Įkraunama...
Įkraunama...

Pripučiami lauko baseinai

QUOTE(raimondziukiuke @ 2011 06 27, 14:43)
Ačiū pasiskaitėm sužinojom. 4u.gif  O gal jau kas maudosi? ax.gif

thumbup.gif nes aš irgi nemažai sužinojau thumbup.gif
Atsakyti
Aš ir labai norėčiau, bet mam ako šalta palauk karščių... rolleyes.gif O aš laaabai noriu maudytis. biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų baseiniukas tai šiltas kaip arbata thumbup.gif
Mamytės, pasidalinkit patirtimi, kurios turi didesnius baseinus (pripiučiamus ar karkasinius surenkamus), na tokius, kuriame ir suaugęs jau gali bent kiek paplaukti. Domina išlaikymo kaštai, taip pat tais atvejais, kai sklypukas nedidelis, kokie 6 arai - ar didenis baseinas neužgriozdina erdvės? Ką darote su vieta, kur stovėjo baseinas, šaltuoju metų laiku - ar taip ir paliekat plyną lauką, ar kaip nors išnaudojat? Ar SAUGU palikti namuose vienus vaikus?? (savo aštuonmetį dažnai palieku). Ir dar klausimas - ar turint didesnį baseiną, jis naudojamas ne tik pirmą savaitę? Ar nestovi paskui kaip eksterjero detalė?

Va pvz., toksar panašus baseinas:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 30 birželio 2011 - 13:07
Nusipirkom mes toki baseiniuka:
user posted image

Talpa 3900L yra prie jo filtras. Dar nepastatem, laukiam siltesniu oru. Gal kas toki jau turit ir isbandet? ar tas filtras ka nors filtruoja, ar geriau pries pastatant iskart paieskoti ko nors rimtesnio? Bandysiu ieskoti chemikalu, kad i kudra nepavirstu ir vat dar labai mane domina ant ko ji pastatyti. Gal sakau kokios storesnes pleveles nupirkti, kad ne tiesiai ant zoles statyti? Skaiciau lyg kazkas ant putplascio bande statyti, ar pasiteisino, nesutrupa tas putplastis nuo koju?
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2011 07 05, 15:19)
Nusipirkom mes toki baseiniuka:
user posted image

Talpa 3900L yra prie jo filtras. Dar nepastatem, laukiam siltesniu oru. Gal kas toki jau turit ir isbandet? ar tas filtras ka nors filtruoja, ar geriau pries pastatant iskart paieskoti ko nors rimtesnio? Bandysiu ieskoti chemikalu, kad i kudra nepavirstu ir vat dar labai mane domina ant ko ji pastatyti. Gal sakau kokios storesnes pleveles nupirkti, kad ne tiesiai ant zoles statyti? Skaiciau lyg kazkas ant putplascio bande statyti, ar pasiteisino, nesutrupa tas putplastis nuo koju?

Koks fainas su piešinuku mūsų tokio pat dydžio

Mes paaukojom veją ir po baseinu dar paklojom storą plėvelę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audradv: 05 liepos 2011 - 20:23
sveikos mamytes . pries tris savaites nusipirkom baseina 366x76 6 tonu . bet kilo bedeliu del prieziuros kaskur skaiciau kad galima y vandenuka pilti paprastos namu druskos ,,, ka ji daro? ar daro vandenuka skaidresny ? ar ji sustapdo vandens zaliavima patarrkit mamytes !!
Atsakyti
QUOTE(arijandas @ 2011 07 11, 20:47)
sveikos mamytes .  pries tris savaites nusipirkom baseina 366x76 6 tonu . bet kilo bedeliu del prieziuros kaskur skaiciau kad galima y vandenuka pilti paprastos namu druskos ,,, ka ji daro?  ar daro vandenuka skaidresny ? ar ji sustapdo vandens zaliavima patarrkit mamytes !!

Na skaicius 6 tonu nieko nesako smile.gif kas liecia druska tai ji nieko nepades. Norint turet grazu baseina tai kainuos (Jusu baseinui apie 120 lt sezonui) ir reikalaus valymo ne maziau kaip karta per savaite. O norint tureti grazu skaidru baseinuka Jums reikes chloro, algicido, vandens skaidrintojo, PH mazintojo ir vandens testerio PH ir chloro matavimui. Jei pilate vandeny paprasta is krano kuris nera filtruojamas pirmus kartus supilus chemikalus reiks issiurbt nusodintus ant dugno gelezies nuosedas, ir jas reik nusiurbinet kazkur i sona, t.y. Atjungti padavima i baseina... Po keletos valymu vanduo bus grazus, ir karta per savaite reiks papildyti chemikalais:)
Atsakyti
QUOTE(Kestukaz @ 2011 07 11, 21:54)
Na skaicius 6 tonu nieko nesako smile.gif kas liecia druska tai ji nieko nepades. Norint turet grazu baseina tai kainuos (Jusu baseinui apie 120 lt sezonui) ir reikalaus valymo ne maziau kaip karta per savaite. O norint tureti grazu skaidru baseinuka Jums reikes chloro, algicido, vandens skaidrintojo, PH mazintojo ir vandens testerio PH ir chloro matavimui. Jei pilate vandeny paprasta is krano kuris nera filtruojamas pirmus kartus supilus chemikalus reiks issiurbt nusodintus ant dugno gelezies nuosedas, ir jas reik nusiurbinet kazkur i sona, t.y. Atjungti padavima i baseina... Po keletos valymu vanduo bus grazus, ir karta per savaite reiks papildyti chemikalais:)

o kodėl toks pigus išlaikymas,man 3tonų baseinui pigiausią variantą paskaičiavo 380,00lt g.gif
gal surašytumėt savo priemonių sąrašą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Barakuda* @ 2011 07 12, 09:39)
o kodėl toks pigus išlaikymas,man 3tonų baseinui pigiausią variantą paskaičiavo 380,00lt  g.gif
gal surašytumėt savo priemonių sąrašą  ax.gif

Na tada jeigu taip pradedat sakykite tiksliai baseino kubatura smile.gif Nes tonomis niekas neskaiciuoja... Pas mane baseinas 24 kubu 5,5 skersmuo 1.2 aukstis... Na tai as pagal savo baseina mazdaug ir primeciau, kad gausis mazdaug toks islaikymas. Man kainuoja apie 450 2 sezonams. Zinoma as perku ne po 1 kg o po 5 kg ipakavimus tada kaina kitokia. Na zinoma pirmas kartas brangesnis nes teko pirkti chlorkiu kibireli, testeri. Bet tas brangumas 100 Lt.

QUOTE(arijandas @ 2011 07 11, 20:47)
sveikos mamytes .  pries tris savaites nusipirkom baseina 366x76 6 tonu . bet kilo bedeliu del prieziuros kaskur skaiciau kad galima y vandenuka pilti paprastos namu druskos ,,, ka ji daro?  ar daro vandenuka skaidresny ? ar ji sustapdo vandens zaliavima patarrkit mamytes !!

Pas Jus kazkur 10 kubu baseinas, norint tureti grazu baseina Jums reikes:

Testerio (jo kaina kazkur apie 50 Lt.)

Algicidas (nuo dumblių)( 1 L kaina 40 Lt. - 5 L - 130 L) Naujai užpildžius baseiną naudoti 200ml priemonės 10 kub m.
baseino vandens. (Priklausomai kokios firmos algicidas). O šiaip kartą per savaitę 100 ml priemonės 10 kub m. baseino vandens

Greitai tirpstantis chloras (granulemis arba tabletemis)(PASKIRTIS: Priemonė greitam baseino vandens dezinfekavimui) (5 kg - 150 Lt. ) KASDIENINIS NAUDOJIMAS: Jei nenaudojate lėto tirpimo chloro tablečių, naudokite 50 g priemonės 10 kub. m baseino vandens kas 2 dienas

PH minus (PASKIRTIS: Priemonė baseino vandens priežiūrai. Mažina baseino vandens pH. PH turi būti 7,0–7,4 ribose.) (2 kg - 40 Lt. ; 5 kg - 70 Lt.) DOZAVIMAS: Kad sumažintumėte pH lygį 0,2 dalimi, naudoti 150g priemonės 10 kub m baseino vandens.

SPA vandens skaidrintojas (PASKIRTIS: Priemonė SPA vonios vandens priežiūrai. Naudojama dumbliams, bakterijoms, kalkinėms nuosėdoms,
riebalų dėmėms naikinti ir vandeniui skaidrinti.) Įpatingai reikalingas jeigu nefiltruojamas vanduo. Jis viską nusodiną ant dugno

Na o toliau matematika, imkite ir pasiskaičiuokite. Manau tai ką aš surašiau, galima tikrai gan tiksliai apskaičiuoti kiek maždaug gausis per mėnesį. Žinoma dar labai priklauso kur Jūs viską pirksite, jeigu tai bus Didelės parduotuvės kurios perpardavinėja žinoma Jums kainuos brangiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kestukaz: 12 liepos 2011 - 13:49
pasistatem baseiniuka bet deje deje maudytis dar negalim niu niekaip neisskaidrinam ir cloro soka padarem ir nuo dumbliu supylem ir ph pareguliavom ir skaidrintojo ir vistiek zalias vandeniukas kai mazesnis kiekis tai visai atrodo grazu o baseine 20 kubu zalia ir viskas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(plyta @ 2011 07 12, 19:04)
pasistatem baseiniuka bet deje deje maudytis dar negalim niu niekaip neisskaidrinam ir cloro soka padarem ir nuo dumbliu supylem ir ph pareguliavom ir skaidrintojo ir vistiek zalias vandeniukas kai mazesnis kiekis tai visai atrodo grazu o baseine 20 kubu zalia ir viskas doh.gif

Dienele kita ir bus grazu
Atsakyti
QUOTE(Kestukaz @ 2011 07 12, 20:59)
Dienele kita ir bus grazu

o kad taip nutiktu doh.gif nes jau nusivyliau viskuo visai tai dabar sujungiau filtrus valosi po biski bet vistiek zalia doh.gif
Atsakyti