na tai vien baseina prileisti kainuos beveik 100lt...bent pas mus kubas 12lt kainuoja.
QUOTE(Orkinta @ 2010 06 14, 00:13)
na tai vien baseina prileisti kainuos beveik 100lt...bent pas mus kubas 12lt kainuoja.
tai va, sezonui tiek tikrai negaila, bet jei nebus siurblio, išleidinėt vandenį man brangu, o kur ir už kiek pirkt tą siurblį ir filtrą nerandu.
Na kiek mano žinios siekia reikia filtruoti dažnai. Mes savąjame baseine jungiame kasnaktį. Taigi filtras iš esmės kaip ir būtinas dalykas. Nebent vandenį dažnai keisite...
QUOTE(tinneorama @ 2010 06 15, 09:23)
sveikos, na paskaitinejau ir vistiek viskas neaisku.Neturejom problemu tai nusipirkom nediduka baseina vandenuko 2,5 kubo su filtravimo sistema.Klausimas ar butini chemikalai jei yra filtras ir jei jau naudoji chemikalus ar reikes papildomai siurbliuoti dugna ir su kuo?
Mano situacija: taip chemikalai būtini, nors ir yra filtras. Į patį filtrą dedame bromo tabletes.
Dugno siurbliavimui yra specialus prietaisas- šepetys. prie jo jungiasi vandens šlanga. paleidus srovę nešvarumus srovė ir šepetys sustumia į tokį maišelį, pritvirtintą prie to šepečio.
Dugnas siubliuojamas surinkti nešvarumams.
Mūsų baseine tokia situacija: vanduo skaidrus, tačiau turime labai geležiuotą vandenį. Visa geležis nusėdo ant dugno, bet susiurbti jos nepavyksta. Tik visokius nešvarumus stambesnius. Kai siurbliuoju, geležis vėl kyla ir vanduo iš skaidraus tampa gelsvas. Nežinom ką daryti
QUOTE(dije @ 2010 06 15, 10:06)
Mano situacija: taip chemikalai būtini, nors ir yra filtras. Į patį filtrą dedame bromo tabletes.
Dugno siurbliavimui yra specialus prietaisas- šepetys. prie jo jungiasi vandens šlanga. paleidus srovę nešvarumus srovė ir šepetys sustumia į tokį maišelį, pritvirtintą prie to šepečio.
Mūsų baseine tokia situacija: vanduo skaidrus, tačiau turime labai geležiuotą vandenį. Visa geležis nusėdo ant dugno, bet susiurbti jos nepavyksta. Tik visokius nešvarumus stambesnius. Kai siurbliuoju, geležis vėl kyla ir vanduo iš skaidraus tampa gelsvas. Nežinom ką daryti
o kokius chemikalus patarsite pirkti is pigiausiu?
Aš pirkau iš šios įmonės
http://www.pristineb.../kontaktai.html
Susitikau ten su vadybininku Vytautu, labai plačiai ir išsamiai viską papasakojo, papunkčiui surašė. (bet vistiek sugebėjom nugrybauti betuošdami vandenį baseinui)
Pas juos prekyboje yra berods 3 rūšių chemikalų. Geriausieji Prestine Blue- bet ir brangiausi. Aš kaip savam tokiam nepačiam rimčiausiam baseinui ėmiau priemones su bromu..pigiau ir netaip kenksminga kaip su chloru.
11 kubų baseinui sezonui (tikiuosi nepritrūks) chemikalų su bromu komplektas (5 buteliai) kainavo 220 Lt.
http://www.pristineb.../kontaktai.html
Susitikau ten su vadybininku Vytautu, labai plačiai ir išsamiai viską papasakojo, papunkčiui surašė. (bet vistiek sugebėjom nugrybauti betuošdami vandenį baseinui)
Pas juos prekyboje yra berods 3 rūšių chemikalų. Geriausieji Prestine Blue- bet ir brangiausi. Aš kaip savam tokiam nepačiam rimčiausiam baseinui ėmiau priemones su bromu..pigiau ir netaip kenksminga kaip su chloru.
11 kubų baseinui sezonui (tikiuosi nepritrūks) chemikalų su bromu komplektas (5 buteliai) kainavo 220 Lt.
QUOTE(flight @ 2010 06 15, 15:01)
O mūsų baseinukas apsinešė kažkiokiom balsvom dėmėm, jos plūduriuoja paviršiuje..Įtariu, kad tai - į vandenį įkritę ar jame likę po maudynių nešvarumai. Naudoju tik chlorą vaikų baseinams, ir pafiltruojam karts nuo karto, ką daryti
Mums tokios dėmės buvo antrą dieną po pripylimo. Supylus priemones jos sekančią dieną išnyko. Aš manau, kad tai buvo kažkokios vandens priemaišos.
QUOTE(flight @ 2010 05 22, 10:01)
Vakar uztaikem ant nerealios nuolaidos rimi ir pirkom va toki baseinuka uz 120 lt (seniuose jo kaina 290):
Pasistatem baseina terasiukej, kol kas dar viso neprileidom, bet vaikai jau spirga Klausimas - ar pakanka vien tik vaikiskos priemones baseinams (pirkau senukuose) , ar reikia dar ko nors papildomai?
Pasistatem baseina terasiukej, kol kas dar viso neprileidom, bet vaikai jau spirga Klausimas - ar pakanka vien tik vaikiskos priemones baseinams (pirkau senukuose) , ar reikia dar ko nors papildomai?
o kaip veikia tas filtriukas? Įjungiau į srovę, ir nejaučiu,kad vanduo cirkuliuotų, ar aš kažko nesuprantu,
QUOTE(Praksa @ 2010 06 16, 00:34)
o kaip veikia tas filtriukas? Įjungiau į srovę, ir nejaučiu,kad vanduo cirkuliuotų, ar aš kažko nesuprantu,
S...tas filtriukas, kad tik del akiu.
Ieskokit pirkti rimtesnio filtro
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 06 16, 06:30)
o tų rimtesnių filtrų galit kokių nuorodų įdėti.