QUOTE(*Barakuda* @ 2011 07 12, 09:39)
o kodėl toks pigus išlaikymas,man 3tonų baseinui pigiausią variantą paskaičiavo 380,00lt
gal surašytumėt savo priemonių sąrašą
Na tada jeigu taip pradedat sakykite tiksliai baseino kubatura
Nes tonomis niekas neskaiciuoja... Pas mane baseinas 24 kubu 5,5 skersmuo 1.2 aukstis... Na tai as pagal savo baseina mazdaug ir primeciau, kad gausis mazdaug toks islaikymas. Man kainuoja apie 450 2 sezonams. Zinoma as perku ne po 1 kg o po 5 kg ipakavimus tada kaina kitokia. Na zinoma pirmas kartas brangesnis nes teko pirkti chlorkiu kibireli, testeri. Bet tas brangumas 100 Lt.
QUOTE(arijandas @ 2011 07 11, 20:47)
sveikos mamytes . pries tris savaites nusipirkom baseina 366x76 6 tonu . bet kilo bedeliu del prieziuros kaskur skaiciau kad galima y vandenuka pilti paprastos namu druskos ,,, ka ji daro? ar daro vandenuka skaidresny ? ar ji sustapdo vandens zaliavima patarrkit mamytes !!
Pas Jus kazkur 10 kubu baseinas, norint tureti grazu baseina Jums reikes:
Testerio (jo kaina kazkur apie 50 Lt.)
Algicidas (nuo dumblių)( 1 L kaina 40 Lt. - 5 L - 130 L) Naujai užpildžius baseiną naudoti 200ml priemonės 10 kub m.
baseino vandens. (Priklausomai kokios firmos algicidas). O šiaip kartą per savaitę 100 ml priemonės 10 kub m. baseino vandens
Greitai tirpstantis chloras (granulemis arba tabletemis)(PASKIRTIS: Priemonė greitam baseino vandens dezinfekavimui) (5 kg - 150 Lt. ) KASDIENINIS NAUDOJIMAS: Jei nenaudojate lėto tirpimo chloro tablečių, naudokite 50 g priemonės 10 kub. m baseino vandens kas 2 dienas
PH minus (PASKIRTIS: Priemonė baseino vandens priežiūrai. Mažina baseino vandens pH. PH turi būti 7,07,4 ribose.) (2 kg - 40 Lt. ; 5 kg - 70 Lt.) DOZAVIMAS: Kad sumažintumėte pH lygį 0,2 dalimi, naudoti 150g priemonės 10 kub m baseino vandens.
SPA vandens skaidrintojas (PASKIRTIS: Priemonė SPA vonios vandens priežiūrai. Naudojama dumbliams, bakterijoms, kalkinėms nuosėdoms,
riebalų dėmėms naikinti ir vandeniui skaidrinti.) Įpatingai reikalingas jeigu nefiltruojamas vanduo. Jis viską nusodiną ant dugno
Na o toliau matematika, imkite ir pasiskaičiuokite. Manau tai ką aš surašiau, galima tikrai gan tiksliai apskaičiuoti kiek maždaug gausis per mėnesį. Žinoma dar labai priklauso kur Jūs viską pirksite, jeigu tai bus Didelės parduotuvės kurios perpardavinėja žinoma Jums kainuos brangiau.