o kur gauti tokiu ciuozyklu pirkti, nes mums siaip reiketu tokio daikto- bet kazkaip neuzmatau kokybiskos????
QUOTE(tinneorama @ 2010 07 01, 20:32)
PRIEMONĖ BASEINUI (CHLORO GRANULĖS) 17385.
Greitai tirpstančios granulės, kurio sudėtyje yra apie 56% aktyvaus chloro. pH-neutralus. Visoms kieto vandens rūšims. Apsaugotos nuo skilimo veikiant saulei ar aukštai temperatūrai. Naudojimo instrukcija: ideali chloro reikšmė: 0.6-1.0ppm (mg/l) ideali pH reikšmė: 7.0-7.4. Dozavimas: sezono pradžioje: 10m3 reikia 50g greitai tirpstančių chloro granulių. Ilgalaikiam apdorojimui: 10m3 kas 3-6 dienas įdėkite 20g greitai tirpstančių chloro granulių.
Greitai tirpstančios granulės, kurio sudėtyje yra apie 56% aktyvaus chloro. pH-neutralus. Visoms kieto vandens rūšims. Apsaugotos nuo skilimo veikiant saulei ar aukštai temperatūrai. Naudojimo instrukcija: ideali chloro reikšmė: 0.6-1.0ppm (mg/l) ideali pH reikšmė: 7.0-7.4. Dozavimas: sezono pradžioje: 10m3 reikia 50g greitai tirpstančių chloro granulių. Ilgalaikiam apdorojimui: 10m3 kas 3-6 dienas įdėkite 20g greitai tirpstančių chloro granulių.
Ir mes jau šiemet išsitraukėme baseiną po keleto metų pertraukos. Chemikalus naudojam kaip va parašė Tinneorama - iš senukų. Ankstesniais metais naudojom panašaus tipo tik didelėm tabletėm, kurias tarkuodavau. Dabar matau, kad jos kažkuo turbūt skiriasi nuo granulių, nes tabletės purviną upės vandenį per maždaug parą padarydavo švarų ir skaidrų. O granulių kažkoks kitoks poveikis, bet dar neišsiaiškinau, išvados bus tik sezono pabaigoje.
Prisileidom vandens iš šulinio, pribėgo maždaug per valandą (6 kubų baseinas), bet šaltas - 5 laipsnių. Saulė įšildė iki +17. Tai pasinaudojom patarimu - vyras turguj spiralę nupirko, ant ilgos lazdos priklijavom su lipnia juosta ir šildėm, iki +22 laipsnių sušilo, o paskui jau saulytė dar sušildė, taigi statykit tik saulėtoj vietoj. Šiaip greičiau 2 spiralės prišildytų, bet tebuvo viena. Parduotuvėse jų nebūna, nes neatitinka ES saugumo reikalavimų.
Karštos vasaros!!!!
QUOTE(Mazas angelas @ 2010 06 29, 13:10)
sveiki, isigyjome pripuciam intex baseineli. bet po dienos vanduuo drumzlinas, zalsvos spalvos. Turime ta vidutini 3.66 skersmens, galvojam jog reiktu kaskokios priemones, bet ju tiek daug ir nzn kokia pirkti. gal kas patartu kokia tinkama siam baseinui?
Pas mus ta pati beda Vos pora dienu pasidziaugeme skaidriu vandenuku ir zaliavo zaliavo ir nusizaliavo.
Na, jau pasiskaiciau apie baseinu chemija, bet.... Nors ir dar neteko mano seimai susidurti su alergijomis, bet......
Kaip tas vandenukas po chemikalu ipilimo? Kaip kvapas, ar nera kokios odos sudirgimu vaikams? bei kuriam laikui vanduo buna tyras?
O kiek klausimu pazeriau , gal kas atsakis nors i pora
QUOTE(flight @ 2010 06 29, 18:50)
O aš truputį nusivyliau mūųs Intex baseinu
Na, mes dar pries perkant baseina nuziurejome vieta, paskaiciavome, paplanavome ir tikrai esame patenkinti (neskaitant to zalio vandens)
Seniau gyvenome name-na, kiemo skaityk neturejome, tai tenkinomes mazais baseiniukais ir tik vaikams. Uztat dabar.....
QUOTE(Praksa @ 2010 06 17, 23:33)
Dėl to filtriuko-girdžiu,kad birzgia elektra, bet vanduo nejuda - reiks kokia musę aukot-ant išbandymo.
Filtriuko virsuje yra uzsukimas, reikia ji truputeli atsukti, kad pagautu oro, tada pradeda veikti
Nors, kai musu vanduo taip sparciai zaliuoja....nepadeda tas filtriukas
Vandens prileisti ne problema, sunkiau sulaukti kol jis isils, o dar liudniau, kai po poros dienu vel turi tuos 6440 litu ispilti, isvalyti, istiesinti baseina na na na. Na, gerai, kai darzas yra salia, bet kai tokie lietus.....pakanka to laistymo ir is virsaus
Vyrui duota komanda nupirkti chemikalu, idomu, kada ras laiko
Be chemikalų neapseisit. Aš tai neturėčiau tiek kantrybės kas antrą dieną vandenį išpylinėti.
Kai tik pripylėm vandens, ogi žiūrim - skylėtas jau: radom tris mažulytes skylutes pro kurias sunkėsi vanduo. Iškilo klausimas, kuo klijuoti, nes visų klijavimo priemonių instrukcijose parašyta, kad paviršius turi būti švarus ir sausas. Tai vyras išspaudė sanitarinio silikono ant piršto, įkišo į vandenį ir prispaudė prie skylučių. Ir kol kas gerai, vandens nebeleidžia. Gal kam pravers toks triukas.
Kai tik pripylėm vandens, ogi žiūrim - skylėtas jau: radom tris mažulytes skylutes pro kurias sunkėsi vanduo. Iškilo klausimas, kuo klijuoti, nes visų klijavimo priemonių instrukcijose parašyta, kad paviršius turi būti švarus ir sausas. Tai vyras išspaudė sanitarinio silikono ant piršto, įkišo į vandenį ir prispaudė prie skylučių. Ir kol kas gerai, vandens nebeleidžia. Gal kam pravers toks triukas.
QUOTE(1juraciukas @ 2010 07 07, 17:42)
Pas mus ta pati beda Vos pora dienu pasidziaugeme skaidriu vandenuku ir zaliavo zaliavo ir nusizaliavo.
Na, jau pasiskaiciau apie baseinu chemija, bet.... Nors ir dar neteko mano seimai susidurti su alergijomis, bet......
Kaip tas vandenukas po chemikalu ipilimo? Kaip kvapas, ar nera kokios odos sudirgimu vaikams? bei kuriam laikui vanduo buna tyras?
Na, mes dar pries perkant baseina nuziurejome vieta, paskaiciavome, paplanavome ir tikrai esame patenkinti (neskaitant to zalio vandens)
Seniau gyvenome name-na, kiemo skaityk neturejome, tai tenkinomes mazais baseiniukais ir tik vaikams. Uztat dabar.....
Filtriuko virsuje yra uzsukimas, reikia ji truputeli atsukti, kad pagautu oro, tada pradeda veikti
Vandens prileisti ne problema, sunkiau sulaukti kol jis isils, o dar liudniau, kai po poros dienu vel turi tuos 6440 litu ispilti, isvalyti, istiesinti baseina na na na. Na, gerai, kai darzas yra salia, bet kai tokie lietus.....pakanka to laistymo ir is virsaus
Stovi mūsiškis jau kelios savaitės..bandau atskaičiuoti: berods birželio 10 jį užpildėme..pripylėm chemijos be chloro, vis papildom, filtras sukasi kas antrą naktį ir viskas liuks. Niekas nežaliuoja, nealergizuoja ir kitokio blogio nedaro nei mums nei vaikams. Nesmirda, gal kažkoks bromo kvapelis ir yra, bet tai niekis.
o dėl to filtro atsukimo- drįsčiau abejoti- ar tikrai reikia atsukti? Aš tą vožtuvėlį atsuku, tik kai noriu iš filtro vandenį išginti, tada pakeliu filtrą aukštėliau nei yra angos, išimu filtrą, išplaunu po tekančiu vandeniu ir vėl viską sumontavusi atgal užsuku tą rutuliuką iki galo, jokio oro neleidžiu.
QUOTE(dije @ 2010 07 08, 13:06)
Stovi mūsiškis jau kelios savaitės..bandau atskaičiuoti: berods birželio 10 jį užpildėme..pripylėm chemijos be chloro, vis papildom, filtras sukasi kas antrą naktį ir viskas liuks. Niekas nežaliuoja, nealergizuoja ir kitokio blogio nedaro nei mums nei vaikams. Nesmirda, gal kažkoks bromo kvapelis ir yra, bet tai niekis.
o dėl to filtro atsukimo- drįsčiau abejoti- ar tikrai reikia atsukti? Aš tą vožtuvėlį atsuku, tik kai noriu iš filtro vandenį išginti, tada pakeliu filtrą aukštėliau nei yra angos, išimu filtrą, išplaunu po tekančiu vandeniu ir vėl viską sumontavusi atgal užsuku tą rutuliuką iki galo, jokio oro neleidžiu.
Aciu, man, kaip ir visoms mamoms, svarbu, kad vaikams butu gerai.
Del atsukimo, tai gal man taip gavosi. As sudejau viska ir tas varikliukas burzge, bet vandens nevare. Atejo vyras, truputeli atsuko, vel uzsuko (ar isejo tas oras, ar iejo-nezinau) bet viskas ten pradejo cirkuliuoti ir savaime susitvarke tiek ir tereikejo.
QUOTE(1juraciukas @ 2010 07 08, 14:37)
Aciu, man, kaip ir visoms mamoms, svarbu, kad vaikams butu gerai.
Del atsukimo, tai gal man taip gavosi. As sudejau viska ir tas varikliukas burzge, bet vandens nevare. Atejo vyras, truputeli atsuko, vel uzsuko (ar isejo tas oras, ar iejo-nezinau) bet viskas ten pradejo cirkuliuoti ir savaime susitvarke tiek ir tereikejo.
Taip teisingai, vožtuvas truputį atsukamas yjingus filtrus pirmą kartą kada sistemoje yra oro, po to vėl užsukamas. Vanduo tuomet greičiau pradeda cirkuliuoti.
sveikos, turim intex baseina, klausimas -gal zinot ar yra daugkartiniu filtru jiems? butent intex berods nera, taciau gal kas nors pritaikete kitoki? brangus"malonumas" tie filtrai, po poros kartu reik mest ji velniop. Ir dar klausimas, gal matet atskirai pirkti tenta ant baseino?musiski suede peles, tai byra visokie lapai dabar
QUOTE(busimablondine @ 2010 07 09, 08:33)
Ir dar klausimas, gal matet atskirai pirkti tenta ant baseino?musiski suede peles, tai byra visokie lapai dabar
Mačiau Senukuose "uždangalą baseinui". Kokio dydžio - nežinau, nesidomėjau.
Sveiki, nusipirkom INTEX karkasini baseinuka. Musu grezinio vanduo gelezingas, todel turi nedideli ruda atspalvi. Gal zinot kokia chemija galetu neutralizuoti gelezi. Dar vos nesusigundem nusipirkt filtro kuris pats gamina chlora. Tam reikalui reikia i baseina ivaryt apie 50kg druskos, veliau filtras cirkuliuodamas vandeni atskiria chlora nuo natrio. Gal bandet kas toki filtriuka? Taipogi nupirkom chemija pries dumblius ir grybelius, bet labiausiai mane domintu kaip nuskaidrint vandenuka, kad nebutu rusvas? aciu visiems is anksto.
QUOTE(julem @ 2010 07 11, 12:54)
Kaip aš gailiuosi, kad tada nepirkau baseiniuko, koookia aš kvaiša
Bus dat ru baseinuku, bus nuolaidu, visko bus.....