepopuliarus.
QUOTE(Lijuna @ 2010 03 17, 10:39)
Nusipirkit ukinese parduotuvese dideles elektrines spirales, mes dvi turim, gelbedavomes jomis, kai vanduo pravesdavo. Siaip tai leidziam vandeni silta is krano, tai ta diena jo temperatura siekdavo iki 34 laipsniu, silciau nei lauke budavo Po poros dienu vanduo pravesdavo, tad kabindavom spirales ant medines sakos ir kisdavom i vandeni. Musu baseinas irgi 3 metru skersmens, tai su dviem spiralem per valanda vel prisildydavom iki 34-36 laipsniu
me dvi vasaras jau turim INTEX baseiną,tik mūsų skirtingai negu daugumos jis nepripučiamas,o karkasinis (ar kaip ten jį pavadint net nežinau) žodžiu,pūsti nieko nereikia,tik šonuose ir viršuj aplink visą baseiną susistato metalinės lazdos.Skersmuo jo 3,60x3,60 vandens gal 6 kubai,o gal 9 jau nebepamenu..Tai va,pirmais metais, mums ir vanduo greit užžaliuodavo,nes priemonių iškart nenusipirkom,po po savaitės jau buvo bergždžias reikalas,arba netinkamas kiekis,per vasarą keitėm vandenį tris kartus, va antrą vasarėlę jau buvom gudresni,chloro vyras įkratė išškart tik prileidęs,vandenuką filtruodavom ir chloro dozes vis kas kelias dienas kartodavom, nepasakysiu tiksliai po kiek, bet vis vyras įberdavo ir vanduo skaidrus išbuvo visą sezoną.
Senai pažįstamai: ačiū už patarimą dėl elektrinių spiralių.
Pipimai: jei gerai supratau, vandenį filtruodavot, dėjot chemikalų ir vandens nebekeitėt visą vasarą. Ar taip?
Pipimai: jei gerai supratau, vandenį filtruodavot, dėjot chemikalų ir vandens nebekeitėt visą vasarą. Ar taip?
QUOTE(Lijuna @ 2010 03 18, 09:05)
Senai pažįstamai: ačiū už patarimą dėl elektrinių spiralių.
na ta "visa vasara" tai pati žinai..:)kiek jos čia pas mus realiai būna, bet visą maudumuisi galimą sezoną Dar vakar pasitikslinau pas vyrą,mes turim chlorą baseinams, granulėmis, tai kas antrą dieną vis po truputį jų ir įkratydavo.Kvapas šioks toks buvo, bet aš manau,kad švaresnio vandens telkinio,negu baseino kieme vistiek visoj Lietuvoj nesurasi:)
QUOTE(pipima @ 2010 03 18, 10:22)
na ta "visa vasara" tai pati žinai..:)kiek jos čia pas mus realiai būna
Va kaip tik todėl mąstau, kad geriau pirkti kokį a la sukūrinį baseiną, kur vanduo pašildomas ir jį galima eksploatuoti ilgiau, ne vien vasarą. Tik, aišku, tokiame jau vaikai nepaplaukios
Kaip laukiu naujojo baseino pildymo sezono As liksiu ištikima Prestine priemonėms. Jei bus norinciu prisijungti (patogiausia kaunieciu) galesime susikoperuoti isigyti didesni kieki ir pasidalinti, turiu issaugojus visas pakuotes priemoniu perpylimui. Didesni kieki pirkti iseina pigiau
QUOTE(Lijuna @ 2010 03 17, 10:39)
Pasidalinsiu ir aš įspūdžiais.
Sveika
Gal gali remomenduoti kokias reikia priemones naudoti, kad vanduo pasidarytu skaidrus, nes mes irgi pripyleme vandens is upelio tai jis lanbai baisus rudas
Pasidalinkite informacija kaip priziureti baseina, nes siais metais pasistateme pirma karta