Lugne, kadangi besimaudančių pas mane jau nedaug, pradėjau ekperimentuoti su chloro granulėmis, aišku vanduo jau apdorotas kitomis priemonėmis (na nesinori tiesiog pilti brangias priemones, kai niekas nesimaudo), bet žiūrėsiu, kaip seksis palaikyti skaidrų vandenį Kiek skaičiau instrukciją pripylus vandenį pilamas didesnis granulių kiekis, o vėliau kas 3-6 dienos mažesnis.
O pripučiama baseiną geriausiai statyti ant vėjos ar galima ir ant trinkelių ar kitos kietos dangos ? Ar kietai dangai esant neprakiurs jis ?
Galima statyti bet kur. Aišku, koks nors paklotas nepakenktų. Bet šiaip, jei kietais daiktais nebadysit, tai ir neprakiurs. Kaimynai buvo pastatę ant vejos, bet vaikai į baseiną įsistatė plasmasinę čiuožyklą. Per porą savaičių bečiuožinėdami ir pratrynė dugne skylę.
Oste, o chloras pas tave greito ar lėto tirpimo. Granulės? Ne tabletės? Būtinai papasakok, kaip pavyks eksperimentas. O pH ir toliau matuoji, ar jau nebe. Tiesiog pili chlorą ir lauki kas bus.
Oste, o chloras pas tave greito ar lėto tirpimo. Granulės? Ne tabletės? Būtinai papasakok, kaip pavyks eksperimentas. O pH ir toliau matuoji, ar jau nebe. Tiesiog pili chlorą ir lauki kas bus.
QUOTE(lugnė @ 2010 08 24, 18:53)
.
Pas mane greito tirpimo granulės, tiesiog tokias turejau ir nusprendžiau paekperimentuoti, PH dabar sureguliuotas, bet manau ir toliau jį stebėsiu, nes mano nuomone tai gana svarbus veiksnys
QUOTE(lugnė @ 2010 09 06, 21:54)
Sveikutės. Ar jau baigėt maudynes? Mes jau ... Po tokių karščių dabar jau labai šaaaalta. Per greitai temperatūros keičiasi. Kažkaip dingo pereinamasis laikotarpis. Ką tik buvo karščiai, o dabar jau naktimis šalnas praneša.
Tai kaip ten, oste, tas eksperimentas. Ar pasiteisino?
Tai kaip ten, oste, tas eksperimentas. Ar pasiteisino?
Nežinau ar čia orai lemia, ar tai, kad nėra besimaudančių, bet vanduo skaidrut skaidrutėlis ir filtruoju tik kartą per savaitę. Prieš pradedant naudoti chlorą vanduo buvo įgavęs pilkšvą atspalvį na ir po pirmos dozės chloro ybėrimo jis visiškai nuskaidrėjo. Daugiau nenaudojau jokių priemonių, clorą pyliau kartą per savaitę. Man patiko
Papildyta:
Tačiau maudytis niekas nedrįsta Vyras dar žadėjo po pirties ylysti, bet jau abejoju ar tai įvyks ir savaitgalį ruošiuosi išleisti baseiną, jei tik oras geras bus
Man irgi susidarė įspūdis, kad filtravimas reikalingas tik visokioms šiukšlėms pašalinti, na ir šiek tiek sujudinti vandenį. Bet visai nebūtina laikyti įjungto siurblio ištisą dieną. Mes filtruodavom kasdien po 3 valandas.
O pH reguliavai?
Chloro kvapas labai jautėsi?
Aš chloro bijojau dėl jo kvapo. Teko atostogauti Ispanijoje. Vieną kartą teišsimaudžiau viešbučio baseine. Daugiau nenorėjau. Viskas trenkė chloru. Kvapas nosį rietė. Kaip senuose "geruose" tarybiniuose tualetuose. Todėl įsigijusi savo baseiną net negalvojau, kad naudosiu chlorą. Bet, kai pradėjau daugiau domėtis ... Reiktų kitą vasarą pabandyti. Sako, chloras išsigaruoja. Ar tai tiesa. Gal protingai dozuojant to bjauraus kvapo nebus.
O pH reguliavai?
Aš chloro bijojau dėl jo kvapo. Teko atostogauti Ispanijoje. Vieną kartą teišsimaudžiau viešbučio baseine. Daugiau nenorėjau. Viskas trenkė chloru. Kvapas nosį rietė. Kaip senuose "geruose" tarybiniuose tualetuose. Todėl įsigijusi savo baseiną net negalvojau, kad naudosiu chlorą. Bet, kai pradėjau daugiau domėtis ... Reiktų kitą vasarą pabandyti. Sako, chloras išsigaruoja. Ar tai tiesa. Gal protingai dozuojant to bjauraus kvapo nebus.
QUOTE(lugnė @ 2010 09 07, 08:46)
Man irgi susidarė įspūdis, kad filtravimas reikalingas tik visokioms šiukšlėms pašalinti, na ir šiek tiek sujudinti vandenį. Bet visai nebūtina laikyti įjungto siurblio ištisą dieną. Mes filtruodavom kasdien po 3 valandas.
O pH reguliavai?
O pH reguliavai?
PH buvau sureguliavus prieš pradedant naudoti chlorą ir daugiau nereguliavau, dėl kvapo nežinau ką net pasakyti, nes niekas nesimaudė pradejus jį naudoti, o šalia baseino nejaučiau jokio kvapo, šiaip tai chloro aš pyliau visai nedaug 16m3 gal 30 g (instrukcija tiek reikalauja) bet gal jo įvairaus stiprumo būna. Dar mastau, kad įtaką daro pirminis vandens paruošimas, nes pas mane jis buvo apdorotas. Galvoju kitais metais pripylus baseiną supilti priemones pirminiam apdorojimui, regulioti PH ir naudoti chlorą (nebent bus juntamas kažkoks pašalinis poveikis odai tuomet teks atsisakyti)
Papildyta:
Taip chloras išgaruoja, dėl to jį ir reikia papildyti reguliariai, o tokio kvapo, kaip jūs minėjote, tai tikrai nėra, aš manau jis vos juntamas pirmas dienas po įpylimo
Na, ačiū už pasidalijimą patirtimi. Bandysiu ir aš kitą vasarą. Šiemetinės mano priemonės buvo neblogos (kai geresnių nėra), bet idealaus vandens skaidrumo taip ir neturėjau: nebuvo drumstas, bet toks tarsi balsvas. Gal per mažai pildavau (pyliau pagal etiketės rekomendacijas), bet jei dar didinti dozes, tai jau labai brangu gausis.
Ačiū už malonų pokalbį. Pabendravom dviese ... Ką gi, tegu žiema neprailgsta, tegu ligos nepuola, lauksim kitos vasaros.
Ačiū už malonų pokalbį. Pabendravom dviese ... Ką gi, tegu žiema neprailgsta, tegu ligos nepuola, lauksim kitos vasaros.