Įkraunama...
Įkraunama...

Pripučiami lauko baseinai

QUOTE(lijan @ 2010 08 18, 12:43)
Pasidalinsiu savo pastebėjimais apie baseino priemones. Taigi, paskaitinėjau apie įvairias priemones ir nusprendžiau užsisakyti iš poolservice algicidą ir šoką be chloro. Baseinas nuo liepos mėn. naudojamas labai intencyviai  biggrin.gif  Kagi, krištolinio skaidrumo toli gražu nėra (gal pirmas 2-3 sav. ir buvo). Sienelės jau prieš mėnesį pasidarė slidžios, dugnas šiek tiek mažiau, mat aš kartais su tokiu šepečiu-dugno siurbliuku pravalau, tai keliom dienom gerai, bet po to vėl pradeda atsirasti slidumas. Vanduo pasidarė neskaidrus,kaip būtų pieno pripilta. Pliusai, kad nėra kvapo, nesausina ir nedirgina odos (daugiausia vaikai maudosi). Ar dar naudosiu tas pačias priemones, net nežinau. Pirktų priemonių už 130lt vos vos užtenka 10m3 baseinui vienam sezonui, jei normaliai, reiktų pirkti dvigubą pakuotę (apie 270lt). Bėja, filtras veikia nuolatos.

Kai pas mane pasidare tokia situacija kaip jusiske, iskarto uzdraudziau naudotis baseinu ir isleidau vandeni. Kazkaip labai bijau tu ligu, kurias sukelia tokios busenos vanduo. rolleyes.gif
siemet su baseinu mums nelabai pavyko, nes tiesa sakant prie baseino buves filtras musu nuomone persilpnas. ir nors ir priemoniu pyliau, reguliarai, neturejau galimybes siurbliuoti dugno, nieko tas filtras man ten nesutraukdavo..ko pasekoje baseino sieneles tapo slidzios, dugne is sunestu zoliu pradejo rastis dumblai..nu zodziu..kitamet gal bandysim pilti vel, bet pirminis azartas turet baseina kolkas yra gerokai nusluges.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 08 18, 23:11)
... bet pirminis azartas turet baseina kolkas yra gerokai nusluges.

Tik nenusiminkit. Aš gal keturis metus vargau, kol pagaliau išmokau. O tada jau visai nesunku, o malonumas didžiulis. Ypač vaikams. Šiemet net prie ežero nenorėjo. Baseine ,sakė, geriau, ir važiuot niekur nereikia, ir žmonių minios nėra.
Na, mes tai maudydavomės šiek tiek drumstam vandenį, ir sienelės būdavo slidžios, ir dugnas truputį pažaliavęs, bet nė vienas nuo to nesusirgo. Man atrodo, jei pili priemones, dezinfekuojančias vandenį, tai visokios bakterijos vistiek užmušamos, o, kad nepavyksta palaikyti idealaus vandens skaidrumo, tai čia jau kita bėda.
Iš asmeninės patirties susidariau įspūdį, kad daug svarbiau gerai nusiurbti dugną, nei filtruoti vandenį. Aišku, abu variantai - idealu. Bet jei reikėtų rinktis ar pirkti geresnį filtrą, ar dugno šepetį, aš rinkčiausi pastarąjį. Bet čia tik mano patirtis.
Atsakyti
sveikutės merginos,dar tik kelis postus paskaičiau apie priežiūrą,nes kitiems metams nusipirkom didelį baseiną,norim malonumo,bet pradėjau bijoti priežiūros rolleyes.gif
gal turit foto kaip atrodo jūsų baseinai ir ant ko juos statote ax.gif
Atsakyti
user posted image

ant zoles ir ant to spec pakloto. zinoma zoles ten jau neberasta, bet tai ir taip jos per daug turim..
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2010 08 19, 22:20)
ant zoles ir ant to spec pakloto. zinoma zoles ten jau neberasta, bet tai ir taip jos per daug turim..

bigsmile.gif thumbup.gif
mes žadam daryti kažkokią spec vietą iš plokščių gal g.gif
mūsų ovalus ir truputi didesnis,vaikai jau laukia kitos vasaros biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 08 20, 14:18)
bigsmile.gif  thumbup.gif
mes žadam daryti kažkokią spec vietą iš plokščių gal  g.gif
mūsų ovalus ir truputi didesnis,vaikai jau laukia kitos vasaros  biggrin.gif

O ko laukti, išbandykit dar šią vasarą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ostė @ 2010 08 20, 19:29)
O ko laukti, išbandykit dar šią vasarą  4u.gif

labai gaila,bet jau niekaip,nes į sodybą tik trumpam nuvažiuojam,o palikti pripiltą nėra galimybės schmoll.gif
Atsakyti
Norėčiau labai tokio baseino vasarai, bet bijau kad žole po to reikės atsėti.. Šiais metais kaimynai buvo tokį pasistatę tai liko tik rudas žemės rutulys žalioje vejoje.. Supuvo visa žolė po juo negaudama saulės...
Atsakyti
QUOTE(Alina81 @ 2010 08 23, 15:28)
Norėčiau labai tokio baseino vasarai, bet bijau kad žole po to reikės atsėti.. Šiais metais kaimynai buvo tokį pasistatę tai liko tik rudas žemės rutulys žalioje vejoje.. Supuvo visa žolė po juo negaudama saulės...

Tai zinoma, kad zole jau nebezels toje vietoje, bet zinokit saugoti ploteli vejos del tokio malonumo gal kiek keista...vanduo karsta vasara daug naudingesnis nei vejos lopinelis...man asmeniskai veja kelia maziausia gailescio, man problema kaip ta vandeni islaikyti svaru, sveika maudynems. Nes vaikams tai yra super dalykas, neprireike siemet net eiti i netoliese esnacia murzina bala maudytis... Aisku, pasimirs tie vargai, kitamet jau ir patirties turesiu, taigi vel statysime baseina.
Atsakyti
QUOTE(Alina81 @ 2010 08 23, 14:28)

Bet atsėti visai nesudėtinga, prieš pora mėnesių pabarstėme sėklų vienoje vietoje, kur stovėjo baseinas, tai dabar net nesiskiria tas plotelis nuo visos vejos thumbup.gif
Atsakyti
Galima atsėti, galima tiesiog paskirti baseinui nuolatinę vietą ir kiekvieną vasarą jį ten tupdyti. Mes taip ir padarėm. Žemė toj vietoj jau tapo panaši į plūktinę aslą ir niekam tas lopinėlis per žiemą nemaišo. Vaikai pernai ten buvo čiuožyklą išsilieję. Jokia veja tiek džiaugsmo nei vasarą, nei žiemą nebūtų suteikusi.
Atsakyti
Galima atsėti, galima tiesiog paskirti baseinui nuolatinę vietą ir kiekvieną vasarą jį ten tupdyti. Mes taip ir padarėm. Žemė toj vietoj jau tapo panaši į plūktinę aslą ir niekam tas lopinėlis per žiemą nemaišo. Vaikai pernai ten buvo čiuožyklą išsilieję. Jokia veja tiek džiaugsmo nei vasarą, nei žiemą nebūtų suteikusi.
O vistik, gal kas labai nuosekliai paaiškintų, kaip reikia naudoti chloro tabletes. Kiek aš girdėjau, tai pirmiausia reikia "užmušti" vandenį greito tirpimo chloro tabletėmis, o jau tada periodiškai naudoti lėto tirpimo tabletes. Ar tikrai taip. Jei ne, tai kokia tvarka ir kokias tabletes naudoti. Ar reikia dar kokių papildomų priemonių nuo dumblių? Pasidalinkit patirtimi, kas naudojate chlorą. Tiesiog norisi išbandyti visas metodikas ir atsirinkti geriausią (ir kainą, geriausiai atitinkančią kokybę). O tada vėl galima patirtimi su kitais dalintis.
Atsakyti