sveikos, va ka radau, gal kuriai pravers, man tai niekaip del vieninteles priezasties kad ne visi sveciai lietuviskai supranta...
Dar radau paskaitą jauniesiems .Ją skaito piršliai .
(pirmus savo žodžius skaito kartu )
PIRMAS :Odabar aš jums , mielosios ponios ir gerbiami ponai , paskaitysiu paskaitą apie valgių gaminimą ...
ANTRAS: Aš jums , gerbiamieji svečiai , esu paruošęs paskaitą apie kovą su parazitais ...
(kadangi svečiai nieko nesuprato , nes abu lektoriai kalba vienu metu ,jie nusprendžia skaityti paskaitą atskirai -vienas po kito )
PIRMAS :Jums turbūt neverta aiškinti , kas tai yra geri ir gardūs pusryčiai, pradedant darbo dieną .Taigi ,kad galėtumėte greitai ir gerai paruošti pusryčius...
ANTRAS:Brangieji!Jūs turite pradėti kovą su blusomis ir tarakonais...
PIRMAS:Pirmiausiai užvirinate virdulį geros gruziniškos arbatos.
ANTRAS:Tie visiems gerai pažįstami parazitai ne tik, kad neduoda geraiir ramiai miegoti, bet yra ir infekcinių ligų platintojai.Su jais kovoti siūlau šitokiu būdu:
PIRMAS: Paimti keptuvę, plonomis riekelėmis supjaustyti lašinius, uždėti ant ugnies ,ir kad nepridegtų...
ANTRAS;Visą patalynę išnešti į kiemą...
PIRMAS;Paimti šakutę ,peilį ir kuo dažniau vartyti lašinukus...
ANTRAS;Kad prapūstų vėjas ,galima iškabinti kieme ant virvių...
PIRMAS;Paimkite porą galvučių svogūno, juos smulkiai supjaustykite ir supilkite ant lašinukų...
ANTRAS;Išpurškiame dichlofosu...
PIRMAS;Dar keletą minučių pakepiname...
ANTRAS;Apverčiame čiužinį,paklodes, antklodes...
PIRMAS:Ant jų užpilame šviežios grietinės.
ANTRAS:Ir vėl išpurškiame dichlofosu...
PIRMAS:Neblogai būtų...
ANTRAS:Jeigu į lovos plyšius...
PIRMAS:Paleistume keletą kiaušinių...
ANTRAS:Viską gerai išpurškus...
PIRMAS:Jūsų pusryčiai beveik paruošti. Jums belieka iškeptus kiaušinius sudėti į lėkštę..
ANTRAS:Nurankioti negyvas blusas ir tarakonus.
PIRMAS: IR pradėti puotauti .