Įkraunama...
Įkraunama...

Toms kurios nori viską žinoti II

Skaitau ir baisiuosi wink.gif
Maniske 1.9td (ne joks commonrailas), oficialus 66kW, valgo mieste 7.2, ir tai galetu valgyti maziau, o cia....

QUOTE(Robertastk @ 2011 08 02, 23:21)
170kw tai mazdaug galios kaip 2,5 normaliose dyzelinese masinose grubiai po 70kw skaiciuojant smile.gif
Prisideda ir keturi varantys prie sanaudu.
O siaip net 20litru duju skaiciuojant pagal benzino kaina gaunasi kaip 10 litru.
Kas, nu reikia pripazint, nera kosmosas.    ax.gif

Atsakyti
QUOTE(mskapas @ 2011 08 03, 07:41)
Maniske 1.9td (ne joks commonrailas), oficialus 66kW, valgo mieste 7.2, ir tai galetu valgyti maziau, o cia....

Na ir kuo baisetis? smile.gif
Elementarus skaiciavimai:
7.2x4.27=30.74lt/100km (kaina is degalu-kainos.lt vidurkis)

18.5*2.25=41.62 lt/100km

Tai ar tikrai didelis skirtumas kai vazineji su tikrai smagesne tiek traukos tiek komforto atzvilgiu smile.gif

Kitas musu dujinis automobilis valgo 14.5litro mieste (pagal ta pacia kaina - 32litai).
Atsakyti
QUOTE(mskapas @ 2011 08 03, 08:41)

Visada reikia lygint panasios galios,dydzio ir variklio kubaturos automobilius.Tada nebus baisu ir bus sazininga.Jeigu mano masina su 3.7 varikliu mieste valgo apie 22 litrus duju,o pazistamo dyzelinis 3.0 Touaregas apie 12 litru dyzelio,tai reiskia,kad mes vazinejam vienodai nebrangiai ( santykinai rolleyes.gif ),o jeigu lygint 1.8 varikli su dujomis ir 1.9tdi,tai gaunasi irgi tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2011 08 04, 19:49)
Visada reikia lygint panasios galios,dydzio ir variklio kubaturos automobilius.Tada nebus baisu ir bus sazininga.Jeigu mano masina su 3.7 varikliu mieste valgo apie 22 litrus duju,o pazistamo dyzelinis 3.0 Touaregas apie 12 litru dyzelio,tai reiskia,kad mes vazinejam vienodai nebrangiai ( santykinai  rolleyes.gif ),o jeigu lygint 1.8 varikli su dujomis ir 1.9tdi,tai gaunasi irgi tas pats.

As manau kad jeigu lyginsim normalu 1,8 varikli ~8-9 benzino ir ~10-11 duju
Ir ta pati 1,9 dyzeli su 7.2 litro. Tai dujinis ryskiai pigiausias. smile.gif

3,7 cia kazkas is amerikonu?
Atsakyti
Taip, vazinejau su Acura MDX 3.7 ir kuro sanaudos mane visai tenkino.
Atsakyti
Gal kas žino, kaip surast internete kokį tepalą varikliui rekomenduoja gamintojas? Mašinioks senas, Audi a4 (1996m). Prieš tai susipylus buvau pusiau sintetinę. Kaip žinot, kokio klampumo reiktų? mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prula: 05 rugpjūčio 2011 - 14:19
QUOTE(Brella @ 2011 08 04, 23:01)
Taip, vazinejau su Acura MDX 3.7 ir kuro  sanaudos mane visai tenkino.

Manau, kad pakankamai padorios sanaudos, kaip tokiam masiniukui.
Beje simpatiska masina tikrai, ypac nauja ta. smile.gif

QUOTE(Prula @ 2011 08 05, 14:19)
Gal kas žino, kaip surast internete kokį tepalą varikliui rekomenduoja gamintojas? Mašinioks senas, Audi a4 (1996m). Prieš tai susipylus buvau pusiau sintetinę. Kaip žinot, kokio klampumo reiktų?  mastau.gif

Benzininis? 1.6?
Jeigu taip, pilciau 10-40w pusiau sintetini.
Atsakyti
QUOTE(Robertastk @ 2011 08 06, 19:37)
Benzininis? 1.6?
Jeigu taip, pilciau 10-40w pusiau sintetini.

aha, benzas, 1.6. Dėkui, dabar žinosiu kokio dairytis biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, siandien isigyjau nauja automobili, o su juo ir keleta bedeliu. Reikia atkoduoti radija, gal kas gali pasakyt, kaune kur tai nebrangiai atliktu, bei reik pakeist viena trauke, kaip suprantu ja geriau pirkt nauja, kiek ji kainuot galetu bei kur geriausia pirkti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2011 08 06, 19:14)
aha, benzas, 1.6. Dėkui, dabar žinosiu kokio dairytis  biggrin.gif

Siaip, net nieko nenutuokiant (kad ir pakeitus automobili ar pan.) galima pasigUUglint. smile.gif
Dauguma gamintoju Castrol, Mobil ir t.t. turi savo puslapius kur ale duombazes pateikia.

QUOTE(S@lsa @ 2011 08 06, 19:28)
Sveiki, siandien isigyjau nauja automobili, o su juo ir keleta bedeliu. Reikia atkoduoti radija, gal kas gali pasakyt, kaune kur tai nebrangiai atliktu, bei reik pakeist viena trauke, kaip suprantu ja geriau pirkt nauja, kiek ji kainuot galetu bei kur geriausia pirkti?  4u.gif

Radijos atkodavimas neturetu niekur kainuot kosminiu pinigu.
O kartais buna, kad ir paciam galima jeigu tik kodo praso (bent taip pas mane buna isemus akuma - radijas uzsiblokuoja). Kodas daznai buna knygelese automobilio kur nors irasytas. Jeigu cia ta problema.

Vairo trauke, as pirkciau tik nauja, nei restauruociau nei pirkciau restauruota.
Traukes antgaliu kainos 50-100litu,
visas "komplektas" iki 200litu. Kur pirkt - pasirinkimo laisve.

Atsakyti
Radija buvo isimta, todel ideta kita nuo tu paciu metu automobiliu, bet kodo prie jos nera. Nezinau, kur kaune rast kad tai atliktu.
Kadangi, atsirado nusimanantis zmogus, dar noriu suzinoti ar imanoma nusipirkti geresnio lygio signalizacija uz kokius 200-400lt? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@lsa: 07 rugpjūčio 2011 - 09:07
QUOTE(S@lsa @ 2011 08 07, 10:06)
Radija buvo isimta, todel ideta kita nuo tu paciu metu automobiliu, bet kodo prie jos nera.  Nezinau, kur kaune rast kad tai atliktu.
Kadangi, atsirado nusimanantis zmogus, dar noriu suzinoti ar imanoma nusipirkti geresnio lygio signalizacija uz kokius 200-400lt?  4u.gif

As meginau isidet kita kodine analogiska radija nuo tokio pacio automobilio,kodas buvo zinomas,deja,ji surinkus,radija neveike,nejo stociu nureguliuot,nepasijunge prie ekraniuko...kazkas ten vis tiek neatitiko,itariu,gal su masinos kompu kas susije...
Atsakyti