Kad normaliai pasikrautu reiketu nuvaziuoti koki 100km ne miesto rezimu,kur noras tiesiojoj.Siaip jei su elektronika viskas gerai neturetu akumas per dvi savaites issikraut,nebent jis jau visai "suduses".O galbut ir pakrautas nepakankamai,jei iskart pakrovus tokios bedos,krauti reikia ne maziau 12 val.O gal jau reiketu nauja nusipirkti?
QUOTE(taša @ 2011 02 13, 12:42)
tikriausiai... tik kur ji pirkt ir kazi kiek kainuotu?....
Geriau pirkti specializuotoj auto prekiu parduotuvej,ten vyrukai pasakys kokio tau reikia pagal masinos varikli.O kainuotu...manau uz kokius 200lt jau galima rasti kazka tinkamo (gal ir uz kiek daugiau).Tik kinietisko nepirk.
Gal kas žinot kaip teisingai užvesti mašiną naudojant "krokodilus"?
Po šių speigų vieną rytą mašina aišku neužsivedė. Kaimynė sutiko pagelbėti, tai kaip išmanėm, tai ir padarėm. Pirma mano pliusas, paskui jos pliusas; mano minusas ir jos minusas. Ji savo užkūrė, paskui aš savo - viskas čiki piki kuo puikiausia. Bet dabar paskaitinėjau interneto platybėse kuo gali baigtis jei netaisingai padarai. Tuos krokodilus aš jungiau prie savo mašinos akumo varžtų, o pasirodo, minusą reikia jungti kažkur kitur ir pageidautina toliau nuo akumo. tai kaip reikia iš tikrųjų ir kuo visa tai galėjo pasibaigti?
Po šių speigų vieną rytą mašina aišku neužsivedė. Kaimynė sutiko pagelbėti, tai kaip išmanėm, tai ir padarėm. Pirma mano pliusas, paskui jos pliusas; mano minusas ir jos minusas. Ji savo užkūrė, paskui aš savo - viskas čiki piki kuo puikiausia. Bet dabar paskaitinėjau interneto platybėse kuo gali baigtis jei netaisingai padarai. Tuos krokodilus aš jungiau prie savo mašinos akumo varžtų, o pasirodo, minusą reikia jungti kažkur kitur ir pageidautina toliau nuo akumo. tai kaip reikia iš tikrųjų ir kuo visa tai galėjo pasibaigti?
oij tie salciai per juos ir as bedu turiu, vakar minus 17 buvo ateinu ryte kurt masina, rakteli pasuku degimas yra, suku toliau ir jokio garso tik takst takst ir tylu, susinervinau aisku i asaras iskart, vaika i darzeli reikia, paciai reikalu vyro nera, jis isvykes, nu galvoju jau viskas teks iki mikro eit, o gyvenu kaime, paskambinau draugui ir jis man sako akumo laida kazkoki gal prisukt reikia, nuejau ir bandziau dar pakurt, ir ziuriu sukt pradejo siaip ne taip uzsikure. snd ryta minus 20 iseinu anksciau ir ziuriu vel tas pats, taip ir likom namie snd, kas valanda einu bandau kurt, bet kaip nieko taip nieko, akumas atrodo neissikroves, nes lempos sviecia ryskiai, beje keistas nesenai ir zvakes pakeistos, masina benzinine, nebeismanau ka daryt ar gali buti kad tas akumas uzsalo todel tas garsas takst kai rakteli uzvedimui suku kaip is tikro blogai kai be vyro ziema lieki
QUOTE(DaliaS @ 2011 02 23, 16:23)
Gal kas žinot kaip teisingai užvesti mašiną naudojant "krokodilus"?
1. Pastatykite automobilius taip, kad jie jokiu būdu nesiliestų. Donoro variklį palikite veikti laisvomis apsukomis.
2. Išjunkite visus elektrinius įrenginius abiejuose automobiliuose (šviesos, radijos, ventiliatoriai ir t.t.)
3. Junkite išsikrovusio akumuliatoriaus + prie donoro akumuliatoriaus +
4. Junkite donoro akumuliatoriaus - prie masės užvedamame automobilyje, kur nors toliau nuo akumuliatoriaus, geriausiai tinka koks nors stambus varžtas ant variklio ir pan.
5. Užveskite automobilį su išsikrovusiu akumuliatoriumi. Jei jis iškart neužsiveda, nesukite starterio ilgiau nei 10 sekundžių, padarykite pauzę ir bandykite vėl.
6. Užsivedus, palikite automobilius sujungtus dar kokioms trims minutėms.
7. Prieš atjungdami automobilius, užvestame automobilyje įjunkite porą elektros įtasų, pvz. galinio lango apšildymą, ventiliatorių. Nejunkite šviesų, nes gali perdegti lemputės.
8. Atjunkite laidus priešinga seka nei sujungėte.
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 02 23, 19:12)
1. Pastatykite automobilius taip, kad jie jokiu būdu nesiliestų. Donoro variklį palikite veikti laisvomis apsukomis.
Del pirmo punkto esat tikras?
GENERATORIAUS EKSPLOATACIJOS TAISYKLĖS
1. Tik tvarkingas ir gerai veikiantis automobilio generatorius nekels Jums rūpesčių ir užtikrins patikimą automobilio elektros ir elektronikos sistemų darbą.
2. Akumuliatorių baterija privalo būti techniškai tvarkinga tai yra reikiamos talpos ir pilnai įkrauta.
3. Generatoriaus eksploatacinės sąlygos turi atitikti techninius reikalavimus nurodytus automobilio gamintojo tai yra reikiamo modelio ir tinkamai įtemptas generatoriaus pavaros dirželis, privalo būti gamintojo numatytos purvo apsaugos, apsaugančios agregatą nuo kelio purvo bei kitokių nešvarumų (alyvos, hidro skysčių, antifrizo) patekimo į agregato vidų.
4. Neleistina eksploatuoti generatoriaus esant jo gedimui pvz. sklinda pašaliniai garsai, pulsuoja automobilio šviesos ir panašiems veiksniams.
5. Negalima atjungti akumuliatoriaus veikiant automobilio varikliui nes gali perdegti diodų tiltelis.
6. Negalima vykdyti pagalbinio kito automobilio variklio paleidimo ,net tam skirtais laidais esant paleistam tai yra veikiančiam savo automobilio varikliui, nes gali perdegti generatoriaus diodų tiltelis.
7. Neleistina eksploatuoti generatoriaus, sugedus kitiems mechanizmams montuojamiems ant generatoriaus rotoriaus ašies tai yra siurbliams, skriemuliams movoms ir panašiems mechanizmams.
QUOTE(lituanus vulgaris @ 2011 02 23, 21:40)
Na, mūsu mašinos manuale parašyta, kad donoro variklis turi veikti.
dėkui už atsakymus. Eisiu ieškoti kas ta "masė", kad kitą sykį žinočiau kur jungti. beje, mano mašinos lempos tai degė ir pavykus užvesti. Tai gal čia ne akumas buvo, tiesiog sušalo mašiniukas? Nes su pagalba tai užsivedė momentaliai.
QUOTE(DaliaS @ 2011 02 24, 17:43)
dėkui už atsakymus. Eisiu ieškoti kas ta "masė", kad kitą sykį žinočiau kur jungti. beje, mano mašinos lempos tai degė ir pavykus užvesti. Tai gal čia ne akumas buvo, tiesiog sušalo mašiniukas? Nes su pagalba tai užsivedė momentaliai.
Jeigu būtų ne akumuliatorius, tai neužsivestų.
O masė yra mašinos korpusas. Kabinkite krokodilą ant kokio nors didelio, nedažyto varžto, įsukto į variklį ir bus jums masė.
Šiaip padoresnėse mašinose po kapotu būna padarytos specialios vietos, skirtos būtent tokiam užvedimui krokodilais.
Šiaip aš instrukcijose padariau klaidelę: kai jungiate kabelius, abi mašinos turi būti išjungtos Gyvą mašiną užkurkite jau po to, kai sujungsite kabelius.
Ką reiškia vienatūris? Nerandu kas tvirtai paaiškintų. Ir TDI prie to pačio.
QUOTE(Kliamka @ 2011 03 18, 23:00)
Ką reiškia vienatūris? Nerandu kas tvirtai paaiškintų. Ir TDI prie to pačio.
Vienaturis t.y minivenas arba lietuviskai siek tiek didesne masina nei paprasta su daugiau vietu nei pas paprasta bet ne busikas ir turi maziau vietu nei 8 be vairuotojo TDI yra turbo dyzelis t.y. dyzeliu varomas automobilis su turbina