Įkraunama...
Įkraunama...

Pripučiami lauko baseinai

Mes irgi apie tai galvojame. Gal ne sia vasara smile.gif Daug variantu perziurejome. Na idealaus kaip visada ko gero nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2014 06 30, 19:45)
kadangi daryta ne LT, kainų neminėsiu. Bet labai labai toli nuo rimto baseino žemėje.  Statėm doughboy gamintojo baseiną. Reikėjo jam ir leidimų ir tt.

Kodėl neveiks ? 10 metru niekas ir nedės ant 45500 l baseino. Pakaks tik poros laipsnių, nes ir taip šilta, šiuo metu vanduo +27C. Dar ir kaip veikia juoda šlanga. Ne be reikalo parduotuvėje atkalbėjo pirkti jau pagamintus šildytuvus.
https://www.youtube....h?v=Q-LJNsvpVKI
https://www.youtube....h?v=S87KDpEUzfE
https://www.youtube....h?v=ZIDkNZZjKt0

Nu jeigu šildyt, kai jau vanduo ir taip šiltas, tada jo lotuliukas.gif
Nežinau, kur gyvenat, bet pas mane kol saulė prišildys tiek - nusibos laukti. Be to reikia šildytuvo vėsesnėm saulėtom dienom, arba po lietingų dienų atvėsus vandeniui. Tik saulė pašvietė, o vaikai jau nori maudytis ir per porą valandų reikėtų prišildyti vandenį.
Pažiūrėjau kainas šlango ir to solar pool šildytuvo, kurį buvau įkėlusi, tai gaunasi tas pats g.gif Įdomu, nuo kokio šildytuvo jus atkalbinėjo?

QUOTE(Dipsis @ 2014 07 01, 07:47)
kaip baisiai atrodo tos slangos, nebent paslept jas kur nors

drinks_cheers.gif
Atsakyti
kai lauke karsta, tai norisi vesaus vandens, kitaip neatsigaivini, mes prisileidziam salto is slangos, o kam dar sildyt vandeni, kai jis +27 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 07 01, 02:33)
Nu jeigu šildyt, kai jau vanduo ir taip šiltas, tada jo  lotuliukas.gif
Nežinau, kur gyvenat, bet pas mane kol saulė prišildys tiek - nusibos laukti. Be to reikia šildytuvo vėsesnėm saulėtom dienom, arba po lietingų dienų atvėsus vandeniui. Tik saulė pašvietė, o vaikai jau nori maudytis ir per porą valandų reikėtų prišildyti vandenį.
Pažiūrėjau kainas šlango ir to solar pool šildytuvo, kurį buvau įkėlusi, tai gaunasi tas pats  g.gif  Įdomu, nuo kokio šildytuvo jus atkalbinėjo?
drinks_cheers.gif

šildytuvas reikalingas mums ne vasarai, o gegužei ir rugsėjui. Todėl ir neskubam daryti, nes vanduo šiltas dabar.
Atkalbėjo dėl to, kad vieno šildytuvo neužtenka pagal baseino litražą, reikia pirkti minimum 4-6, sudėjus jau gaunasi labai didelė kaina. Šlangas tiek nekainuos, o efektas vienodas.

Dipsis, gegužę buvo tik 20-23C vandenyje, man šalta maudytis tokioje temperatūroje g.gif

QUOTE(ssmm202 @ 2014 07 01, 02:33)
Nu jeigu šildyt, kai jau vanduo ir taip šiltas, tada jo  lotuliukas.gif
Pažiūrėjau kainas šlango ir to solar pool šildytuvo, kurį buvau įkėlusi, tai gaunasi tas pats  g.gif  Įdomu, nuo kokio šildytuvo jus atkalbinėjo?
drinks_cheers.gif

Ten kur gyvenu, dažniausiai saulėta, ir saulė aitri. Mes jau gegužę maudėmės, nes oras šiltas, tik per šaltas naktis atvėsinėjo labai. Su šildytuvų pagalba neatvėstų taip stipriai.
Vasarai šildytuvai nereikalingi, nes vanduo kaip arbata, dieną naktį. Tiesiog norim prailginti dviem mėnesiais maudynių sezoną, ir tai veikia mūsų klimate.
Turim kur slėpti šlangas, tai nebėda.
Mano kaimynai, beveik visi aplink, turi normalius baseinus žemėje. Niekas nejungia šildytuvų vasarą. O kai prireikia jungti, pavasarį, rudenį, keikiasi dėl brangios, dažnai gendančios įrangos.

Kaip bebūtų, labai džiagiames baseinu. Priežiūra lenva, ir nepasakyčiau, kad labai brangi, kaip mane baugino lietuviai draugai. Džiaugsmo juo daugiau nei vargo.
Atsakyti
rugsejo saule nekaitri, naktys vesios, abejoju ar prisildys vandeni iki norimos temperaturos
Atsakyti
QUOTE(aistuzka @ 2014 05 22, 22:50)

Na sveiki,
a6 ir vargstu šiais reikalais, algicido jau privariau nuo dumbliu bet sekmingai sienelės slidžios, šveičiu kas 3 dienas, dabar jau vežuosi chloro šoką ir testerius. žiurėsim kas bus toliau po šiandienos liuties.baseinas pas manes 3,6x0,91

QUOTE(RyzaLape @ 2014 06 26, 03:52)

o tai su filtro slanga pasijungus negalima siurbliuoti? ar čia tik aš taip išmislijau? galima gi padavima pajungt nuo dugno sepecio ir pravarys pro filtra, ar ne?

jus naudojate smelio filtra viena ar dar kokius chloratorius?

Papildyta:
QUOTE(Taurė @ 2014 06 28, 07:21)

Tai tam ir yra testeriai kad matuoti lygi chloro vandenyje
Beje ispudingas baseinas, kaina idomi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kestas24 @ 2014 07 08, 15:16)
Na sveiki,
a6 ir vargstu šiais reikalais, algicido jau privariau nuo dumbliu bet sekmingai sienelės slidžios, šveičiu kas 3 dienas, dabar jau vežuosi chloro šoką ir testerius. žiurėsim kas bus toliau po šiandienos liuties.baseinas pas manes 3,6x0,91

Papildyta:

o tai su filtro slanga pasijungus negalima siurbliuoti? ar čia tik aš taip išmislijau? galima gi padavima pajungt nuo dugno sepecio ir pravarys pro filtra, ar ne?

jus naudojate smelio filtra viena ar dar kokius chloratorius?
Papildyta:
Tai tam ir yra testeriai kad matuoti lygi chloro vandenyje
Beje ispudingas baseinas, kaina idomi biggrin.gif

Tingi žmonės tikrinti kasdien su tais testeriais. Kaip tik pas kaimynę buvau savaitgalį, vaikai maudėsi. Vaikai paskui burbėjo, kad oda niežti. Matyt chloro perdaug, nors pati nelindau, nežinau. Ir tikrinti kasdien neužtenka, reik protarpiais nuvežti vandenį į vietas kur padaro išsamesnį tyrimą. Baseinas stovi nuo balandžio galo, sienų niekad nevaliau, bet jos neslidžios. Prie smėlio filtro turim papildomai chlorinatorių. Tik chloro reik neužmiršti prikišti į jį. Jis pajungtas prie vamzdžių, bet nelabai suprantu ten tos sistemos.
Kaina gavosi ketvirtadalis baseino įkasto į žemę. Šio gamintojo dėjom http://www.doughboy-...SilverLake.aspx . Jie vieni brangiausių tokio tipo baseinų gamintojų. Bet tik ši firma ( pas mus, Europoje gal kitaip) gamina plėvę, kuri leidžia pagilinti baseiną. Ir aišku pagilinimas extra prisidėjo. Jei rinktis paprastesnį varijantą, kaina išvis nedidelė, o laiko daug metų. Mane papirko ilgaamžiškumas, ir, kad nereikia keisti vandens. Nes pakeisti kasmet tiek vandens, pragrauš skylę kišenėje doh.gif

Papildyta:
QUOTE(Dipsis @ 2014 07 01, 12:53)
rugsejo saule nekaitri, naktys vesios, abejoju ar prisildys vandeni iki norimos temperaturos

Labai jau jūs pesimistiškai nusiteikęs(usi) .
Nesitikim, kad prikais iki +30, ir nereik. Bet kelis laipsnius pakels, ir pakaks.
Atsakyti
Na šiandien dėjau chloro šoka, seniau jo nebuvau naudojes tai po jo vanduo liko toks pilkokai drumzlinas, ar tai normalu?ar čia tik reakcija tokia?PH pamatavus yra virš normos, tai teks pirkt PH-
Atsakyti
QUOTE(Kestas24 @ 2014 07 09, 12:51)
Na šiandien dėjau chloro šoka, seniau jo nebuvau naudojes tai po jo vanduo liko toks pilkokai drumzlinas, ar tai normalu?ar čia tik reakcija tokia?PH pamatavus yra virš normos, tai teks pirkt PH-

youtube pažiūrėkit patarimų dėl neskaidraus vandens.
https://www.youtube....y water in pool
Atsakyti
QUOTE(Kestas24 @ 2014 07 09, 19:51)

Tai PH reikia iki normos nuleisti, o po to chlorą, nes kitaip chloras nesuveikia. 4u.gif
Atsakyti
Perskaiciau puse temos ir supratau, kad neturejau problemu, kol nupirkau baseina lotuliukas.gif

Ieskojom nedidelio baseino i soda. Po to, kai musu nedaug naudotas baseinas pasirodo kazkur prakiuro, supratau, kad reikia ieskoti kazkokio nepripuciamo. Per skelbimus tik didelius radau pigiau parduoda, o vakar maximoj radom 3.05*76 dydzio baseina (man po maziuku atrodo, kad labai didelis, bet is tokiu rimtesniu cia maziausio dydzio). Jauciu, kad su RyzaLape parduotuveje kalbejom biggrin.gif , aciu jai uz patarima nupirkti karkasini baseina. Ir seip, kad skyre mums daug laiko ir pasidalino savo patirtim. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Musu sode vanduo is grezinio, jau kaip kazkas rase isivaizduoju koks bus ryzas dugnas nuo gelezies, perskaicius tema supratau, kad norint isvalyti tos nuosedos, reikia tureti smelio filtra. Paprasta net neapsimoka pirkti. Su chemija neturiu nei noro, nei pinigu, nei laiko zaisti. Ypac kai perskaiciau kiek visko reikia blink.gif Atvaziuojam i soda tik per iseigines.

RyzaLape, turiu dar keleta klausimu:
1. Skaiciau kad nupirkot smelio filtra Basic 3 laibai pigiai, dabar tik vienas Kaunetis per skelbiu parduoda uz 350Lt. Kur idomu dar galima rasti tokiu filtru, kazkaip keista, kai vieni naujus uz 150 lt parduda, o kiti uz 350lt. Idomu kokia jo verte g.gif Gal turguj kas mate?
2. Kokia pas jus stovi crystal clear sistema? Ermitaze maciau Intex firmos 600lt kainavo, jis jungiasi kartu su smelio filtru. Kiek jusu kainavo? Kur pirkote? Druska jus pylat i ta aparata? Koki kieki druskos reikes 3.05-76 cm baseinui?
3. Maciau dar pirkot fitro kasete, o kur ta kasete idedat, nelabai supratau. blush2.gif

Idomu kaip pavyko isspresti problema su pajungimu Gintarui.U?
Nes prie musu baseino irgi komplekte nebuvo fitro, tai jauciu irgi reikes atskirai dasipirkti adapteriu.
Ir tas filtras nebus per galinagas mazam baseinui?
Galvoju pradziai nupirkti smelio filtra + is senuku chemijos be chloro. Gal uzteks ?
Ir taip neplanuotos investicijos. doh.gif
Dviraciai ir 5 viete valtis stovi nenaudojami, dabar bus naujas zaidimas su baseinu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apelsinka:): 10 liepos 2014 - 12:09
Chemija tokiam mazam baseinukui kainuotu tikrai nedaug, mes toki kaip turejom, tai nieko nepildavom, o pakeisdavom vandeni kas kokias 4-5 dienas, bet jei vanduo is grezinio tai nelabai.Smelio filtrai gerokai brangesni uz tuos popierinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dipsis: 10 liepos 2014 - 13:52